Kolega v práci ma nazval sockou
Dosť ma urazilo, keď ma kolega v práci nazval sockou. Len preto, lebo žijem v nájme. O to viac to bolo od neho hlúpe, že on dostal svoj byt od rodičov, nemusel sa snažiť zarobiť si naň. Nech má, nezávidím mu, ale nechápem takýchto ľudí. Socky si predstavujem inak. Ale priznávam, že ma to zarazilo. V práci si stále robí z nás "nájmových" žarty, až nemiestne mne a ešte jednej kolegyni dáva najavo, že sme pod úroveň. Neviem ako to riešiť, už som sa slušne ozvala, ale on sa len smeje.
@nikka055 Áno, presne viem kto toto napísal, ona je veľmi necitlivá osoba, až zlá by som povedala.
Zda sa , ze sa vas to dotklo, premyslate nad tym a trapi Vas to - vytvara to pre vas zle prostredie v praci - miesto kde travite 5 dni z tyzdna. Su moznost ako si nastavit a obhajit svoje hranice tolerantnosti. Napriklad skontaktovat sa bud s personalnym oddelenim, alebo jeho sefom, alebo niekym v teame komu ten kolega doveruje (vy viete najlepsie, s kym je rozumne sa porozpravat) a poradila by som sa s nimi ako riesit tuto situaciu. Oni maju v rukach nastroje ako tomu clovekui citlivo vysvetlit, ze jeho spravanie skodi ostatnym a usmernit ho. Aj ked by to mozno nepomohlo, aspon by tam bol ten pocit, ze ste sa za seba postavili a spravili nieco co je pre vas dolezite. Nech sa akokolvek rozhodnete, neprehrate 🙂
@kvetinka75 naozaj by si si iba pomyslela svoje? Ak si niekomu v práci nadriadena, potom musíš veľmi dobre vedieť, čo tieto veci robia v kolektíve. Vsade sa nad tým zvykne mavnut rukou, ale predstav si, že chodíš do prace, kde ta stále niekto atakuje, že si socka a nahliada na teba zvrchu každým jedným slovom. Ty ako nadriadená máš možnosť tú osobu posunúť do hraníc, ktoré sú akceptovateľné. Nemali by sme byť ľahostajní a tieto situácie zlahcovat. Sú to síce dospelí ľudia, ale nie všetko je v ich kompetencii. Ty im s tým môžeš pomôcť.
Ja mam kamaráta, ktorí ma zmiešaný pôvod, polocigan. Ale nevidno to na jeho farbe pokožky, vlasov ci očí. Len sa s tým zdôveril kolegom v práci. Sú to všetci ITci. Nastala tam z ich strany nevraziva šikana voči nemu. A presne tento postoj ako ty mal aj ich nadriadený. Kamoš, chudák, skončil na psychiatrii. Dali mu nejaké odškodné, tých dvoch vyhodili a kamošovi poslali nejaké oficiálne ospravedlnenie...ale tomuto sa dalo predchádzať zo strany nadriadeného. Ešte raz, nebudme ľahostajní. Aj malé veci môžu prerásť v obrovský pruser a preto sa im treba venovať na začiatku, keď z toho ten pruser ešte nie je.
Tak kolegovi odkazujem že bývať v podnájme nie je hanba. S manželom sme bývali 9rokov v podnájme za ten čas sme si postavili novostavbu v centre Košíc a teraz spätne to beriem tiež ako dobrý krok. Inak by sme mali ba krku hypotéky a postaviť dom popri hypotéke bez ďalšej hypotéky by bol masaker. V zahraničí žije v nájomoch väčšina a to nehovorím o Albánsku... Takže za mňa rada nevšímat si to je to fakt len provokácia a skôr hladat dôvod prečo tak cinii. Asi nemá veľké sebavedomie možno má mindráky kto vie ale nezaslúži si to vašu pozornosť.
Tak by som mu povedala...čo sa povyšuje,keď je tvoj kolega..keby bol taký skvost,tak nie ste na rovnakej pozícii
Neznížiť sa na jeho úroveň. Hlupák vždy ostane hlupákom 🤷♀️
Hlupačik. Z takého si ani nič nerob.
A to on taka ina liga robi na jednej urovni so sockami? Sa mi nechce verit..
Ale prosím ta. V tejto dobe riešiť kto je a kto nie je socka. Akože vážne za šéfom? Si v materskej škôlke alebo ako?
Spýtala by som sa ho, či má malého vtáka, prípadne iný komplex menejcennosti, keď sa potrebuje vychvalovat bytom od rodičov.
@anjelicek26
pani ucitelka, Igor ma bije
povedat sefovi? nebud smiesna 🤦🏻♀️
Nuz hlupost a arogancia su silne stranky kolegu....je to obycajny rozmaznany a rozdrapeny fracek. Co tak skusit reagovat takto: pan kolega a serial Nemocnica na okraji mesta ste uz videli? Vrelo doporucujem. Pretoze by ste urcite vedeli, ze. citujem z filmu; kdyby hloupost nadnasela vy tady litate jako holubice.
Jasna sikana v praci...skus mat svedkov na to a daj to pisomne..ked sa bude o vsetkom mlcat a stale sa tvarit sa on je blb a lebo je blb sa nikdy toto nevyriesi..na jeho miestěo je isto 10dalsich..neboj sa ked sa vyhrozis ze odchadzas z dovodu sikany na pracovisku..ohrozis meno firmy a hned pojde prec a bude cisty vzduch
@natyzara ano smesna ste vy ktora to toleruje...ste zabednena na slovensku cely zivot a nechapete co je na tom, v praci sikana. 'V kostole vieme co....
@irusa To písala @heleninamama Ona je tým známa, že opovrhuje ľuďmi v nájme.
Baby díky za rady, šéf si s ním vraj spraví poriadky.
Nič si z toho nerob. Mňa raz ex mojej sestry pred rokmi nazval debilom, lebo len debil si vezme hypotéku. A to mi povedal človek, ktorý žil vo svojich 37 rokoch v izbe u rodičov a mám pocit, že tam žije doteraz.
ja by som mu povedala,, vieš čo drahý kolega, vždy som natom lepšie ako ty, pretože dokážem platiť aspoň prenájom, kdežto to ty chúďa by si bol bez rodičov zrejme pod mostom.,,
@charlotte911 nooo to znie celkom dobre. ja by som tiez nebola ticho, isto sa na neho nieco najde a to by som mu tiez omielala dokoliecka, nech vie, ze aj z neho sa da robit celkom sranda
Na takých ľudí treba vyzriet iba ignorovaním. Bez komentára, ukazes mu, že ti nestoji ani za slovko…a od hlupáka by som si slova nebrala k srdcu…

Pekne sa ta tu zastávajú, toto som si minule musela odfotit kopec ludi jej vtedy davalo zapravdu 🤦♀️ tiez byvam v podnájme ....co uz pre niektorych ludi budeme vzdy spodina ....