Je možné počas trvania PN dať výpoveď dohodou k určitému dňu?

lienooocka
16. dec 2022

Chcela by som sa opýtať či je možné v čase trvania PN-ky priniesť napísanú výpoveď dohodou ku určitému dňu? Alebo je potrebné ju prerušiť a iba vtedy sa môže dať výpoveď? Ak by zamestnávateľ nesúhlasil s dohodou k nejakému môjmu navrhnutému dňu, tak v tom prípade musím zmeniť výpoveď na klasickú s dvojmesačnou výpovednou lehotou? Ak sa táto výpoveď musí dávať v čase keď nie je na PN, Tak následne je možné tieto zvyšné dva mesiace byť na PN až do posledného dňa? Ďakujem za vysvetlenie.

viestta
16. dec 2022

Ukoncit PP dohodou mozes aj pocas PN. Len nie som si ista ako je to potom s pokracovanim PN po skonceni PP
Ostatne je na tom, ci ta niekto na tie dva mesiace bude na PN drzat. Vypoved mozes poslat hocikedy, aj cez PN

melanta
16. dec 2022

Buď výpoveď s výpovednou dobou alebo dohodu o ukončení pomeru ku konkrétnemu dátumu. S dohodou musí zamestnávateľ súhlasiť. Výpoveď dohodou neexistuje, ak to takto napíšeš do žiadosti, tak to nebude platné. A pozor na to, že ak si PN a nemáš neobmedzené vychádzky, osobne do práce môžeš čokoľvek odniesť iba v čase vychádzok. PN ti bude po skončení normálne pokračovať.

viky173
16. dec 2022

@viestta po skonceni PP PN normalne bez prerusenia pokracuje dalej, hradena je zo socialnej poistnovne

lienooocka
autor
16. dec 2022

@melanta ano, tak som to mala na mysli, ako dohodu o ukonceni PP ku konkretnemu datumu. Dakujem

lienooocka
autor
16. dec 2022

@viky173 ďakujem

lienooocka
autor
16. dec 2022

@viestta ďakujem

lienooocka
autor
16. dec 2022

@melanta musi byt ta dohoda o ukonceni PP dorucena iba osobne? Nemoze byt poslana postou? Kto je prijimatelom tejto dohody? Je to priamy nadriadeny alebo HR oddelenie?

melanta
16. dec 2022

@lienooocka pošli poštou, doporučene. Pošli na HR, o dohodu žiadaš zamestnávateľa keďže s ním máš uzatvorený pracovný vzťah, nie s konkrétnym človekom. A stačí mailom poslať na vedomie nadriadenému, aby vedel.

aliaray1
16. dec 2022

@lienooocka Ahoj.
Je rozdiel:
1. Skoncenie PP dohodou a
2. Vypoved zo strany zamestnanca.

1. PP konci dohodnutym dnom, dohoda je na oboch stranach a podpisuju ju obe aj zamesrnavatel aj zamestnanec. Nie je to jednostranny ukon ako vypoved.

2. Konci uplynutim vypovednej doby - pozri si v prvom rade pracovnu zmluvu a ak treba, ustanovenia Zak.prace. Lehota zacne plynut az na dalsi mesiac po tom mesiaci, v ktorom bola vypoved zamestnavatelovi pisomne dorucena (treba mat potvrdenie - dorucenka: datum na nej atd)

Trvanie PN je nezavisle od existencie PP.
Vypovedna doba a skoncenie nastane pocas PN ak konci zamestnanec.
Po skonceni PP ak PN trva, je byvaly zamestnanec poistencom statu a uradu prace sa hlasi do evidencie az po ukonceni PN.

Zamestnavatel moze skoncit PP pocas PN ak je zamestnanec v skusobnej dobe.