Koľko naozaj zarába učiteľ základnej školy?
Dobrý deň. Všade čítame a počujeme ako sa učitelia sťažujú na svoje platy. Pričom robia 6 hodin v škole a majú 2 hodiny na prípravu doma, čiže aj tá práca ktorú robia doma je realne započítana do pracovného času. Viem že občas to môže byť aj dlhšie...
Pozerala som si platové tabuľky učiteľa ktorý pracuje na ZŠ a má napríklad uz 2.atestaciu a má 1600€ v hrubom plus mu tam narataju aj nejaké roky praxe, čiže aj 1700€ v hrubom.
Toto sú tie ich ubohe smiešne platy? Veď sú v práci do 14:00 a majú 40 dní dovooenky, zatiaľ čo bežný ľudia majú len 20 dní.
V lete kamarátka učiteľka ma suvisle 6 týždňov dovolenky.
Ja študujem učiteľstvo a práveže som ostala prekvapená že tie platy nie sú také nízke ako sa všetci sťažujú. Veď tie tabuľkové platy nepustia a určite majú ešte aj navyše priplatky za triednictvo, stravuju sa v jedalni...
Koľko zarobí taká začínajúca učiteľka?
@martul
@lentilka78
ten pracovný čas neverím..áno bolo to tak niekedy ,ale teraz vo väčšine škôl učiteľ musí byť na pracovisku do 14:00 hod .. a na 1,5 hod vykázať domácu prácu na edupage...oprava písomiek... Možno bývaš v malom meste alebo dedine...
@huginko ver tomu ze tomu tak je. Osobny priplatok - nula cela nula nic.
@patricia255 Nič iné len toto 🤦🤦🤦
však keď im tak závidíš, vydrž ešte chvíľku, doštuduješ, začneš robiť a budeš v balíku.
@merlinja to by autorka diskusie musela vydržať aspoň vlastný príspevok na MK. Založí bludnú diskusiu a nedokáže argumentovať. Ľutujem rodičov našich žiakov…
@patricia255 nastupila som 2020 a moj plat bol 700aj nieco v cistom a to som bola aj triedna. Rano sme uz o 7 museli byt v skole aj ked som mala naprilklad prvu volnu hodinu. Ano koncime skor, ale kym som doma opravila 40 diktatov z 2 tried a este pripadne nejaka pisonl, spravila pripravu na dalsi den bol vecer🙂 a dovolenka? Ano leto. Ale skus ist napriklad na 2-3 tyzdne za lacno niekde v zime 😀 som na materskej ale planujem sa vratit. Ucitelstvo je moj sen
@patricia255 A mimochodom. Budúca pani učiteľka a v príspevku má 16 chýb. Študuješ telesnú výchovu? Vtedy som ochotná to ospravedlniť so zavretými očami.
A myslím si, že toto nebude žiadna budúca pani učiteľka. Je to len agent provokatér, treba si kopnúť, vyvolať diskusiu. MK je špecifický tým, že sa tu pravidelne učitelia znevažujú a urážajú.
@huginko
veď poďte učiť... ináč by som navrhla taký výmenný pobyt... hneď by som išla oddýchnuť do ticha...verte tomu že sústavný hluk je veľký stresor...a učiteľ vydá veľa energie pri rozprávaní..mala som prvákov na ZŠ a po 6 hodinovej fuške som sa vracala domov ako z bane... úplne bez energie....
@zuzanockamt tu tiež rieši plat v školstve https://www.modrykonik.sk/forum/zamestnanie/plat-ucitelky-v-materskej-skole-aka-je-realita/?page=2&scrollto
@katica06 Takže som mala pravdu. Diskusie založené len na to, aby sa kopalo do učiteľov.
Super,že z teba bude spokojná pani učiteľka. Držím ti palce, nech sa ti všetko vydarí!
@lentilka78 toto tazko zarobi ucitelka s 3,5rovnou praxou bez atestacie. Pozri si tabulku a potom rozpravaj a pustaj nezmysly do sveta.
@zuzanockamt . nepracujem síce v školstve ale vo verejnej správe, tak z titulu zriaďovateľa som mal medzi rukami ,, mzdy,, učiteliek mš aj zš. Mám kamarátku učiteľku ktorej to v BA nejak nevychádzalo, tak sa vrátila do malej obce na Gemeri, tu sú náklady na bývanie.úpne inde.
@patricia255 co sa navazas do ucitelov? Platy politikov ti nevadia? A ti robia naozaj ze velke h... oproti ucitelom!
@lenrol001 prisaham, nemám dôvod si vymýšľať, nie som proti ucitelom, kamoška robí vo vedľajšej dedine, ale aj učiteľky z našej školy chodia cca o 13 z prace, občas keď nejdem autom ale autobusom do prace, tak idú so mnou učiteľky mojich detí o 13.15 domov 😊 u nás v obci je spadova škola pre viac menších dedín, velka škola s 2-3triedami v každom ročníku
@lentilka78 Ja prichádzam domov o 15:00-15:30, ráno som v škole 7:00. V piatok som ešte o pol štvrtej pracovala 🤔.
@benit videla som jej výplatnú pásku, tak ma nemusíš presviedčať 😊 minule sa jej niečo nevidelo ohľadne výpočtu dovolenky, trochu sa do toho vyznam tak som jej to prepocitala a vysvetlila, tak som videla koľko zarába ☺️ a skončila školu v 26,5.. následne odpracovala rok a pol, šla na matersku mala 2 deti po sebe, bola 6 rokov doma a teraz 2 roky pracuje a minulý rok si začala robiť doplnkové štúdium a takýto ma plat.
Hovorím ešte raz, nemám dôvod klamať, alebo si vymýšľať
@zuzanockamt asi ta pracovná morálka v meste je iná ako na dedinách 😊
@lentilka78 Ako si prišla na to, že pracujem v meste?
@patricia255 Ty vraj študuješ učiteľstvo, strieľaš tu naše platy len tak od brucha, lebo si vraj pozerala platové tabuľky, ktorým predpokladám, že vôbec nerozumieš...a nakoniec sa pýtaš, koľko zarobíš ako začínajúca učiteľka???

@lenrol001 ...no,to máš blbé.U nás sa môžeš rozhodnúť,či nadpracovane hodiny chces ako nadčas,alebo do fondu a potom si to dáš ako NV