icon

Kolegyňa odbehuje z práce

11. dec 2022

Baby kolegyna odbehuje z prace takmer kazdy tyzden skor aj 2x. Ma 12 rocneho syna a chodi s nim k dr raz ma fyzio raz zubar raz prakticky tak na kontroly. Minule kaslal a uz letela k dr comi pride trochu moc. Ked sme jej naznacili sby si to strieskala na jeden den aspon dvoch dr povedala, ze sa neda ( no da sa to ja tak robim) stve ma, za nu musime
Dotahovat este robotu nie vela ale musime. Nik sa neozve lebo chcu mat klud v rodine radsej potiahnu za nu. Cakaju ze spinavu pracu za nich urobim ja.Mna trochu stve ze vyuziva situaciu, a navyse mne by to isto nepreslo, pritom na taku kontroku moze s chlapcom zajst napr aj brat kt s nou zije v dome.. baby aj vybtak mozte v kuse odnehovat z prace? Prejde va to??

daniela1911
11. dec 2022

Keď si otvoríš slušne ústa pred zamestnávateľom, nemusíš tu drať klávesnicu.
Celá pointa je, že musíš viac robiť a predpokladám zadarmo. Tak chod, nabonzuj ju, že nestíha svoju robotu a ty ju musíš robiť v nadčase a chceš ju zaplatiť. Ja si ale myslím, že robotu máte kvázi rovnakú a stíhate aj tu jej neodrobenú hodinu, si v kancelárii medzi sebou rozdeliť a stihnúť ju v pracovnom čase, preto zamestnávala “netrápi” jej dorábanie, lebo vie, že ostatné stíhate.
A súhlasim s názorom, že toto ťa prestane trápiť keď budeš so svojimi deťmi takto chodiť. Kým som nemala deti, bežne som pomáhala kolegyniam, aj v nadčasoch, teraz viem, že mi to oplatia, keď potrebujem. A bez dristov ako máš ty..

autor
11. dec 2022

@viestta kto zavidi? Ty akurat

neznamaznama
11. dec 2022

Nevšimla som si, či si odpovedala na niekoľkokrát položenú otázku, či máš deti. Lebo nechce sa mi veriť, že matka, ktorá má deti by riešila to, že ina matka musí chodiť často s dieťaťom k lekárovi.

petamich
11. dec 2022

cize nema ist zubarovi? ani ona ani jej dieta 🤷‍♀️ inak chcela by som vediet, co ostatne kolegyne na to, ci len aby mali pokoj suhlasia, neviem si totiz predstavit kolko tej roboty asi tak robite za nu, ked si raz za cas odbehne na 1-2 hodiny 🙂 a aj podla mna si bezdetna, bezdetne kolegyne su totiz vacsinou prave tie, ktore maju pocit krivdy - lebo lekari, lebo deti chore, lebo na Vianoce treba robit a matke s detmi skor schvalia dovolenku

autor
11. dec 2022

@daniela1911 nezrapi mati ja som sa pytala ci aj ostatne tak chodia

autor
11. dec 2022

@neznamaznama a co je koho do toho

veronicka1901
11. dec 2022

@autorka prepáč, ale už len to, ako tu komunikujes, ukáže veľa....

autor
11. dec 2022

@petamich raz citala si hote? Raz za cas?! 2x tyzdenne

svetlonos
11. dec 2022

Nesudim, len dedukujem z tvojich odpovedi. Su plne zloby a nepochopenia. Kolegyna nie je povinna sa tebe zodpovedat, preco odbieha tak casto. Mozno je casto za tym vaznejsi problem. Vesat na nos s tvojim pristupom ti to urcite nebude.

autor
11. dec 2022

@svetlonos zloby??? Ptosim ta nemiesaj
Maliny z hruskami

neznamaznama
11. dec 2022

V podstate nikoho do toho nič, ale ak by si mala deti, nezavidela by si inej, že musí chodiť s dieťaťom často k lekárovi. Lebo je to len závisť. Aby sa ti to raz nevrátilo.

autor
11. dec 2022

@neznamaznama zavist? A z jej strany nieje to trochu vyuzivanie?

viestta
11. dec 2022

Co by som asi tak mala závidieť? Komu? Tebe? Jej? Ja mam náročné dieťa, ja si už musím nadrábať, lebo paragrafy nemám. Ale mam šťastie, moje kolegyne nie sú trúby, majú pre to pochopenie a vieme sa dohodnúť aj o výmene smeny, aj o tom, keď máme jedna za druhú čosi potiahnuť. Keby som mala kolegyne ako si ty... Ani si nechcem predstavit

autor
11. dec 2022

@viestta no ak si porobis svoje a nebudes vyuzivat
Paci sa
Rob aj z domu

neznamaznama
11. dec 2022

2 x týždenne? Celý rok? Nemožné. Toľko hodín na priepustkach nemá ani náhodou. Takže buď sa ti teraz nakopilo a proste sa u nich niečo stalo, alebo nehovoríš úplnú pravdu.

autor
11. dec 2022

@neznamaznama ma
Deli si 14 peciel po 2hodky plus plusove hodiny

letfenixa
11. dec 2022

@autorka z nadpisu som pochopila, že kolegyňa odbieha len tak, ale nie, ma normálne priepustku a povolenie od nadriadeného opustiť pracovisko. Tým pádom je teba do toho nič.

petamich
11. dec 2022

@neznamaznama tiez sa mi to nejako nezda a ked tak to ma zrejme nejako dohodnute so sefom, nechce sa mi verit, ze ak by mi zamestnanec chybal 2x tyzdenne bez priepustky resp. inej formy ospravedlnenej absencie, tak by mi to nevadilo alebo by som si to nevsimol

alex49
11. dec 2022

zo zákona má každý 7 dní pečko na seba a 7 doprovod, to či si to kolegyňa vyčerpá po minútach, hodinách alebo dňoch je len na nej. Zjavne máte rovnakú robotu a stíhate ju dokončiť aj bez toho, aby tam bola. To rieš z vedúcim, že sa ti nepáči, že máte za ňu stále niečo dokončovať. Svoje veci by si mala robiť sama. U nás si môžeme nadrobiť a potom odísť, to má pravdepodobne aj ona.

autor
11. dec 2022

@petamich ved ma priepsutku

autor
11. dec 2022

@alex49 nie nadrabat nemozme
Ze napr na druhy den ona ostane plus dve hodky
V ten den si musi dorobit stavi chciet a kopnut do vrtule

petamich
11. dec 2022

no cize ma povolene nadriadenym cerpat si to po hodinach (zrejme cela firma ma) a ma ospravedlnenu absenciu a evidentne ma povolene nadriadenym alebo mate moznost cerpat si takouto formou nadcasy (alebo neviem co su plusove hodiny), takze kde je problem? nech sa paci, tak aj ty si cerpaj, ked ti to neda spavat 🙂 kazdopadne opakujem, ak to nevadi nadriadenemu...

autor
11. dec 2022

@petamich ved cerpam ale nezatazujem inych aby zamnou dorabali

petamich
11. dec 2022

a nadriadeny si o tom co mysli? ked ste mu s kolegynami dali spatnu vazbu, ze to nie je podla vas v poriadku?

alex49
11. dec 2022

to sa sťažuj u vedúceho, teba je do toho nič ako si ona čerpá péčka

sasa1310
11. dec 2022

@bilberryday robíte na zmeny?

luccija
11. dec 2022

Tak, keď nikomu nič nehovoris ani kolegyni ani šéfovi tak čo čakáš aké riešenie?Áno, odbiehavaj aj ostatní majú na to potvrdenie nikto to nerieši.Pises, že má muža na tyzdnovkach tak asi to nemá lahke

autor
11. dec 2022

@petamich jemu to je jedno on nema
Ponatia ci mi dorabame alebo nie on sa o nic nestara nieco povieme on sa ohradi ze nechce oocut klebety a odide

autor
11. dec 2022
bilberryday
Autor odpoveď zmazal