Chodili by ste do práce pešo po frekventovanej ceste?
Moja prvá práca bola v meste vzdialenom 30 km chodíla som autobusom potom 1km pešo, po prvej materskej som mala prácu asi 500m domu teraz do druhej materskej 2,5km z domu.. Mám sedavú robotu pohyb mu chýba, ale nie je to cesta kde by bol chodník . Je to cesta smerom na hraničný priechod, prekventovana cesta osobné autá, nakladné autá aj poľnohospodárske mechanizmy. Na jeseň som skúšala bicyklom ale necítila som sa bezpečne.
Chodili by ste do práce pešo za takýto podmienok?
@kiki68 áno.... denne ho používa muž
Neexistuje kolega čo by ťa zobral so sebou autom?
Nemozete si to tak casovo upravit aby ta odviezol manzel? Ja som tak rozvazala ked sme mali jedno auto. Jasne ze deti museli ist do skolky skor a muz chodil neskor do prace avtym padommwskor domov atd ale bolo to lepsie riesenie ako by mal chodit byciklom..
Ja by wom chodía peso, reflexnu veatu si daj, poobzerj sa aj po inych chodnickoch. Aby som kvoli 2,5 km vobec auto startovala 😄
@julish po akých chodníkoch? toho rehotajúceho sa smajlíka si si mohla odpustit, ked ide človeku o život....je to cesta 2tr ale ani krajnicu namalovanú nemáme, skôr stretnem líšku či inú divú zver ako iného chodca
Ešte posledná možnosť nebola spomenutá, nechceš si zaobstarať skúter? alebo neviem babettu? Nemyslím to vôbec v zlom, kamoška má prácu cca 3 km, ale tiež im nechodí autobus, auto majú jedno a ráno nikto nejde jej smerom, cesta je to nič moc, dosť tmavá cez les, tak jej manžel vymyslel, že kúpia babettu za 500€ len na tých 6km hore dole 🙂
A nemozu najprv odviezt teba a ty pockas pred robotou. Lepsie ako peskovat po hlavnej ceste. Mas len tie moznosti co ti tu baby poradili alebo ist pesi. Alebo najst inu pracu.
A čo je vedľa tej cesty? Nemôžeš ísť po poli vedľa cesty? Alebo sú tam stromy?
V zime určite nie.
Nie
Nie
Ak by som nemala inu moznost /cize nemam financie na auto, cakam 2hod na bus, frekventovana cesta a nikde nic,/, tak ja osobne by som sla peso s reflex.vestou alebo ta Babetta co tu niekto spominal. Skoda zabiteho casu cakanim na autobus
Nie. Aj z hľadiska bezpečnosti, aj z hľadiska toho, že prechádzku chcem mať ako psychohygienu, pohodičku.. a nie sa trmácať na frekventovanej ceste.
- buď by som sa ešte lepšie popozerala po mape/popýtala sa niekoho či náhodou tam nevedie nejaká iná cesta, hoc prírodou, hoc aj trochu dlhšia
- alebo by som nejak produktívne využila tie 2 h čo čakám na bus - švihadlo niekde vonku, prechádzky tam niekde po okolí alebo nejaká iná aktivita, ktorá by mi prišla pre mňa prospešná a že ju naozaj chcem robiť
- alebo by som si poriešila auto/motorku/babetu/iný odvoz
- alebo si hľadala inú prácu
Ale určite by som sa takto po ceste netrepala ani nezmyselne (bez nejakej pre mňa zmysluplnej aktivity) nezabíjala denne 2 h čakaním.
Držím palce 🙂
Nie
Radšej by som išla byciklom ovešaná svetlami ako vianočný stromček. Pešo nie.
Tak cesta kde nic nie je ziadne domy chodnik len lišky zas nebude taka busy . Kup si elektricky bike a budes tam rychlo . Pohyb ries vo volnom case .tebe tam nehrozi len zly šofer ale aj uchylak si ta moze vystriehnut . Alebo inu robotu alebo sa mozete prestahovat vsetko sa da ked sa chce .
Tak si zaobstaraj e bike alebo vespu. Ja by som nečakala 2hodiny na autobus ráno a dvepoobede kvôli 2,5hod
Nie, za takychto podmienok nikdy, je to nebezpecne
to je málo km, stačí elektro bicykel, alebo bicykel a riadne sa zviditeľniť
Na všetko máš odpoveď "nie" 🤦♀️ tak načo si si takú prácu našla?? Keď sa tam nedá ísť pešo, autobus ide o 2h, auto nemáš ani mať nebudeš, kolegovia ťa voziť nemôžu 🤦♀️ nepochopím...
Chodievala som 3 km ráno večer pešo, ale po chodníkoch. Po ceste bez chodníka a krajnice je to ale dosť nebezpečné, ale 2 hodiny čakať na autobus je hrozne veľa, to by som už asi prešla pešo, alebo naozaj na tom bicykli, veď kúpiť poriadnu prilbu a 2,5 km máš za chvíľku.
@petracandle čakám na tvoje frenetické nápady. U nás práci sme len pár zamestnancov, a nie všetci sú na plný úväzok. Ako odvezie šofér dvoch v dvoj miestom auto naraz? A nemôže sa viac krát otočiť lebo potom má iné povinnosti, lebo sa mu nechce....jeho vec
Lacna jazdenka za 500€ je iba žrút peňazí, ktorých je beztak málo. A v servise nechám zakaždým kúpnu cenu auta. Či sa mýlim?
Som oblečená tak ako sa má obliecť do kancelárie, áno môžem ísť popri járku v lete polmetrovej tráve, teraz v burine, môžem ísť v aj3km v koľajisku, čo je zakázané a tiež nebezpečné alebo v gumákoch šlapajúc na ornej pôde 4km medzi repkou. Niekdajšia poľna cesta bola rozoraná.
A ešte jedna vec ktorou by si si predpokladám hravo poradila sú psy, túlavé , od osadníkov a tie čo strážia susedné areáli ktoré sú mimo prevádzky a pravidelne ujdú.
To nemusíš pochopiť stačí vyskúšať či bude lepšie keď sa dnes vyberiem pešo a odfotím tú krajnicu?
Autorka tak uz len jedine riesenie - najst si inu pracu ked sa nic neda….naco mas pracu, kde sa slusne neda dostat? 🤷♀️ Nerozumiem co cakas ze ti poradime. Ci ta pesi posiela manzel a chces mu ukazat ze zeny tu napisu ze by tiez nechodili? Alebo nerozumiem vobec zmyslu tejto temy.
@autorka nechapem tvoj výlev, nakoľko som ti poradila zmenu práce 😃 tam pravdepodobne nebudeš mať tieto problémy
Tak ja uz neviem co chces pocut. Vsetky moznosti boli napisane ale ak nepotrebujes tu pracu tak ostan doma alebo ak mas nieco lepsie dostupne tak chod robit tam a neries toto. Je to pre niekoho kto ma odvoz alebo cas cakat na bus. Ja by som pesi nesla z xy dovodov a neviem si predstavit v zime v snehu, v lejaku ci hmle peskovat po hlavnej ceste ci po poli. Ja si ale myslim ze tu pracu a peniaze potrebujete kedze uvazujes o jazdenke za 500 eur. Takze by sa ti to oplatilo aj keby si hned polku platu pchala do auta, polka by ti ostala co je lepsie ako nula. A casom by si nasla nieco lepsie alebo nasporila na lepsie auto. Alebo mozes skusit zaplatit kolegovi ci sa s tebou neotoci, vsak su to len 3 km ved to ma za par minut. Vela ludi riesi taketo veci, deti skolky skoly v inom meste, robota na opacny smer , jedno auto v rodine a funguju lebo chcu alebo musia. To uz musis ty sa rozhodnut co bude pre teba najprijatelnejsie.
@selest ešte sme zabudli na taxík, to je tiež možnosť a na tie 2,5 km to ani drahé nebude
Ved si najdi pracu 30km busom v tom meste kde si robila pred tym. Toto v zime ci v dazdi nema zmysel budes viac chora ako v robote. Ked ta nezrazi auto nepokuse besna liska nezachlosti seriovy vrah .aj tak je to dost na prd. Mam pocit ze iny sposob ako pešo nechces najst .. aby sa tam nakoniec nedalo vobec dostat ?

S mužom vstave obaja okolo štvrtej, to nie je pre mňa cesta vstavanie o tretej ráno