Dotácia pre mladých poľnohospodárov a farmárov do 40 rokov
je tu niekto, kto žiada? Príp. nejaký SHR? Chcela by som rozprúdiť debatu o skúsenostiach z praxe. Ozvite sa. Vopred ďakujem.
@lenkapega ahoj, ty mas kone, ze? aj si davala na kone?
@jana_konik ano ano 🙂 zivocisna vyroba obnova a zachovanie chovu ohrozenych druhov koni
@lenkapega aj my mame kone 🙂 a cele to mas len na kone, ci aj ine zvierata?
No ako to vyzera u vas . je tu niekto este kto ma schvaleny prispevok?kolko mate bodov ked to nieje tajne?
@jana_konik prevazne kone...ovce mam len ako doplnkove spasace.
Projekty presli ktory maju 84 bodov kto menej smola
@slnieeeeecko ja som mala 89
Jana konik myslela som nato kto ma od 84 bodov a viac ja som mala 83
@slnieeeeecko vas projekt nepresiel?
Lenka pega pravdopodobne nie
@slnieeeeecko Tak to bolo tesne.... A tí, čo majú tých hraničných 84 bodov budú mať schválené projekty alebo až tí, čo majú 85 ? Odkiaľ máš túto info, lebo veľakrát tu už zazneli dezinformácie ? Možno ešte aj tebe príde rozhodnutie o schválení, resp. niektorí nie sú ochotní podpísať zmluvy, napriek tomu, že im už prišlo schválenie a keď uplynie lehota na podpísanie, tak sa oslovia práve tí tesne pod čiarou....
Tak to mam od takeho ktory uz dostal a tvrdil na 100 percent ze tak je a uz viem z okolia ktory dostali mali 96 aj 89 bodov.som strasne sklamana stoho.
@slnieeeeecko Chápem, ale ako sa dostali k tomu číslu 84, keď ako píšeš mali 89, 96 bodov ?
No ved prave to ze ani ja neviem pochopit.ja som nevedela pozbierat viac bodov len tak by som mala bud vysokoskolske vzdelanie alebo dat plus 1 zamestnanca ale premna to uz nebolo realne a ty ako si dopadla?
Tak maju vysokoskolske vzdelanie a maju plus 2 zamestnacov asi tak mohli mat
@slnieeeeecko Ja som nemyslela to, že ako mohli dosiahnuť ten počet bodov, to sa dá - stačí byť nezamestnaný v "hladovej doline", nastaviť si vyšší štandardný výstup, ŽV, 1+1zamestnanec a trebárs VŠ alebo SŠ v poľnohospodárstve a máš 100 bodov alebo tesne pod tým.
Mňa zaujímalo to kto ti povedal, že sa to láme práve na tých 84 bodov a nie trebárs pri 87 ?
Tak teraz nebudem tu pisat meno prepac.
@slnieeeeecko Ach, my si zrejme vôbec nerozumieme 😀, mňa nezaujíma konkrétne meno, ale skôr či to bol nejaký nádejný farmár alebo niekto z PPA či Ministerstva pôdohospodárstva ? A akým spôsobom si sa dopracovala k tomu, že tí od 84 bodov vyššie to majú schválené ? Lebo tí, ktorých si spomínala, že mali 89 a 96 bodov, tak tým len prišlo rozhodnutie o schválení, ale myslím, že nikto tu v tejto diskusii, ktorí to už majú schválené nespomínal, že na papieri bolo napísané niečo v tom zmysle, že projekty boli schválené práve na tej hranici 84 bodov..... Lepšie ti to už žiaľ neviem vysvetliť.
Teraz tu nejde o to kto to povedal ano da sa nazbierat body ale ja som realne chcela pre mna,podat projekt ty si ako dopadla
Ja viem ze tu nieje napisane🙂tak ano blizko taniera tak ti to napisem ked mne klamali tak aj ja klamem
@slnieeeeecko Ty si dnes dala info o tom, že od 84 bodov vyššie sú schválené projekty (dnes 9:45) , ale vlastne nevieš povedať ako si k tomu číslu "84 bodov a vyššie" prišla.... takže to je bezpredmetné.
Kolko ste mali bodov?ako ste dopadli?
Rawmamka no vidis teraz co ti mam napisat meno ti nemozem tu napisat tak iz fakt neviem co ti mam napisat ved ked ti napisem ze asi ten kto asi nieco uz vie tak .a ty ako nepises?hmm
No teraz to uz je jedno aj tak sa to nezmeni projekt nemam schvaleni a koniec.zivot musi ist dalej len neviem pochopit dovod. ktorym uz nezostali peniaze tak nedostanu
@slnieeeeecko Nechápem odkiaľ stále berieš, že projekt nemáš schválený, pokiaľ viem, tak teraz sa rozposielajú schválené žiadosti a až potom keď prejde lehota na podpísanie, tak až potom sa budú rozposielať rozhodnutia tým, ktorí síce majú projekty schválené, ale nie sú na ne finančné zdroje. Táto fáza však ešte nenastala, takže nemôžeš vedieť, či ti projekt prešiel alebo nie. Myslím, že málokto sa na tie peniaze zo ŽoNFP spoliehal, lebo isté nebolo ani to, či bude vôbec tá výzva reálne ukončená, počas toho dlhého obdobia sa to menilo ako počasie v Londýne ....
😀nevadi asi fakt si nerozumieme.😀ja uz mam svoje hospodarstvo a ano ja som dufala vto ze prejdem cez projekt. Tie peniaze by pomohli ku dalsej kupe.a ty farmarcis?🙂
@slnieeeeecko V malom, pre svoju rodinu a známych, ale chceme s mužom trochu rozšíriť sieť, lebo dopyt je veľký a kvantum ľudí sa nás stále dookola pýtalo, prečo to aspoň trochu neurobíme dostupnejšie aj pre ľudí mimo okruh rodiny, známych, kamarátov....pôdy máme dosť, aj sme podedili aj sme dokúpili. Obaja však s mužom robíme v iných oblastiach, sme živnostníci, muž okrem toho aj v štátnej službe, takže času popri tomto málo, k tomu deti, koníčky,...u nás by to išlo len vtedy, ak by sme mali ďalšieho zamestnanca, preto som aj projekt nastavila na 1+1.
Martin Tarics ano, 82 b projekt prešiel, to mam z asyf facebook, https://www.facebook.com/groups/92983212353/
ja by som sa obrátila na firmu, čo sa zaoberá projektami, získavaním dotácií, zakladaním nadácií a pod. skúste firmu legalchoice, https://www.legalchoice.sk/#sluzby

Ahojte.mne este nic neprislo netrpezlivo cakame.dufam ze zajtra 🙏🙂