icon

Kde je najťažšie učiť podľa vás?

5. máj 2024

MŠ /ZŠ/SŠ
Učiteľky ale aj nie. Kde je podľa vás, podľa skúseností alebo názoru najťažšie učiť? Kde si neviete predstaviť učiť a prečo? 😅

adri266
5. máj 2024

Absolutne nezalezi od typu skoly, podla mna vela zalezi od vedenia a kolektivu. Ja som ucila na troch sukromnych skolach a povedala som, ze uz v zivote by som neucila. Rovnako na cirkevnej /tiez som ucila/.
ASi najlepsie sa uci na gymnaziu, kde sa studenti CHCU ucit, ale tam su aj vysoke naroky na ucitela.

sulavikova
5. máj 2024

Mš v živote🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️ Nielenže vás komanduje školníčka, upratovačka,kuchárka…rodičia a ich decká! Už len z vlastnej skúsenosti, keď syna preradili k jeho “rovesníkom”…. Regres jak hovado! Personál nekomentujem. Zástupkyňu som doučovala, aby vôbec zmaturovala na 4🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️

zuzanockamt
5. máj 2024

Čím staršie deti, tým je to lepšie.

sella38
5. máj 2024

Ja by som nikdy neucila na 2.stupni.

sulavikova
5. máj 2024

@sella38 úplne rozumiem. Deti a ich práva. Povinnosti nepoznajú ani ich rodičia.

annm81
5. máj 2024

Nie som učiteľka, ale pracujem na vzdelávacích aktivitách s deťmi z rôznych typov škôl. Gymnázia a 2. stupeň ZŠ je asi naj, deti dokážu dlho udržať pozornosť a je ľahké ich zaujať. Viac-menej podobne SPŠ. MŠ a prvý stupeň je trocha komplikovanejší preto, že deti bývajú menej sústredené - ale stále je to fajn. Najhoršiu skúsenosť mám s učilištiami a športovými školami - ich záujmy ležia niekde inde než v učení a správanie je hrôza. Špecifické sú ZŠ v rómskych osadách - vedia byť veľmi nadšení, prekvapivo sa zvyčajne správajú veľmi úctivo, ale mentálne bohužial zaostávajú.

ka_ty2
Autor odpoveď zmazal
cecilia29
5. máj 2024

2 stupeň a SS služieb tie kde sú odbory - kaderník, a spol su najnarocnejsie ...
Môj sen by bolo učiť na výške :D

marsmykkok
5. máj 2024

Ja by som neučila druhý stupeň základnej školy. Vyhorené deti, čo "100 rokov do školy chodia a 100 budú" , do toho puberta. Malých škôlkárov alebo malých školákov na prvom stupni skôr vieš zaujať. A stredná škola a vysoká zase už ľudia skoro dospelí alebo dospelí, čo si uvedomujú, že prečo na škole sú .

letfenixa
5. máj 2024

Učím na 2.stupni ZŠ, za mňa čím starší, tým lepšie.

anna_anicka83
5. máj 2024

V MŠ som praxovala, aj si privyrábala v súkromnej počas štúdia. Pre mňa to nebolo. Učím na ZŠ. Som spokojná, ale máme aj dobrý kolektív, vedenie, fajn pracovné podmienky. Tiež mám sen učiť na VŠ😀

thirstymonk
5. máj 2024

@cecilia29 to si len myslis

pietra
5. máj 2024

Učím na ZŠ 2. stupeň, predtým som učila aj na strednej škole, aj dospelých, pár hodín som mala na 1. stupni. A súhlasím s tým, čo už bolo párkrát spomenuté - čím starší, tým lepšie. Od 5. triedy nižšie je to pre mňa utrpenie, v škôlke by som asi nevydržala ani jeden deň. Mne momentálne najviac vyhovuje 7. - 9. ročník ZŠ.

zuzinka888
5. máj 2024

Tak tie ku ktorym mas blizsie. Su ludia ktorí sa vedia vyblaznit s malymi deckami, no starsich nevedia zaujat co si povedat a naopak. Npr.ja ked som na nejakej akcii kde su male deti tak ma to taha k nim. Manzel zas tie starsie hned lopta, salta, auta hry a podobne hlupostinky.

cecilia29
5. máj 2024

@thirstymonk co si myslím?

thirstymonk
5. máj 2024

@cecilia29 Že na vyške učiť je parada. Moj oco učil a radšej to vzdal a šiel podnikať...

basullinka
5. máj 2024

Učila som na SŠ odborné predmety na učilišti a teraz na 2 stupni ZŠ. Každé ma svoje plusy aj mínusy, je to náročné. Ale mňa moja práca bavi, svojich žiakov mám rada aj ked ma niekedy naserinkaju a frflem ako stará vrana, ale nedala by som si ich. No prvý stupeň by som nedala plus niektorí rodičia. Ti su náročnejší ako deti, všetci rodeni pedagogovia a odborníci na všetko. 😅

cecilia29
5. máj 2024

@thirstymonk ja hovorím za seba, co by mňa bavilo aj vzhľadom na obsah učiva

keira
7. máj 2024

@cecilia29 narocne v com?

keira
7. máj 2024
30katrusa40
7. máj 2024

Ja teda učiteľka nie som. Ale keby si mám vybrať, a po skúsenostiach s mojím synom by som išla robiť učiteľku v špeciálnej škôlke. Deti ktoré majú rôzne postihnutia dokážu byť veľmi vďačné . Bavila som sa o tom aj s učiteľkou môjho syna. Učí v špeciálnej už dlho.

cecilia29
7. máj 2024

@keira v účňovkach je praca s mladými náročnejšia, ako napr na gymku, zdravotnej, pedagogickej. Kuchár, čašník, kaderníčka...zvyčajne je tam problém s disciplínou a pod.

keira
14. máj 2024

@cecilia29 ano, tam musis byt skor psycholog ako ucitel :(