icon

Chcem začať podnikať ale neviem v čom

kala
8. okt 2013

Kočky chcem začať podnikať ale ja neviem že v čom? skuste mi dať niejaké inšpiracie

smoni
5. nov 2015

@snehulienka155 a možno napísal, len nie každý by ho pochopil a vedel si predstaviť že využije príležitosť, ktorá sa ponúka. Niektoré príležitosti sú "maskované" a na začiatku sa to nezdá byť ako dobrý kšeft.
Mne tiež trvalo cca rok, kým som pochopila kamošku o čom rozpráva a potom, potom som sa pustila do práce a musím povedať, že je to super - nenáročné na čas, zaujímavý peniaz, bez rizika - otvoriť ústa a rozprávať, ukázať a chcieť sa niekam posunúť a pracovať na sebe...

worker_falcon
5. nov 2015

@snehulienka155 je len málo dôvodov, prečo by to tak robil.
1. hľadá niekoho s peniazmi, lebo sám ich nemá (modrý koník asi nieje to pravé miesto hľadanie)
2. hľadá niekoho, koho by mohol využiť - napr. zamestnanca prípadne niekoho pod seba do pyramídy, však, @erulka77 ?

Je nereálne, aby niekto hľadal solídneho rovnocenného rozumného obchodného partnera na internetovom (mamičkovskom) fóre. Tu ide výlučne o využitie.

erulka77
5. nov 2015

@worker_falcon omyl to nie je žiadna pyramida pozor!

andrej1990l
5. nov 2015

@worker_falcon rozdiel pyramida a MLM a niektory ludia chcu iba pomoct pri pomoci si dokazu aj zarobit obe strany :D

worker_falcon
5. nov 2015

@erulka77 ale iste, ty hľadáš iba kolegyne, a nebudeš mať žiadnu províziu za nich 😀

erulka77
5. nov 2015

@worker_falcon tu mate vysvetlenie ak tomu nerozumiete aby ste mali predstavu
MLM ( multi level marketing ) – sprostredkovanie tovaru, služby zákazníkovi od danej firmy, spoločnosti cez Vás, resp cez Vášho referala.
PYRAMÍDA – Hľadanie vždy nových klientov, za účelom získať od nich peniaze!

erulka77
5. nov 2015

@worker_falcon ano presne hladam kolegyne do svojho tímu

spirit16
5. nov 2015

@worker_falcon

Tu asi ani nikto nehlada partnera do biznisu 🙂 Ak si niekto mysli, ze tu najde partnera na podnikanie v kamennom obchode, alebo kancelarii, tak musi byt dost naivny 🙂

Nikto tu nebude zdielat svoje vlastne know- how.

Ale ano na privyrobenie tu ludia inspiraciu najst mozu.

Povedat, ze niekto zhana pod seba cloveka do MLM, aby ho vyuzil, hovori len o tom, ze clovek, ktory toto napisal nevie vobec o com MLM je. A opakuje len frazy, ktore hovoria ludia, ktori maju velmi skresleny pohlad o tom ako celkovo funguje obchod a ktori uplne celkom nerozumeju ekonomickym pojmom. A celkom dost pravdepodobne su ekonomicky nie celkom gramotny.( to akoze nic v zlom, tak to proste je, mnoho ludi vobec nechapu obchod a ekonomicke vazby)

simca06022011
5. nov 2015

@erulka77 MLM je typicka pyramida, nakolko MULTILEVEL znamena aj napr. provizie z nizsich radov pre ludi postavenych vyssie... pripadne ine vyhody ;) Zjednodusene povedane... nie je to samozrejem pytanie penazi - aj ked poplatky vstupne casto su... Rovno napis ze hladas niekoho na katalogovy predaj prodktov XY a nemusis sa tu dotahovat s workerom ;) Vsetci vieme o co tam ide, a su ludia co s tym pracuju radi... NIkto netvrdi ze je to "zle"... ale nie je to zamestnanecky vztah ani nahodou a v podstate ani zamestnanie.

smoni
5. nov 2015

pozrite si videjko

https://www.youtube.com/watch?v=MQeHzVRRPIQ

záver je super

andrej1990l
5. nov 2015

video som uz videl je dobre :D

spirit16
5. nov 2015

@simca06022011

nevies aky je rozdiel medzi pyramidou a MLM.
V klasickom MLM je uplne bezne, ze niekto, kto je pod Tebou zaraba viac nez Ty.
Takze vobec z cloveka co je pod Tebou nemusis dostat ani cent a deje sa to bezne a stale 🙂

spirit16
5. nov 2015

@simca06022011

Zato v beznom zamestnaneckom vztahu funguje pyramida vzdy 🙂
Ten co je nad Tebou ziskava vyhody z toho, ze pre neho pracujes haha

erulka77
5. nov 2015

@simca06022011 MLM nikdy nebude pyramída

worker_falcon
5. nov 2015

@spirit16 no tak mi povedz, prečo tu hľadáš ľudí? keď z toho nič nemáš. si hotový filantrop.

spirit16
5. nov 2015

@worker_falcon
vidis tu niekde moj prispevok, kde by som hladala ludi?

erulka77
5. nov 2015

akože ked je velky proble prosím vas zmazte to a nerozoberajte dakujem pekne nechcem zaidnu vojnu nie som ten tip dakujem

worker_falcon
5. nov 2015

@erulka77 no, google hovorí niečo iné na margo vzťahu MLM a pyramídy.

simca06022011
5. nov 2015

@spirit16 haha... to nema z pyramidou nic spolocne :D nakolko ta "zla pyramida" co tu davate do pozoru sa rozsiruje o novych clenov na zaklade ich poplatkov, v podstate sa lanaria ludia na nic... ja ale tvrdim ze pyramida je aj MLM :D aj tam su odmenovani ti co su "nad", tj ti co registruju novych ludi aj keby ten "pod" zarobil viac ako tu pisete.. je to jedno. AJ ten pod neskor naverbuje dalsich obchodnikov. ALe ako hovorim, niekomu to vyhovuje a aj katalogove predaje.
A neviem ze by zamestanavatel vyzadoval za prijatie do PP poplatky :D

simca06022011
5. nov 2015

@erulka77 nie je tu ziadny problem 🙂 Kludne si tu mozes novych ludi hladat, ved je to tu uplne bezne.. tak sa nedaj zmazat 🙂

andrej1990l
5. nov 2015

@simca06022011 keby to bola pyramida tak nezorobis viac ako tvoj nadriadeny

fidka79
Odpoveď bola odstránená
erulka77
5. nov 2015

@fidka79 a čo som Vam ako urobila nechápem škoda ☹ ☹ ☹ ☹

fidka79
Odpoveď bola odstránená
fidka79
Odpoveď bola odstránená
spirit16
5. nov 2015

@simca06022011

Poplatky nie su v kazdom MLM a myslim ze vacsina z nich aj upustila, ja aktualne nepoznam moderny MLM, kde by sa platil poplatok za vstup.

erulka77
5. nov 2015

@fidka79 tak sa šulaj dalej nooo

spirit16
5. nov 2015

@spirit16

Jaj a Ty neodstavas peniaze z cloveka pod Tebou. V MLM to funguje tak, ze na kazdy produkt je dana urcita marza, ktora sa do siete rozdeli podla Tvojich zasluh, teda podla toho ako tvrdo pracujes. Co je na to zle alebo nespravodlive?

Ludia si neuvedomuju, ze ked nakupuju, tak je uplne jedno, ze ci cez MLM alebo v obchode. Vzdy platia aj marzu, ktora niekomu ide.
Zabavne vsak je, ze pokial si zapojena do MLM a predavas produkty, tak kazdy od Teba ziada zlavu a najlepsie tu najvacsiu. Ti ludia, ktori nerozumeju obchodu si myslia, ze maju moralne pravo ziadat od Teba, aby si im to predal za to, zaco to nakupujes. Ved predsa je nemoralne zarabat na druhom.
Avsak si vobec neuvedomuju, ze nato, aby si Ty ziskal zlavu, musel si pracovat. Musel si sa vzdelavat ohladom produktov, ohladom systemu, musel si druhym vysvetlovat atd atd.
Oni pracovat na tom nemuseli, ale myslia si, ze na zlavu maju narok, lebo ved si kamoska ;)

Ked ide ten isty clovek do obchodu, tak ho nenapadne pytat zlavu a neriesi, ze plati viac, nez obchodnik za tovar zaplatil a neriesi, ze ked je vypredaj platis kludne aj 70% z ceny dole. Vobec ich nenapadne, ze obchodnik obycajne stale este predava so ziskom. Nenapdane ich to, lebo je to kamenny obchod.

andrej1990l
5. nov 2015

@fidka79 opytam sa ta ČO TY O TOM VIEŠ?

fidka79
Odpoveď bola odstránená