Existuje práca na doma okrem papierovačiek, predaja kozmetiky a tabletiek na chudnutie?
Ponúka vôbec niekto prácu pre mamičky na MD, kde nejde o predaj čohokoľvek alebo účtovníctva a pod?
@damiana1992 musíš začať od toho, čo ovládaš. Niekto prekladá, niekto doučuje, niekto pečie torty, alebo pagáčiky, poznám pani, ktorá šije rúška, vankúšiky, ďalšia robí na MD lokše, alebo šije. Môžeš inej maminke strážiť deti, umývať okná, umývať vchody v panelákoch....Aj keď v podstate aj tie lokše, či rúška predávaš, ale tebe zrejme išlo o predaj kozmetiky a podobných vecí, na čo je väčšina ľudí už alergická.
@damiana1992 Samozrejme, prace je plno. Ale na benefit prace z domu potrebujes aj ty na oplatku nieco ponuknut - nejaku zrcunost, vedomost - IT znalosti, jazyky a podobne.
Nemozes cakat ze nevies robit "nic" a dostanes pracu. Povedz si sama za aku pracu na doma by si ty ako zamestnavatel zaplatila niekomu, kto nevie nic specialne?
@damiana1992 teraz sa dá zarobiť za založenie uctu 15 e. A potom môžeš otvoriť ty známim a tiež mas za každého 15 e. To jediné sa mi osvedčilo že som fakt zarobila a za nic. Ak chceš viac info mi napíš.
@ivka21 určite si všetci známy začnú húfne zakladať účty, aby som ja zarobila....hlúposť, klasická pyramída
Zopár mamičiek z môjho okolia pracovali počas MD z domu ako online zákaznícka podpora pre weby ako napr. zľava dňa a podobne ... nepotrebuješ ani veľmi špeciálne znalosti, iba dobrý písomný prejav, základy práce s PC, prípadne hovorovú angličtinu a dá sa privyrobiť 🙂
@elizabet173 ak nezačnú 15 e ma tak ci tak istych
@ivka21 to ju fakt vytrhne tých 15 eur a bude platiť poplatky za dva účty, ohromná investícia. Okrem toho, keby ma niekto z mojich známych otravoval s tým, aby som si založila účet, že jemu z toho niečo kvapne a ja potom môžem otravovať ďalších, tak s ním vyrazím dvere
Áno je veľa práce ale som sa pýtala ci niekto ponúka prácu, neviem ani it, ani extra jazyky, ja som skôr zacala s niečím vlastným ale vôbec to nejde tak sa pýtam ci niekto niečo ponúka, na výrobou niečoho. Som kreatívna preto by ma bavila výroba niečoho prostredníctvom niekoho. Lebo ja už fakt neviem ako zaujať ľudí aby niečo kúpili
@damiana1992 moju pracu je mozne robit z domu. Pracujem ako asistentka a tlmocnicka v jednom. Jazyk nemam vystudovany, ale viem ho pouzivat. Okrem prace aj ucim jazyk cez skype. Predtym som bola na zakaznickej linke banky a tiez som robila casto z domu. Moji byvali kolegovia tak robia celu koronu.
@damiana1992 Kym nenapises ty nieco konkretne tak tazko radit :( co mas vystudovane, co si vyucena, ake mas zrucnosti?
Chces to na plny uvazok ako hlavny prijem alebo len male privyrobenie?
Ak kreativne veci, tak malovanie, kreslenoe, rucne prace, modelovanie figurok... ale to na vlastnu past to ta asi nikto takto nezamestna.
Asi myslela tento účet. https://www.opytajsauctovnika.sk/zalozte-si-uce...
Vedenie účtu je zdarma a núkajú 15€.
Ako nie je to zle - napr pre študenta. Zdarma účet a 15€ bonus.
Ale žeby toto bol príjem, ako mzda, tak v tom prípade to znie smiešne. ☺
@nafka0483 mam vyštudovane gastro kuchár cukrár, ale pečenie mi nejde 😂 nemám maturitu a mam 21r, tak som zvedavá 😂
@damiana1992 Tak mozes skusit vytrenovat tie cukrarske zrucnosti 🙂 zeny co pecu torty a na sviatky suche pecivo, zakusky alebo take "moderne" zalezitosti ako makronky, cupcaky a pod. su celkom uspesne - len to chce tvrdu pracu, kvalitne suroviny a krasne zdobenie. Tie peniaze su vydrete.
A inak tazko, ako som spominala - a to nie v zlom, ale si zober ze ty keby si bola zamestnavatel tak za co by si bola ochotna platiti vyucenej kucharke-cukrarke, ktorej pecenie nejde? Nedas jej robit uctovnictvo, nedas jej robit preklady, ani doucovat odborne predmety, ani jazykove korektury, ani pravne analyzy, ani programovat, ani spravovat IT systemy, ani robit online psychologicke poradenstvo, ani riadit tim ludi alebo projekty...
Cize sa musis zamerat na nejake rucne alebo pomocne prace - ked pises ze si kreativna, tak skus modelovat jedle postavicky a dekoracie na tortu, alebo zacni sit, strikovat, pliest, vysivat... alebo si urob nejake kozmeticky kurz - kozmetika, licenie, umele mihalnice, manikura, pedikura, umele nechty - to vsetko chce ale prvotne investicie a nabrat prax.
Alebo malovanie hrncekov, oblecenia - napr. na prilezitosti, ze dnes mam 1 rok a podobne, alebo malovanie obrazkov, kreslenie portretov. Toto su ale vsetko veci, kde je trh uz casto pesyteny spolu s takymi vecami ako vyroba mydiel, mydlovych kytic, sviecok a podobnych lapacov prachu.
A ked uz aspon trosku prerazis, tak je to taky maly privyrobok, nie plnohodnotny prijem.
Nikto ti tu neponukne, ze potrebuje napr. vypisovat obalky, spinkovat dokopy papiere, alebo podobnu "administrativu" - take veci vacsinou robia ludia na komplexnejsej pozicii, kde maju na starosti x dalsich aj odbornejsich veci.
@damiana1992 no pečenie sa nezískava zároveň s výučným listom, to treba dlho a často trénovať. Možno by som začala tu, alebo ešte lepšie - sústredila by som sa na maturitu, bez nej nebudeš mať šancu na nejakú slušnú prácu ani mimo domov.
@damiana1992 prepac, ale ty mas 21 rokov a nemas maturitu? Ved to je dnes absolutny standard. Bez maturity neviem, kto ta kde zamestna. Ani len v banke za prepazkou by si nemohla byt. Na tvojom mieste by som riesila maturitu a asi zabudla na pracu z domu. Ako citam, tak nemas velmi co ponuknut zamestnavatelovi.
@17alexis Ano, vela ludi nema maturitu, ale maju vyucny list. A ver ze plno z nich aj ma uplatntnie - pekarky, cukrarky, kuchari, casnici... su odory 4 rocne maturitne aj 3 rocne len s vyucnym listom.
A ze ani len v banke za prepazkou - ved v banke je jasne ze tam musi byt niekto kto tomu rozumie. Keby si povedala ze ani len vratnicka alebo upratovacka :D
Ale inak suhlasim, ze autorka by mala riesit normalnu pracu, idealne ak vyuzije ten zaklad, na ktory je vyucena.
@17alexis nie nemám maturitu. Bud tak dobrá nesud ma tu kvôli tomu ze nemám hajzlak koncoročny. Žial škola na ktorú som chodila mala miesto 4r, 6r odbor... A asi ta vyvediem z omylu.. Obaja rodičia ju nemajú, a čuduj sa svetu, zamestnaní sú... Dlhé roky... Alebo čo aj napriek tomu ze maturitu nemám, mam byt ako cigánka Cely život na rodičovskej... Tu už fakt ma každá z vás stále s niečim problém... Diki tvoje Rady nepotrebujem
@nafka0483 ja som na rd, čiže nastup do prace momentalne neprichádza do úvahy, ja chcem pracovať z domu aj kvôli tomu... Ze by som si vyplnila nejako čas.. Čiže nie nutné kvôli peniazom... Preto by som chcela prácu ktorá by ma aj bavila
@nafka0483 ja nehľadám plnohodnotný príjem 😄 mne stačia aj 2 stovky mesačne 😀
@damiana1992 neviem čo presne vyrábaš, ale ak svojím výrobkom veríš, že sú pekné, zaujímavé, kvalitné, najlepšie aj niečím výnimočné a máš rozumne nastavené ceny (viem, že pri handmade je to náročné) a len už nevieš ako by si ich predala.. Tak na akých sociálnych sieťach funguješ a ako sa tam prezentuješ? Vie to veľa spraviť, treba sa v tejto oblasti vzdelávať, byť aktívny, spojiť sa s niekým z fachu, spolupracovať a proste sa predať...ja síce nepredávam nič, ale podarilo sa nám tak rozbehnúť jeden projekt, takže fakt je to silný nástroj... Ak chceš, tak skús poslať link, možno ti budeme vedieť poradiť aj konkrétnejšie... Lebo o ničom takom, že "vyrábať niečo cez niekoho" som nikdy nepočula
@damiana1992 Tak ako sme uz pisali - na take privyrobenie si musis najst nieco co budes vediet robit a skusit to predavat.
Lebo ak cakas ze niekto ti rovno napise konkretnu ponuku, tak to tazko. Ozvu sa ti len take co ti budu nukat MLM na rozne sposoby.
Ale nikto ti neponukne nic ine poriadne odborne, tak ako som spominala - na to sa vyzaduje nejaka kvalifikacia. Tu mas ty na pecenie, co ale pises ze ti nejde. Tak ja by som sa sustredila na to aby som sa v tom zlepsila ;)
@nafka0483 ja nemam skolu v bankovom ci ekonomickom smere a pre banku som pracovala. Musis mat maturitu, je jedno, z akej skoly a musis absolvovat vzdelavanie a nasledne testy, kde dostanes certifikaty pre jednotlive sektory. Pravidelne sa musia obnovovat. Nechcem autorku zhadzovat, preto nepisem, ze bez maturity nemoze robit vratnicku. To urcite robit moze. Autorka pise, ze v peceni nie je dobra. Ak sa tomu chce venovat, tak by sa mala zlepsovat. Same to nepride. Alebo si dorobit maturitu a skusat aj ine moznosti.
@nafka0483 co je mlm😄
@damiana1992 To je ten predaj kozmetiky
@damiana1992 a co si robila pred md?
Ked tvoji rodicia koncili, vtedy este mohol mat vyucny list ako taku hodnotu, teraz je uz aj len maturita pomaly malo pokial nechces robit za pasom alebo ine nekvalifikovane prace. Na rd je idealny cas doplnit si vzdelanie, ked peniaze nepotrebujes, ako pises.
@damiana1992 multi level marketing
Zopár mamičiek z môjho okolia pracovali počas MD z domu ako online zákaznícka podpora pre weby ako napr. zľava dňa a podobne ... nepotrebuješ ani veľmi špeciálne znalosti, iba dobrý písomný prejav, základy práce s PC, prípadne hovorovú angličtinu a dá sa privyrobiť 🙂
@lindous môžem vedieť kde toto nájdem?

Prace na doma je plno, hlavne pri covide sa ukazalo co vsetko sa da robit na dialku. Otazka je skor v akej oblasti hladas, ake mas pracovne skusenosti a co ponukas (jazyky, IT zrucnosti atd.).