Dilema - vziať pracovnú ponuku?
Mam rok do konca RD. Objavila sa mi jedinecna pracovna ponuka. Nechce sa mi ist do prace, chcem si uzit dieta a bezstarostneho zivota v trochu nefunkcnom manzelstve. Moznosti.
1. Tu pracu nevezmem, rok pobudnem doma ako milujuca mamka no frustrovana zena, a snad o rok pride ina ponuka (je to velmi uzky obor, malo dobrych ponuk) a potom budem riesit co urobim, mozno sa manzelstvo aj utrasie ci zlepsi pod vplyvom okolnosti a povinnosti.
2. Tu pracu vezmem, do polroka sa rozvediem a bude zo mna uhnana rozvedena mama no mozno spokojnejsia zena.
Neviem.
Je tu aj moznost ze pracu vezmem a budeme zit stastne az naveky ale tomu akosi neverim. Peniaze by boli moja priepustka
Zober tú prácu, podľa mňa ani to manželstvo nie je až také stratene a keď nebudeš frustrovaná na RD tak sa aj vzťah zlepší.
Vybrala by som si pracovnu ponuku, urcite to vsetkym pomoze a dietatku kolektiv prospeje, vsak pokym nebudes robit 10 hodin denne stihas aj starostlivost o dietatko
Ja by som to napr.predebatila aj s manzelom;) co on na to? A hlavne ci vidi sancu na zlepsenie. Pokial viete komunikovat,, este to nieje stratene...
Momentálne riešim to isté. Okrem toho manželstva to mame v pohode. A rozhodla som sa ponuku prijať. Mam dve deti menšia iba čerstvé dva roky. A potrebujem už po tých rokoch doma vypadnúť medzi dospelakov. Myslím ze to prospeje každej jednej žene. Keby som sedela doma a čakala ze kedy budú chori tak sa do roboty nedostanem iba na dôchodok 😁 starší syn keď nastúpil do škôlky chorý nebybal tak dúfam zee ani drobná nebude
Ved ale pracovna ponuka - to je co? Uz si presla pohovormi? Uz ta vybrali? Pokial ano, tak to zober a ako kazdy pracovnik mas 3 mesacnu skusobnu dobu. Nepojde to, odides a je to. Pride nieco ine.
Inak pride mi velmi zvlastne, co tu pises. Pokial si uz prijata, tak nechapem co tu riesis. Pretoze zjavne pracu chces. Spravila si zivotopis, poslala, bola na pohovore. Druhom, tretom kole? Takze co mas robit je aka otazka? Ved si uz vsetko zariadila.
A ak si o tu pracu ani nepoziadala, tak nechapem zmysel tejto diskusie.
Zobrala by som to, mozno si to dieta uzijes o to viac, lebo ti bude vzacnejsie a vypadnes zo stereotypu.
Takže prácu chces len aby si mala peniaze a mohla sa rozviesť?
@ajka0207 nejak tak... Manzelstvo ale nie je tak zle, ze by som musela vziat akukolvek pracu a rychlo utekat... no tato je naozaj fajn a stala hy za kvazi vsetky tie komplikacie
mojka, práve si si sama zodpovedala svoju dilemu.
Zostala by som doma... byt s dietatom Ta bavi ako pises...mozno to bude jedine, ktore budes mat a preco by malo ist v 2 r do kolektivu?
Treba poriesit manzelstvo neviem ake mate problemy tak takymto stylom to povedz muzovi zvazujem dat dieta do jasli, pojdem do prace, lebo vidim, ze to speje k rozvodu a peniaze potrebujem.Si ochotny nieco zmenit, ked nastupim budes musiet po dieta...a pod....alebo popracujeme na vztahu?
Tie peniaze budu ako taka priepustka nemaluj si to ruzovo....Ak nehovorime o velkej pozicii a velkych peniazoch.to vekove obdobie je najkrajsie a sama pises, ze manzelstvo nie je tak narusene, ze musis sa rozviest a utekat....
Tak potom ostaň doma
A mozno pracu vezmes a utrasie sa ja manzelstvo, ako si pisala, pod vplyvom povinnosti.
Ja by som od dieťaťa do prace nešla, ale pokiaľ jediná vec, čo ťa pri mužovi drží je, že nie si finančne sebestačná (pochopiteľne, vieme aký mame príjem od štátu ☺️), tak asi bež. To že idem do práce=rozpad manželstva, nejdem do práce=záchrana manželstva je podľa mňa blbosť.
Tak toto riešim aj ja, s tou pracou, včera mi volal šéf a mam sa rozhodnúť kedy nastúpim, neviem ci ísť a dieťa do MŠ, alebo o rok, ja som chcela o polroka, ale šéfovi sa to zdá komplikovane. Aspoň manželstvo mam ôk, aj keď mi cez ten homeoffice muž lezie na nervy, furt je doma, už 15 mesiacov.
Vzala by som prácu a sú dva dôvody prečo...
-vzťah, ak ho máte nefunkčný sa môže, aj nemusí zachrániť. Tzn od seba pôjdete tak či tak. Ak budeš doma a frustrovana, tak vzťah určite už nezachranite, naopak pri nástupe do práce, budeš mať aj ty svoj svet, a môže sa to v domácnosti a medzi tebou a manželom zmeniť k lepšiemu.
-nájsť si dobrú prácu pri deťoch, nieje také ľahké, ak máš príležitosti využi ju, lebo o rok si budeš trieskať hlavu že ju nevzala, môžeš riešiť situáciu kde sa budete rozvádzať, ty budeš bez peňazí a práce a nebude mať kam ísť...
Rok ubehne veľmi rýchlo, no môže sa toho zmeniť veľa. Preto by som myslela na budúcnosť a prácu určite brala. Nechcem aby to vyznelo zle, ale ak nemáš žiadne peniaze bokom, máš nefunkčné manželstvo kde sama nevieš čo a ako bude, tak podľa mna niesi v situácii, aby si si mohla dovoliť byť doma ďalší rok.. Osobne by som išla zarábať, nech mám nejaké úspory keby prišlo k rozvodu a musím sa postarať o seba aj o dieťa.
Ja milujem byt s detmi doma a mam ten luxus ze si mozem vybrat ked pojde maly v 4r do skolky ci budem robit ci budem zenou v domacnosti . Ale urcite nebudem financne zavisla na mm. V tvojej situacii by som skusila ten job. Lebo potrebujes financnu nezavislost od muza s ktorym si nerozumies. Ono sa da aj len tak na skusku Ved mas 3m skusobnu dobu. A Keby aj vzdy mozes dat vypoved a dieta si odhlasit z jasli a byt tam kde si teraz .
Aby si tu o rok nepisala ze si rozvedena zijes u rodicov nemas dobry job a ex ti plati vyzivne na dieta ako kedy. .
Ved ju skus zobrat, lahko ju ukončis a vratis sa na matersku
Sama si si odpovedala, ze peniaze by boli tvoja priepustka z manzelstva ...Ak chces zachranit manzelstvo, tak ostan doma na materskej ale popracuj aj na mamzelstve
Rok do konca materskej, takže už si doma s bejby dva roky, správne? Ja len, že napríklad v zahraničí, tu v UK konkrétne, je platená materská iba 9 mesiacov. Tým chcem povedať, že do dobrej novej práce by si mohla ísť, ak máš kde nechať dieťatko. Veľmi by som sa toho nebála, bude to pre teba určite profesionálne pozitívna zmena, asi aj celkovo, no na druhej strane chápem, že chceš byť doma s dieťatkom. Mne je tiež ťažko zakaždým, keď idem z domu, má iba 16 mesiacov a ja už dávno pracujem 😔 no na druhej strane si aj trošku "mentálne" oddýchnem, čo je tiež dobré 🙃
Nedá sa tá práca vykonávať z domu alebo aspoň čiastočne na skrátený, polovičný úväzok, pripadne kombinovane? Ja totižto fungujem prácou z domu a občasnými výjazdmi do práce už 4.rok, som na druhej MD po sebe, nedala som si vôbec žiadnu pauzu od nástupu na prvú MD, robim pre pôvodného zamestnávateľa, lebo moja práca ma veľmi bavila a chcela som sa aspoň trochu realizovať aj popri deťoch. A teda je to jedno t mojich najlepších rozhodnutí, užívam si obe deti, staršieho som ešte ani do škôlky nedala, zároveň sa pracovne realizujem, plus finančná nezávislosť- aj keď teda manžel sa postará, ale nie je nad to mať svoje peniaze. Takže úplne Ťa chápem, ale ja som teda spojila obe tvoje možnosti dokopy, skús ešte takto porozmýšlať ak by bola možnosť🤷♀️
Ja nerozumiem tomu z coho su zeny na RD frustrovane? Normalne sa zamyslam ze ja som asi jedina ktora frustrovana nie je a nebola. RD nie je otrokaren, ale cas straveny s detmi a teda ja som stale kmitala ked boli malinke. Tiez to nie je o tom ze nechodis medzi ludi necestujes a stava sa z teba zombik. Ja som si tie MD a RD uzila a respektujem ak niekto nastupi do prace skor ale nechaoem preco tie co nastupia skor do prace vidia matky na RD ako “nicnerobia” a “menejcenne”…
Podla mna tu ponuku zvaz, takych ponuk este moze prist xy, teraz mas sice pocit ze je jedinecna, ale cas s dietatom doma sa uz opakovat nebude. A je moznost ze ak ta naozaj chcu tak ten rok na teba pockaju 🙂 pracovat budes do 60 minimalne a dovted bude tolko skvelych prilezitosti ze az

ak by si chcela, mozes mi napisat.. tiez riesim nieco podobne, povodne som vobec neplanovala do konca RD ist do prace, ale objavila sa ponuka, ktora ma donutila zvazit to a tak nejako zvazujem dalej :D