icon

Čo mám robiť, keď mi v práci spôsobujú peklo?

anny22
21. feb 2011

vedia ze som tehotna a nechcu to respektovat!! nechcu mi pomahat aby som sa nenamahala!!este naopak!!! 😒 spravaju sa hrozne!! musim casto navstavovat lekarov a to sa im nepaci a sposobuju mi problemy! Som v 3 mes. ale rada by som chcela ist skor na matersku od kedy mam pravo ist ??mozem ist aj teraz?? 😨 namam tam klud iba same nervy!! 😠 dakujem za radu! 😅

dajna11
21. feb 2011

ja som to mala podobné a šla som na PN...,peniaze síce chýbali ale zasa ten klud stál za to...a na matersku možeš nastupiť najskor 8týždnov pred plánovaným termínom porodu.

mrkvakatka
21. feb 2011

tak to sa dá riešiť podľa toho o akú prácu ide, či máš hodinovku alebo úkol akú máš prácu, v akom prostredí robíš, ono je tehotenstvo trochu podchytené v zákonníku práce, ale ak ide len o to že máž nepríjemných kolegov tak ja osobne by som v takej práci nerobila ani normálne nie ešte tehotná 🙂 ja som bola na PN od 2 mesiaca lebo ja mám ťažkú prácu a mala som z toho aj zdravotné problémy

ani3012
21. feb 2011

ja som zase zažila tehuľku,ktorá svoj požehnaný stav využívala..myslela si,že sa okolo nej točí celý svet....potom išla na PN a z PN na materskú....ja som zase banovala,že som neišla na PN skôr....čím dlhšie som bola tehu , tým som bola nervóznejšia 😅
Preto aj ty,ak máš možnosť,nerieš ako sa kto správa a tehotenstvo si užívaj doma v kľude 😉

atrami
22. feb 2011

Ja som išla na PN, ale neplánovane. V 6. t.t. som skončila v nemocnici, zamestnávateľovi prišla moja maródka a oni si urobili závery, že viac neprídem. Po skončení dočasnej PN-som prišla do práce a moje miesto bolo obsadené, dcérenkou vedúcej. Len si ma prehadzovali ako horúci zemiak, tak som išla na PN.
U lekára povedz, že ti je zle a mávaš závraty 😉

babatko88
22. feb 2011

choď na PNku, ja som urobila to isté, mňa zase nemal kto striedať, keď som potrebovala na WC, časom viac a viac a nikto zrazu nemal čas... smutné ako sa k nám ženám správajú ☹ ale riešiť sa to dá len PNkou... skús sa s lekárom dohodnúť, ja som mu len povedala, že ma nechcú púšťať na wc a pnku som mala v ruke, lebo takto sa nemôžu správať!

bellugia
22. feb 2011

Môžeš ísť na PN. Môžeš mať tých debilčekov na háku a nedaj sa - ak niečo nemôžeš robiť, lebo už cítiš, že by to nebolo vhodné... Mne tak problémy robil šéf. Ignorovala som maximálne, ako sa dalo.

zuzanocka
22. feb 2011

skús poriešitˇ s doktorom, či by sa nedalo napísať rizikové a šup na PN... možno by sa dala priplatiť nejaká poistka, aby si neprišla o peniaze...

janinah
22. feb 2011

ako to nerešpektujú?ako ti nepomáhajú? tehotenstvo /nie rizikové/ nie je choroba a ako tehotná svoju prácu robiť môžeš alebo nie a vtedy musia ťa preradiť...ale nečakaj,že niekto bude tvoju prácu robiť za teba len preto,že si tehotná...ak máš s tým problém,tak choď na PN

lucka1987
23. feb 2011

ja som prve tehu bola doma par tyzdnov, ked som prisla do prace.. robila som presne to co predtym, mam manualnu pracu.. no kolegine ked videli ze mi je mdlo tak povedalo bez do satne si sadnut a tak... o par dni som potratila.. nemalo to z pracou nic spolocne..
teraz pri dalsom tehu, (hned po prvej mrche od potratu) som povedala na gynde ze mi byva zle a v praci nevlazdem lebo stale mam zavrate.. ze na to mi on nemoze dat pnku, a pritom som mala tlak 90/55 a naozaj mi bolo blbo. o par hodin som skoncila v nemocnici s krvacanim , a takmer sme o drobceka prisli... tak teraz som doma na pn.
moj nazor: ak nedvihas tazke veci, nestojis 12 hodin denne za pasom, nerobi s s cehmickými latkami a podobne tak neni dovod na pnku.. ale to zalezi od toho ako sa citis.. ak ti je zle a mas mdloby alebo nizky tlak tak sa daj vypisat.. no tehu, naozaj nie je choroba.. pokial nemas dovod, (predchadzajuci potrat, momentalne spinenie, krvacanie, riziko potratu) tak nie je dobre ked cele tehu premarodujes doma /uz aj koli financnej stranke, a aj koi tomu ze doslova zena rozkysne 😀 ) ja by som sla do prace.. ale mam spinenia, a dovod byt doma.. no aj tak mi konci zmluva, takze viem ze s pracou koncim a je mi to luto.. uz len koli tomu ze naozaj sa buem doma nudit..

tereza123123
23. feb 2011

Ahoj ja som oznamila ze som tehotna hned ako som to zistila.pracujem ako predavacka takze povinnosti vykladat tovar ma zbavili a posadili za kasu.ale obcas pocuvam take nenapadne vyrypky ze musia za mna vykladat atd...horsie je to ze tiez poslednu dobu uz pocuvam len kedy uz pojdes na PNku? Je pravda ze potrebuju plnohodnotnu silu ale cloveka to zamrzi.Byt tebou tak idem hned myslim ze lekarovi staci povedat ze sa zle citis.

bianca
23. feb 2011

pokial mas pracu namahavu a vlacis napr.tazke veci,alebo pracujes v rizik.prostedi (zdravotnictvo,chemiakalie,polnohosporastvo.......) tak ta zamestnavatel musi preradit na inu pracu.Druha moznost je ze ta lekar vypise na PN po dobu celeho tehotentva az po nastup na matersku na ktr. mas narok 8-6 tyzdnov pred PTP

kristinka123
24. feb 2011

tak ja som robila do siedmeho mesiaca takmer kazdy den 16-tky, robila som casnicku - cize stale na nohach, v jednom kole, natahovanie sa s tazkymi predmetmi. Potom som dostala strasne vysoke horucky, z vycerpania som sa nemohla spamatat dalsie dva mesaice, horucky neprechadzali.........aj tak som nakoniec dostala vypoved. Takze by som sa uz urcite na to vykaslala a hodila sa na PN. Ten stres ti za to nestoji.......