Dá sa nájsť práca do 15 tej hodiny?
Ahojte,
pred nastupom na MD som mala skvelu,velmi dobre platenu pracu,aj ked na druhej strane bola som tam denne od rana min. do 17-18 , ked bolo treba aj dlhsie.Pocas MD sme sa prestahovali, rodicovska skoncila a momentalne som na urade prace 1x v zivote. Vzhladom na to, ze manzel chodi domov z prace najskôr o 18-19 od rana,starsi bude prvak, chodi na plavanie a anglictinu,mladsi je skôlkar,nemôzem aj ja pracovat od nevidim do nevidim,nechcem aby mi deti vychovali moji rodicia.Zase nechcem ani ostat doma a zohnat pracu do tej 15 - tej je prakticky nemozne.Podarilo sa to niektorej z Vas ? Alebo som z inej planety,ze sa vôbec o nieco take pokusam 😀 ? Ake su Vase skusenosti?
@sorciera24,@piacere, @mummy01 áno baby, to som preháňala...išlo mi o to ukázať, že aj keď napíšem nereálny plat, tak aj tak si tú opatrovateľku dovoliť nemôžme, takže rada o opatrovateľke, bola podľa mňa zbytočná a nereálna na slovenský svet..Ale keď sa chce niekto tu zviditeľňovať, ako mu je na svete dobre, tak nech sa páči... 🙂
@daducha určite sa dá nájsť, záleží samozrejme na odvetí v ktorom pracuješ. u nás vo firme je pohyblivá práca doba od 6.00 do 18.00, s tým že povinne musíš byť od 8.00 do 14.30, ja štandardne chodievam na 6.30 a zvyčajne okolo 15.00 až 15.30 chodievam domov, v pohode stíham ísť pre malého do jaslí. a robím v kancelárií na vyššej pozícii, takže dá sa. aj keď na druhej strane pre mňa práca 15.30 nekončí, keďže po večeroch zapínam PC a pracujem ďalej...
@angellinka - ano, ale rataj s tym, ze v BA zaplatis za skolku/1dieta 350-400e mesacne, takze ak mas zarobit 500 v hrubom, ani do roboty nemusis ist :(
baby, velmi zavisi od prijmu a od toho aky charakter ma praca zeny. U nas je tiez flexibilna pracovna doba od 7:00 do 18:00. Ja niekedy pridem aj neskor, na 8:30.
U nas vela mamiciek funguje tak, ze ten kto rano dava deti do skolky (napr. otec), pracuje poobede potom dlhsie a naopak, ten kto je skoro v praci, skor odchadza po deti.
Chapem, ze aj u muza sa to neraz neda, ale vezmite si to tak. Vy sa tiez prisposobujete chodu rodiny, detom... ak chcel aj on deti, musi vediet aj on si to v praci upravit tak, aby stihal sa postarat aj o rodinu. Proste vo dvojici sa tahne lip.
@tothova5a z Ba nie som,statna skolka u nas nestoji tolko.Ja platim len skolne,stravu nosievam kazdy den,syn ma celiakiu 😉
@angellinka u nas nemam sancu dostat dieta do statnej skolky, najskor ked bude mat 5 rokov(povinna predskolska dochadzka), takze to musim riesit sukromnou skolkou, ktora stoji cca 400e, alebo mozno s uplatkom min. 1000e :( no proste katastrofa... Ak budem velka optimistka, tak ju dostanem do statnej skolky, ked bude mat 4 roky. Len tam je zas problem, ze stat. skolky su len do 16,30hod. a sme na zaciatku problemu - najst si pracu s prac. dobou do max. 16.00hod...ale ja verim, ze to nejak vyriesime 🙂
@tothova5a hej,uplne ta chapem.My sme male mesto,tak do statne nebol problem,a tiez budem riesit ked dcera nastupi do skolky na bud rok,pretoze statna skolka je do 16.30.Manzel chodi z domu pred pol 7,a vecer 7-8.cize nnosit do skolky deto ostane na mne,aj ich vyzdvihnut 😒 Naspat pracova do Ba nehrozi,cize len si najst nieco....vyzera to na predlzenu MD,kedze so synovu diagnozou ju nemam problem dostat.Este ze manzel to financne vykrije 😉
Čítam postupne, tak možno reagujem na veci, ktoré sú už prediskutované, ale hodím to sem:
@daducha na tvoju otázku odpovedám áno, taká práca existuje. Ako ti už písala @bashka je to učiteľstvo.
Iba poopravím:
@bashka pre učiteľov platí rovnaká pracovná doba ako pre iných, väčšinou od 7.00 do 15.00. A je iba na vedení, ak ti umožní pracovať z domu, teda odísť z práce skôr, pokiaľ už nemáš napr. po 13.00 vyučovanie.
Moja sestra teraz začala pracovať vo výrobnom podniku, pracovný čas majú flexibilný, ale v čase od 8.00 do 14.00 v kancli jednoducho musí byť. Zvyšok je na nej. Či príde do práce skôr, alebo odíde neskôr, je jej osobná vec, ale musí si odrobiť stanovený počet hodín v rámci mesiaca.
@piacere prave som to isla pisat ze taky prac cas byva vacsinou v kancelariach.. aj ked ja som robila ucto a ked sme mali uzavierky tak som tam byvala od nevidim do nevidim, niekedy aj cele vikendy.. uz teraz sa bojim ako to bude, ale tak vela veci sa pomenilo, dufam ze nedostanem vypoved, lebo tiez som mala slusny plat a vzdy sa da dohodnut, ja tiez nechcem aby mi dieta vychovavali nasi, ale aspon do a zo skolky ho babka vezme a hadam do tej stvrtej uz budem doma.. modlim sa aby to tak bolo, inak tiez budem musiet hladat pracu a u nas v meste moc ponuk nieje
ja mam taku pracu. odchadzam za 8 hod. ked idem na 7.00, odchadzam o 15.00. ak skor, tak aj skor. ak robim dlhsie, tak si za odrobene hodiny beriem nahradne volno. ale keby som nestihala, odchadzam za detmi a potom vecer robim z domu. takyto rezim som vsak nemala hned, na zaciatku som musela respektovat nastavene pravidla, ale hned na zaciatku som dala najavo, ze odchadzat musim najneskor o 16.00, ale nemam problem prist skor, alebo robit z domu. postupne sa mi prichody a odchody uvolnili a mozem ich regulovat podla potreby.
urobila som aj chybu, ze som na pohovore potvrdila, ze nemam problem s nadcasmi, potom sa to samozrejme zneuzivalo. takze pracu som menila a jasne som vsade prezentovala, ze odchadzat musim, lebo vyzdvihujem deti vtedy este zo skolky. akonahle som ukazala schopnosti, vybudovala si korektne vztahy, mohla som si nastavene pravidla upravit podla potrieb.
@petkave no jo, co poznam baby-ucitelky tak to maju vsade takto, naco budu vysedavat v skole ked to iste mozu urobit doma, vecer (opravovat pisomky, robit si pomocky...atd)...a hlavne ked maju deti, ze...ale mozno to nie je pravidlo. Ja uvazujem po RD tiez si hladat robotu v skole, kvoli prazdninam a prac. dobe, aj ked platovo to bude horsie ako v robote co som mala pre MD, no ale nebudem chodit pe deti o 5tej, ze 😝
Ahojky, ja som takmer 9 mesiacov, hľadala prácu do 15 -15.30.Nepodarilo sa, dokonca ani len v meste kde bývam a kam chodí malý do jasiel sa mi nič nepodarilo zohnať.S takou pracovnou dobou, ide o teplé miestečka, ktoré sa inak ako po protekcii nedostávajú ☹ .Zohnala som si prácu, každý deň najazdím 50km tam, 50 nazad, prídem domov najskôr o 17.15 - 17.30.Manželovi sa podarilo vybaviť zmenu pracovnej doby, tak sme to poriešili ráno o 7,30 malého dávam do jaslí a manžel ho o 15.30 vyberá.Svokrovcov aj mojich rodičov máme ďaleko, okrem toho sú ešte zamestnaní, ale sem tam, keď je drobec chorý pricestujú a snažia sa pomôcť.Som však rada, že mám prácu, adekvátnu môjmu vzdelaniu,peniažky na prilepšenie, ale fakt len trochu, keďže pohonné hmoty sú drahé a vlastne všetko je príšerne drahé...Ale stále hľadám a zháňam prácu s prijateľnejšou pracovnou dobou, bez dochádzania.Strašne mi chýba malý a určite by som sa mu rada venovala oveľa viac ako je to teraz možné.Tebe držím palce, nech sa ti podarí prácu nájsť a určite sa potom nezabudni pochváliť. 🙂
@bets - ja som tiez v praci uz pri pohovore povedala, ze nadcasy kvoli detom bohuzial neprichadzaju do uvahy. Vzali to ok. A sefka, ze ked bude treba pol hodku denne skor, ze aj to pojde... ale clovek v skusobnej lehote asi nebude moc vymyslat :( Takze ja to riesim opatrovatelkou po skolke, co uz... maly do skolky na siedmu, dcerka o pol osmej do skoly (medzi skolkou a skolou je 20km :( ) Ja tesne pred osmou v praci ... 16:30 z roboty, dcerka ma skolu 11km od roboty, ale potom dalsich 20km nazad po synceka, to je utopia stihnut pred piatou.... ani sa nebudem snazit, tahat dcerku s vyplazenym jazykom zo skoly rychlostou svetla... opatrovatelka maleho vezme pred stvrtou a byva v dome oproti, tak ho tam potom vezmem... idealne to nebude.... ale co uz je.
@bashka tak to áno. Platovo to nie je ktoviečo, ale dá sa. Ak muž zarobí lepšie, tak nie je o čom. A tá pracovná doba fakt závisí od riaditeľa. My máme nášho maximálne tolerantného, je zlatý a v pohode nás pustí domov po skončení práce. Ale viem, že na niektorých školách musia učitelia sedávať do 15.00-15.30, presne podľa pracovnej doby. A je jedno, že poslednú hodinu mali trebárs o 12.30. 😲
no ja taku pracu mam.... pohybliva pracovna doba, v praci musim byt od 8:00 - 14:00.... jasnacka, cvakame system sa neda oklamat, jeden den potiahnem dlhsie potom kratsie, v praci mozem byt uz od 6:00, najneskor musim odist o 18:00. Robim v statnej sprave, zabudnite ze je to teple miestecko po protekcii, ano v malych mesteckach je ale vo velkych mestach nie je problem vyhrat konkurz. To iste plati nie len pre statnu spravu ale aj pre verejnu (vlastna skusenost, robila som aj vo verejnej sprave aj v statnej)....
takze v pohode som pre dieta chodila do jasliciek o 15:30/16:00, ale boli dni ked som aj o 15:00 uz bola doma.
@tinki som sa zlakla ze na akom vychode to zijes 😀 😀 😀
Rada s opatrovatelkou sice dobre mienena ale fakt na SK nerealizovatelna...teda v priemernych rodinach.Zial system na slovensku to rodinam v nicom neulahcuje,a taka mama s 2 detmi moze byt happy ak vobec nejaku pracu zozenie.A to teraz pisem o Ba,kde je vraj najviac prac.prilezitosti.
@mummy01 ono ten system je aj preto tak neprajny k mamine dvoch deti, pretoze vychova a starostlivost je na zaklade tradicie ciste na nej, na vsetko je sama, aj napriek tomu, ze ma manzela. Kym muz taketo veci neriesi, ako zladit rodinu a pracu, zena to riesi na totalku, a to je to, co sposobuje, ze profesne upada. Kebyze aj muz ubere z prace aspon z casti, u zeny to tiez staci len z tej casti, ale tym, ze nasa kultura vala na zenu vsetko...tak len zena ubera z prace..len zena robi ustupky. No rodicia su vzdy dvaja, a tak ako muzovi sa vela veci neda, ani zene, otazne je, ci mu spokojna manzelka a rodina stoji za to...
@mima4 hej,to je pravda.Ale hlavne zamestnavatel to vidi tak-zamestnam muza a nebude problem.Napr. mm takto zopar krat potreboval v praci ustupky ked sa nam narodil syn a bol v zlom zdr.stave a ja tiez a potrebovala som jeho pomoc...zamestnavatel a kolegovia mu velmi rychlo dali najavo nesuhlas,vraj domacnost a deti su ulohou zeny a preto je zena doma na materskej aby sa starala a neotravovala muza 😠 vtedy skoro prisiel o pracu.Fakt blba situacia...neprajem nikomu.
@mummy01 nebudem sa k tomu zamestnavatelovi vyjadrovat...podla mna je to uboziak, totalny chudak.
Prave o tuto blbu mentalitu tu ide "ulohou zeny je bla bla bla" a to robi tuto atmosferu v spolocnosti aku robi. Ako keby aj pre toho muza nebola dolezita manzelka ci dieta. Len vies, keby bolo viacero takychto oteckov..uz by sa nedalo tak navazat do mamiciek, a zamestnavatelovi by bolo jedno, ci je to zena, ci muz s detmi...lebo by vedel, ze hocikto z nich moze ocierkovat doma.
Ja robim do 14:30 uz 5 rokov. Ako zazrakom som nasla tuto pracu. Sef ma 2 deti a je dost tolerantny. Kedykolvek mam nejaku necakanu akciu alebo problem, tak ma vzdy pusti domov. Dolezite u neho je vykon prace a tiez musim vzdy dodrzat termin.
Co sa tyka toho, ze sa to neoplati, tak si myslim, ze by ste mali brat ohlad aj na svoju buducnost. Sice robite iba 4 hodiny, nemate nadcasy, skolka vam zoberie polovicu platu...ale aspon si budujete zivotopis. Tazko sa dostava do prace, kde ste 3-4-5 rokov nerobili a teraz si hladate novy flek.
Ak robite na polovicny pracovny uvazok a pracujete vo svojej brandzi, tak nestracate prehlad a stale sa zlepsujete. Urcite najde skor pracu ten, kto povie- pracujem 4 hodiny ale uz mam moznost pracovat 8, ako ta zena, ktora napise- mam po materskej, som nezamestnana a hladam pracu....bohuzial, taky je teraz trend. 😒
NO ja nerobim v oblasti skoly vobec. Ale tu sa da zohnat dost prace na polovicny pracovny uvazok. Zamestnavatel tym ziska, ze nemusi platit ziadne sviatky, poistenie a pod....a ludia, co chcu robit iba par hodin denne to ocenia.

skrátený úväzok je pekná predstava, len či si uvedomujete, že by ste nielen boli viac doma, ale aj o dosť menej zarobili. lebo ak budete robiť napríklad 4 hodiny, tak zarobíte polku platu, bez nároku na stravné lístky a ak 6 hodín a bez nadčasov, tak to bohviečo tiež nebude. ak si spočítate ešte náklady na cestu do práce, odvody, zarobíte fakt málo.
aj matka po materskej ak potrebuje prácu, lebo majú dlhy, tak pochybujem že by jej stačil ten polovičný za ktorý by dostala pár €. preto ani na Slovensku polovičné a skrátené úväzky veľmi nie sú, lebo aj máloktorému zamestnancovi to po finančnej stránke vyhovuje.