icon

Koľko by mali zarábať učitelia?

28. feb 2023

Ak priemerna mzda je cca 1300 eur v hrubom, kolko by mal podla vas zarabat priemerne ucitel? V hrubom.

autor
1. mar 2023

@zuzana9415 Predpokladala som, ze si byvala ucitelka. Dakujem za realny pohlad na vec.

zuzanockamt
1. mar 2023

Autorka
Poznáš učiteľa so služobným mobilom a služobným autom? Alebo s 13. a 14. platom? Služobný NB sa ešte niekde dá nájsť.

loginexistuje
1. mar 2023

potrebuje ucitel sluzobne auto k vykonu svojej prace ? 😉

simsalabim
1. mar 2023

Co niekde maju a nemaju????

u2jana
Autor odpoveď zmazal
anetka34
1. mar 2023

@simsalabim veď v súkromnej sfére. Ja som chodila svojim autom vybavovať služobné veci. Lebo medveď. Na môj mobil mi volali kvôli práci ešte aj v ten biedny týždeň dovolenky v lete. A ani notebook, 13 a 14 plat som nemala. Skrátka, gratulujem sestre, že si našla taký skvelý job po škole. Ja som zase mala kolegu, ktorý robil predtým v škole a povedal, že tam mal oveľa lepšie podmienky ako v súkromnej sfére a potom sa aj vrátil a rád.

autor
1. mar 2023

@zuzanockamt Ano, poznam. Su take pripady.

nanka3
1. mar 2023

@zuzana9415 prosim ta…. uz fat nemozem citat, ako maju ucitelia vsetko super, volno, pracovna doba…. kazdy den som v praci minimalne do 15:30 a vecer, ked ulozim deti spat, od 21:00 sedim pri PC, chytam pripravy, ucim uz roky, a stale daco upravujem, prerabam, vyrabam online kvizy pre ziakov, aby sa im ucivo ucilo lahsou formou…. bezne chodim spavat o 00:30, pred klasifikacnou hocikedy taham do 1:30…. a robim aj v piatok, sobotu aj v nedelu po veceroch…. dokonca vytahujem PC 27.12., beriem ho so sebou na “prazdiny” vsade so sebou, muz mi vravi, aby som dala vypoved, ze toto nie je zivot….. a ta tych 1000€ robim 11h 5x do tyzdna + aj vikendy…. takze prosim, nehadzte vsetkych ucitelov do jedneho vreca…. v kazdom zamestnani sa najdu ludia, co to flakaju a taki, ktori do toho daju 120% seba….

zuzanockamt
1. mar 2023

Autorka
Bežná štátna slovenská základná škola/stredná škola a učitelia majú služobné mobily a autá.

u2jana
1. mar 2023

@nenne9 nenne9
Bez urážky. Medzi dcérou a synom sú 2 roky, a čo si všímam, tak, ak majú rovnakých učiteľov, majú rovnaké poznámky v zošitoch, geografia, dejepis, matika - napr. sa teraz syn učí o križiackých vojnách, keby pohľadám dcérin starý zošit, na 90% je tam to isté. Ja to chápem, že asi nič nové sa v tych križiackych vojnách neudialo, a fakt chcem veriť, že tá učiteľka si každý rok robí prípravu znova o tom istom a potom znova a znova…

autor
1. mar 2023

@zuzanockamt Samozrejme. Management a niektori ucitelia maju sluzobne mobily. Niektore skoly maju sluzobne auto.

zuzanockamt
1. mar 2023

Autorka
Ok. Pobavilo 🤭

autor
1. mar 2023

@nanka3 Myslis si, ze zamestnanci v sukromnej sfere nepracuju po nociach? Ved to je vsade a zalezi na motivacii a pristupe zamestnanca ci to bude alebo nebude robit.

autor
1. mar 2023

@u2jana Prve dva roky su na pripravy narocne. Potom sa uz len recykluje a vylepsuje.

slniecko5
1. mar 2023

Takto...na to, aby malo učitelia aspoň 2ku na výplate potrebujeme mať my všetci ostatní 2,5, lebo sa na to skladáme.
Kým bude väčšina Slovenska zarábať tisíc eur, je to utopia pre učiteľov mať sa lepšie.

slniecko5
1. mar 2023

Je to smutny, ale makroekonomicky fakt.

autor
1. mar 2023

@slniecko5 Tento nazor ma zaujal.

slniecko5
1. mar 2023

No nedá sa inak. Keď sú nízke mzdy, sú nízke odvody a menej peňazí v štátnej kase.
Preto je Slovensko chudobná krajina.
Preto je Rakúsko bohatá. Majú vyššie dane a odvody, lebo majú vyššie príjmy m

slniecko5
1. mar 2023

A preto sú vždy veľmi smiešne tie žabomyšie vojny na MK, kto má aký plat, lebo my sa navzájom všetci potrebujeme ...

moonlighting
1. mar 2023

Nechápem prečo sa stále všade riešia učitelia, to si fakt myslíte že sa majú tak zle??

autor
1. mar 2023

@moonlighting V porovnani s inymi profesiami, ktore by tiez vedeli vykonavat, sa maju dobre.

simsalabim
1. mar 2023

Mna by vazne zaujimalo, na ktorej statnej skole maju ucitelia sluzobne auto, mobil, notebook … 🤔 Autorka - ty pracujes v skolstve, ked vies, ze pripravy su narocne len prve dva roky? Hovoris zo skusenosti? Ja teda sem tam robim skolenia a hoci je to casto tema, ktoru som uz robila, vzdy to je na pripravu narocne. Neviem si predstavit svedomitu fyzikarku, ze pride do 5.A bez pripravy a potom do 8.C tiez bez pripravy…. Ved ak to ma mat hlavu a patu, musi sa pripravit, prisposobit danej triede. Ano, su taki ucitelia, co na to kaslu. Ale prave preto, ako su za pracu ohodnoteni, zo skolstva odchadza mnozstvo sikovnych ludi.
@anetka34 nikde som nepisala o tom, aky skvely dzob si sestra nasla po odchode zo skolstva 🤔

nanka3
1. mar 2023

ja som predsa nic take nepovedala, moj muz (nie je ucitel a casto po nociach robi mimo pracovnu dobu), ja som len reagovala na komenty, kde sa pise, ze ucitel robi par hodin a ma prazdniny 😏

nanka3
1. mar 2023

@moonlighting tiez nechapem, preco ma kazdy potrebu riesit platy ucitelov, a vacsinou s tymito podnetnymi diskusiami zacinaju neucitelia….

zuzanockamt
1. mar 2023

@simsalabim Mne autorka pripomína štýlom komunikácie jednu užívateľku MK, ktorá je v každej téme o učiteľoch (tu záhadne chýba, preto si myslím,že je to ona). Stále rieši školstvo a doteraz sa nikdy nevyjadrila, či je alebo nie je učiteľka. Ale všetko vždy vie a všade bola. Mám mierne tušenie, že je to ona pod rúškom anonymity.

simsalabim
1. mar 2023

@zuzanockamt aha, no taku diskusiu som asi nepostrehla, do ucitelskych diskusii sa malokedy zapojim. Je ale fakt, ze mnohym lezia ucitelia v zaludku, lebo sa vraj maju super, nic nerobia, len prazdninuju a beru plat. Len nerozumiem, ked im tak zavidia, preco aj oni neskusia ucitelovanie.

zuzanockamt
1. mar 2023

@simsalabim Ja sa tiež nad tým zamýšľam 🤔 Toľko benefitov, a niet ľudí.

kik2022
1. mar 2023

Neviem s akým cieľom založila autorka túto diskusiu, keďže nie je učiteľka. Asi len aby sa tu hádali učitelia a neučitelia. Ach jaj. Asi fakt nemáš čo na robote.

nela82
1. mar 2023

@loginexistuje nechápem prečo riešiť platy podla regiónov.Tym pádom ma východ rovno zaniknúť?Véd aj tam je rovnaký život...rovnako tam sú deti,starí ľudia....vseobecne-aj tam je "zivot"....

bucko555
1. mar 2023

Moja malá čo mám triednu by som nedala ani minimum, spomalená neochotna , písmenká sa učím doma s ňou písať ja a ešte jej nám vymýšľať aj nejaké veci na opis a prepis ......úplný nezáujem z jej strany .....ale zase sú učitelia s veľkým U a tým by som dala minimálne 1300 v hrubom lebo práca s deťmi je náročná