icon

Dobrovoľnícka činnosť - úrad práce

jankah77
6. aug 2014

Ahojte...kedze som nenasla na fore tuto temu, zakladam novu. Som po rod. dov. nezamestnana par mesiacov (aj evidovana na UPSVAR, ale bez prispevku - lebo pred druhou materskou som bola par mesiacov nezamestnana), a kedze u nas v mestecku je to s pracou hrozna bieda, riaditelka v MS mi ponukla, ci by som nechcela robit dobrovolnicku cinnost . Podala ziadost na okresny urad (tusim) este niekedy v maji a teraz jej prisla odpoved. Ze na dobrovolnicku sluzbu moze prijat dokonca 4 zeny, ale len take, co su v hmotnej nudzi ☹ ... ze vraj podla noveho zakona. Ale ja to v zakone neviem nikde najst. Dokonca aj na Upsvar som bola pred mesiacom a ked som im spominala, ze mam zaujem o tu dobr. sluzbu a ze by mi to mohlo vyjst v MS, tak mi povedali, ze je to ok, len potom treba prist spisat papiere.
Takze neviete ako to je? Nejaka novela zakona ci ? Lebo poznam kopu zien, ktore robili u nas v mestecku dobr. sl. (v skolach na vratnici napr, v domove soc. sl., kniznici a pod) a vobec neslo o ludi v nudzi, skor naopak, mali dobre zabezpecenych manzelov. Skusim sa informovat aj na nasom Upsvar, ale to su dost neinformovane zeny (kopu veci nevedia) tak neviem ako pochodim.

roberta11
19. jan 2016

@ivinka22 Nie, žiadosť sa môže podať kedykoľvek a pokiaľ vás chceli mali vas napísať na menný zoznam a daný zamestnanec by mal informovať keď nemáte podanú žiadosť aby ste tak urobili. Kedy im schválili?tento mesiac s nástupom od februára?

ivinka22
19. jan 2016

este im neschvalili ...to az ked schvalia tak potom sa mi ozvu ze aj ja mam podat ziadost? ..ja som s toho jelen :D

ivinka22
19. jan 2016

@roberta11 oni ma zapisali na ten zoznam...len ja neviem ci ja mam tiez daco na urad podavat nejaku ziadost dalsiu ...

roberta11
19. jan 2016

áno musíte lebo na základe vašej žiadosti vás zaradia, to je žiadosť kde si vypisujete údaje, o akú činnosť máte záujem, či ste podnikali a kde chcete vyplácať paušálny príspevok či na účet či na poštu. Podáva sa tam kde sa chodíte hlásiť. Ked si nestiahnete zo stránky úradu tak vám to tam musia dať. Sú to tri tlačivá.

ivinka22
19. jan 2016

@roberta11 sa ospravedlnujem ze tak otravujem..ale kde by som nasla tie tlaciva nemozes mi link poslat?...budem ti povdacna

roberta11
19. jan 2016

@ivinka22 na pravej strane tie kde je napísané na začiatku UoZ

simka1454
19. jan 2016

@roberta11 a pracovná zmluva musí byť na trvalý pracovný pomer alebo aj keď by mi napísali na to zastupovanie zatiaľ

roberta11
19. jan 2016

@simka1454 aj ked je zastupovanie sa dáva pracovná zmluva a už sa neskúma na aké obdobie lebo na základe toho budete vyradená z evidencie.

simka1454
19. jan 2016

@roberta11 ďakujem za odpoveď

roberta11
19. jan 2016

@simka1454 🙂

ena
19. jan 2016

@simka1454 pokial viem, tak dobrovolnicka sa berie tak, ze riadna praca ma prednost a ty si mas aj popri dobrovolnickej zhanat pracu, V pripade ze najdes, dobrovolnicku ukoncis..

roberta11
19. jan 2016

@ena aj kde vykonáva dobrovoľnícku ju môžu zobrať..

ivinka22
19. jan 2016

@roberta11 dakujem velmi pekne 🙂

simka1454
19. jan 2016

@ena ja pôjdem na dobrovolnícku zatial,teda ak to schvália ale aj robotu si hladám a mám info že možno na zastupovanie zatial, len kým nemám aspoń to zastupovanie tak by som išla na dobrovolnícku

henrike
1. feb 2016

Zienky (napr. @roberta11 ), mne bolo dnes jednou pani riaditelkou gymnazia (na ktore som chcela nastupit v ramci dobrovolnickej prace) oznamene, ze sa zmenili podmienky a ze ak nemam nad 50 rokov (co nemam) a nie som na UP evidovana viac ako rok, nemoze ma prijat a ani nikto iny. Na stranke UPSVaRu som vsak ziadnu zmenu predpisov nenasla ... ani nikde inde. Viete o tom niekto nieco? Dakujem.

roberta11
1. feb 2016

@henrike Pani riaditeľka si možno pomýlila nejaký iný §, lebo toto sú podmienky na projekty, ktoré sú viazané na pracovnú zmluvu.
Na dobrovoľníckej sa nič nezmenilo.

henrike
1. feb 2016

Dakujem krasne @roberta11 , odlahlo mi! 🙂

roberta11
1. feb 2016

@henrike Určite jej vysvetlovali niečo iné a zle to pochopila, treba jej to vysvetliť 🙂

ivinka22
1. feb 2016

@roberta Vyplaca mzdu za dobrovol. stat alebo ta organizacia?

roberta11
1. feb 2016

@ivinka22 organizáciu to nestojí nič 🙂 paušálny príspevok vypláca úrad a ešte dostanú mesačne vyše 80,00 € na výdavky čo súvisí s výkonom činnosti, napr. ochranné pracovné oblečenie, náradie, úrazové poistenie....

simka1454
3. feb 2016

tak u nás majú na úrade práce stále niečo len aby naťahovali čas,momentálne im vraj chýbajú tlačivá a čakajú na ne z ministerstva

roberta11
3. feb 2016

@simka1454 neviem o žiadnych chýbajúcich tlačivách 🙂 a nemá to nič s spoločné s tým že si nemáte podať žiadosť ..ale pre srandu by ste mi mohli upresniť tie chýbajúce tlačivá 🙂

simka1454
3. feb 2016

@roberta11 no ja mám podanú žiadosť ešte od 4.11. a stále sa to pre niečo naťahuje a včera mi volali že to viazne na úrade práce vraj lebo že nemajú tlačivá a čakajú na ne z ministerstva. Tak ani neviem či so mnou vôbec rátajú a či si len zo mňa srandu nerobia.

simka1454
3. feb 2016

@roberta11 na dobrobolnícku by som mohla ísť do neziskovej organizácie kde som sa bola sama pýtať a súhlasili a že mi začnú vybavovať papiere ,no a úrad práce to takto naťahuje

roberta11
3. feb 2016

@simka1454 od podania žiadosti by po troch mesiacoch mali napísať list, že vám nenašli miesto a to zajtra budú tri mesiace. Postup je taký, že tá neziskovka si mala podať žiadosť, raz do mesiaca zasadá výbor čo schvaluje žiadosti. Od novembra do dnešného dňa sa nemenilo absolútne nič, čiže je to pre mňa záhada takýto postup. Keď chcete napíšte mi do správy úrad kde takto podávajú informácie. ďakujem

simka1454
3. feb 2016

@roberta11 napísala som ip

tilka82
4. feb 2016

@roberta11 ahoj,mohla by si poradit aj mne? Mala by som zaujem o dobrovolnicku cinnost,nedaleko mojho bydliska mam domov socialnych sluzieb,tak sa tam chcem ist opytat.len neviem ci na to potrebujem nejaky kurz,skolu alebo to ke jedno,aku mam strednu skolu? Dakujem za info

atika7
4. feb 2016

Ahoj....ak mozem do toho vstupit.....tiez robim cez upsvar dobrovolnicky.....da sa cez urad robit cez dve zmluvy. Bud na 32 hodin alebo 64 a dostanes aj aktivacny prispevok a peniaze mas naviac.

roberta11
5. feb 2016

@atika7 Ou také ani nepíšte lebo súbežne sa doborovoľnícka s aktivačnými prácami nemôže vykonávať. Buď jedno alebo druhé.