Kedy si nájsť čas na ďalšiu robotu?

29. nov 2023

Čítam si tuna diskusie, často krát radíte ľuďom aby si našli ďalšiu robotu keď im to nevychádza finančne.
My sme taký stred ale keby sa niečo našlo rada by som si privyrobila. Len otázne je kedy si nájsť čas na ďalšiu robotu.
Robím na jednu smenu rannú skrz deti aby som ich mohla nosiť a vyberať do škôlky a školy. Poobede učiť sa s nimy, niečo navariť upratať a už je večer. Manžel chodí domov neskoro večer keď už dávam deti spať. Cez víkend robím veľké upratovanie čo nestíham cez týždeň, varím vo veľkom a trávime spolu čas ako rodina.
Neviem kedy si nájsť čas na ďalšiu robotu alebo privyrobenie si keď toho času je fakt málo...

stellarphoenix
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
pinkgirl
29. nov 2023

Druhá práca je vždy na úkor niečoho čoho sa v živote vzdáš - z času na rodinu, na oddych, na domácnosť. Ak ten čas nemáš kde "zobrať", tak ti musí stačiť 1 zamestnanie. Alebo si nájdi druhú prácu a zároveň opatrovateľku k deťom, pani na upratovanie🤔.

denkabemommy
29. nov 2023

No tie rodiny, ktoré peniaze potrebujú sa vykašlú na veľké upratovanie doma a idú makať cez víkend 😉.

grof_monte_christo
29. nov 2023

Keď tak čítam tvoj príspevok, skôr by rozmýšľala nad tým, ako poľavit, poriešiť mužovu prácu, aby chodil skôr domov, venoval sa viac deťom a podieľal sa na prácach v domácnosti a nie nad ďalšou robotou. Ty nepotrebuješ oddychovať a mať čas len pre seba?

kristinapetronela
29. nov 2023

Tak potom nič nepotrebujete keď je muž dlho v práci ... Veď si výber buď rodina alebo práca

zobaka
29. nov 2023

aj ja som sa pohrávala s myšlienkami na ďalšiu prácu, aj som si hľadala, ale začala som chodiť taká vyčerpaná domov, že nechcem niekde odkvecnut, dosť mi dáva zabrať aj jedna práca od tmy do tmy, skôr treba ísť smerom ako zarobiť viac v jednej práci, ako sa zodriet

autor
29. nov 2023

Ja oddychujem keď sme spolu ako rodina keď chodíme na výlety alebo len tak sa hráme spolu. No chcela som trochu odbremeniť muža keby som mala niečo ako si privyrobiť len fakt neviem kedy by som to stihla časovo.

autor
29. nov 2023

@zobaka No zarobiť viac mi nehrozí keď musím chodiť na jednu smenu skrz deti

saxana000
29. nov 2023

Deti ochvilu vyrastu a zo skoly budu chodit domov same aj ucit sa budu same.potom mozes robit inu pracu.upratovat sa da priebezne cez tyzden pradlo hodit na noc kym deti vylezu z.posteli mas ho vyvesene alebo hodene v susicke.v modernej dobe umyvaciek a robotickych vysavacov neverim ze si nenajdes.20 minut na zrkadla riady umyvadla aby si sa vyhla jednemu velkemu celodennemu sobotnemu upratovaniu.vies ked ma rodina existencne problemy prazdnu chladnicku alebo.20.eur.do.dalsej vyplaty po zaplateni nutnych vydavkov tak vylizana domacnost naozaj nie je prioritou..

viestta
29. nov 2023

Muz si nevie najst lepsie platenu robotu? Ked je muz 12 hodin denne v robote, tak robi na 1 a pol uvazku, na dalsi uvazok vo vasej rodine nie je priestor. Kto by zaopatril deti ak budete obidvaja v robote?
Ak naozaj nemusite, tak mozno by stalo za to zamysliet sa, ci aj otec musi tolko robit. Deti vam vyrastu ani nebude vediet ako, vas vztah asi tiez tym trpi, ze nie ste spolu.

autor
29. nov 2023

@viestta Manžel robí viac lebo chcel by čím skôr splatiť hypotéku. Ja by som ho chcela nejak odbremeniť no keď nemám kam dať deti neviem si nájsť niečo na privyrobenie.
@saxana000 Ja nemám novodobé vychytávky.

iwesska
29. nov 2023

Suseda ma uz pubertaka,ale je s nim sama,tak si chcela privyrobit. Robi veducu v Lidli,takze plat nema zly, lenze zobrala este nocne v Tescu. Po 2 tyzdnoch skolabovala a potom bola mesiac PN a povedala,ze to za to nestalo. Takze takto sa da najst cas na druhu pracu,ale za aku cenu? A je jedno,ci niekam dochadzas,ci robis nieco z domu. Stale tvoje telo musi fungovat 100% + deti + domacnost a raz ti vypovie. Naco ti potom budu peniaze,kt.budes musiet dat na vyliecenie?

grof_monte_christo
29. nov 2023

Tvojmu uvažovaniu nerozumiem. Ty chces odbremenit manžela, ale samej ešte viac naložiť? A deti sa nikam neodkladajú, deťom sa treba venovat. Keď na to nemáte príjmy, tak prečo chcete hypotéku splatiť čím skôr? To chcete žiť ako otroci a uhnat si infarkt?

autor
29. nov 2023

@grof_monte_christo On by to chcel splatiť čím skôr a potom aby sme si mohli viac užívať

grof_monte_christo
29. nov 2023

Tak nech si nájde lepšie platenú prácu.

luccija
29. nov 2023

Koľko zarobí mesačne viac a o koľko skôr splatí hypo, keď ťahá nadčasy?možno to je nereálne a nič extra nesplatí a nestojí to za tie nervy, zdravie, čas s rodinou.Alebo koľko vydrží rok, dva?raz sa to niekde prejaví.Pracu nevie zmeniť za lepšiu?

viestta
29. nov 2023

Len aby si neuzival na cintorine, ked splatite hypoteku... Zijeme len raz, treba zit a nie zodrat sa kvoli hypoteke

luuubik
29. nov 2023

Takto ti poviem, rady o druhej práci sú totálne bludy a doslova idiotiny podľa mňa. Fakt nonsens pre ľudí, ktori už majú prácu na plný úväzok a rodinu s nebodaj viacerými deťmi. Totálna blbosť. Všade milión reči o tom, ako sa stále naháňame, aké je vyčerpávajúce byť dobrou matkou (už len to jedno si vyžaduje veľmi veľa času), manželkou, matkou, gazdinou, manželkou, kamarátkou, sestrou, dcérou atď atď a to som ešte vôbec nespomenula čas na oddych, relax, psychohygienu, dostatočne dlhý spánok, venovanie sa vlastným koníčkom a len sebe - extrémne dôležitá vec pre zachovanie hlavne psychického, no aj fyzického zdravia. Isteze nemusíš chcieť sa venovať všetkým spomenutým rolám vo svojom živote, ja ale poviem za mňa - každá jedna je mi sympatickejšia ako DRUHA praca. A to tú svoju prvú mám celkom rada, ale fakt sa už vždy teším, kedy bude "padla". Proste práca (t.j. peniaze) je dôležitá, ale v hodnotovom rebríku zďaleka nie v popredi. Deň má vždy len 24 hodín a za mňa - keď odrátam spánok a už aj tých 8 hodín v práci (vlastne niekedy aj o dosť viac ak rátam obednú prestávku plus cestu z a do miesta výkonu práce) zostava už aj tak - a s tou jednou prácou - málo času na všetko, čo by človek chcel či potreboval urobiť v požadovanej kvalite. Takto to má drvivá väčšina ľudí, tomu ver. A vôbec v tom nemusí byť žiadna chyba typu partner nespolupracuje. Beriem aj to, že niekto je akčnejší, niekto možno pomalší či pohodlnejší, ale proste sviečkovú za 5 minút neuvaris... A tak je to so všetkým... Neverím dokonalým bytostiam, ktore pravidelne stíhajú milión veci, ktorými sa prezentujú. Vždy je v tom háčik typu, že deti opatruje babka, doma upratuje najata pani, namiesto domacej stravy je obden donaska z restiky atd. - čo je vsetko fajn, prečo nie, no na to asi peniaze nemáš, keď uvazujes nad druhou prácou. Takisto to venovanie sa deťom, v poslednom období toľko sklonovane v súvislosti s rôznymi tragédiami, nástrahami, ktoré na ne číhajú, ich psychickým zdravim... Tri vety pri večeri o tom ako bolo plus max. kontrola úloh dlhodobo nestačia). A takto sa pokračovať... Nehovorím o mimoriadnych situáciách a krátkodobých riešeniach, človek chvíľku vydrží zabrať keď musi... Ale celkovo - nie som otrok prace, som človek! A ak je to s príjmom v pôvodnom zamestnaní ozaj také zle, jediná perspektívna cesta je nájsť si inú, lepšie platenú. Hrdlacit v dvoch prácach a potom v 40 dostať infarkt. No ďakujem pekne.

janickacrazy
29. nov 2023

Ty ked máš pomerne malé a hlavne školopovinné deti, prácu a domácnosť na krku s tým, že manžel prichádza až večer domov, tak absolútne ani neskúšaj hladať dalšiu prácu, máš toho dosť aj teraz. Ja to mám podobne, moj muž tiež chodí domov až večer. Človek potrebuje aj čas trochu pre seba, oddýchnuť si cez víkend, ísť na výlet, nielen furt otročiť v robote.

veverickav
29. nov 2023

A kolko zarabate, ak sa smiem spytat, ze potrebuje aj na ukor rodinneho casu robit viac?

autor
29. nov 2023

@luccija Neviem nerátala som to
@luuubik V podstate máš pravdu strašne málo času je na všetko aj u seba to vidím. No vždy čítam ako ľudia radia druhým nech si nájdu aj druhú prácu a zaujíma ma ako a kde si nájsť čas na tú druhú prácu.
@veverickav Manžel zarobí 2500 ja mám 1000 plat

madeincssr
29. nov 2023

Je od Teba pekné, že sa snažíš muža odľahčiť, ale zvážte, či je rozumné splácať hypotéku skôr. Jasné, že slušného človeka dlhy ťažia, len či to za to stojí. A druhá vec, peniaze Vás šťastnejšími neurobia. Najvzácnejší je čas strávený s blízkymi, spoločné (hoci aj skromnejšie) zážitky.

grof_monte_christo
29. nov 2023

Manželovi hlavne vysvetli, že život sa dá užívať aj s hypo na krku a hypotéka sa predčasne spláca, ked sú na to prostriedky navyše alebo sa výrazne zlepšila finančná situácia, ale nikdy na úkor zdravia a otrocenia v práci. Buďte radi, že hypo vôbec dokážete splácať a tvoj manžel nech nestruha frajera, že nebude kŕmiť banku na urokoch, keď si na to v normálnom pracovnom čase nezarobí.

vler
29. nov 2023

autorka tie rady o druhej praci su predovsetkym pre ludi ktorym to financne vobec nevychadza: nemaju na zakladne veci ako jedlo, elektrina, najom, tru biedu.
Suhlasim so vsetkymi ktore Ta od druhej prace odradzaju

mikadooo
29. nov 2023

Ak máš malé deti a nemáš nikoho, kto by s nimi bol, tak jedine cez víkend - a muž nech popri deťoch upratuje a varí. Či to len žena zvládne, muž nie? Ak ti (jemu) tie prachy za to nestoja, tak počkaj kým deti odrastú a potom brigáduj, keď už budú vedieť byť samé doma... Keď už budú druhostupniari a vyššie, nepotrebujú sa ani učiť s mamkou, rohlík si tiež budú vedieť natrieť a aj upratať čo to, keď im zadáš inštrukcie. Akurát sa poriadne uvidíte len cez víkend...

michelle567
29. nov 2023

No keď máte príjem 3500 tak ti druhu prácu netreba, na čo sa zodrať, veď príjem máte takto pekný

veverickav
30. nov 2023

Autorka, pri takomto plate chces rychlo zhanat dalsiu pracu? 🙄 a kolko mesacne platite hypoteku ak sa smiem aj toto spytat? jaaaa ti neviem, pojdes do dalsej roboty, akurat si klucky s muzom doma podate. myslis, ze ho tym odbremenis?

luccija
30. nov 2023

Radšej by som vymenila bývanie ako sa zodrala a uhnala infarkt.Cele to máš nepremyslené čo myslíš o koľko rokov to skôr splatíte?veď pero papier zratajte si výdavky príjmy plus to, či by priniesla druhá práca...koľko máte pôžičiek, lebo príjem je dobrý tak neviem čo všetko platíte.

autor
30. nov 2023

@veverickav
@luccija Neviem to takto z hlavy presne čo koľko platíme ale všetko spolu hypotéka plyn elektrina tv internet paušály benzín máme 2 autá, škola škôlka nás vyjde 1000ka, ďalšia 1000ka dám za jedlo a drogériu. Ostatné snažíme ušetriť. No často máme nečakaný výdavok ako príklad zubár lekáreň, keď ideme niekam na výlet a tak

barborachors
30. nov 2023

Bud cez vikend alebo najst dve na polovičný. Ak mas jeden úväzok na osem hod a nevychádza to, radsej mat dva kratšie. Mozno ti to hodi viac.