Chcú ma prepustiť z roboty
Ahojte dneska som dostala zlú správu, chcú ma prepustiť z roboty. Dôvod: Našli si staršiu teda už deti má veľké, nebude čerpať paragrafy a ocr. Sú somnou spokojný čo sa týka roboty len moje ,, zlaté kolegyne " sa sťažovali. Baby je to veľa ?za celý rok som bola 3x na 5 dni na OCR a sem tam paragraf. Mám 2 deti. Ja neviem kde si nájdem teraz robotu. Časovo bola super, robota sa mi páčila a áno rada som tam chodila teraz som úplne znechutená a neviem čo bude ďalej.... taký výlev 😭
@nelca84 pisem, že som sa “len” telefonicky informovala, mala som pocit, že pán z IP obhajuje zamestnávateľa😀 a že keď by sa aj podal podnet, tak že z toho nič zamestnavatel nebude mat a pravdepodobne ani pokutu. Tu potom zvazujes či si pokazit vzťahy so zamestnavatelom, keď na neho posles IP a nič z toho nebude mat. Akože nakoniec som to manželovi vyriešila k mojej spokojnosti a dokonca aj nad rámec zákona, keďže zamestnavatel tie zákony neovlada, a to je podnik, ktorý má 200 zamestnancov a manažér sa radil s personálnym oddelením, ktoré zákony taktiez na naše stastie neovlada. Po oznámení, že na dovolenku nenastúpi, mu manažér napisal, že tak odteraz bude vykonávať taku a taku prácu (čo nemá v pracovnej zmluve a bude sa musieť odpipavat presne 8:00, ešte aj na obednú prestavku a že keď niečo z toho nesplní, bude sa to brat ako hrubé porušenie pracovnej disciplíny a okamžitú vypoved). Aj som mala nutkanie tomu manažérovi napisat, aby si doštudoval napriklad rozdiely medzi závažným a hrubým porušením pracovnej discipliny, za akých podmienok je možné okamžite skončiť pracovný pomer, za akých podmienok je možné nariadiť inu prácu ako je v pracovnej zmluve, ale potom som si povedala, že je lepsie, keď zamestnavatel zákony neovlada, lebo zamestnanec vie z toho v budúcnosti vytazit 🙂
@tramtada31 vies, niekedy si zamestnanci myslia ze su v prave aj ked nie su. V tomto pripade bol zamestnanec v prave a mam pocit, ze ti na IP poradili co a ako a preto si vedela ako postupovat. A co sa tyka pokuty, ty si nikdy napr. pri priestupku od policie nedostala iba upozornenie, ak to nebolo zavazne? Je normalne, ze za vsetko sa hned pokuta nedava...
@tramtada31 vies, niekedy si zamestnanci myslia ze su v prave aj ked nie su. V tomto pripade bol zamestnanec v prave a mam pocit, ze ti na IP poradili co a ako a preto si vedela ako postupovat. A co sa tyka pokuty, ty si nikdy napr. pri priestupku od policie nedostala iba upozornenie, ak to nebolo zavazne? Je normalne, ze za vsetko sa hned pokuta nedava...
@nelca84 ale ako donútia zamestnavatela, aby dodržiaval zákon, keď vie, že nedostane pokutu, lebo ich IP neudeľuje kazdemu? Osobne, keď nedostanem pokutu za priestupok, čo sa mi aj párkrát stalo, keďže som sympaticka žena, tak si nezoberiem ponaučenie, lebo ma to nič nestalo.
Poradili, neporadili, povedali mi, že stále plati mimoriadna situácia a skrátene lehoty, ja som manželovi povedala, aby im tvrdil, že zákonná povinnosť je vopred oznamit dovolenku 14 dni (čo momentálne neplati), nepoznaju zákony, tak sa okaslali a manzel na dovolenku nenastúpil, lebo zostali v tom, že nešli v zmysle ZP, dalo sa ist ešte dalej, mohol im oznamit prekážku na strane zamestnavatela (nechcem ist do podrobnosti na základe čoho) a byt doma a brat plat, ale ja som vzdy za kompromisné riesenie..
15 dni + paragraf to je spolu 22 dni teda celý pracovný mesiac z roku? Je to dosť, sorry. Akože ja mám tiež 2 deti na ZŠ, ale toto by mi bolo blbe. Za posledný rok som nemala ani den, vždy nájdem niekoho, ak je treba. Ale tak u mojho belgického zamestnávateľa to funguje tak, že OČR sú neplatené. Ani neviem, či je nejaký limit na to, lebo žiadna kolegyňa si to neberie a to majú aj 3 deti. Len pohľad z inej mentality
@bluka2
@prasiatko30
To na Slovensku pracujúce ženy nepochopia, tam je, ako píšu 15 dní nič, 60! dní OČR stále pohoda, však deti bývajú choré…
Možno keby to nemali zaplatené tiež by hľadali náhradné riešenia a neutekali s každým soplíkom k lekárovi.
A potom sa čudujú, že zamestnávateľ sa pri pohovoroch pýta na deti a nechce prijímať ženy s malými deťmi. Sa nečudujem, 3 mesiace OČR, minimálne mesiac dovolenka, k tomu nejaké PN, nejaké “paragrafy” a žena nie je pól roka v robote.
Kks to je diskriminacia... Ale ak mas kolegyne taketo intriganske jezibaby, tak by sok aj porozmyslala ci mi neurobili dobru sluzbu a inde mi bude lepsie.. 🤔
@larinka552 presne tak.
Hľadaj si niečo iné a odíd s hrdosťou. Ja verím ze ti bude lepšie.
A áno zažila som také intrigy. Dodnes neviem pochopiť co sa musí odohravat v tých hlavách tých žien, že chcú takto ublížiť jedna druhej. Zakeractvo. Zaujímal by ma dôvod, prečo to niektoré robia a ci si vôbec uvedomujú co spôsobujú?
Nečudujem sa ti že si znechutena. Išla by som na 30%
@nelca84 ale ako donútia zamestnavatela, aby dodržiaval zákon, keď vie, že nedostane pokutu, lebo ich IP neudeľuje kazdemu? Osobne, keď nedostanem pokutu za priestupok, čo sa mi aj párkrát stalo, keďže som sympaticka žena, tak si nezoberiem ponaučenie, lebo ma to nič nestalo.
Poradili, neporadili, povedali mi, že stále plati mimoriadna situácia a skrátene lehoty, ja som manželovi povedala, aby im tvrdil, že zákonná povinnosť je vopred oznamit dovolenku 14 dni (čo momentálne neplati), nepoznaju zákony, tak sa okaslali a manzel na dovolenku nenastúpil, lebo zostali v tom, že nešli v zmysle ZP, dalo sa ist ešte dalej, mohol im oznamit prekážku na strane zamestnavatela (nechcem ist do podrobnosti na základe čoho) a byt doma a brat plat, ale ja som vzdy za kompromisné riesenie..
@tramtada31 urcite chapes, ze ti nebudem pisat ako to funguje, ale ano, da sa to. Ale zjavne poradili, alebo ty si vedela ake su lehoty a ze plati prechodne ustanovenie, ze mu nemozu dat pracu ktoru nema v prac. zmluve, ze je dovod na prekazky na strane zamestnavatela...? To, ze si vyuzila nevedomost zamestmavatela je druha vec, ale ty si mala informacie z IP, ktore si pouzila, alebo sa mylim? Na zaklade nich si dosiahla co si chcela a zaroven je predpoklad, ze do buducna sa to opakovat nebude. Takze si vitaz aj bez podnetu a pokuty. Niekedy staci len zavolat...
@bluka2
@prasiatko30
To na Slovensku pracujúce ženy nepochopia, tam je, ako píšu 15 dní nič, 60! dní OČR stále pohoda, však deti bývajú choré…
Možno keby to nemali zaplatené tiež by hľadali náhradné riešenia a neutekali s každým soplíkom k lekárovi.
A potom sa čudujú, že zamestnávateľ sa pri pohovoroch pýta na deti a nechce prijímať ženy s malými deťmi. Sa nečudujem, 3 mesiace OČR, minimálne mesiac dovolenka, k tomu nejaké PN, nejaké “paragrafy” a žena nie je pól roka v robote.
@sisaka no ved, akosi nechapu, ze zamestnavatel chce aby za plat aj pracovali. U nas ja tiez te zeny co robia tak robia, deti nie su s kazdym soplom doma, neskumam pri predavani dietata do skoly ci janicek alebo marienka maju sople - bohuzial ked moje dieta ma posranu imunitu musim zlepsit imunitu mojho dietata nie riesit sople susedovie dietata. A potom - presne toto mam niekoho v zalohe - dedkovci, babysitter, sused, svagrova - ale tu sa do 3 rokov vela krat cudzi clovek(ale nielen cudzi, este aby sa pozrela svokra tak sa povrazdia) nemoze ani pozriet, nieto este s nim komunikovat, ked sa tie deti dostanu niekde kde nie je matka tak maju hysaky a potom hladaj niekoho 🤷♀️🤷♀️🤷♀️
@bluka2
@prasiatko30
@sisaka a to si ako na to prišla že utekajú s každým soplikom?
Naozaj si myslíš ze zeny idú dobrovoľne na OCR? Keď prídu o takmer polovicu výplaty, vedia ze riskujú povolanie? Opýtaj sa lekárov ako ,,rady" matky čerpajú ocrky...
A za mňa- zvysoka kašlem na takých zamestnávateľov ci kolegyne ako si ty.... závidieť aj nos medzi očami...
Lebo OCR a dovolenky...
A? Ty žiješ pre prácu, niekto pre rodinu. Ty *ebneš dieťa so ,,soplikom" do škôlky, ja si ho nechám doma, inhalujeme, varím teply čaj, a dopujem ovocím.
Sak pracuj nonstop, na úkor svojho zdravia a zdravia tvojho dieťaťa. Obetuj práci celý život.
Uvidíš ako to ,,všetci v práci ocenia" 😉
Po 40 rokoch odides s jednou trapnou kyticou a potom si spätne budeš vyčítať ci ti to zato stalo
Ono 15 dni nieje veľa, ale keď si dáš + 25 dní dovolenky + nejaký paragraf hneď máš 2-3 mesiace voľná za celý rok čo niekedy je naozaj veľa, neviem nemala si možnosť dať deti postrážiť rodine, prípadne muzovi? Ja si napríklad na choroby čerpám dovolenku v práci, preto mám ocr do roka presnú 0, ako veľké deti sú na druhom stupni už deti môžu samé byť? Je to nefér mali ti povedať pri prvej ocr, že dobre by bolo si to zariadiť inak, aj keď ochorieť môžes aj ty a môžeš ostať na očr aj mesiac to nikdo nevie
@zuzubb007 prepac ale 15 dni ocr je uplne nic. Kopec bezdetnych alebo uz s odrastenymi detmi je dlhsie na PNke ako ona na ocr. Pisat jej, ze si to mala inak zariadit, je naozaj smiesne. Nikoho normalneho by nenapadlo, ze 15 dni ocr by mohol byt pre zamestnavatela problem.
A autorka, ked cerpas iba tolko ocr, tak
Naozaj si myslíš ze zeny idú dobrovoľne na OCR? Keď prídu o takmer polovicu výplaty, vedia ze riskujú povolanie? Opýtaj sa lekárov ako ,,rady" matky čerpajú ocrky...
A za mňa- zvysoka kašlem na takých zamestnávateľov ci kolegyne ako si ty.... závidieť aj nos medzi očami...
Lebo OCR a dovolenky...
A? Ty žiješ pre prácu, niekto pre rodinu. Ty *ebneš dieťa so ,,soplikom" do škôlky, ja si ho nechám doma, inhalujeme, varím teply čaj, a dopujem ovocím.
Sak pracuj nonstop, na úkor svojho zdravia a zdravia tvojho dieťaťa. Obetuj práci celý život.
Po 40 rokoch odides s jednou trapnou kyticou a potom si spätne budeš vyčítať ci ti to zato stalo
@simona20201309 konečne rozum 👍👍👍👍
Nemyslim si, ze je to za 15 dni OCR v roku. Bude tam toho viac. Sama pises, ze si na deti sama, muz je prec. Cize, ked nieco musis bežať z roboty ty, si unavena pride aj roztržitosť….mozno potrebuju znížiť stav ale takto ti to povedali, ze preco vybrali teba… Z pohladu zamestnavatela… 15 dni OCR + 14 dni paragraf + 25 dni dovolenky + štátne sviatky a dni PP spolu dalsich 16 dni, kedy zamestnanec nepracuje. To mame 70 dni, kedy zamestanec nepracuje. Ak nerátam štátne sviatky, tak je to 54 dni. Pracovny mesiac ma 20-21 dni, 2 pracovne mesiace (rátajme 20 pracovných dni) + 14 pracovných dni, nie si v praci. Ak ratam štátne sviatky a dni PP (70 dni) tak je to 3,5 mesiaca, kedy zamestnanec nepracuje ale mzdu dostane. Ano to si moze dovolit korporát, firma s určitým obratom a počtom ludi. Cize, ak teraz potrebuju znizovat stav, tak vzdy sa vybera podla toho, kto nie je praci. Nebyť 3 mesiace v praci z 12 mesiacov je pre male firmy velky problem a aj medzi kolegami. Preto ani nechcu zamestnavat zeny s detmi mensie firmy, kde nie je zastupovanie mozne, lebo treba dodrziavat pracovny cas pre pracujúcich zamestancov, potom toho ma zastupujuci vela a aj to je problem. My sme menšia firma, som tam jedina zena. Neviem aku pracu vykonávaš a ci ju vies robit aj z domu ale mozno je otazka sa spytat šéfky, ci nevies robit z domu, ked mas deti chore…. Ale na druhej strane, ak potrebuju znížiť naklady, tak proste sa rozlúčia s niektorými zamestancami, potrebuju mat ale kluc koho poslu prec. Ako ti tu pisali, ze ludia su na PN dlhodobo Ano su… ale zamestanec, ktory je pol roka PN nie je uz pre firmu náklad, zoberu noveho cloveka, počkajú ci sa zamestnanec vrati a pojde prec, kto je pre firmu menej prospešný . Tak to proste funguje. Mozete sa vyhrážať IP a davat podnety kolko chcete. A mnoho firiem dostava aj velke pokuty ale stale je to lacnejsie ako drzat zbytočného zamestnanca. Nebude lepsie. Nova daňová politika zasiahla vsetky firmy a este sme neskončili.
Lebo OCR a dovolenky...
@simona20201309 ja viem veľmi dobre, ako to funguje na Slovensku a debaty na MK sú tomu jasným dôkazom. Soplik tečie, ešte pokašliava… necháme doma ešte týždeň ….
Moje deti už majú škôlkarské časy dávno za sebou, choré boli tak, že museli ostať doma pár krat v živote, keď nemali teplotu išli do škôlky/školy. Našťastie u nás nikto také somariny ako sople v škôlke nerieši.
Deti majú výbornú imunitu aj bez ležania v posteli pri každom smrknutí, inhalovanie nepoznajú, ovocie a zeleninu jedli aj keď boli zdravé a ATB mali za cely život pár krat, zratala by som na prste jednej ruky a to jedno dieťa je už dospelé a druhé takmer dospelé.
OČR u nás neexistuje a do roboty nechodím preto, lebo si myslím, že som nenahraditeľná, ale preto, lebo potrebujem peniaze. A kto nerobí alebo stále v práci chyba tak buď príde o prácu, alebo nezarobí. Veľmi jednoduché. Pracujem v mladom kolektíve, materská je len do jedného roka, najdlhšie do roku a pól dieťaťa a ženy nechýbajú každý mesiac v robote, lebo ich dieťaťu tečie sopeľ, takže rozhodne nikomu nezávidím ani malé deti, ani tých pár dní v roku, ktoré vymeškajú. U nás je povinné zastupovanie, takže keď niekto vypadne je nahradený zástupcom, takže za ľudí, čo neprídu z akýchkoľvek dôvodov do prace nerobíme, tým pádom nikomu nezávidíme ani choroby, ani dovolenky.
Moje zdravie je tiež v poriadku, PN mám hradené 100% z platu a aj napriek tomu ročne vymeškám koli chorobe v priemere 1-3 dni a to, že nebyvam chorá ešte neznamená, že sa idem v robote zodrať a nechodím na dovolenky… fakt zaujímavá dedukcia.
nechybas vela moj nazor, aby sa neprepocitali, ze starsia kolegyna bude viac pn ako ty na očr, alebo "mile" kolegyne, ktore ohovarali
Veľmi ma zaujíma ako to zamestnávateľ porieši papierovo. Ak dohodu o skončení pomeru nepodpíšeš lebo nesúhlasíš a do výpovede ti nemá čo napísať. Čo ti dá mastné odstupné? Daj vedieť ako to dopadlo 🙂
@tramtada31 urcite chapes, ze ti nebudem pisat ako to funguje, ale ano, da sa to. Ale zjavne poradili, alebo ty si vedela ake su lehoty a ze plati prechodne ustanovenie, ze mu nemozu dat pracu ktoru nema v prac. zmluve, ze je dovod na prekazky na strane zamestnavatela...? To, ze si vyuzila nevedomost zamestmavatela je druha vec, ale ty si mala informacie z IP, ktore si pouzila, alebo sa mylim? Na zaklade nich si dosiahla co si chcela a zaroven je predpoklad, ze do buducna sa to opakovat nebude. Takze si vitaz aj bez podnetu a pokuty. Niekedy staci len zavolat...
@nelca84 nemala som informacie z IP, ktoré by mi pomohli, mám vyštudovaný personalny manazment, moja diplomová praca bola zameraná na diskrimináciu, mobbing, analyzu pripadu zamestnanca, ktorý podal na zamestnavatela 8 dovodnych žalôb. Týmto sporom žila naša rodina vyše 10 rokov, vysledok bolo vysudenych +60 000eur od zamestnavatela, takze sa viac orientujem v zákonoch ako bežní manažéri, či personálne oddelenia. Riešila som s IP len to nariadenie dovolenky (mimoriadna situácia je pre mna však pomerne nový inštitút), aj keď som išla podľa lehôt uvedených v zákonníku prácu, ktoré momentálne neplatia, zabralo, keby som išla podľa rad od IP, manzel by cast dovolenky čerpať musel. Tu som vyuzila, že manzelov zamestnavatel o tom nemal povedomie. Na druhej strane, by som hneď v troch veciach vedela podať zalobu na jeho zamestnavatela, ale keďže viem, že taký spor trvá roky (čo je smutné, lebo údajne rodinne a pracovne právo má prednost, z praxe už viem, že kým sa človek dovola spravodlivosti, trvá to roky, stoji tá to financie a hlavne nervy. Áno, člen našej rodiny bol úspešný, za vysúdené peniaze si mohol ako odmenu kúpiť luxusné auto, ale tento spor sa odrazil na jeho zdravi a odkrojil mu výraznú cast z dĺžky zivota, lebo či chceš alebo nie, je to dlhodobý stres a ten sposobuje zavazne ochorenia. Mne ide o to, aby manzel pracoval, lebo prácu má rad, vyhovuje nám pracovná doba, miesto vykonu prace, ale zase nedovolim, aby jeho zamestnavatel s ním zametal. Aj keď má jeho manažér mimoriadne slabe znalosti z oblasti práva, viem, že jeho nezákonne konanie je z dôvodu tlaku vedenia. On, ako taký, je správny chlap, páči sa mi jeho “americký” štýl vedenia ľudí, len je žiaľ v spoločností, ktorá presadzuje direktívny štýl riadenia, tým, že som nevyuzila prekážku, je aj preto, že mu nechcem robiť zle, lebo za toto by boli voči nemu určite uplatnené represie.
@sisaka no ved, akosi nechapu, ze zamestnavatel chce aby za plat aj pracovali. U nas ja tiez te zeny co robia tak robia, deti nie su s kazdym soplom doma, neskumam pri predavani dietata do skoly ci janicek alebo marienka maju sople - bohuzial ked moje dieta ma posranu imunitu musim zlepsit imunitu mojho dietata nie riesit sople susedovie dietata. A potom - presne toto mam niekoho v zalohe - dedkovci, babysitter, sused, svagrova - ale tu sa do 3 rokov vela krat cudzi clovek(ale nielen cudzi, este aby sa pozrela svokra tak sa povrazdia) nemoze ani pozriet, nieto este s nim komunikovat, ked sa tie deti dostanu niekde kde nie je matka tak maju hysaky a potom hladaj niekoho 🤷♀️🤷♀️🤷♀️
@bluka2
@sisaka
@prasiatko30
Tiez sa mi velakrat rozum zastavuje, ako to funguje na Sk. Vo vela krajinach Ocr neexistuje, skratka rodicia si to pripade v choroby dietata zariadia inak, ale do prace idu, rovnako ako k lekarovi s dietatom sa da ist aj poobede az do nejakej 20,00 h. (aspoñ teda u nas). Kazda praca je ina, ale vezmite si, ak ma niekto 1-2 zamestnancov (nie velka firma), ako k tomu ten zamestnavatel pride? Co ma zavriet, lebo zena je s chorym dietatom na Ocr?
Mam 3 deti, uz velke, do prace som isla vzdy po 1 roku, ale nikdy som nebola doma, ked boli chore, riesili sme to s manzelom, prestriedali sa.
Na PN som bola za cely svoj zivot 2 dni, ked som mala akutnu gastroenteritidu, bola som zamestnana v hoteli na recepcii a ano, bolo mi to blbe najma kvoli mojim kolegom, ktori museli tahat nadcasy za mña.....
@nelca84 nemala som informacie z IP, ktoré by mi pomohli, mám vyštudovaný personalny manazment, moja diplomová praca bola zameraná na diskrimináciu, mobbing, analyzu pripadu zamestnanca, ktorý podal na zamestnavatela 8 dovodnych žalôb. Týmto sporom žila naša rodina vyše 10 rokov, vysledok bolo vysudenych +60 000eur od zamestnavatela, takze sa viac orientujem v zákonoch ako bežní manažéri, či personálne oddelenia. Riešila som s IP len to nariadenie dovolenky (mimoriadna situácia je pre mna však pomerne nový inštitút), aj keď som išla podľa lehôt uvedených v zákonníku prácu, ktoré momentálne neplatia, zabralo, keby som išla podľa rad od IP, manzel by cast dovolenky čerpať musel. Tu som vyuzila, že manzelov zamestnavatel o tom nemal povedomie. Na druhej strane, by som hneď v troch veciach vedela podať zalobu na jeho zamestnavatela, ale keďže viem, že taký spor trvá roky (čo je smutné, lebo údajne rodinne a pracovne právo má prednost, z praxe už viem, že kým sa človek dovola spravodlivosti, trvá to roky, stoji tá to financie a hlavne nervy. Áno, člen našej rodiny bol úspešný, za vysúdené peniaze si mohol ako odmenu kúpiť luxusné auto, ale tento spor sa odrazil na jeho zdravi a odkrojil mu výraznú cast z dĺžky zivota, lebo či chceš alebo nie, je to dlhodobý stres a ten sposobuje zavazne ochorenia. Mne ide o to, aby manzel pracoval, lebo prácu má rad, vyhovuje nám pracovná doba, miesto vykonu prace, ale zase nedovolim, aby jeho zamestnavatel s ním zametal. Aj keď má jeho manažér mimoriadne slabe znalosti z oblasti práva, viem, že jeho nezákonne konanie je z dôvodu tlaku vedenia. On, ako taký, je správny chlap, páči sa mi jeho “americký” štýl vedenia ľudí, len je žiaľ v spoločností, ktorá presadzuje direktívny štýl riadenia, tým, že som nevyuzila prekážku, je aj preto, že mu nechcem robiť zle, lebo za toto by boli voči nemu určite uplatnené represie.
@tramtada31 tak ano, aj take pripady su a v sporoch moze rozhodnut iba sud, tam IP kompetencie nema. To, ze sa orientujes je fajn, ale vela ludi nema ani zakladne povedomie a ver, ze im casto pomoze, ked sa len telefonicky poradia. Ty si dostala odpoved, s ktorou si nebola spokojna, lenze ber v uvahu, ze IP ti moze poradit len tak, ako hovori zakon, aj ked sa ti to nepaci (napr. platnost prechodneho ustanovenia).
@tramtada31 tak ano, aj take pripady su a v sporoch moze rozhodnut iba sud, tam IP kompetencie nema. To, ze sa orientujes je fajn, ale vela ludi nema ani zakladne povedomie a ver, ze im casto pomoze, ked sa len telefonicky poradia. Ty si dostala odpoved, s ktorou si nebola spokojna, lenze ber v uvahu, ze IP ti moze poradit len tak, ako hovori zakon, aj ked sa ti to nepaci (napr. platnost prechodneho ustanovenia).
@nelca84 ano, tomu rozumiem, išlo mi len o to, že bežia skrátene lehoty, ale aj napriek skráteným lehotam nariadenie dovolenky od dalsieho pracovného dňa nie je v súlade so zakonom, preto by som cakala, že IP nebude hajit zamestnavatela, že má právo disponovať s celou dovolenkou a že aj keď poruší zákon, pravdepodobne pokutu ani nedostane, ale viac bude na strane volajúceho zamestnanca. Len to som tým chcela povedat 🙂 ale určite IP ako inštitúcia má zmysel, len teda by mohla viac dbať na ochranu zamestnanca
Autorka: ja osobne ti neverim. Za to co tam pises, ta nemozu vyhodit. Bud si nenapisala vsetko alebo si to nepochopila, alebo ta chceli len postrasit a vymysleli si somariny. A o tom chybani, 3 tyzdne/rok naozaj nie je vela, ale u nas to mamicky s takto malymi detmi naozaj zneuzivaju, len co ma trochu sopel, hned nechavaju doma a druhi musia zastupovat. A su aj roboty, ktore sa z HO nedaju robit, takze plat jej ide, robi polovicnu robotu a druhi v robote zastupuju. Ked vidim realitu ako to funguje u nas, preto ti pisem, ze ti neverim.
Autorka: ja osobne ti neverim. Za to co tam pises, ta nemozu vyhodit. Bud si nenapisala vsetko alebo si to nepochopila, alebo ta chceli len postrasit a vymysleli si somariny. A o tom chybani, 3 tyzdne/rok naozaj nie je vela, ale u nas to mamicky s takto malymi detmi naozaj zneuzivaju, len co ma trochu sopel, hned nechavaju doma a druhi musia zastupovat. A su aj roboty, ktore sa z HO nedaju robit, takze plat jej ide, robi polovicnu robotu a druhi v robote zastupuju. Ked vidim realitu ako to funguje u nas, preto ti pisem, ze ti neverim.
@ivana11155 nemám dovod klamať a nie kvoli soplom boli doma, pred vianocami mal kiahne plus vianocne sviatky tak sa dal dokopy malý. a potom to boli horučky a grcačky. a nemusís mi veriť bohuzial tak to je.
a dakujem za radu ked mi strčia dohodu tak ju nepodpísem, zistím si aké mam moznosti.
jednoducho chcu ma zamenit za staršiu ktorá ma uz nemá starosti s detmi.
vzdy som všetko vybavovala tak aby som nechýbala, no niekedy si to fakt neda.
Autorka ježiš co si to za nekolegialnu beštiu??? To si nemohla dat decko s grcackou do škôlky? Véd si mu mala dat nejaké čierne uhlie a hotovo. Pripadne zavolať nejakú dochodkynu susedu,ta by mu možno aspoň hlavu podrzala nad zachodom...
Ako to je možné že si tvoje dieťa dovolilo mať ovčie kiahne?! Pozri tenerifkine deti sa kiahnam vyhli. Ty nevieš ako obchádzať choroby dieťaťa?
Zle sa staráš! Tvoje decko nemá čo byť choré a nabudúce mu pribal pakel vreckoviek a šup so soplikom nech nakazí Janka aj Marienku a ti nech nakazia tehotnú mamičku a dedka s onko ochorením.
NOA???! berme si už konečne príklad zo zahraničia!!!
Obetujme svoje životy pre prácu, serme na deti a rodinu, to je druhoradé!!!! Zapamataj si to.
Spravajme sa už konečne ako zodpovedni otroci nech naši zamestnávatelia majú čo najvyššie zárobky👍
a dakujem za radu ked mi strčia dohodu tak ju nepodpísem, zistím si aké mam moznosti.
jednoducho chcu ma zamenit za staršiu ktorá ma uz nemá starosti s detmi.
vzdy som všetko vybavovala tak aby som nechýbala, no niekedy si to fakt neda.
Autorka- ,,vzdy som všetko vybavovala tak aby som nechýbala, no niekedy si to fakt neda."
PRESNE TOTO NEVIDIA!!! nikto nevidí koľko krát si prišla po prebdenej noci, nikto nevidí čo ťa stojí vybaviť babku dedka tetku aby prišli k dieťaťu so,,soplikom"....
Nikdy nikto ti za to NIKDY nepoďakuje ale ak si dovolíš ísť na maródku lebo tvoje dieťa má 40tky tak aha - viď komentare @sisaka ....
PRAVE PRETO už môžem zvysoka kašľať na to co si pomyslí vedúci...
Mam choré dieťa? Ma soplik? Je to MOJE dieťa, LEN MNE NA NOM ZALEZI a dieťa je na prvom mieste takze nebude. Už nikdy vybavovať žiadnu babku tetku a pod, pretože aj tak to nikdy nikto neoceni
A nedá mi to, hodí sa mi to tu - 🖕môžem z vysoká....
Dieťa bude malé len chvíľočku
Autorka ježiš co si to za nekolegialnu beštiu??? To si nemohla dat decko s grcackou do škôlky? Véd si mu mala dat nejaké čierne uhlie a hotovo. Pripadne zavolať nejakú dochodkynu susedu,ta by mu možno aspoň hlavu podrzala nad zachodom...
Ako to je možné že si tvoje dieťa dovolilo mať ovčie kiahne?! Pozri tenerifkine deti sa kiahnam vyhli. Ty nevieš ako obchádzať choroby dieťaťa?
Zle sa staráš! Tvoje decko nemá čo byť choré a nabudúce mu pribal pakel vreckoviek a šup so soplikom nech nakazí Janka aj Marienku a ti nech nakazia tehotnú mamičku a dedka s onko ochorením.
NOA???! berme si už konečne príklad zo zahraničia!!!
Obetujme svoje životy pre prácu, serme na deti a rodinu, to je druhoradé!!!! Zapamataj si to.
@simona20201309 tak tak, moja reč, robím v škôlke, každé dva týždne som chorá od zdravých deti, už 10 rokov
@simona20201309 tak tak, moja reč, robím v škôlke, každé dva týždne som chorá od zdravých deti, už 10 rokov
@mooonika1975 no...
A zaujímal by ma názor @sisaka ak by každé ráno preberala jej dieťa učiteľka bez hlasu, s kašľom, teplotou...soplom...? A vďaka takej OBETAVEJ učiteľke by bolo jej dieťa nonstop so soplikom.
@larinka552 presne tak.
Hľadaj si niečo iné a odíd s hrdosťou. Ja verím ze ti bude lepšie.
A áno zažila som také intrigy. Dodnes neviem pochopiť co sa musí odohravat v tých hlavách tých žien, že chcú takto ublížiť jedna druhej. Zakeractvo. Zaujímal by ma dôvod, prečo to niektoré robia a ci si vôbec uvedomujú co spôsobujú?
Nečudujem sa ti že si znechutena. Išla by som na 30%
@simona20201309 pekne si to napísala. Ja si myslim,že tie kolegyne sú buď bezdetné, alebo doma nie sú spokojné. Ver tomu,že keď oni budú mať deti, tak budú stále doma. Karma im to vráti.
@simona20201309 pekne si to napísala. Ja si myslim,že tie kolegyne sú buď bezdetné, alebo doma nie sú spokojné. Ver tomu,že keď oni budú mať deti, tak budú stále doma. Karma im to vráti.
@krtko1313 podľa toho čo píšu žijú v zahraničí kde neexistujú choroby. Tam sú deti nonstop zdravé. Alebo proste prdia na ich zdravie a zárobok je prednejsi.
A ešte názor zamestnávateľa im je prednejší....
Ved to môžme vidieť aké sú v zahraničí vzťahy - deti od pol roka v jasliach a starý rodič ma opatrovateľky. Viac k tomu netreba. Tam sú úplne iné hodnoty zivota
@hederamonstera kazda žena, ktoru poznám, ma plán B pre choroby deti, napr. Nejaká osoba, ktorej zaplatí. Osobne nedávam choré deti do skolky/skoly ani nikto, koho poznám
@bluka2 no sem tam ťa sem vídam a viem, že dosť cestuješ... ale Ty nemáš problém deti zveriť "hocikomu", čo ja by som veru problém mala...
Autorka- ,,vzdy som všetko vybavovala tak aby som nechýbala, no niekedy si to fakt neda."
PRESNE TOTO NEVIDIA!!! nikto nevidí koľko krát si prišla po prebdenej noci, nikto nevidí čo ťa stojí vybaviť babku dedka tetku aby prišli k dieťaťu so,,soplikom"....
Nikdy nikto ti za to NIKDY nepoďakuje ale ak si dovolíš ísť na maródku lebo tvoje dieťa má 40tky tak aha - viď komentare @sisaka ....
PRAVE PRETO už môžem zvysoka kašľať na to co si pomyslí vedúci...
Mam choré dieťa? Ma soplik? Je to MOJE dieťa, LEN MNE NA NOM ZALEZI a dieťa je na prvom mieste takze nebude. Už nikdy vybavovať žiadnu babku tetku a pod, pretože aj tak to nikdy nikto neoceni
A nedá mi to, hodí sa mi to tu - 🖕môžem z vysoká....
Dieťa bude malé len chvíľočku
@simona20201309 si sa veru rozšupla, ale páči sa mi Tvoj názor👍

@kvietok1233 to sa nedá,keď zamestnanec nepozná základné pojmy
@rozculena nenervač už🤣