icon

Koľko voľna naozaj majú učiteľky?

20. dec 2023

Teraz mi znama hovorila ze su doma od piatku do 8.januara. Okrem toho bola doma 2 mesiace v lete, tyzden jarne prazdniny, pol rocne prazdniny a pod. Clovek zamestatny vo firme ma narok len na 25 dni dovolenky. Na nikoho neutocim, neurazam len chcem vediet v com je hacik.

sorciera24
20. dec 2023

@babulkomale ja nechodim k brane;) branu nemame a ludi do dialky ozaj nevnimam...ale ako vidim, uz si sa dost znizla svojou komunikaciou a tam ja az neklesnem...sorry, kludne si spicluj ludi aj dalej...ja ti to nebreiem..repsekt....len bez tej fikcie;) dobru noc

camelie12
20. dec 2023

@basullinka, ano, veru je to dost narocne. Dakujem za nás, slovencinarky, ze este su empaticki ludia, ktori si to uvedomuju 🥰

nikaeli
20. dec 2023

@babulkomale ja napr. ani len netuším, čo robia naši susedia, okrem rodinky oproti, ktorá má deti vo veku tých našich a drobci chodia spolu do škôlky. Ich ocko je právnik. Celý október som marodila s deťmi s kiahňami a keďže bývam na prízemí, z kuchyne vidím pohyb susedov. Na základe tvojich úvah by som si myslela, že je pán sused nezamestnaný (čo som ho videla toľko chodiť hore dole). Ani by mi nenapadlo riešiť, čo nesedí niekde na zadku v kancli či v súdnej sieni 🤷🏻‍♀️

basullinka
20. dec 2023

@babulkomale ono tie gramatické chyby su najmenej. Jasné, že ti otočí baterkami, keď vidíš "boly sme a vydeli sme, daj my peňaženku, chcel bi som mať...", ale... Ono na tom náročnejšie je to sústredenie pri hodnotení, aby si všimol všetko, čo má. Pri slohoch si vedieť objektívne zdôvodniť svoje hodnotenie pred žiakom... Je bežnou rutinou, že po rozdani pisomky každý rieši prečo tuto nemá bod, hentam nemá bod, čo je na jednej strasne super, že sa pýtajú a majú záujem, ale častokrát si niektorí žiaci nedokážu reálne uznať, že spravili chybu a neprimerane tlačia na učiteľa kvôli známke a učiteľ je ľahko za idiota.... A na slovenčine, hlavne pri slohoch, to musí byť z hľadiska sústredenia masaker....

babulkomale
20. dec 2023

@sorciera24 este raz a pomaly: idem k brane, napriklad do schranky alebo idem otvarat pre auto, idem prec. Ucitelka kraca nie v dialke ale tesne okolo mna ku svojmu domu. Pozdravime sa, prehodime pripadne par slov. Comu z tohto pribehu nerozumies?
Co je na tom spiclovanie? 🤦
To co tu nacvicujete? Dalsie kolo sutaze Ako neverit ziakovi ani rodicovi a kazdeho spochybnit za kazdu cenu? To je totiz typicky ucitelsky zlozvyk, z principu hned na prvu neverit nikomu. Potom jasne ze sikana prekvita, ked si kazdy nutne "vymysla".

pehavcek
20. dec 2023

Tak.Opat si raz niekto kopol do ucitelov a snad si ulavil.Teraz este do zdravotnikov, predaciek,soferov autobusov, uradnikov... My sme tak sprosty narod.

babulkomale
20. dec 2023

@nikaeli tak my vieme, pretoze sa so susedmi rozpravame, nosime si kolace, prevezmeme postu.
Tvoj priklad nie je uplne typicky, myslim ze vacsina ludi ma so susedmi dobre vztahy.
Ale my sme v rodinnom dome a susedime aj zahradami, takze si aj pomahame.

sorciera24
20. dec 2023

@babulkomale napisala si citujem z 19:38: "Ani sa necudujem, vidam z okna tri ucitelky kedy chodia domov." ......ty si to napisala a teraz tu vytahujes nejaku branu.....(len aby bolo zrazu inak, ze nespiclujes...) - sama proti sebe ides...ale to uz je na tebe, ako pisem,mne je to jedno.....ja to nerobim...

babulkomale
20. dec 2023

@sorciera24 dobre.

drakvak
20. dec 2023

Nečítala som všetko, len tak úchytkom… ja som učiteľka a nesťažujem sa 😉 Učím 25.rok na 1.stupni v malom meste v skvelej škole šikovné deti z poriadnych rodín a v žiadnom prípade si nepripadám ako chudera. Asi aj preto, že som z učiteľskej rodiny a vážim si svoju prácu. Voľna máme oproti iným zamestnancom veľa, áno, ale my učitelia nerozhodujem o tom, kedy budú prázdniny a ako dlho. Takže máme 45 dní dovolenky plus náhradné voľno na ďalšie prázdniny, dokopy cca 57-60 dní, podľa dĺžky vianočných prázdnin. Väčšina ľudí by chcela všetky benefity učiteľskej práce, ale povinnosti už nie a mnohí s problémami zvládajú svoje dve-tri vlastné deti a nie celú triedu. Každý má v práci nejaké výhody a nevýhody, ja tiež nezávidím iným služobné telefóny či autá, zahraničné služobné cesty a diéty, ani dovolenky v júni či septembri 🤷🏻‍♀️ Ako staré matere hovorievali: “Všade voľačo je.” Takže nepindať a sústrediť sa na vlastný šťastný a spokojný život 😉

tetapetra
20. dec 2023

@guudy keby písomky nedávali v poslednom týždni,tak by neopravovali.

nikaeli
20. dec 2023

@babulkomale to, že neviem, kde pracujú susedia predsa neznamená, že máme zle vzťahy. Ty o čom točíš?

@tetapetra veru, písomky sa píšu a opravujú len posledný týždeň 🤦🏻‍♀️

dskjhfdlkdjhl
20. dec 2023

@babulkomale Ja pri praci rozmyslam stale, ale nesledujem, kto kedy ide domov😉 To je neskutocne, ako Ta to vyviedlo z miery😉

michaela329
20. dec 2023

Nech sa páči, pedagogické fakulty budú brať prihlášky cca od marca, 5 rokov študuj a prídi si užívať tú dovolenku 😀 Ja som robila aj v obchode, aj v office, brigádovala v jedalnach a na telecom linkach. Takze vzdy som pracovala s ludmi, no nikde som taka vyflusnuta ako v skolstve nebola. Ja zasnem ako tu citam o 2000 tisicovych platoch, prichode domov o 13tej a este rozmyslam ako je mozne, ze ked som ucila, nebola som doma pred pol tretou a este som do stvrtej riesila kontroly, komunikaciu s rodicmi, skolske akcie, suplovacky, ked od 7:15 do 16:00 ides nonstopku bez obednej prestavky. Detske hnacky, grcky, bitky a ofuky vkuse cely den. O veciach, co detom kupujem za svoje pomlcim, o skoleniach, ktore si platim a absolvujem v case volna tiez. V byvalej praci mi skolenie platili a este aj diety som mala. Keby som tu pracu s detmi tak nemilovala, uz som naspat tam.
Btw moj muz ma volno do 8.1. A nie je ucitel, mnoho fabrik, kam chodi, zacina 15.1.

zuzanockamt
20. dec 2023

A inak množstvo ľudí začína v práci až 8.1. a dokonca majú dovolenky už tento týždeň. Len si bolo treba kopnúť. Klasika.

viestta
20. dec 2023

@babulkomale ty mas nejaky super zrak. Rozoznas kto z ludi co ide po chodniku je ucitelka.

nikaeli
20. dec 2023

@zuzanockamt tak vianočné frflanie neprajníkov už máme za sebou, ďalšie bude až vo februári/marci. Ešte že ten polročný deň zrušili. Aj keď my sme ho vždy trávili v práci nejakým bludným psychosociálnym výcvikom 🤷🏻‍♀️

katarinka289
20. dec 2023

V com je zodpovednost? Mala si niekedy sama pol dna 20deti??? Zatial co ty prides z prace a mas fajront,ja sa pripravujem na dalsi den.Cez vikend si pripravujem veci na cely tyzden. Nikto za mna nerozplanuje,co treba robit od pondelka do piatka,nikto mi nepripravi pomocky... zacni studovat,urob si kvalifikaciu,chod ucit a potom si daj poriadne po papuli,co si to raz pisala na MK

viestta
20. dec 2023

@pehavcek zabudla si na dochodcov

autor
20. dec 2023

@katarinka289 ja nepridem domov a mam fajront, na to si ako prisla?

katarinka289
20. dec 2023

@mandzula to nie je uplne pravda.Mame aj pracu na doma. Cize,ked aj skoncim o 13tej,doma ma cakaju dalsie pracovne povinnosti

autor
20. dec 2023

@zuzanockamt ano a minaju si dovolenku z 25 dni nie zo 45

autor
20. dec 2023

@katarinka289 vies, ze pracovna doba vacsiny ludi je do 16.30?

zuzanockamt
20. dec 2023

Autorka
Ale oni ju nemajú nanútenú v čase letných, jarných, jesenných prázdnin.

sorciera24
20. dec 2023

@zuzanockamt a autorka....môj ma už dnes a fo 8.1. Minie si len 3dni dovolenky, ostatne mu dá firma bridgedays....premostovacie dní,platené ako by bol v práci,ale ma voľno...ide ma picnúť, zostáva mu viac dovolenky z 25dni ako mne zo 45....takže neporovnavajme,že všade majú horsie nez učitelia, no nie nemaju

andigab
20. dec 2023

@mandzula vyskúšala som a áno, je to super mať toľko voľna. Choď si to vyskúšať a nenechať sa niekedy vytočiť arogantnými pubertiakmi. Nie je to práca pre každého.

autor
20. dec 2023

@zuzanockamt ini zamestnanci si tiez nemozu tych vsetkych 25 dni zobrat kedy len chcu.

katarinka289
20. dec 2023

Ved chod ucit.Uz ti to tu bol viackrat odporucane. Kazdy ma tu moznost. Nechapem v com je stale tvoj problem.Ak nie si spokojna so svojou pracou,tak ju zmen. Tiez som kedysi chodila do socialnej poistovne rano na 5:30 vlak a domov o 16tej

autor
20. dec 2023

@katarinka289 ano bolo a budem nad tym realne uvazovat.

zuzanockamt
20. dec 2023

Autorka
A aké máš teraz vzdelanie a čo by si chcela učiť? Treba ale zvážiť dobrú kombináciu, aby si bola žiadaná a dokázali ti na škole vyskladať úväzok.