Len tak na zamyslenie o slovenských platoch
Všimla som si, že veľa mamičiek čo tu o sebe píšu a píšu svoje príjmy, tak veľa z nich píšu že ich muž má príjem od 2000-3000€ . No a popritom veľa ľudí nasáva že sú nízke platy na Slovensku že nemajú z čoho žiť. A tak by som sa chcela opýtať, keď žije chlap na Slovensku, dajme tomu ešte na východe , odkiaľ má taký plat ? ( Pochybujem že každa tretia mamička tu chodí s doktorom, právnikom a pod. 😀) Ja len tak zo zaujímavostí, že by ma zaujímalo kde takí muži pracujú že majú také platy, lebo mám muža a naozaj prestriedal veľa prác a vždy dostal maximálne 1100€ , sme z východu. Tento príspevok nemyslím v zlom, ak by náhodou takto pôsobil, skôr ma len zaujímajú odkiaľ ľudia majú toľko peňazí. Keďže my striedame práce, hľadáme a nikde sme nevideli aby toľko ľuďom platili.. ďakujem pekne za všetky odpovede, aj zle, aj dobre
@tomas115 len si zabudol spomenut ze it patri medzi najlepsie platene odbory vobec....nie kazdy moze byt it....su ludia ktori makaju, neleniveju robia co ich bavi a tolkoto proste nezarobia, alebo skus teda napisat, ako by sa k tekamu platu mohol dopracovat ucitel, socialny pracovnik, psycholog ci zdravotna sestra??? lenze niektorym ludom vyhovuju prave tieto povolania s ludmi...a su to dolezite povolania, a je ok ze ty si spokojny, vnimam to vsak ako chvastanie sa - treba si totiz uvedomit ze nie kazdy ma rovnake sance v svojom odvetvi.
@dkethe ... virtualny svet znesie vela, ten skutocny uz menej. Mne je skor luto kazdeho, kto ma potrebu zverejnovat svoj plat a moralizovat nad tym, ako "sa nadrel", kym dosiahol ten svoj pomyselny "nadstandard". Rozumny clovek o tom nepotrebuje hovorit, ani nikomu nastavovat zrkadlo. Je to skor smutne a ubohe, velmi casto takíto ludia neziju svoje vlastne zivoty, ale prekryvaju ich iluziou dokonalosti neustalym porovnavanim s inymi (este "uspesnejsimi" 😶) pod zamienkou, ze ich to motivuje a taha vpred 🤔. Kazdy nech si zije podla svojho uvazenia, ale svojhlavo prezentovat svoj iluzorny zivot s "nadstandardnym" platom a vsadepritomnou dokonalostou ako vzor "uspesnosti" je len prejavom nedostatku pokory ku skutocnemu, nie vyfabulovanemu zivotu ...
Nie, nie si na spovedi. Ale pýtala si sa opakovane, že chceš vedieť, ako sa tvoj muž môže dostať k lepšie platenej práci. Bez konkrétnych informácií o jeho kompetenciách ti nikto neporadí. Ak moje otázky na jeho zručnosti berieš ako spoveď, tak ťažko pomôcť. Len tak mimochodom, tento rok som v rámci stavebného priemyslu dohodila job 3 ľuďom zo Slovenska, každý na TPP a každý s platom nad 4000 eur. Ale ich by nenapadlo cítiť sa ako na spovedi.
@bbebe keby mal automechanik plat 2000-3000eur niesme v podnajme
Som ucitelka a zarobim viac ako tvoj muz. Tak mozno az tak zle ti rodicia nechceli 😉
Moj znamy sa hned po vs zamestnal na stavebnom urade (geodet). Strasne malo zarobil. Ale odhodlaval sa veeelmi dlho na osamostatnenie. Po 40tke nabral odvahu a teraz ma uz slusny plat
@diaszoky muz robi zvaraca, mal firmu a veru keby islo o to, ze podla kvality prace a skusenosti moze pytat plat, tak by bola radost podnikat. Lenze doba je taka, ze pracu daju tomu kto da cosi do vrecka, kamaradickom a pritom s kvalitou to ide dolu vodou. Obycajny clovek, ked potrebuje sluzby od remesla, tak vzdy hlada co najlacnejsie. Cize pytat mozu, ale kto im to da.
@franica ja som v oblasti HR nikdy nerobila, začínala som v korporáte na spodných pozíciách, potom som riadila menšie tímy na centrále, potom v rámci krajiny, potom som prešla do súkromného sektoru, kde som riadila väčšie firmy. Všade som mala veľa kontaktov, veľa klientov, skúsenosti s HR a ľuďmi. Takže keď som toho mala dosť, tak ma oslovil jeden heahunter s ponukou a vtedy som si povedala, že dik za ponuku, ale idem skúsiť toho headhuntera aj ja. ČIže ja som prešla z vrcholového manažmentu. Akože začiatky neboli easy, ale dnes sa už môžem venovať len manažmentu a špecificky odborným pozíciám. A k tomu balzamu na dušu, ver, že aj na tieto vyššie pozície sa niekedy stretnem na odporúčanie s niekým, kto má super CV ale premýšľam, že či je ozaj taký pako. Ak robíš recruiting na obyč manuálne práce, skús sa posunúť na iné pozície, nech si rozšíriš obzor. Robíš pre agentúru či konkrétnu firmu?
@monuska112 vzdy to bolo tak, ze pomahajuce profesie boli slabo ohodnotene.Na to treba mysliet uz pri vybere studia.Ale ako pises nie kazdy je vodca, chce napredovat a byt nestastny napr.v korporate.Kazdy ma ine predstavy o svojej praci.
@franica ja som pracovala pre cesku personalnu agenturu na nizsie pracovne pozicie 2 r vobec ma to nebavilo:(mozno preto, ze v Ba neboli tie ponuky lukrativne kolegyne v Brezne, Ziline, Revucej hladali lahko zamestnancov dokonca sa im sami chodili hlasit ci nemaju pre nich pracu.Pomohla som vela ludom vycestovat do Prahy, Mladej Boleslavy ubytovanie zadarmo a na tu dobu dobry plat, ale mne ta praca nic extra nedala nemala som z nej radost.Ja musim mat aj iny bonus nielen plat.Odisla som a o rok sa pobocka zatvorila neprosperovala.
@luccija jasne ze na to treba mysliet, niektori ale maju pri vybere ine priority, potom sa tu ale na internete hromadia take reci ako "kazdy sikovny si vie zarobit, kazdy ma rovnake sance" no nema ani tie sance, je rozdiel ci robim it a ma to bavi alebo ma to nebavi a cely zivot vyzera inak lebo nenavidim svoju pracu i ked ju mam zaplatenu....jednoducho nie kazdy moze ako si napisala byt vodca alebo zarabat 4000e mesacne toto si vsak podaktori neuvedomuju....zase ak by bol kazdy ten it je otazne ci by to bolo stale tak dobre platene vsak...
@monuska112 samozrejme, že nie každý môže alebo chce byť vodca či odborník. A je to v poriadku. Veď niekto musí aj upratovať, aj za pásom vo výrobe robiť, aj asfaltovať cesty. A je potrebné si to vážiť, každého bez ohľadu na profesiu, ak robí poctivo. Problém je vtedy, ak človek nemá sebareflexiu a nič výnimočné od ostatných nevie, ale zarobiť by chcel.
@luccija ani sa ti nečudujem, ja by som v agentúre tiež nemohla robiť. A to ich mám pochodených dosť a teda ešte som žiadnu s ozaj dobrou klímou (tak všeobecne) nenašla.
My sme obidvaja stavební inžinieri, po škole sme mali tpp obaja a zarábali sme okolo 1000€, potom ked sme získali skusenosti, kontakty tak sme založili živnosť teraz robíme vo vlastnej réžii a je to podstatný finančný rozdiel ale je to práca 24/7
Dievčatá!!
Pre vysvetlenie, ani povolanie neznamena jednotnu uroven. Máte stolára a máte stolára. Máte automechanika a máte automechanika.
Viete ake je naročné nájsť kvalitného stolára? My sme si dávali vela vecí robit a sú to nervy - oslovila som bezne 15 stolárskych firiem, polovica ani nereagovala (super obraz) a zo zvyšných 7 ponúk možno boli tak 2-3 pouzitelné. Bezne sa nám stávalo ze sa nás stolár pýtal ako to má spraviť.
Detto x dalsích povolaní - máte kvalitného kuchara / kucharku, o ktorú sa biju prestízne restiky a robí za krásne peniaze a máte kuchara / kucharku, čo akurat naskrabe krumple, iq houpacieho koník.
Stále platí - tí, co chcú a pracuju na sebe, majú sa lepsie
@luccija no ja to mám v podstate to isté a tiež mi to nič nedáva a je to len o plate. Ale viem, že takto nevydržím dlho, proste hľadám alternatívu, lebo oblasť by sa mi aj páčila, len by som možno potrebovala robiť inú časť toho, sama neviem. A možno dačo úplne iné, len ma štve potom to preskakovanie- síce je to dobré, že je vždy dačo nové, zmena, ale všetko mám potom len vyskúšané, ale takto v ničom nebudem ozaj dobrá
@dkethe hej a deticky bachnu stadym rodicom, rodicov si ani nevidia a este nadavaju aka je svokra sprosta , to tu nespomenu tie mamicky s platmi nad 3k🙈
No moj zarobil menej teda o dost a zdierali ho riadne,my sme si kedysi nevedeli predstaviť ze zarobí ,4 cifernu sumi,teraz sa modlíme aby zarobil viac ako 3 tis,co najskor sme splatili hypo a zalozili firmu
Inak sme zili biedne..este nedavno sme malo 10€ na tyzden ked sme.poplatili účty
Ale zas modlime sa,vrtame stale v tom ako sa posunut,aj sme sa.posunuli vpred aj napriek tomu napr ze mame ztp dceru a musime "zobrať" prachy pretože sme sa len do dlhov dostali tak kym sa to rozbehlo,zbierky,oz atd aby na liečbu bolo a my aby sme prežili a nepoziciavali si tak to stalo,vela dni plaču a tazke hodiny odrobene aby sme sa niekam posunuli no.. a verime ze sa to zlepsi ale v prvom rade treba na to jednotu manzelov a nenechat sa rodičmi deptat
Nemame vysku a teda nevzdavame sa ze bude lepsie proste musi
@monuska112 jj.. nemame rovnake sance..nemame ziadne rovnake startovacie miesta,niekto mudi na rovnaku poziciu otocit vrtulou 10 x viac proste kyn tam dojde..suhlasim.. niekde to roky trva..
@ouwecka drzím palce! a ak ste veriaci, predkladajte to Bohu a doverujte Mu
@melanta ti co boli na vyssich poziciach odisli do Anglicka na pobocky a tie z Brezna, Ziliny do Prahy.Ale ako firma klobuk dole ako sa vypracovali pred 20 r na takom napade.A zacinali so studentskymi brigadami v Olomouci meste studentov.Ale nebavilo ma to ludia boli s nizkym IQ a musela som ich chodit vypravit na vlak a bus a vsetko vysvetlovat sto x.
@zuzanockamt co svojpomocne sadrokarton?ved su aj rozne dizajny do toho vyrezy ja som tak dala do prostriedku izby a ledky do toho.Nie je sadrokarton ako sadrokarton.
Ach, ved s profesiou geodeta si spravi 2-3 male fusky mesacne a ma hned dvojnasobok! Nema dovod sa stazovat, len sa chytat prilezitosti
@luccija my sme si sami robili v dome aj v byte, teda manžel robil 😊
Ja mam 2000 až 2200 a robím v malom meste manikerku . Všetko záleží od šikovnosti a od toho koľko je človek ochotný robiť. Ja robím max 6 hodín denne a víkendy volne. Či východ alebo západ alebo stred je dôležité sa uchytiť na správnom mieste .
To buď rada ja pracujem v školstve a mam čistý príjem 670 e a to mam vysoku školu. Prácu co vykonávam nie je absolútne zaplatená, nemám žiadne výhody ako učitelia proste nič
@katulienkax vieš mi povedať konkrétne ktorá mamička kt zarába nad 3k dáva deti svokre a ptoom na ňu somre? Konkrétne prosím..alebo je to zas o tom, že jedna babka povedala? 😉 predstav si, že od septembra sa vraciam na fakultu a rodila som len začiatkom roka a nedávam dieťatko svokre, ani svokrovi- zomrel. Ani rodičom a dokonca ani opatrovateľke 😉