icon

Je ťažké nájsť prácu

aduskaalola
27. sep 2016

Ahojte žienky-názov diskusie neberte doslovne.Veru aj v dnešnej dobe keď je taká veľká nezamestnanosť-nie je také ťažké nájsť si prácu. A veru keby nemám dieťa-alebo mám niekoho kto mi s ním pomôže tak už dávno robím.
A už mám nervy na tých čo sú naokolo a držkujú aby som si prácu našla-a posielajú mi ponuky kde ja nemám šancu ísť-lebo niesom flexibilná
Mám dcérku 5 a pol roka-a som na ňu sama. Takže musím s ňou ísť do škôlky a aj ju odtiaľ vziať a víkendy byť s ňou doma. a keď bude chorá-tak byť s ňou doma a naviac-máme 5-10 rôznych lekárov ktorých navštevujeme v rôznych intervaloch... Tiež mi to niekedy príde len ako výhovorky a že to zvládnem-ale po prelistovaní či obehaní ponúk práce sa len utvrdzujem že je to realita.
Vyčiarkujem z ponúk zťp+dlhodobú nezamestnanosť+podmienky ako vodičák VŠ či nutná prax v odbore....potom vymazúvam ponuky kde sa robia aj víkendy či kde sú smeny...zostáva pár ponúk práce-z ktorých vyčiarknem tie ktoré nestíham-lebo začínajú skôr ako škôlka alebo rovnako ako škôlka-alebo sú tak ďaleko že by som ich nestíhala alebo naopak-končia neskor ako škôlka.
Ale ok-sú tu možnosti ako napr rodina-ktorú môžem vyškrtnúť(mamča pracuje od nevidím do nevidím.volno má len v nedelu a pondelok-aj to len ak niesu dovolenky či PNky na pracoviskách.sestra býva 50km mimo.otec býva mimo-ale tiez este pracujúci-a keby aj bol blízko tak bez ochoty.a sestra druhá-študentka síce bývame spolu-ale my sa nemusíme-pre mňa je ona zlý človek-a ďalej to už rozvádzať nebudem) ....o ocinkovej rodine sa ani baviť nemusíme(aj sú ďaleko aj bez záujmu)...priatelia známi či susedia-čo by pomohli aspoň s vodením do škôlky sa tiež nenašli.ďalšie riešenie je kúpiť si niekoho na pomoc-ale to by musela byť každodenná záležitosť-čo by som nevykrila finančne. No a potom práca na doma-čo dnes sa dá velmi ťažko zohnať-lebo je to z 99% podvod.alebo živnosť-čo by som videla ako najlepšie riešenie-nakolko som to aj študovala-ale tam treba nejaké investície a bez dobrého plánu to nemá istú budúcnosť
Doma to mám psycho-ale nič iné ako vydržať mi neostáva-sú aj ťažké dni-aj dobré...vážim si strechu nad hlavov(za ktorú si samozrejme aj platím)
Žienky-prijmem vaše rady-a kludne aj kritiku-ja už neviem čo ďalej-čo skúsiť-kde hladať pomoc...ja nemám sa ani s kým porozprávať- naj kamošky sa rozpŕchli a aj tak každá má to svoje nejaké trápenie.priatelky po okolí moc nemám-lebo moje dieťa sedelo v pieskovisku v kúte obuté v ortézach-deti pred ňou utekali-tak miesto kecania s mamičkami som s ňou stavala zámky...a celkovo takýmto aktivitám sme sa potom radšej vyhýbali lebo ma nebavilo počúvať ako sa jej deti smiali pre krive nohy.pre obezitu....a tak sme skôr chodili do lesa na prechádzky a nie k ludom. A tá moja princeznička tak miluje deti a ludí-má velké srdce a je tak krásne otvorená luďom.....
Momentálne rozmýšlam takým smerom že roznesiem letáky že hladám v susedstve niekoho na stráženie aby som si vedela nájsť prácu.ale aj sa moc bojím-cestou do škôlky-najme ráno je to dosť nebezpečné-dlho sa čaká na prechode kým sa dá prejsť-a už sa velakrát mi stalo že prechod bol nebezpečný-bála by som sa o to ako by to zvládla nejaká babka s mojou Lolou-naviac je to všetko z kopca-v zime to bude peklo a 20min cesta sa predĺži na 45min.a naviac má moja Lola "pokazené nôžky" a často padá-resp ja ju viem držať tak pevne a vždy pripravená nedovoliť jej padnúť-resp udržať ju...ale tiež by mi to poriešilo len skorší nástup do práce....
žienky píšte.......pomožte-poradte-opíšte vaše skúsenosti

Strana
z4
certi
27. sep 2016

a to kde nachadzas tolko ponuk, ze mas co vyciarkovat...ja hladam pracu v ZH, ZC v administrative s nemcinou...a ponuka je mozno jedna za 3 tyzdne a na pohovor ma ani nezavolaju...uz mam z toho infarkt...tiez uz neviem, kde hladat..znamy ti povedia, ze o nicom nevedia, nepomoze nikto, ked volam do firiem, nikde nepotrebuju a na nete tiez nic....

martina2621
27. sep 2016

Určite to nemáš ľahké ale nepíšeš aké máš vzdelanie ani skúsenosti tak neviem v akom odvetví si hľadáš prácu. Sú rôzne odvetvia a rôzne pracovné ponuky- samozrejme záleží aj na lokalite. Kde si pracovala predtým? Čo sa týka tých flexibilnejších pracovných miest, ktoré začínajú od ôsmej a končia o štvrtej- tie by ti vyhovovali predpokladám. Zisti si, prečo takéto miesto nemáš a čo všetko pre to, aby si ho získala, treba spraviť. Hľadaj riešenia. skús napísať trošku viac informácií a možno ti budú lepšie aj vedieť poradiť. Dcérka je už v škôlke teraz?

aduskaalola
autor
27. sep 2016

povečšine úrad práce-BB-rôzne internetové stránky s ponukami práce-alebo chodím a vidno-najme na čiastočný úvazok či brigády-majú vycapené papiere že hladajú- a tam kde vidím pracovnú dobu že by vyhovovala tak tam píšem že či náhodou nehladajú. zas ja by som išla do hocičoho-moc si vyberat nemozem-ved snád sa zaučím-mi je jedno či upratovat ci do skladu obchodu k papierovackám-alebo aj riaditelku vesmíru robit :D :D :D

aduskaalola
autor
27. sep 2016

@martina2621 mam SSŠ SOU obchod a podnikanie....vždy som chcela podnikať preto som išla na túto školu-no už to tak ružovo nevidím...ekonomika marketing učtovníctvo strojopis informatika tovaroznalectvo-ja sa aj vidím v tomto smere-je to niečo čo ma od detstva baví... no mojich skúseností nie je moc vela-nakolko rizikové tehu + 5.5r rodicák a mam 27r....matematika nepustí.robila som v prahe v tiskárni-ktorá počas toho ako som bola na rodičáku krachla.ale aj tak do takejto práce by som nešla. samozrejme milion brigad ci praxe z cias studia-v obchodoch ci podnikoch ci krcmách-sklad-tovar-časnicka-predavacka.fakt sa skor vidím v papieroch či v predaji ci v sklade ale ako som spominala-nebranim sa nicomu novemu-telefon ci upratovanie....
ano ten cas by vyhovoval-len ja nic v takom case neviem najst...no skusili sme skolku-zatial je viac doma ako v skolke-a to som momentalne uz zanedbala par lekarov-resp zrusila terminy a presunula....nakolko je pre mna podstatne aby sa zaclenila-lebo teraz len zacala a uz rovno predskolacka...

kexik218
27. sep 2016

@aduskaalola keby si si spravila kurz sitia? Pecenia? Slane torty? Nieco na doma?

dominika6
27. sep 2016

@aduskaalola
..môžeš sa opýtať aj v potravinách,ale obchodoch čo máš nablízku či nepotrebujú
..supermarkety,hypermarkety aspon na polovičný úväzok zatial..
...upratovanie domácností,opatrovanie detí,starých ľudí,venčenie psov,tak isto aj realitáčku kedy si obeháš nehnuteľnosti počas dňa...
možností je veľa.. ale ked čítam ako sa nič nedá,tak robota asi sama nepríde..a to neber v zlom,len jednoducho dcéra ti nastúpi do školy kedy bude treba finacii ovela viac,tak sa rozbehni konečne 🙂

aduskaalola
autor
27. sep 2016

poznám dost slobodných mamičiek-ale sú to povečšine staršie žienky-ktoré mali napr odrobene na danom mieste 5-10r a teda ich práca čaká-a majú rodičov na dôchodku-preto ma zaujíma ako to zvládli žienky ktoré pomoc nemajú-aká práca je vhdná na tento čas-či skúsali aj pracovné ponuky ktoré majú inú pracovnú dobu o zmenenie pracovnej doby pre nich.....

martina2621
27. sep 2016

@aduskaalola úrady práce ponúkajú aj rôzne kurzy, ktoré by si mohla mať zdarma, ak si zaevidovaná na úrade práce. v tvojej situácii by som žiadnemu, na ktorým máš nárok, nepovedala nie. Skús si niečo zistiť ohľadom tohto isto ti pomôžu. neuvádzaš jazyk- ten je veľmi dôležitý už pri skoro akejkoľvek kancelárskej práci a väčšinou sú to tie s tou pracovnou dobou, ktorá by ti vyhovovala. do skladov už v dnešnej dobe hľadajú ak sa nemýlim veľa skladové hospodárstvo a sap- tiež si skús pozrieť ponuku kurzov tvojho úradu práce. možno by bolo riešenie aj práca na dohodu na niekoľko hodín denne. dcérka si v škôlke isto zvykne. držím ti palce, aby si v živote našla, čo potrebuješ

aduskaalola
autor
27. sep 2016

@kexik218 jasné že som skúšala ísť aj týmto smerom-ale ja som doteraz mala malú pri sebe a to sa nedalo nič-skusala som rozne vence ikebany naramky rozne...zatial niesom evidovana na up-a teda kurz by som si musela platit-a to ja fakt nemam z coho.naviac zijem v spolocnej domacnosti s ludmi-s ktorymi sa delim o sporak a chladnicku takze smerom peceniaa slanych ci syrovych tort-by som to nemala kde skladovat.take ako ze sijem sijem a zrazu pridem a krpata mi nitku vytiahla ci potocila masinov a ihlu znicila-to tazko pri zivom dietati.

martina2621
27. sep 2016

@aduskaalola takže máš predĺženú rodičovskú? skús sa obrátiť na úpsvr v tvojom bydlisku a poinformovať sa, aké máš možnosti. pretože neviem keď ti malá nastúpi do školy tak potom z čoho budete žiť? skoro žiadna prax, neatraktívne vzdelanie s nedostatkami pre dnešný pracovný trh. treba začať makať, aby sa veci pohli. nie všetci musia sedieť na "teplučkých pracovných miestach" ale pozitívny prístup treba aj pre nájdenie si akejkoľvek práce.

ajana1
27. sep 2016

@aduskaalola a nie je v skolke nejaka mamicka ktora by sa postarala aj o tvoju dceru za maly poplatok? Pripadne to urob naopak a ty sa popytaj u vas v skolke ci nepotrebuju mamicky pomoct s ich ratolestami ci uz pred alebo po skolke. Ak mate v skolke aj nejake majetnejsie tak vklude im chodit domov upratat pocas doby ich deticky su v skolkach. Pripadne si vycap v obchode ze ponukas upratovacie sluzby.

aduskaalola
autor
27. sep 2016

neda sa mi sediet tu pol dna a napisat vsetko do detailov-ale fakt nemam problem-ako to len napisat-najst pracu-ci s prijatim-ale uz s tym ked sa ide zmluva riesit-a tam je to uz o tom ze sa casovo nevieme zladit.teda-musela by som ja cudziemu cloveku dat kluc od bytu aby rano prisiel zobudil dieta postaral sa on a odviedol ho do skolky-pricom to nechcem ani ja ale ani majitelia bytu -rodicia-a ludia co tu ziju-mama a sestra. a ked si to financne preratam-hoc aj euricko za hodinu...tak uz by som financne moc nevychadzala. my sme prisli do skolky kde deticky uz 3r spolu chodia-oni sa poznaju a ak im je treba tak si pomahaju navzajom oni-lebo byvaju priamo tam kde je skolka a su aj susedky..........ja byvam mimo-na moj smer nebyva nikto z triedy ktoru navstevujeme...

aduskaalola
autor
27. sep 2016

@dominika6 jasne ze som sa pytala -male retazce sa ti neprisposobia casom-a velke retazce ako napr tesco budu brat brigadnikov len sezonne-teda dusicky-mikulas-vianoce-novy rok vypredaje a a velka noc-a maju svojich stalych.a skor vezmu studentov ako cloveka ktoremu bude treba odvadzat.na tpp neberu -maju plny stav a kopu ziadosti.ze si mozem dat ziadost ak chcem.co sa tyka realitky poistovania a podobnych veci-jasne ze som skusala-ale to je tiez take ze tam treba mat niekoho k dietatu a idealne aj auto-a ja mam malu teraz prvy mesiac v skolke-takze relativne teraz od nej viem ist-ale ludia si tiez terminy davaju az po praci-co zas ja malu nemam kam-celkovo poistovanie na to ani nemam odvahu zdierat ludi....a realitky-no bez auta tazko-lebo len zazrakom by sa podarilo ponukat byt zo susedneho baraku. ako mozno to posobi vyhovorkovo-ale ked clovek nema tu moznost tak ako to ma povedat-vsetko znie ako vyhovorka-skor tu hladam niekoho kto si presiel tymto vsetkym a popise mi svoju situaciu a ako to zvladol.

dominika6
27. sep 2016

@aduskaalola budeš musieť požiadať sestru najmladšiu o pomoc s tým,že jej ponúkneš 2,- na hodinu na postráženie..

aduskaalola
autor
27. sep 2016

@martina2621 jazyk-13r nemcina 2r franina-a ci nieco z jazykov viem-nein....jednoducho ja nemam hlavu na jazyk nemala som ani nebudem mat... ja nestojim o miesta karierneho rastu-nepotrebujem mat obrovsky plat a megazodpovednu pracu.staci mi mat pracu-osmicky pondelok az piatok...na zaciatok bohate staci.hlavne aby ma nevyrazili po prvych troch navstevach lekara s dcerkov ci po PNkach....teda miesto kde sa nepokakaju ak nebudem v praci-

aduskaalola
autor
27. sep 2016

@dominika6 ked píšem že je zlá-a nedá sa to pochopiť-tak napíšem takto-chcela som ísť na rande-postrážila za 10€ + tovar+protislužbu-za hodinu-a to za takú prácu že som dieta nechala sediace pred tv a tak som ho aj nasla-a sestrasi len dvere otvorila do izby.k doktorke som isla skoro rano-mala spala-a vedela som ze bude spat-ale aj za to som niekolko € platila jej-aj to len za to ze ak by sa mala zobudila a plakala kde som-aby k nej isla-a mala sa nezobudila............ale to je jedno-ona nema srdce-je to najhorsia osoba na tejto planete ktoru poznam.moju Lolu ako aj deti sestryne odmieta-len pride odfoti sa s nimi s usmevom a zavre sa do izby-hodi foto na fb aka je najlepsia teta na svete....cista falos-ale nepodstatne v zivote by mi svojvolne nepomohla.a uz duplom nie zadarmo.a myslim ze ani 2€ by jej nestacili-naviac studuje 3dni v tyzdni ma skolu v inom meste-naviac ma posledny rok-takze sa asi ucit bude.tak myslim ze aj keby jej niekto voperoval srdce-ze by do takejto pomoci nesla

dominika6
27. sep 2016

@aduskaalola fuuuha to až tak? tak potom ozaj len dobrú dušu zo susedstva čo je ochotná za pár eur postrážiť a myslím že aj ty si musíš vybudovať viacej dôvery,aj ked viem že máš pocit že len ty ju vieš najlepšie postrážiť,uchrániť a vychovať..
a tvoja mama nevie o nejakej práci aspon na 5-6 hodín? žeby mala nejaké známosti?

janickacrazy
27. sep 2016

@aduskaalola Nehnevaj sa, ale mne to tak pripadá, že máš na všetko výhovorku ako sa to nedá. Preboha máš len jedno pomerne veľké dieťa a nevieš si nájsť prácu? Tak zaplatím niekomu ráno, aby ju zaniesol do školky, nehovor mi, že sa nikto nenájde a idem do práce. V žiadnej práci sa nebudú prispôsobovať tebe, hold ty sa musíš prisposobiť im. A na OČRky okamžite zabudni. Ja som mala 3 malé deti, vstávala som ráno o 4, išla do práce do iného mesta 2 autobusmi, deti išli do školky a školy samé, najstaršie malo 8 rokov. Poobede takisto išli bud samé alebo občas išiel pre ne moj otec, ked mohol. Ja som ani to nestíhala, behy z práce do obchodu, učiť sa sa s deťmi, večera. Manžel robil na týždnovky. A tu som. 😝

lucinocka
27. sep 2016

@janickacrazy haha tak to u nas tak na socialku, keby decko chodilo do a zo skolky same:P

maria1989
27. sep 2016

@aduskaalola písala si, že vieš účtovníctvo. Môžeš si založiť firmu a robiť pre menšie firmy z domu.

atrami
27. sep 2016

My máme 3 deti, rodičia ďaleko....jednoducho platili sme pani, ktorá mi ich vodila. Preboha, nemáš kamarátku, s ktorou by ste si pomáhali. Ja vstávam o 4:00, na autobus, manžel precestuje 50 km, kvôli práci, a popritom študujem diaľkovo Vš.

janickacrazy
27. sep 2016

@lucinocka Tým som myslela, že to 8ročné po ceste do školy zaviedlo to 3ročné do školky. Nuž bohužiaľ inak to nešlo a dcéra bola veľmi spoľahlivá a zodpovedná, išli len po chodníku, cez cestu nie, takže sa to dalo.

marietuska
27. sep 2016

mne sa to tiež zdá trošku prichytené za vlasy. Každý je zlý, nikoho nemáš. A sestra za peniaze ti stráži malú?To je divné tiež. Možno sú to len výhovorky a zle zorganizovaný čas. I keď pri ton zamerani strednej školy, sa ani nečudujem, že si nevieš nájsť prácu/ poznám z t ej školy XY ľudí a nikto nepracuje,to je nanič odbor úplne/,ale mohla si vyskúšať všeličo. ČO tak si najať staršiu pani v dôchodku pri sile za pár eur na hodinu nech ti postráži malú kým si v práci?alebo ju zavedie do škôlky, ?poznám jeden pár,čo tiež nemajú čas a stará tetula im vodí malú do škôlky aj zo a hodinku s nou strávi kým niekto príde domov. To hádam by až toľko nestálo.

meiwe
27. sep 2016

Skus to inak nevies najst pracu co tak ponuknut doucovanie jazykov,opatrovanie deticiek aj u vas , upratovanie , nieco co mozes robit doma a pomoc si tak financne. Casom mala bude samostatnejsia a urcite niaku pracu najdes.

salamistka
27. sep 2016

mne pomáhal otec, ktorý je na invalidnom dôchodku, inak všetci členovia rodiny pracovali, ja od ôsmej do piatej, on dcéru bral aj pre ňu išiel do škôlky, potom bola dcéra u mojich rodičov, až kým som neprišla domov...kolegyňa mala pani na stráženie, ráno si zobrala svojho syna do škôlky a potom išla pre neho tá pani a moja kolegyňa si ho po práci vyzdvihla...doteraz dochádzam z práce domov o pol šiestej, dlhé roky ma to rozčuľovalo, dcéra doma zo školy o dvanástej a ja som prišla domov až večer, musela si poradiť sama, v práci nikoho nezaujímalo, že mám rodinu, zamestnávateľa to vôbec nezaujíma, nikdy som nebola na OČR a na PN som bola naposledy ešte pred materskou...

margotka33
27. sep 2016

@maria1989 a zakaznici sa jej pohrnu.. 🙂

ejmylia
27. sep 2016

@salamistka a presne takýchto zamestnávateľov je čoraz viac. Berú ľudí akoby tí ľudia mali žiť len pre prácu. Akoby nemali vlastný život za bránami roboty. Akoby nemali vôbec právo na voľný čas. Je to choré ☹

maria1989
27. sep 2016

@margotka33 toto už si zariadi, ako vie

jeennyv
28. sep 2016

@aduskaalola chapem ta, ze to mas zlozite, ale nie si v tejto situacii sama, dnes si maju problem najst ludia pracu s akymkolvek vzdelanim, co sa tyka tvojej konkretnej situacie skus pracu na doma, na fb v skupinach brigady su taketo prace casto, ci na pracovnych portaloch je stale nejaka takato ponuka, a je platna vacsinou pre cele Slvovensko, daju ti zadania co mas na pc spravit alebo ti daju telefon a budes volat z domu atd.. pozistuj si nejake blizsie info o takychto pracach na doma...

henrietta77
28. sep 2016

Skus porozmýšľaj ako sa to dá a nie ako sa to nedá.

Strana
z4