Ktorý jazyk je dôležitejší pre trh práce - nemčina alebo francúzština?
Učím sa čínsky jazyk nejakú dobu, ale rozhodol som sa pridať ďalší jazyk. Neviem si vybrať medzi nemčinou a francúzštinou. Ktorý jazyk je podľa vás "dôležitejší" na trhu práce?
Nemčina. Vie ju dnes poriadne málokto a je veľmi žiadaná. Do firmy sme hľadali nemčinára, trvalo to 3 výberové konania, kým sme našli niekoho, kto ju naozaj vedel.
Napis ze co oktem jazykov ponukas lebo ak mas iba specializaciu jazyky a nic ine tak sa nezamestnas ani s tou cinstinou
ja by som povedala, ze oba jazyky. Frantici su znami tym, ze preferuju vlastny jazyk, pred anglictinou.
Ked „len tak”, tak nemcinu… ale ja som vseobecne fanusicka nemciny.
@anonym_autor podľa toho, na čo tie jazyky potrebuješ. Obidva sú na Slovensku žiadané. Zatiaľ som si každú prácu našiel s pomocou francúzštiny. Aj nemci a mi dosť pomohla, keď na jednej pozícii okrem štandardnej angličtiny žiadali kombináciu francúzštiny a nemčiny.
Nemcina, ved mas hned viacere nemecky hovoriace krajiny dookola
Nemčina radšej.
Nemčina. Vie ju dnes poriadne málokto a je veľmi žiadaná. Do firmy sme hľadali nemčinára, trvalo to 3 výberové konania, kým sme našli niekoho, kto ju naozaj vedel.
@anonym_294248 uz nehladate nemcinara?🙂
@anonym_294248 uz nehladate nemcinara?🙂
@anonym_db79a1 Už konečne máme, ale bol to naozaj problém. Angličtinu vie veľa ľudí, ale nemčina išla v posledných rokoch veľmi do úzadia.
@anonym_db79a1 Už konečne máme, ale bol to naozaj problém. Angličtinu vie veľa ľudí, ale nemčina išla v posledných rokoch veľmi do úzadia.
@anonym_294248 Môžem sa opýtať, na akú pozíciu bol problém zohnať nemčinára?
Je velky dopyt po nemcine a absolutne sa nevedia obsadit pozicie, kolkokrat slusne platene
Je velky dopyt po nemcine a absolutne sa nevedia obsadit pozicie, kolkokrat slusne platene
@missviolet to je fajn, že takého človeka aspoň zaplatia. Zažila som si aj také pozície kde chceli nemčinu aj angličtinu a plat 900 v hrubom.
@anonym_294248 super, keby som bola vedela, hlásim sa😉
@missviolet to je fajn, že takého človeka aspoň zaplatia. Zažila som si aj také pozície kde chceli nemčinu aj angličtinu a plat 900 v hrubom.
@bomba36 ano, mne ponukali pred 7 rokmi 800btt za AJ a SPJ na C1 úrovni :D ale teraz vidim casto nemcinu (druhy jazyk nie potrebny) v mojom meste za 1600, 1800 aj 2000+

Pokial nechceš pracovat v diplomacii ani prekladat oficialne tak nemčina.