icon

Dá sa nájsť práca do 15 tej hodiny?

daducha
28. júl 2012

Ahojte,
pred nastupom na MD som mala skvelu,velmi dobre platenu pracu,aj ked na druhej strane bola som tam denne od rana min. do 17-18 , ked bolo treba aj dlhsie.Pocas MD sme sa prestahovali, rodicovska skoncila a momentalne som na urade prace 1x v zivote. Vzhladom na to, ze manzel chodi domov z prace najskôr o 18-19 od rana,starsi bude prvak, chodi na plavanie a anglictinu,mladsi je skôlkar,nemôzem aj ja pracovat od nevidim do nevidim,nechcem aby mi deti vychovali moji rodicia.Zase nechcem ani ostat doma a zohnat pracu do tej 15 - tej je prakticky nemozne.Podarilo sa to niektorej z Vas ? Alebo som z inej planety,ze sa vôbec o nieco take pokusam 😀 ? Ake su Vase skusenosti?

sissy27
28. júl 2012

@daducha no tak potom v pohode, dá sa... prípadne viem, že niektoré spoločnosti ponúkajú aj možnosť "home office", kedy si svoju prácu môžeš robiť z domu (je to super napr. keď máš deti choré - nemusíš čerpať očr, ale si normálne v robote, len ju spravíš z domu, prípadne odídeš skôr a dokončíš z domu)
každopádne dnes je to bez pomoci babičiek dosť ťažké, ale veď aj im snáď niekto pomáhal - ja si napr. veľmi dobre pamätám, že som dosť času trávila so starými rodičmi a veľmi rada...až mi je ľúto, že moja dcéra nemá takých istých, lebo tiež ešte pracujú presne tak ako ja a cez víkendy sú radi, že sú.. 😝

eeffka
28. júl 2012

@daducha aky podton? Praca za pasom,resp nejaka robot.fcia je najpravdepodobnejsie miesto s prac.casom co pozadujes. O svojom vzdelani pises az teraz,takze som si dovolila navrhnut pre teba zamestnanie poduroven... No v kazdom pripade ak mas zaujem o kancel.pracu sa nahladas.tiez som z ke a u nas vo firme ak navrhnes skrat.uvazok rovno sa z pohovoru vyradis. A co sa tyka nenahraditelnosti,nrbud vztahovacna. Ked by si robila specialnu pracu u sukromnika co je s tebou spokojny a is tvojej prace zavisly,tak taky pristupi na skrat.pomer,na flex.cas,na domacu pracu...ale prist takpovediac z ulice a klast si podmienky je dost optimisticke.

daducha
autor
28. júl 2012

@eeffka ak by som musela, isla by som aj za pas robit,nemam s tym absolutne problem,od strednej skoly som zvyknuta pracovat, no som v situacii kedy nemusim ale chcem ist do prace.Preto si môzem dovolit hladat miesto ktore mi bude vyhovovat.Ako som pisala, cela domacnost a deti su hlavne na mojej hlave,manzel sa sice snazi pomahat ako vie, no nestiha tak ako by chcel, aj to je dan za to, ze ja nie som nutena ist do prace z existencnych dôvodov.Niekto s detmi byt popoludni musi,rozviest ich na kruzky,ucit sa so starsim, ist s nimi von, nakupit,varit ,zehlit a x dalsich veci co robi kazda z nas a inak ako byt v zamestnani do cca tretej mi to nevychadza.
A vztahovacna nie som,len nemam rada ak niekto pise to, co nie je pravda.Kazdy je nahraditelny a ak by som aj ostala byvat v BA,kde som pred MD pracovala,nemohla by som spät nastupit.Deti by som videla cca 3 hodiny denne.Je to velka zahranicna firma a tam ziadne dohody typu budem chodit skoro rano, pracovat z domu nie su mozne 😉 .Za tie peniaze by mi to nestalo.Preto teraz radsej za menej penazi,ale vediet byt aj s detmi aj v praci 😉 .

kosta123
28. júl 2012

Ako ja si myslím že je to tiež asi nemožné,,,hľadám si prácu 2 mesiac,,,,tiež tak nejako, aby som si dala malú aj do jaslí aj stihla vybrať,lebo mi nemá kto.čiže na 6.00 nemôžem a o 15:00 najneskôr z práce.
Teraz to nijakého zamestnávateľa nezaujíma,,,,len si povedia za dverami je niekoľko nezamestnaných čo sa prispôsobia viacej ako mami s malými deťmi.
Jeden ujo ma v celku pobavil, opýtal sa ma či mi býva choré dieťa a ako často ? 😀 😀 😀
že kto bude s ním keď bude choré?? no asi dedo mráz 😕

baklik
28. júl 2012

@kosta123 no jo, to je casta otazka potencialneho zamestnavatela, aby si vedel urobit obraz o tom, co od teba cca moze ocakavat.... ja by som tiez najradsej zmenila pracu, lebo, ked je napor tak je to praca aj do neskorych vecernych hodin od rana, aj ked teoreticky by to mohla byt praca od 7 do 15. ale je mi jasne, ze na novu zamestnankynu s malym dietatom s otvorenou narucou nikde necakaju, takze budem rada, ked sa tam po istom case vratim a sem-tam, dufam, ze len vynimocne, potiahnem aj do vecera. "problem" je, ze ja som na odd. po sefovi jedina s plynulou angl. a sef, kde moze, strci mna, ked pridu zahr. dodavatelia a ti si radi zrealizuju pracu co najskor, aj keby do polnoci mali tahat... takze tak. nic moc, ale vzdy lepsie ako byt bez prace, penazi, prip. robit na smeny.

pocahonntas
28. júl 2012

pokial viem v statnej sprave ...napr danovy urad tam je klzava doba a da sa aj do druhej ak prides o siestej do prace :D

liz_lemon
29. júl 2012

@daducha ako sa da ziskat miesto personalnej manazerky s takym vzdelanim?

poisonblu
29. júl 2012

mam zivnost-eshop a vytvoreny pasivny prijem z online biznisov...a navyse robim uctovnictvo...do prace sa vratit nechcem, robim z domu...nie som sice este ani na md, ale rozhodne myslim na buducnost uz teraz a snazim sa mat staly prijem

daducha
autor
29. júl 2012

@liz_lemon uplne v pohode.Vypracovala som sa sama.Zacinala som na personalnom ako vzdelavacka a popritom pricuchla k personalistike.Ked si sikovna, su firmy,kde nepozeraju na to aku mas skolu.Vid priklad, manzel zacinal ako nakupca a je z neho uz niekolko rokov riaditel 😉 .To su firmy ktore si radsej vychovaju vlastnych ludi,ktori vedia robit a hlavne rozumeju aj praci ludi pod nimi.Tak ti aspon nemôzu davat buliky, ze to sa neda, hento nejde 😀

daducha
autor
29. júl 2012

@pocahonntas o tom viem, no to sa skôr na mesiac dostanem ako pracovat do statnej sfery 😀 😀 😀

babulina
29. júl 2012

ja som to vyriesila skrateny uvazkom na 6hodin, tym padom robim od 8 do 15h aj s obedom 😉

tinki
29. júl 2012

@anjelicek26 je vidieť, že nežiješ na SK...a koľko platíš opatrovateľke?
teoreticky, ak si nájde prácu na východe, odkiaľ pochádza, zarobí tak, budem preháňať...800 eur...Manžel možno tiež...800...Nejakých 300 dá na bývanie..možno 200 na nejaký úver..alebo hypotéku..Základná strava okolo 500, výdavky okolo nejakých 200..Ostane 400 eur, ešte nepočítam sporenie, poistky...koľko asi ostane.....Myslíš, že by to stačilo opatrovateľke? Tu na východe, je opatrovanie len pre pár vyvolených....Nemáš ani predstavu, ako sa tu žije..

anjelicek26
29. júl 2012

@tinki - 400€ je skolka a opatrovatelka este 250 navyse. Sasku som mala rok full time u opatrovatelky a platila som 800€ mesacne. A nie nemam predstavu ako sa tam zije... ale to s otazkou nic nema... myslim, ze moja odpoved - je to skor utopia najst nieco na skrateny uväzok - je na vychode slovenska realitou.

albireo
29. júl 2012

@daducha verim,ze na vychode je s pracou problem, faktom vsak je,ze pokial sa nechcete alebo nemozete prestahovat tam,kde by si mala sancu zohnat pracu na ciastocny uvazok, mas dve moznosti: bud budes doma a budes nadalej hladat pracu zodpovedajucu tvojim predstavam alebo vezmes pracu na full time a k detom zozenies na popoludnie pani/slecnu na vyzdvihovanie zo skolky.
Chapem postoj
@anjelicek26 ,dobrovolne sa rozhodla zit v Nemecku, praca ju bavi a naplna a popri tom chce byt dobrou mamou. V jej momentalnej situacii je opatrovatelka dobre vychodisko, aby ona nebehala ako splasena koza medzi pracou a skolkou. Viem sa do jej situacie dobre vzit, v Skandinavii sa zeny vracaju do prace-vacsinou na plny uvazok po roku materskej a deti vidaju tie 3-4 hodiny denne. Ano a pracujem na smeny, nepravidelne, s dlzkou od 8 hod po 24 hod.

abriela
29. júl 2012

@daducha robim v statnej sprave. U nas je pracovna doba teoreticky pohybliva 7,5 hod. aj s obedom. Pred 7 mesiacmi rokom odisla nasa sekretarka na matersku, pred 10 mesiacmi sekretarka najvyssieho. V priebehu roka sa vymenila aj personalistka. Teraz su prazdniny.
Ale pecies nadherne, neskusila si by zivnost?

piacere
29. júl 2012

môj manžel má pracovnú dobu od 6.00 do 14.30 😉 Žiadna výroba.... ale pekná teplúčka kancelária... takže dá sa. Ale samozrejme to záleží od oblasti... sú zamestnania, kde takáto pracovná doba je utópiou... Držím palce!

sorciera24
29. júl 2012

@tinki 800Eur na vychode?.....wau.....ja som zo str. Slovenska, dokonca obaja s mm VS vzdelani aj pracujuci v odbore...ale 800EUR este ani jeden z ans nevidel ani z dialky.... 😕
a k veci moj muz robi tiez v kancli od 6.00-14.30....moze si to posuvat na neskor a potom ostavat dlhsie, ja robim v skolstve (u mna je to jednoduchsie....)

piacere
29. júl 2012

@tinki 800€ na východe? Reálne, ale ako spoločný príjem, určite nie výplata jedného človeka 😔

hlava78
29. júl 2012

Ja robim od 7 do 15.25 a je to super. Je to o stasti./nie v kancli/ da sa.

mima4
29. júl 2012

ahoj,
ja si myslim, ze ak mas dobru pracu, nemala by si sa jej vzdavat. Dohodni sa s manzelom, aby aj on dokazal prist sem tam domov skor z prace, byt s detmi, a sem tam ty. Odporucam ti striedat sa s nim. Myslim si, ze je plnohodnotny rodic ako ty a mal by brat do uvahy aj tvoju profesnu drahu, tak ako ty tolerujes jeho neskore prichody z prace.

mummy01
29. júl 2012

@tinki uuu,na vychode sa tak dobre zaraba??? 😀 Tak teda mm pracuje v Ba a zarobi ledva tolko co si napisala a nieje to ziaden robotnik....ja ked nastupim do prace zarobim tak polovicu a to budem pracovat na poste veducej....tusim sa stahujem na vychod 😀 😝

mima4
29. júl 2012

@daducha inak, myslim si, ze praca v prac. cas, ktory uvadzas je uz takmer utopiou, a preto by si to mala prijat, ako fakt. Bohuzial, v SR je malo moznosti na skrateny uvazok. Ak citis, ze tvoja mamina je velmi vytazena, a tvoj manzel tym ze je tak dlho v praci vela zaraba, zaplat si opatrovatelku napr. na tri razy po skonceni skolky na vyzdvihnutie deticiek a dva razy do tyzdna pojde tvoja mamina. Ja by som to asi tak riesila.

daducha
autor
29. júl 2012

@mima4 ta praca bola v BA a uz skoro 3 roky byvame v KE ,takze aj keby som neviem ako chcela nejde to 😉 .Keby sme ostali v Blave,tak so mnou ratali,ze sa vratim a miesto mi drzali, no takto je to pasé 😖 .Preto zhanam teraz nieco v KE .

@abriela uz som nad tym dumala, lenze - musim mat skonceny odbor cukrar, prax v odbore a co je najhorsie, splnit poziadavky hygieny je sialene.Okrem toho treba na to poriadny vstupny kapital a to ja nemam.Ani ziadny uver od banky nedostanem, mame vysoku hypoteku 😝 .Mna to velmi bavi,aj manzel chce aby som si zarabala sama na seba,ja by som skôr volila alternativu,byt niekde zamestnana na par hodin denne a popri tom torticky 😉 .No uvidim ako sa to vsetko vykrystalizuje a ako by som to zvladala -domacnost,deti,praca,torty 😝

mima4
29. júl 2012

@daducha nezabudaj, ze nie si osamela matka. Na domacnost, deti, ale aj pracu ste dvaja, ty a tvoj muz. Na torty asi len sama 😉
Drzim ti palce!

dannynka
29. júl 2012

@daducha akurat pozeram že mame podobne skoro totožne stare deti 🙂
mne sa stalo čosi podobne po 6 rokoch na MD mi dal zamestnavatel den pred skoncením MD vypoved ☹ mala som robit "za pásom " na dve smeny....ale po tejto rane pod pás som sama nevedela čo a ako bude.Muž robí vacsinou tiež na dve smeny niekedy aj 12-tky a soboty tak som sa bala ako to bude s detmi a ako aj Ty tuším som bola po prvý krat na urade prace zvláštny to pocit 😖.Tak som hladala niečo podobne tomu co som robila pred MD a kupodivu sa mi podarilo zohnat takže som na UPSVARe bola "až" 2 týždne,mám to kusok od domu a len ranna smena od 6 do 14-30 takže fajn,akurat že nemat doma svokrovcov na dochodku tak si do prace ani nemozem dovolit íst kedže mladsieho mi vzali do školky až od septembra 2012 :P a aj tak školka je až od 6 tej a to už mi obaja musíme byt v praci! teda u manžela obtýžden lebo ked ma poobednu vodí dceru on a na obed k nám chodila svokra stražit maleho na cas kým manzel odisiel do prace a ja som sa vratila s prace domov a ešte aj utekala pre dcerku do školky....fungujeme tak od maja a ide to strašne rýchlo...
moj nazor je že určite sa dá najst vhodna praca len to niekedy chce svoj čas a aj "rozpoloženie hviezd" či ako sa to píše....tot moj názor 😉

zajaciq
29. júl 2012

@daducha naozaj sa neda najst praca v logopedii? vsak to je zlata bana dnes...hoc na polovicny uvazok pri nejakej starsej logopedicke v nemocnici ?

cecil36
30. júl 2012

@sorciera24 @piacere @mummy01 baby @tinki napisala, ze ak prezenie tak 800 E. Takze tu sumu berte ako nadnesenu, tak ako to napisala 😉
@anjelicek26 situacia u vas je ina, ako je bezna realita na SK. Pochybujem, ze priemerna rodina si moze dovolit dat 800 eciek ako ty na opatrovatelku alebo kombi opatrovatelka skolka. Priemerne opatrovatelka na hodinu v BA berie cca 4 eura, potrebujes ju priblizne na dve hodiny denne (zena konci o piatej, skolku zatvaraju o 16:30 a kym sa dostane domov a tak su to cca 2 ´hodky denne), pät dni v tyzdni x styri tyzdne v mesiaci. A dostanes sa na sumu 160 eur. Ak zena zarobi 400 eur, je to myslim dost velka polozka. Ale mas pravdu, skrateny uväzok by to vyriesil, ale takto stastnych, ktorym to zamestnavatel umozni je naozaj malo 😒
@mima4 ale nie kazdy manzel moze ist z prace skor. Npr. moj ak by odisiel skor mal by jo sakra problem. Robi v PZ, robi 24-ky a len tak sa zbalit a odist, ze sorry aj ja som otec a musim striedat zenu vo vyberani deti zo skolky nemoze 😀 A myslim, ze takych povolani je vela.....
@daducha drzim palce, aby si nieco nasla 🙂

anjelicek26
30. júl 2012

@cecil36 - myslis, ze tych 800€ z netto platu v nemecku velka polozka nie je 😕 😕 😕 Neviem, aku mas predstavu, kolko sa v nemecku zaraba 😕 Pre kazdu rodinu je to VELA, ale ked sa inak neda, tak treba vydrzat u opatrovatelky, kym dieta prijde do skolky... bohuzial.

cecil36
30. júl 2012

@anjelicek26 ja netvrdim, ze je to mala polozka, ale asi nanu viac ci menej tiez zeny v Nemecku ci inde maju. Na Sk nemozes dat (aj ked sa inak neda) 800 E ak zarabas 400-500 E. Iba to som tym chcela povedat. A predstavu aku taku mam kedze moja rodina pochadza z AT 😉

angua27
30. júl 2012

@daducha, práca akú hľadáš určite existuje, nevešaj hlavu. myslím si však, že na takýto typ pracovnej doby je veľmi dlhý poradovník. 😉
ak nemusíš s existenčných dôvodov do práce, skús riešiť svoj príjem živnosťou - e-shop, účtovníctvo, prekladateľstvo, ekonomické poradenstvo v oblasti personalistiky. veľa firiem takéto pozície zháňa dodávateľským spôsobom. je pravda, že neviem ako to fičí v KE, ale v BA sa to dá.