Chcem začať podnikať ale neviem v čom
Kočky chcem začať podnikať ale ja neviem že v čom? skuste mi dať niejaké inšpiracie
@lenuska1983 ak ti mozem povedat, tak celkovo taketo zariadenia maju velmi dlhu navratnost investovaneho kapitalu, tie zariadenia, vybavenie restiky nie su najlacnejsie (ale da sa aj tam usetrit).. restiky casto bojuju so stratami, kym sa to "naucia", lebo ta prevadzka nie je najlacnejsia, hlavne ak ide niekto do toho s velkymi ocami.. ale da sa 🙂 hlavne ak si clovek spravi dobre meno bude to lepsie a lepsie a treba vydrzat... najhorsie je nieco otvorit a za pol rok- rok to zatvorit, lebo nie je zisk.. ludia potrebuju cas aby sa naucili niekam chodit 🙂) to moj drobny postreh, pracovala som v tom nie kratku dobu 🙂 (ako uctovnik, sestra ako prevadzkarka v 2-3 podnikoch). Bohuzial poznam ludi co investovali napr. do restauracie/kaviare desattisice a potom to za pol roka zavreli, lebo ich to "nebavilo", nebolo napratane hostami stale a pod.
Treba si presondovat ceny, ci by za rozumnu cenu sa dal ponuknut rozumny produkt a neist s tym "pod cenu", ci by to ludia kupili... kolko by ich tam chodilo :( Netreba sa zase strachovat, len treba ist do veci po rozmysle a riadnych vypoctoch... taketo prevadzky treba "chovat" aj zo svojho, preto si ich casto otvaraju ludia "popri" inych cinnostiach.
@lenuska1983 prepáč nechcem byť negatívna, ale na palacinkách a kávičke nezarobíš. Poznám 2 palacinkárne, ktoré fungovali 6 mesiacov...
@simca06022011 a ešte ďalšia vec - je veľký problém nájsť vhodný personál do podniku-reštaurácie. Kuchár očakáva hneď 1. deň 1000,-€ plat a to isté je s čašníkmi (nevhodné správanie). Urobia iba to čo je nutné a týchto zariadeniach sa často riešia krádeže. Mám to od majiteľov podnikoch.
Ja rozmýšľam o nejakom internetovom obchode. Čo si myslíte, čo tu ešte chýba?
@xckaret ano je ale to je riesitelne 🙂 A treba ratat s tym, ze to tam bude musiet zodpovedna osoba strazit, ale ako zacinajuca podnikatelka, myslim, ze by tam sama vacsinu casu bola...
Za 6 mesiacov sa ziadny podnik nerozbehne, cize je pekne ze fungovali 6 mesiacvo, mozno keby vydrzali 2 roky tak by videli.. ale to je v KAZDOM podnikani, ze nie je hned vsetko ziskove, ked je, tak je to iba nejaka blbost (predaj cinskych handier v "butiku" a pod.. ale aj tam treba zarobit na vyplatu, odovdy, dane a najmy)
Z eshopov tu nechyba nic :D iba dobre a funkcne eshopy.. kazdy podnikatel co vie, teraz uz ma nejaky ten shopik... ci ponuka potrebne produkty, co pojdu je druha vec 🙂 a zase napr. je dajme tomu 20 eshopov s detskym oblecenim a z toho 19 je na nic... treba si vybrat a drzat sa toho co robis, co vies zohnat za ceny vyhodnejsie ako v SR. Napr. nas eshop funguje 10 rokov, nepredstavovali sme si ze ho otvorime.. robili sme uplne ine profesie, jedneho dna sme isli nieco kupit a ked sme zbadali tu cenu v SR tak nam padla sanka a otvorili sme si "cvicne" eshop so vsetkym co k tomu patri, islo to... do roka sme nic ine nerobili len balili zasielky. Straty boli... to je jasne, 2-3 roky v minuse na papieri, v realite sme platili nutne veci a dost... s tym sa podnikatel musi zmierit 🙂
@xckaret inak s personalom je problem vsade, nie len v restikach... cize to je jedno co bude clovek robit
@lenuska1983 nepocuvaj, ze nezarobis na palacinkach. Velmi zalezi od toho, ako to budes robit, ci das do toho srdce. A hlavne podnikanie sa neda primarne robit kvoli peniazom. Musis mysliet na to, ze je to 24h praca, ze musis zapasit s ludskou hlupostou, s klasickymi neduhami zamestnancov. Nedaj sa ale odradit, stoji to velku namahu a pevne nervy, ale vidiet potom, toto som dokazala, je super🙂
@xckaret nevymyslaj teplu vodu🙂 kludne predavaj aj produkt, ktory tu je, len to urob lepsie ako ostatni. E-shopy je este rizikovejsie ako palacinkaren, pretoze ludia pri eshopoch maju tendenciu zo zaciatku viac setrit prostriedky na technologie atd a to ich vacsinou polozi. (napriklad syn vysokoskolak programuje, on mi to urobi).
@sonula presne, lepsie by som to nenapisala :D a niet nad pocit byt sam sebe panom, ale potom inak pozerame aj na inych podnikajucich. Vieme ze to nie je med lizat, byt 24h denne "v praci", ale volnost v tom, ze spravim nieco ako ja chcem.. a ako to spravim tak sa budem mat.. to je vec :D ked sa budem spravat s prepacenim ako krava k ludom, aj dostanem co si zasluzim :D ked zakaznikov vybavim k spokojnosti budu sa vracat a poslu aj znamych 🙂
@simca06022011 ešte raz k podnikaniu v gastre - ja som makala ako majiteľka 7 rokov, boli dni keď som bola v robote od rána od 8,00 do druhého dňa 16,00. a stále som verila, že to bude lepšie a nebolo....v mínuse som nebola nikdy ale ten plus na prepočet odpracovaných hodín bol smiešny. To hovorím z vlastných skúseností a zo skúseností iných majiteľov.
Ďalší problém je ak si v prenajatom priestore. Majiteľ neakceptuje slabšie mesiace (dovolenkové, januárové).
Tiež niekedy nechápem majiteľov priestorov - radšej bude mať voľný priestor 1 rok, akoby znížil cenu.
Bola by som rada, ak by sa ozvali tie čo majú skúsenosť s podnikaním v gastre a vymenili si skúsenosti.
ja snivam o kaviarnicke s domacimi kolacmi,ktora by bola zariadena v style francuzskeho vidieka a bola by k nej aj terasa a plno zelene.snad sa mi tento sen aspon v druhom zivote podari splnit 😀
@sonula myslim, ze zo zaciatku je prevedenie eshopu nepodstatne.. ci to spravi vysokoskolak alebo das desattisice za shop, ak je zachovany nejaky "aktualny" vyzor tej stranky a nebude to nejaky xxxxxx.webnote.sk (ciez clovek neinvestuje ani len do domeny) alebo nieco podobne so vzhladom spred 20 rokov. Velmi podstatny je produkt, cena.. nie ku vsetkemu sa vie zacinajuci podnikatel dopracovat, ak vie nieco nakupovat za dobre ceny nie je problem.. ale vacsina tu nevie ani kde nakupy tovar ako velkoodberatel.
@xckaret to je tazko posudit, nevieme ako tvoja prevadzka fungovala, mame len tvoj pohlad na to.
Podnikame s muzom viac ako 10 rokov, niektore snahy tiez skoncili bez uspechu. Clovek by mal hlavne vediet, kedy je spravny cas to zabalit a tiez hladat problem neuspechu aj v sebe, aby tie chyby potom nezopakoval.
Stat a prenajimatelia priestorov maju rovnake podmienky vsade a ku kazdemu, a predsa sa najdu aj uspesne firmy.
@simca06022011 by si sa cudovala, ale nepodstatne to nie je. ak si odradis zakaznika na zacitok (nedostatocnymi informaciami, slabymi platobnymi moznostami, neaktualnymi skladovymi informaciami) tazko ho budes ziskavat naspet. Musis brat aj ohlad na dalsie rozsirenia eshopu, aby bol system na to stavany. viem co hovorim, vlastna skusenost.
@xckaret Ja mam skusenosti a nie male, asi si nieco robila zle ked to neslo, alebo to proste nebolo v tej chvili nieco ziadane. Poznam xy podnikov ktore v zisku su a vyziju, aj tak ze otvaraju dalsie prevadzky, stahuju sa do vlastneho a pod... a funguju roky, ale kazdu chvilu musia vymyslat co nove vymysliet, co zlepsit a zmenit...
Samozrejme prenajimatelovi je jedno ci ti ide obchod, jemu sa znehodnocuje majetok pouzivanim, cize preto je radsej ked je to prazdne ako ked to prenajme za "menej". Tiez su na to kalkulacie.
@sonula ja mam eshop ako pisem... a teda viem ako to funguje. infomacie a toto co pises nema nic spolocne s prevedenim eshopu, tieto informacie si clovek co chce eshop musi do neho natypovat, napisat a vytvorit sam.. ak to nevie urobit lebo nie je na to zdatny, potrebuje formu eshopu v ktorom to bude vediet urobit (su aj volne zakupitelne, zmeni si iba obrazky popisy..) a ked mu to pojde moze web prerobit nakoplet aj za 10tisic eur...
O akom systeme hovoris? Na co nie je stavany eshop? zacinajuci clovek si nekupi server, nekupi si neviem co ale vytvori si web, kupi domenu, hosting na servery. Ten sa da podla potreby rozsirit.
@simca06022011 určite som nerobila všetko perfektne - tiež vidím aj svoje chyby, ale podnikať s potravinami, so stravou je podľa mňa veľmi ťažké. Jeden deň máš konkrétneho jedla málo (hovorím o obedové menu)o 2 týždne sa navarí - to isté jedlo napr. o 30 % viacej a ostane ti 50 % - nepredaného.
Do reštauračného podnikania už by som nešla... Sú tam veľké straty.
@xckaret no vies, odhadovat obedove menu je komplikovane, rovnako je to so zasobou cestvych zasob.. ale tu pani hovori o palacinkach to je predsa len trochu jednoduchsie 🙂)) Fakt je ze vacsina zisku nejde ani z kuchyne ako z napojov... tam treba ustriehnut predaj hned od zaciatku, velmi radi si zamestanci prinesu "svoju flasku", svoju "kavicku" a tak 🙂)) Ale to je ina tema 🙂)) Tiez do pristrojov v kuchyni idu nehorazne peniaze, co sa len tazko vracaju (pisala som v skorsom prispevku).. je to naozaj pre ludi co to chcu robit aj za cenu toho co to stoji.
A my ludia sme zvyknuti prist na menu o 12tej a uz nie je niektore v ponuke, ja som v pohode a vyberiem si ine... su zakaznici co posomru, verim tomu... ale to je zivot 🙂))
@simca06022011 napísala si to trefne, je to presne tak...
@ramzes1980 ahoj, môžem poprosiť info, čo k založeniu e-shopu potrebujem? Prosím do IP. ďakujem
Momentálne je najlepšie a cenovo najvýhodnejšie, čo sa týka počiatočnej investície podnikanie na internete. Eshopy zvyšujú každým rokom tržby, stále viac ľudí nakupuje na internete. Zisťovala som, surfovala a po dlhej dobe rozhodla pre túto oblasť podnikania. Ja som si dala vytvoriť shop a vyzerá perfektne. V ponuke mám množstvo krásneho tovaru pre ženy aj pánov. Výhoda je že to celé komplet teda eshop, všetko okolo toho ma stálo menej ako 1000 eur. V tej cene je dodávateľ, shop, grafika, prepojenie z dodávateľom atď. Teda ešte sa to dokončuje a má to byť úplne hotové na komplet do konca týždňa. Ale grafika, shop, tovar tam je a vyzerá to super. Ak budete chcieť poradiť, prípadne pozrieť si môj shop napíšte mailom na verika123@centrum.sk Prípadne aj poradím dodávateľa eshopu.
Do nášho úspešného a zabehnutého tímu hľadáme nové kolegyne, ktoré majú vysoké ambície a sú ochotné venovať spolupráci niekoľko hodín denne. Nemáte skúsenosti? Nevadí, zaučíme, potrebujema od Vás len chuť do práce a zodpovednosť. Záleží len na vás či vám bude vyhovovať katalogový predaj alebo práca na pc ,inzerovanie,registrovanie...
.......registrácia zdarma,darčeky,zľava na výrobky 23%........
V prípade záujmu IP
ak tu ma niekto zaujem rozbehnut podnikanie napiste mi IP a mozeme sa konkretne o tom pobavit alebo sa niekde stretnut :D
paradoxom je, ze keby nejaky clovek mal myslienku s cim podnikat tak by to tu len tak niekomu nenapisal 🙂

V našom okolí je spústa fastfoodov, kaviarní a pizzérií. Tiaž už dávno uvažujem op podnikaní a mám aj nápad - jediná vkusná a slušná palacinkáreň je od nás 60 km. Vedela by som si predstaviť pekne upravený priestor v nejakom HOME alebo RETRO štýle, s pohodlným sedením, s kútikom pre deti aj s kútikom s knihami a časákmi, kde by sa podávala kávička, palacinky všetkých druhov na sladko aj na slano, lievance a poprípade nejaké doplnkové občerstvenie. V mojom meste ale nie sú extra vyhovujúce priestory a všetko, čo je na prenájom je príšerne drahé, neviem si predstaviť, či by takáto prevádzka zarobila na nájom a platy. No a chýba vstupný kapitál ☹ Ale raz,... keď budem veľká 😎 možno sa podarí ...