icon

Kde nájsť prácu po rodičovskej dovolenke?

jurka2907
1. aug 2024

Dievčatá chcem sa opýtať kde ste si nasli prácu po rodičovskej dovolenke?
Mam dve det 3r 4r...skolka sa otvára 6:45 🙄,manžel.pracuje v týždni ráno cca od 4,potom voľno a 4dni poobedná od cca 14.tej. žijeme v Bratislave
Čiže prácu musím hľadať aby som vedela deti odniesť,vyzdvihnúť .moji rodicia sú ďalej sú starší, pomoc nehrozí, manželovi rodicia už nežijú.
Pred materskou som robila vedúcu na predajni 15r.
Vyštudovaný mam chemik /farmaceutická výroba....
Všade nastup bud o 6 alebo neskor ale do 17,18tej
Ja len ci sa dá nájsť práca na 6hod , aspoň nejaké peniažky domov priniesť 😬
Ďakujem za postrehy

bublinka1426
1. aug 2024

@kacena2022 co som pocula skoro vsade o 6.45 , tak to mate mega super

milanemila
1. aug 2024

Ja vam zeny, kt si hladate pracu pri ktorej musite stihnut zaniest aj vziat dieta do/zo skolky fakt nezavidim a este plus iba zena na OCR 🙈
Ved v dni kedy muz zacina 4:00, tak nestihne ist po dieta do skolky? Alebo naopak ked robi poobede, pripadne dni ked ma volno stihne aj aj a ty si mozes nadrobit hodiny a inokedy zas odist skor 🤷🏼‍♀️

kacena2022
1. aug 2024

@bublinka1426 Akurát to skoré vstávanie je horšie,ale ešte rok vydržíme.Potom pôjde do školy a školu máme hneď oproti domu 🙂

hylary
1. aug 2024

@kamilieri na to nemá vzdelanie predsa

luccija
1. aug 2024

@jurka2907 do DM drogérie berú aj na 6 hodín.Ved si vyfiltruj na profesii často vidím aj na recepciu do medicínskych centier na 6 hodín.

bublinka1426
1. aug 2024

@kacena2022 asi sa k vam prestahujem :D ja to mam 10min od domu

letfenixa
1. aug 2024

@ecko80 a čo tam robia, na tej hodine? Ja som ešte asistentku nezažila, na našej škole ju malo len 1 dieťa s DMO, to bolo ešte pred boomom ped.asistentiek, chodili z úradu práce v rámci abs.praxe, triedna toho dieťaťa hovorila, že akurát, keď sa zaucila, abs.prax jej skončila a prišla nová. Ona mala dieťaťu pomáhať fyzicky, malo telesné oslabenie - chystať veci, pomáhať s písaním, atď.

vandala
1. aug 2024

@panonia s tymto vzdelanim v lekarni jedine tak sanitarku, co upratuje lekaren a prebera bedne s liekmi od dodavatelov.

ecko80
1. aug 2024

@letfenixa V podstate vedľa toho žiaka len sedí, sem-tam ho upozorní, aby písal, aby sa neotáčal (to sú väčšinou žiaci s NKS, ADHD... nie s telesným postihnutím). Ale dieťaťu veci, ktoré nepochopil, nevysvetlí, neprejde to s ním, vždy riešim ja. Z môjho pohľadu tam sedí zbytočne.

letfenixa
1. aug 2024

@ecko80 vieš čo, podľa mňa by nášmu školstvu fakt pomohol znížený počet žiakov v triede. To potom sa dá aj individuálne niečo riešiť.

brrunetkaa
1. aug 2024

Štátna správa. Hľadajú aj chemikov na lab. Kontrolu Napr

11bodka11
1. aug 2024

@bublinka1426 to aj niekto da dieta o 6 rano do skolky? Ved to je hrozne.

jamimo
1. aug 2024

@ecko80 chorý systém, celé zle 👆

jamimo
1. aug 2024

@letfenixa moja kozmetička má dcéru vysokofunkčnú autistku, má asistentku.... sedí vedľa nej a musí ju stále navigovať, napr. napíš si, odlož si, zavri si, prelistuj... Ináč dievča sa učí na 1, 2 👍 problém má s cudzím jazykom. Myslím si, že tá asistencia nie je zbytočná...
Iný prípad: kamoška robila asistentku chlapcovi s FAS (fetalalkoholový syndróm) U chlapca sa prejavoval v ADHD forme a sociálno - patologickým správaním. Ona (vzdelanie mala na tú prácu VŠ 3 stupňa) ho krásne vedela usmerniť, určovať hranice, povzbudiť, motivovať. Potiahla to s ním do ukončenia povinnej školskej dochádzky a potom skončila. Hádaj prečo? Šikana na pracovisku, učiteľky ju vnímali ako chuderu, ktorá sa im pletie do remesla, nebrali ju ako súčasť pedagogického tímu a rovnocennú kolegyňu. Odišla do súkromného sektora a vybavené 🤷‍♀️
PS: stav a počet zamestnancov v pedagogicko- psychologicko- sociálne pozitívne vyučujúcom procese je katastrofálny (hm... a keby len tam 🤔) Napr. riaditeľ kozmetičke povedal, že má rozpočet na 1 a pol asistenta ročne 😵‍💫🙈🤷‍♀️ Ty kks to, čo je, že 1 a pol asistenta!? Choré, celé zle...

kate_cs
1. aug 2024

@jurka2907 u nás škôlka od 6:45 do 15:45. Manžel nestíha škôlku ani ráno a ani poobede, nemám tu ani žiadnu babku/tetku. Pracovala som 11rokov pre jeden veľký obchodný reťazec, na vedúcej funkcii.
No a po rodičovskej som išla do školstva. Plat podstatne nižší. Ale každý deň sa teším do prace a stíham aj škôlku. Neľutujem.

zuzudrnda
Autor odpoveď zmazal
bublinka1426
2. aug 2024

@11bodka11 zial je to tak. hrozne? niekedy si nenavyberas pracu.

kacena2022
2. aug 2024

@11bodka11 Ja tak dávam a nechápem čo je na tom hrozné.Vstavame ráno o 5tej a o 6tej sme už v škôlke,malý chodí ráno do zbernej triedy.A nie som tam jediná takto skoro.U nás veľa rodičov robí od 6,30 a nosí medzi prvými deti do škôlky.Vies nie každá máme babky k dispozícii a manželov čo by stíhali nosiť dieťa do škôlky.

letfenixa
2. aug 2024

@jamimo ja som nikde nenapisala, že asistencia je zbytočná. Ten systém je úplne zlý, zas len to hrrr na ne!, zoberme si z fínskeho (napr) skolstva niečo, čo vyzerá, že aki sme my pokrokovi, ale prehliadajú sa ostatné podmienky. Syn bol teraz prvak, bolo ich v triede 25, a 2 žiaci by potrebovali asistenciu, ale nemali. Vieš si predstaviť tú makačku pre učiteľku? Keby ich tam mala polovicu plus 2 asistentov, vyzeralo by to inak. V triedach nie sú ani fyzické podmienky na prítomnosť toľkých ľudí.
A toho 1,5 človeka, áno, takto to funguje. Lebo v tabuľkách je, ja neviem, 11 asistentov na KRAJ!

jurka2907
autor
2. aug 2024

@kacena2022 kde bývaš, že skolka od 6,to je super ,v dobrom závidím, u nás sú niektoré 6:30 ale naša až 6:45 😒

iv007
2. aug 2024

DM aj Lidl ponukaju skratene uvazky. Pripadne praca z domu, nejake call centrum.

kamilieri
2. aug 2024

V Ba chýba niekoľko tisíc kvalifikovaných učiteľov...snáď je každému jasné, že keď chýbajú učitelia na asistentov zoberú aj ľudí s nepedagogickým vzdelaním...okrem toho zákon hovorí jasne, že je potrebné si do 4 rokov doplniť zdieľanie a do 2 rokov začať študovať....
Zažili sme mladú, nápaditú, milú, kreatívnu učiteľku, ktorá by sa deťom rozdala, neustále niečo vymýšľala, vedela zaujať.... v tom čase "len" študovala, nemala dokončené žiadne pedagogické vzdelania a aj napriek tomu svoju prácu robila dobre. Nepomôže ani 10 štátnic z pedagogiky, didaktiky a neviem akým pedagogických vied....ak k deťom jednoducho nemáš vzťah....na základnej škole sa zatiaľ neučí zapájanie jadrového reaktora....čiže áno, na asistenta stačí aj človek s láskavým prístupom k deťom...

kacena2022
2. aug 2024

@jurka2907 V dedine pri Nitre.

letfenixa
2. aug 2024

@kamilieri ale je rozdiel láskavý človek so vzťahom k deťom a hocikto, lebo mu vyhovuje prac.doba.

mirkam3
2. aug 2024

Baby k tomu asistentovi učiteľa ešte jedna poznamka, mimo toho, že autorka na to nemá podľa mna, len jej to tu je z každej strany núkané … ona ako mladá mamička hľadá prácu na 6h denne , “aspoň nejaké peniažky domov priniesť ” ako píše. Vyzerá, že jej je jedno kde bude robit. Nemyslím, že bude mat teda chut sa po pracovnej dobe ešte venovať vlastnému štúdiu, aby si tu kvalifikáciu (pomerne rýchlo) dorobila…

zuzanockamt
2. aug 2024

@kamilieri Áno, ten láskavý prístup je nutnosť, ale tiež je nutnosť ovládať základné učivo a pravopis na 100%.

11bodka11
2. aug 2024

@kacena2022 ani ja som nemala babky k dispozicii. Chodili do roboty. A muz robi od 6:00. Nosila som ho ja a muz ho vyzdvihol. To musi byt strasne pre take male dieta o 5 ho budit. U nas je skolka od 7 a aj to tak zavcasu tak skoro nikto nie je.

zuzanockamt
2. aug 2024

@11bodka11 Sú deti, ktoré vstávajú samy aj skôr v tomto veku. Dve také som mala doma. Bežne vstávali okolo 4:00-5:00, mladšie aj skôr (3:30).

jurka2907
autor
2. aug 2024

Dievčatá ďakujem za všetky postrehy,rady...pedagogický asistent určite je 😁 aj keď by ma to bavilo,žiaľ to nestačí😉

scila
2. aug 2024

@jurka2907 ja mám niekoľko známych, ktoré potrebujú stíhať školku, zamestnaných na skrátený úväzok v Kauflande v pokladniach. Vedúci im tam veľmi vychádzajú v ústrety so smenami tak, aby stíhali prípadne tak aby si to dokázali zladiť s mužom.