icon

Dobrovoľnícka činnosť - úrad práce

jankah77
6. aug 2014

Ahojte...kedze som nenasla na fore tuto temu, zakladam novu. Som po rod. dov. nezamestnana par mesiacov (aj evidovana na UPSVAR, ale bez prispevku - lebo pred druhou materskou som bola par mesiacov nezamestnana), a kedze u nas v mestecku je to s pracou hrozna bieda, riaditelka v MS mi ponukla, ci by som nechcela robit dobrovolnicku cinnost . Podala ziadost na okresny urad (tusim) este niekedy v maji a teraz jej prisla odpoved. Ze na dobrovolnicku sluzbu moze prijat dokonca 4 zeny, ale len take, co su v hmotnej nudzi ☹ ... ze vraj podla noveho zakona. Ale ja to v zakone neviem nikde najst. Dokonca aj na Upsvar som bola pred mesiacom a ked som im spominala, ze mam zaujem o tu dobr. sluzbu a ze by mi to mohlo vyjst v MS, tak mi povedali, ze je to ok, len potom treba prist spisat papiere.
Takze neviete ako to je? Nejaka novela zakona ci ? Lebo poznam kopu zien, ktore robili u nas v mestecku dobr. sl. (v skolach na vratnici napr, v domove soc. sl., kniznici a pod) a vobec neslo o ludi v nudzi, skor naopak, mali dobre zabezpecenych manzelov. Skusim sa informovat aj na nasom Upsvar, ale to su dost neinformovane zeny (kopu veci nevedia) tak neviem ako pochodim.

simka1454
4. máj 2016

@roberta11 prosím Ťa sú teraz možnosti pracovať cez dobrovoľnícku činnosť alebo má možnosť zamestnávateľ dostať príspevok z úradu práce ak zamestná nezamestnaného viac ako rok ? Ďakujem za odpoveď.

nikusiatko
7. máj 2016

ahojte, chcem sa opytat k akemu dnu chodi vyplata z dobrovolnickej cinnosti. dakujem 😉

patka1779
8. máj 2016

@nikusiatko mne to prišlo okolo 18..

jeennyv
8. máj 2016

@nikusiatko urad prace na to ma tusim 15 dni odo dna, kedy im prinesies dochadzku....mas to aj dohode co si uzavrela kolko je to dni, ak chces svoje peniaze posurit kludne im tam zavolaj....

roberta11
9. máj 2016

@jeennyv Ahojte je na to 30 dní a vypláca sa naraz nie po jednom..

nikusiatko
9. máj 2016

Ďakujem 🙂

aiti
Odpoveď bola odstránená
ivinka22
2. jún 2016

@aiti moze ale sa musis odhlasit z evidencie uchadzacov a nanovo prihlasit az tak mozes mat dalsiu dobrovolnicku

dedikatessa
27. júl 2016

Počuli ste niekto že maju zrušit dobrovolnicku činnosť? Je to už schválené?

ana13
28. júl 2016

@dedikatessa nerusia len su teraz pozastavene niesu peniaze...

ale_na
28. júl 2016

@dedikatessa no nieco take som aj ja pocula ze sa ma zrusit dobrovolne a ostane len aktivacne

dedikatessa
28. júl 2016

Cize je to uz aktualne hej?ked skoncim uz dalej nemam narok ist niekde tento rok

@ana13

lucyh258
9. aug 2016

chcem sa opýtať, dá sa robiť dobrovoľníctvo aj na iných úradoch, ako obecných, mestských, trebárs na daňovom úrade alebo nie?

dedikatessa
9. aug 2016

@lucyh258 ano dá sa pokial si tam zájdeš a opytaš sa a vezmú ťa môžeš...ale ja už by som na úrady nešla..po väčšine tam robíš robotu lenivým úradníičkam (ony zatial kavičkujú, ohovárajú, telefonujú, vykecávajú) a ty makáš..

sofik
4. sep 2016

ak poberam davku v hmotnej nudzi aka bude vyska mojho prispevku na dobrovolnicku cinnost?

ale_na
4. sep 2016

@sofik dobrovolne dostanes 198€

sofik
5. sep 2016

a nebude sa mi krátit dávka?

ale_na
5. sep 2016

@sofik dostanes len dobrovolne hmotnu nudzu nie 🙂

patka1779
6. sep 2016

Čo je pravda na tomto, že končí projekt $50j?

ale_na
6. sep 2016

@patka1779 mne vcera volala s uradu ze je prerusene dobrovolne,projekt,aktivacne 🙂

patka1779
6. sep 2016

@ale_na prosim ta a do kedy prerušené????

ale_na
6. sep 2016

@patka1779 to mi uz nepovedala ale ze mam jej zavolat ci ho znova nespustili

patka1779
6. sep 2016

@ale_na ja som mala od októbra nastúpiť. V auguste to bolo isté. A dnes mi oznámili,ze nevedia či to schvália. 14.9 majú zasadať. Tak potom mám mylné informácie. Ak to prerušili tak nemajú čo schvaľovať. Ci????

ale_na
6. sep 2016

@patka1779 neviem ako to je mne tak povedala jedna a zas jedna pani nastupuje od oktobra no ja som chcela a nemozem fakt neviem ako to naozaj je

patka1779
6. sep 2016

@ale_na dik za info. Tak uvidíme.....

ale_na
6. sep 2016

@patka1779 ved to kazda inak povie 🙂

saska.j
7. sep 2016

Ahojte neviete mi povedat ako zistim, ze kde hladaju ludi na dobrovolnicku cinnost? dakujem

ale_na
7. sep 2016

@saska.j najlepsie je sa ist opytat tam kde by si chcela ist 🙂

saska.j
7. sep 2016

@ale_na aha dakujem, cize mozem zacat pisat maily do skolok a skol :D

ale_na
7. sep 2016

@saska.j to mozes :D lepsie ako by ta oni mali poslat niekde :D