Je 10 dní neprítomnosti v práci veľa?
Ahojte je podľa vás celá alebo prehnane keď kôli chorobe či už vašej alebo dieťaťa nie ste prítomna v práci 10 pracovných dní do roka ?..lebo podľa mojej šéfky je to hrozne veľa a mám sa nad sebou zamyslieť..
Až keď sa ona zamysli nad svojím prístupom k podriadeným v tomto smere...a aj by som jej to povedala.Zamestnanec má okrem povinnosti a svoje práva.len tých P máš spolu 14 za rok.
Och, "milujem" taketo reci. Akoby si za tu chorobu mohla a 10 dni nie je vobec vela. Skor nech sa ona zamysli sama nad sebou.
Minulý rok som vynechala nejakých 5 dní..
Gerojka je to, ona si asi ani dovolenku neberie, lebo sa v práci treba zodrať predsa !
Pani šéfka, ja si chorobu deti ani seba nevyberám z klobúka, ani národný výbor mi ju nútene neprideluje...
Ked som bola slobodna bez.deti tam bezne paragrafy a dovolenky som vycerpala
Teraz ked mam dieťa bezne si beriem raz dvakrát za mesiac paragraf kedze treba si oddýchnuť a pobehať lekárov a plus aj ocr ak dieťa je chore s muzom sa striedame
U mna by taka sefka nepochodila preto vzdy som využívala svoje pravomoci ktore mam ;)
Vykaslala by som sa na hlavu takej sefke
Mas narok na to? Mas..
ja som v praci vsetky osetrenia u lekara ci sprievod vycerpala aj ked som k lekarovi nakoniec nesla, je to 14 dni volna, mam narok? Mam.. nevycerpam preplati mi niekto ? Nikto, preco by som to nevyuzila.. mam chore dieta? Idem ocr a kaslem na ostatnych oni a sefka dietatu sople odsavat nebudu ale ja
Som ja chora? Idem pn a kaslem na ostatnych, mam narok? Mam.. odpoved sefke- nemam sa nad cim zamysliet, myslim ze to je v poriadku pekny den
10 rokov som nebola vôbec chorá . Minulý rok som za celý rok vynechala 20dni, tento ešte viac lebo raz som bola on 2,5tyzdna , teraz som doma tiez už cez dva týždne a do práce idem až v stredu . A je mi jedno čo si šéf myslí. Tých nenahraditeľných sú plné cintoríny.
Od stredy som PN, lebo som dakde schytala COVID, V Lete som Bola na OCR, lebo drobec doniesol nejaku lakocinku zo skolky. Lekarov cerpam.podla.potreby, za cely zivot som Bola PN 6 krat, z toho Len druhy teraz kvoli nejakej taketo infekcii, inak to vzdy bolo nieco vazne. Neberiem.si PN ani OCR ucelovo, ale Len ked naozaj treba a do toho mi naozaj nema kto co hovorit.
Tvoja sefka je mimo, uplne. Kebyze si doma dva tyzdne do mesiaca , to si viem.predstavit, ze moze narusat pracovny proces, ale pokial ide o normalne cerpanie tychto veci, tak naozaj SA s tym musia Len zmierit.
Naša kolegyňa chýba 10 dní do mesiaca ... Nie každý má niekoho na výpomoc...
Mne to povedal šéf po dvoch péčkach,práca sa mi páčila, lenže moje 2r dieťa muselo byť vo vážnom stave hospitalizované, moje rozhodnutie bolo vtedy jednoznačne.
Po po roku a pol mi séf nepredĺžil zmluvu.
@katica06 ja som na neurčito
Kolegyna je na pn uz takmer rok (a opodstatnene) a nas sef sa zaujima ako sa ma, ako sa citi, dokonca jej vyplati rocny bonus, hoci vacsinu roka v praci nebola…
Takze problem nie je v tvojich 10dnoch nepritomnosti, ale v tvojej sefke.
Či potrebujem či nie každý rok využijem 14 paragrafov na dr. .mám na to nárok ? Mám. Nezarabam tisíce aby sa v práci obetovala a čím som staršia vidím že každý ťa chce v robote len zdierat. Najlepšie keby sme zadarmo všetci pracovali od nevidím do nevidím.
Chorá som už dlhšie nebola tak že by som potrebovala PN našťastie, ale keď sa necítim dobre dám paragraf alebo si vezmem dovolenku a je mi úplne ukradnuté koľko dní to bude.
Ešte moja prvá nariadená hovorievala že robíme len do výšky svojho platu ...tak sme zartovali že keby máme robiť len do výšky svojho platu tak ráno pridem do práce sadnem spravím kávičku porozprávam sa na pol hodinu a idem domov ...🤣
Tvoja vedúca nech sa zobudí a práve naopak takých čo maroduju 10 dní v roku je veľmi málo, veď keď ťa chyti chrípka 10 dní treba byť doma.
Ja som teraz v takej práci,že ak precerpam 12dninza pol roka, je jedno či ocr,p nedostanem buď 13. Alebo 14 plat. Našťastie je dieťa už väčšie.
Ja som nemarodila 20 rokov. Keď som mala chrípku, som sa niečím nadopovala, poprípade jeden deň dovolenky a takto som chodila do práce. Minulý rok ma to všetko dobehlo. Bola som chorá štyri mesiace,lebo zápal v tele som mala na rôznych miestach. Takže už taká hlúpa nebudem.
Netráp sa tým čo ti povedala, ide o tvoje zdravie.

@autorka sa zamysli, nadychni a ... nerieš. Choroba sa nepýta.