Kedy ste začali pracovať po prvom dietati?
Kedy ste začali pracovať po prvom dieťati?
Po prvom, po druhom aj po treťom vždy hneď po 1. narodeninách dieťaťa.
Ja som šla keď mal syn 3 roky …
Ja ešte dodám, že po materskej tej dvojitej 5-ročnej som mala 36 rokov, keď som sa vrátila do práce, kde som pred materskou mala odpracovaných 9 rokov a zmluvu na neurčito, takže mi držali miesto. Chápem, ak sa niekto ponáhľa, lebo môže prísť o miesto alebo z jedného platu nevyžijú. Každá mamička si to zariadi podľa potrieb svojich a rodiny.
Naplno som vyuzila tie 3roky + musela som si docerpat dovolenku 2 tyzdne.
Po 14 mesiacoch
V 21 rokoch. Po 1,5 ročnom vo vzťahu tesne pred svadbou prvé. Rodila som tesne pred 24 narodeninami. Ďalšie som potom rodila ako 30 ročná. A to sme plánovali skôr (chceli sme takv3-4 ročný rozdiel) A tretie (resp. Štvrté) ako 35 ročná. A to sme s mužom plánovali do 30 tky 2-3 deti.
1.dieťa - po 2 rokoch
2.dieťa - po roku.
@zafir01 Otázka ale bola, kedy ste začali pracovať po prvom dieťati (čiže chodiť do práce) a nie kedy ste začali pracovať na prvom dieťati. Zle si pochopila otázku.
Keď mala menej ako rok ...
Ked mali prva 15 mesiacov a druha rok.
Ked mala 2.5 roka....
Inak baby, co ste sli tak skoro, by ma zaujimalo, vsetky ste mali dieta v jasliach? To mate tolko jasli? U nas ziadne nie su, teraz by som chcela ist po 2 rokoch, len tie jasle mi to asi prekazia😶
@aaadkaaa Ja som mala staršieho od 2 rokov v MŠ (v septembri, keď nastupoval mal presne dva roky) a mladší bol do 2,5 v jasliach, potom MŠ. Ale do jaslí nastúpil až v dvoch rokoch, a som ho chcela dať skôr, no mažel je príliš precitlivelý 🤦🤷 S jasľami u nás problém nie je.
@zuzanockamt no u nas tak skoro do skolky asi nevezmu, deti maju dost veru...co som sa rozpravala s ucitelkou minule,tak maju stale plno...tak uvidime, aka bude situacia...u nas v okrese sa asi mamicky do prace neponahlaju, lebo viem o pani, co chcela otvorit sukromne jasle, ale padlo to, nebol dostatocny zaujem...
Mala 8 mesiacov, keď som išla robiť na skrátený úväzok. Riešim to opatrovateľkou a svokrou, niekedy robím s ňou (mám 100% HO).
@aaadkaaa To je zvláštne, lebo aj u nás na Orave je viacero jaslí, dokonca v jednej obci otvárali kvôli požiadavke od občanov.
@zuzanockamt no asi sa tie matky nemaju kam ponahlat alebo co...pred md som pracovala v inom okrese, tam su aj jasle. Lenze skoncila mi zmluva a rada by som si nasla nieco blizsie ..no tym padom nebudem mat kam dat dieta...ani z voza, ani na voz😀 nastastie to u nas nie je nevyhnutne, aby som sla do prace skor, takze v podstate sa nic nestane, ked budem doma aj 3 roky, no ja by som rada sla skor, mna praca bavi a dietatu dobre padne kolektiv, tu u nas sa nebude mat s kym ani hrat
Po prvom - malá mala menej ako rok (tuším 8 mesiacov)
Po druhom sa mi narodilo tretie (keď mala malá necelé 2 roky), a išla som keď mal tretí cca 1,5 r.
A teraz čakám štvrté 😅 a to už si chcem fakt vychutnať a zostať tie tri roky doma 🙏
Po 2 rokoch
@denisah6 nemam ani mamu ani svokru, otec ma 70, ten by dieta nevladal veru nahanat, ma chore klby...susedov tu tiez nemame😀 mne nema kto pomoct s dietatom vobec, aj teraz ju musim vlacit vsade ako kengura😄 ale tak nevadi, vravim, financne nas to netlaci, mne skor ide o moj sebarozvoj, ale zase, do dochodku sa este narobim habadej, podla novych tabuliek pojdem v 68 do dochodku, to sa este mozem rozvijat skoro 40 rokov😅😅😅
@denisah6 nikoho takeho nepoznam veru. Ja mam pocit, ze zijem v meste duchov, tu nikoho nestretnem, ked idem s kocikom😃 neviem, ci vsetci pracuju ci co... neviem, kde by som sa na niekoho takeho nakontaktovala veru, ani tu v mestskej skupine nik nezabral😆 jasne, dobre padne obcas zmenit vzduch, ale zas nezblaznim sa, ved dieta som chcela, tak sa teraz nebudem tvarit, ze ma to obtazuje 🙂
@zuzanockamt 😀 dakujem .. mam tri deti . a som uz dlhsielen s malymi prestavkami na MD .. ako citam , som opak vela aktivnych zien tu na mk.. ospravedlnujem sa , zavaril sa mi mozog , a hoci nerada, priznavam, ze tato tretia neplanovana MD ma uz poznacuje a snazim sa najst riesenie . uz prestavam citat s porozumenim .

Asi nie som typický príklad, ale po takmer 5 rokoch… po prvom prišlo druhé, vekový rozdiel 21 mesiacov, takže dve materské po sebe 😉