Dobrovoľnícka činnosť - úrad práce
Ahojte...kedze som nenasla na fore tuto temu, zakladam novu. Som po rod. dov. nezamestnana par mesiacov (aj evidovana na UPSVAR, ale bez prispevku - lebo pred druhou materskou som bola par mesiacov nezamestnana), a kedze u nas v mestecku je to s pracou hrozna bieda, riaditelka v MS mi ponukla, ci by som nechcela robit dobrovolnicku cinnost . Podala ziadost na okresny urad (tusim) este niekedy v maji a teraz jej prisla odpoved. Ze na dobrovolnicku sluzbu moze prijat dokonca 4 zeny, ale len take, co su v hmotnej nudzi ☹ ... ze vraj podla noveho zakona. Ale ja to v zakone neviem nikde najst. Dokonca aj na Upsvar som bola pred mesiacom a ked som im spominala, ze mam zaujem o tu dobr. sluzbu a ze by mi to mohlo vyjst v MS, tak mi povedali, ze je to ok, len potom treba prist spisat papiere.
Takze neviete ako to je? Nejaka novela zakona ci ? Lebo poznam kopu zien, ktore robili u nas v mestecku dobr. sl. (v skolach na vratnici napr, v domove soc. sl., kniznici a pod) a vobec neslo o ludi v nudzi, skor naopak, mali dobre zabezpecenych manzelov. Skusim sa informovat aj na nasom Upsvar, ale to su dost neinformovane zeny (kopu veci nevedia) tak neviem ako pochodim.
ahojte, chcem sa opytat k akemu dnu chodi vyplata z dobrovolnickej cinnosti. dakujem 😉
@nikusiatko mne to prišlo okolo 18..
@nikusiatko urad prace na to ma tusim 15 dni odo dna, kedy im prinesies dochadzku....mas to aj dohode co si uzavrela kolko je to dni, ak chces svoje peniaze posurit kludne im tam zavolaj....
Ďakujem 🙂
Počuli ste niekto že maju zrušit dobrovolnicku činnosť? Je to už schválené?
@dedikatessa nerusia len su teraz pozastavene niesu peniaze...
@dedikatessa no nieco take som aj ja pocula ze sa ma zrusit dobrovolne a ostane len aktivacne
Cize je to uz aktualne hej?ked skoncim uz dalej nemam narok ist niekde tento rok
chcem sa opýtať, dá sa robiť dobrovoľníctvo aj na iných úradoch, ako obecných, mestských, trebárs na daňovom úrade alebo nie?
@lucyh258 ano dá sa pokial si tam zájdeš a opytaš sa a vezmú ťa môžeš...ale ja už by som na úrady nešla..po väčšine tam robíš robotu lenivým úradníičkam (ony zatial kavičkujú, ohovárajú, telefonujú, vykecávajú) a ty makáš..
ak poberam davku v hmotnej nudzi aka bude vyska mojho prispevku na dobrovolnicku cinnost?
a nebude sa mi krátit dávka?
Čo je pravda na tomto, že končí projekt $50j?
Ahojte neviete mi povedat ako zistim, ze kde hladaju ludi na dobrovolnicku cinnost? dakujem

@roberta11 prosím Ťa sú teraz možnosti pracovať cez dobrovoľnícku činnosť alebo má možnosť zamestnávateľ dostať príspevok z úradu práce ak zamestná nezamestnaného viac ako rok ? Ďakujem za odpoveď.