icon

Ktorá práca prináša minimum stresu?

2. jan 2024

Aka praca je kludna?ze sa tam nerobi vkuse 8h a clovek sa ani nezastavi a stresuje? Poznam chlapika čo robi v podstate asi nejakeho pomocnika vo firme a on cely den ze nic nerobi a plat ma fajn, chcem pracu ktora nebude narocna moc a budem vediet si aj oddychnut tam a nie pendlovat vkuse (to mam teraz), v akej praci je to takto? Ze sa tam robi v podstate malo

nika23t
2. jan 2024

Ja by som sa tiež upriamila nahladanie takej práce, ako Ti spominali vyššie, napr knižnica, kníhkupectvo, upratovanie, menšie obchody, sklady online obchodov.
Pre tie z vás, ktoré sa hneď do autorky púšťate, že chce veľké peniaze za nic, tak si prečítajte ešte raz jej príspevok. Žiadne veľké peniaze nechce, hľadá kľudnú prácu bez stresu.

natalienka12
2. jan 2024

@nika23t Ved v sklade robi teraz, tam sa inak maka. Ona by chcela cely den sediet na mobile, citat knihu a pit kavu. Vies o takej praci? A este aby to nebolo s ludmi, lebo ma z toho stres.

melanta
2. jan 2024

@nika23t do knižnice sa s hotelovkou a prácou v sklade nedostane. To je vybukovaný job. Kníhkupectvo je makačka, to ti povie každý kto tam robí. Upratovanie je makačka, už si druhá, ktorá spomína upratovanie, neviem prečo si myslíte, že upratovačky sa nenarobia.

autor
2. jan 2024

@natalienka12 ja nevravim ze chcem taku pracu na kavicke a podobne, len chcem pracu kde nieje moc stresu, kde nependlujem vkuse, ako napriklad ta kniznica a podobne, ale zas na druhu stranu nie za minimalku :/

melanta
2. jan 2024

Prečo nerobíš to, kvôli čomu si chodila do školy? Určite je to lepšie základ do budúcnosti ako robiť v sklade.

lelelienka
2. jan 2024

Pokojne prace su podla mna napriklad tieto: Informatorka v nejakej institucii, praca v kniznici, uvadzacka v divadle, dohlad v muzeu (neviem nazov pozicie, myslim taka ta pani co tam sedi v kute a strazi), predavacka v specializovanom obchode, kde nechodi vela ludi 😁 - napr. predajna kristalu a pod.
Ale za nic ta tiez platit nebudu, tak tam zrejme platy nebudu nic moc. Ale stresy mat nebudes…

vazka1
2. jan 2024

@natalienka12 trafena hus zagagala. Tvaris sa akoby si zozrala vsetku mudrost sveta a pritom ani nedokazes pochopit jednoduchu otazku, ktoru autorka polozila. Autorka sa pyta na nenarocnu pracu a staci jej plat 1100. Ty mas problem aj s jednou aj s druhou castou vety. Tvoje ustipacne odpovede nikomu nepomozu, tak naco sa tu ozyvas? Zrejme mas problem sama so sebou a potrebujes si tu nieco dokazovat. Nikoho nezaujima kolko ty povazujes za dost penazi. A k odpovedi, nenarocna praca moze byt napr v kniznici, na vratnici, v novinovom stanku, nejakom butiku, mozno upratovanie..

zmrzlinka2021
2. jan 2024

Autorka,

číže chápem to správne?
- chceš mať 8 h smenu, z toho polovicu pracovného času byť platená za oddychovanie
- nebyť nikým usmernovaná
- mať neviem aký slušný plat
?
Tak? 😉

V takých prácach určite budeš na smiesnom plate. Ale máš aj iné možnosti:
- ísť na polovičný úvazok
- ísť na zivnosť - budeš robiť len tak ako budeš chcieť

autor
2. jan 2024

@zmrzlinka2021 chcem pokojnu pracu kde sa nerobi vkuse ze clovek nevie ani vydychnut, za nejaky plat co ma uzivi… nevravim o 2000 a podobne, ale minimalka je naozaj malo… mavam uzkostne stavy a take prace kde tale nieco , kde nahanaju, kde je stres, kde su limity su pre mna tazke velmi

buberova
2. jan 2024

A čo tak nejakú časníčku/baristku v malej kaviarničke? Lebo zase bez stresu, bez ľudí a bez špeciálnych schopností to nebude jednoduché

ibatanecnica
2. jan 2024

@juliet86 no v knižnici zarobí asi ešte menej

ibatanecnica
2. jan 2024

choď do zdravotníctva - veď aj o nás sa hovorí, že nič nerobíme, len kávičkujeme 😉

thoughtfulweirdo
2. jan 2024

Robila som čašníčku v malom zastrčenom podniku. Perfektné, prakticky len v piatok a sobotu večer bolo viac ľudí, ale vtedy bolo aj viac personálu na placi, takže stále žiadna panika. Niekedy som trištvrte smeny len upratovala, lebo som nemala akých ľudí obsluhovať.

doriiis
2. jan 2024

@natalienka12 ....povysovat sa nad niekoho je znakom čoho podľa teba?

melanta
2. jan 2024

@vazka1 kto by sa tu mal prebrať nie je @natalienka12 ale autorka. Na knižnicu nemá žiadny kvalifikáciu. Na vrátnicu takú tú klasickú ako za sociku nikto nebude prijímať mladú ženu, radšej zoberú dôchodcu z dôvodu nižších odvodov. Poriadne firmy majú recepčné, tie musia ovládať administratívnu prácu, často aspoň angličtinu, majú aj iné činnosti takže práce majú dosť. Upratovanie je makačka. Ďalšia čo si myslí, že upratovanie je ľahká práca. Novinový stánok, tých klasických je málo, bežné trafiky dnes určite nie je pohodová práca, cigarety, iqos, doplnkový tovar, tipos. Autorka pre vie, nemá prax, ale chce nestresujúcu prácu kde nebude robiť celých 8 hodín. Niekedy je potrebné autorke otázky aj povedať pravdu. A tá v tomto prípade nie je pre autorku pozitívna.

ibatanecnica
2. jan 2024

@thoughtfulweirdo a plat si mala aký, bol ten podnik ziskový?

zmrzlinka2021
2. jan 2024

Autorka,

a kde si ty seba vies predtavit? Co by ta bavilo?

mk1111111111
2. jan 2024

Ja Ti poradim, podnikaj, pracujes, kedy chces a ak budes sikovna, tak si zarobis, aj kavicku popijes

Ale, teraz vazne. Su aj take prace, ako pises, len, na ne bud nemas vzdelanie a nemas co ponuknut, aby Ta platili aj nie celkom vytazenu. V statnej sprave su take pozicie, ale to zasa nemas VS, tak z toho tiez asi nic, ani remeslo ziadne nevies, ako ten kamarat, v sukromnej sfere potom takych beznych ludi, ako Ty, nikto zadarmo platit nebude. Proste neponukas nic, co by bolo zaujimave pre zamestnavatela, aj za cenu nevytazenosti.

hederamonstera
2. jan 2024

Boze sa tu vsetky tvarite ako keby ste nonstop robili 8h ked ste v praci😂 kvoli nasim mozgom to ani nie je mozne

autor
2. jan 2024

@melanta nerobi mi problem si urobit kurzy a podobne ak by mi to zarucilo nejaku taku bezstresovu pracu, len neviem akú, anglictinu ovladam na B1

autor
2. jan 2024

@zmrzlinka2021 v podstate hocico kde nie je ten stres kde sa clobek tak strasne nenarobi ci uz fyzicky a psychicky, nevravim aby som cely den nic nerobila, len proste mat kludnu pracu

thoughtfulweirdo
2. jan 2024

@ibatanecnica Podnik bol predpokladám ziskový, bolo to ešte pred covidom, prežil aj pandemicke zatvorenie a obmedzenia, dnes stále funguje. Presné čísla si už nepamätám, ale závratné to samozrejme nebolo, ako samoživiteľka by som sa z takého platu s deťmi neuživila 😅

doriiis
2. jan 2024

@hederamonstera ...asi tak.Stavim sa,že väčšina nadštandardne zarábajúcich makaciek tuto pracuje menej náročne ako autorka teraz.

0silvia0
2. jan 2024

Akoze fakt super predstava pokojnej prace v kniznici.
Robim v knihovnictve 30 rokov a ziadna pohodova pracicka to nie je. Robim v univerzitnej kniznici a vsetky mame knihovnicke vzdelanie, robime s internym kniznicnym systemom. Aj kolegyne vo vypozicnych sluzbach maju milion cinnosti okrem vypozicneho procesu. To bezny laik nevie co to vsetko obnasa.
V zapadakovych neautomatizovanych knizniciach mozno je nadej, ale pise, ze nezvlada ludi. Co sa pred nimi schova pod pult?

autor
2. jan 2024

@mk1111111111 aj vysku by som si spravila, len akú neviem, nie som velmi na učenie, skor kurzy a tak asi

melanta
2. jan 2024

Autorka, prečo nerobíš to, na čo máš školu? Mimo toho nemáš žiadnu kvalifikáciu, ťažko môžeš chcieť prácu, kde nebudeš robiť veľa, nebudeš mať stres a ešte aj nezarobíš minimálku. Proste pozri sa na to realisticky. Ak nemáš čo ponúknuť, tak nemôžeš nič očakávať. Kurz si ochotná si urobiť. Tak si urob. Ale píšeš že nevieš aký. Respektíve nevieš akú prácu? Tak premýšľaj čo by ťa bavilo a čo by si vedela robiť, naučiť sa. Lebo zatiaľ žiješ mimo reality. Píšeš, že robila by si:
v podstate hocico kde nie je ten stres kde sa clobek tak strasne nenarobi ci uz fyzicky a psychicky

Ale tak to proste nefunguje. Musíš niečo ponúknuť, niečo viac, ak chceš niečo takéto.

A úzkosť rieš s odborníkom.

natalienka12
2. jan 2024

Autorka tak si urob kurz manikerky, rob gelove nechty alebo pedikuru. Alebo doma pec zakusky a torty. To budes mat pracu uplne bez ludi a bez stresu.

lapersefona
2. jan 2024

Alebo v školstve druzina skolka stačí ti urobit si pomaturitné 2 rocne štúdium na strednej pedagogickej skold

ibatanecnica
2. jan 2024

@thoughtfulweirdo veď to, že takéto malé podniky kde je kľud asi tiež nezaplatia dobre. A veľa je takých čo oficiálne platí minimálku a zvyšok na ruku.

zmrzlinka2021
2. jan 2024

@natalienka12
Lenze to je praca, kde ti nikto nebude platit za tvoju "pritomnost", ale za pracu.

ibatanecnica
2. jan 2024

@lapersefona fúha, tam je kľud? Veď z tých detí by bola za chvíľu ohučaná, nehovoriac o rodičoch.
@natalienka12 na takéto manuálne práce treba aj byť, treba mať vzťah, a musí ťa to baviť.