Mala by som zabojovať o vysnívanú prácu?
Ahojte. Ako by ste sa postavili k situácii: Našla som si prácu, ktorá by ma skutočne napĺňala. Boli sme viaceré na pohovore s tým, že vlastne prijat mohli bezproblémovo všetky z nás ( spoločnosť hľadala veľa nových ľudí). Predstavili nám, čo to obnáša, čo očakávajú a čo máme očakávať my. Lúčili sme sa s tým, že kto má záujem má poslať email. Písala som hneď v ten večer. No a som asi jedina, ktorú nevzali. Viem aj dôvod, aj keď ho neuviedli. Skúsili by ste sa ešte ozvať a vysvetliť, ten dôvod? Že vlastne by to moju prácu nijak neovplyvňovalo? Na jednej strane si vravím, že možno by som mala zabojovať a napísať im email s vysvetlením a ubezpečenim, že ich obavy by sa nenaplnili a že si neberiem na seba viac ako zvládnem. Na druhej strane sa nechcem niekam tlačiť nasilu.
Zabojovala by som..ale preco oni vobec vedia o dovode,ktory ti ubral sance sa tam zamestnat?
@anonym_autor ako HR by som ti radila bojuj a upozorní na seba
Čiže je u teba niečo, čo oni kožu považovať za problém. Čo to je? Prečo ti považujú za problém a prečo si na pohovore neriešila komunikáciu tak, aby to ako problém nevnímali? Ťažko radiť, pretože ten dôvod môže byť niečo triviálne ale rovnako tak niečo zásadné.
Bojuj 🙂
Čiže je u teba niečo, čo oni kožu považovať za problém. Čo to je? Prečo ti považujú za problém a prečo si na pohovore neriešila komunikáciu tak, aby to ako problém nevnímali? Ťažko radiť, pretože ten dôvod môže byť niečo triviálne ale rovnako tak niečo zásadné.
@melanta mám malé deti, nepovedali mi to ako dôvod ale nemá tam byť aký iný. Keďže sa porovnávam s ostatnými. Chcela som to zo začiatku len na pár hodín, neskôr ako hlavný pracovný pomer. Problém určite vidia v Tom, že keď ma vezmú a vykaslem sa na to, spôsobí im to vážny problém. Nebudú mať človeka a kurzom. Lenže ja bývam so svokrou a ona deti často stráži, plus mama...skrátka nebol by problém ani v prípade choroby
@melanta mám malé deti, nepovedali mi to ako dôvod ale nemá tam byť aký iný. Keďže sa porovnávam s ostatnými. Chcela som to zo začiatku len na pár hodín, neskôr ako hlavný pracovný pomer. Problém určite vidia v Tom, že keď ma vezmú a vykaslem sa na to, spôsobí im to vážny problém. Nebudú mať človeka a kurzom. Lenže ja bývam so svokrou a ona deti často stráži, plus mama...skrátka nebol by problém ani v prípade choroby
@anonym_autor toto niektorým nevysvetlíš žiaľ... bola si jediná na pohovore s deťmi?
@anonym_autor toto niektorým nevysvetlíš žiaľ... bola si jediná na pohovore s deťmi?
@mimaapeto nie, ale ostatné mali staršie deti. Ja som ešte na rodicaku.
Podľa mňa už tým že si to zo začiatku chcela len na pár hodín ukázalo že nie si úplne úplne flexibilná ako bezdetná.. ak by si to mala na 100% vyriešené nemusela by si chcieť takýto ústupok
@melanta ja som to na pohovore vysvetlila, ale asi nie dostatočne.
Podľa mňa už tým že si to zo začiatku chcela len na pár hodín ukázalo že nie si úplne úplne flexibilná ako bezdetná.. ak by si to mala na 100% vyriešené nemusela by si chcieť takýto ústupok
@anonym_4ea7fe tam to nebude, im to práve viac vyhovovalo. Lebo vraj sa často stávalo, že človek to hneď vzal na plný úväzok a potom vyhorel a im zostalo kopec nevykrytych hodín
Čiže oni hľadajú človeka na plný úväzok, ty si chcela zo začiatku iba pár hodín. Deti sú úplne nepodstatné teraz. Ak raz chcem niekoho na plný úväzok, tak ho chcem/potrebujem na plný úväzok, nie na pár hodín. Čo chceš na tom objasňovať? Chceš sa ozvať s tým, že teda by si išla na plný úväzok? To nie, to už nie je dôveryhodné.
Zabojovala by som, jasné. To, že máš malé deti, nie je prekážka. Ak im vieš dokázať, že ťa to obmedzovať vo výkone tvojej práce nebude, tak im to dokáž. 😉 Ak si si teda istá, že tá práca skutočne stojí za to.
Čiže oni hľadajú človeka na plný úväzok, ty si chcela zo začiatku iba pár hodín. Deti sú úplne nepodstatné teraz. Ak raz chcem niekoho na plný úväzok, tak ho chcem/potrebujem na plný úväzok, nie na pár hodín. Čo chceš na tom objasňovať? Chceš sa ozvať s tým, že teda by si išla na plný úväzok? To nie, to už nie je dôveryhodné.
@melanta nechceli človeka na plný úväzok, hore som to písala.
@anonym_4ea7fe tam to nebude, im to práve viac vyhovovalo. Lebo vraj sa často stávalo, že človek to hneď vzal na plný úväzok a potom vyhorel a im zostalo kopec nevykrytych hodín
@anonym_autor motáš sa v tom. Za mňa píšeš zmätočne, nezobrali ťa a chceš silou mocou nájsť dôvod, aby ťa vzali. Pozri, keď máš tú potrebu, zavolaj tam. Mail by som neriešila, ak mi niekto napíše, prečo nie on, ani náhodou si s niekým nebudem dopisovať o dôvodoch. To berie veľa času. Ak mi zavolá, v poriadku, môžeme sa o tom baviť. Opýtaj sa na dôvod a podľa toho sa zariaď v ďalšej komunikácii.
Zavolala by som, ak ti potvrdia, ze dovodom su male deti, snazila by som sa vysvetlit, ze nebudu prekazkou. Uz je na nich, co povedia. Mozno to uz maju obsadene, ale za opytanie nic nedas…
S tým, že im to vysvetlíš presnejšie, nemáš čo stratiť, môžeš len získať a nebudeš si to časom vyčítať.
toto bolo treba vysvetliť na pohovore....myslím že teraz s tým už nič neurobíš, lebo ukončili výberové konanie...ale za pokus nič nedáš....
Ked naberali do PSA, chlapika vyradili z "balika" pre nahluchlost, asi obavy, ze by si raz narokoval odskodne ako chorobu z povolania, z hlucnej iisovne karoserii, no a on velmi stal o to miesto a nedal sa vylucit, nesuhlasi-neodide...robil tam roky. Urcite bojuj, napis im, ze pracu chces, potrebujes a nemas ziadne prekazky v dochadzke. 🌸
Nemohol byt aj problem datum nastupu? Pises, ze si na rodicaku. Dokedy? Odkedy by si nastupila. Ak naozaj tu pracu chces ozvi sa … nie uz jedno mas … mozes sa pripomwnut … mozno ta oslovia za 2-3 mesiace
@anonym_autor keď napíšeš úprimný e mail tak to na tychbludi zaberie. Ani nevieš prečo teba nevzali. Možno to bol len malicherný dôvod a tak sa rozhodli. Keby vás bolo menej tak by ťa vzali. Mna tak nevzali na prvý krát lebo som nebol na vojenčine ešte. O mesiac mi volal iný šéf z tej istej fabriky že mám prísť znovu na pohovor. Už to bolo o niečom inom. A dokonca som dostal mne viac hodiacu sa prácu.
na pohovore deti netreba riesit, nemaju sa dovod pytat. a ty si pokial by taka otazka bola - mala odpovedat, ze to mas vyriesene a nebude to ovplyvnovat tvoju dochádzku a tvoju prácu a dalej to neriesit. nevieme ako si komunikovala - co vsetko si riesila a aký bol reálny dovod toho, ze ta nezobrali.
@anonym_autor ja by som pisala,ale nie s vysvetľovaním. Ale skor ze preco mas o tu pracu naozaj zaujme a co im ponúkas,nieco ako motivačný list ale toto ozaj len v skratke a uvidis. A hlqvne zakončí pozitívne,ze zostával otvorena ponuke a mozu tq kontaktovať v prípade potreby
Ja by som tam nepísala ved to nie je odvolavanie....Ak maš take male deti ako vieš že nebudú choré...za to sa predsa nevieš zaručiť.
Očividne ti je ľúto, že ťa nevzali, zabojuj a napíš. Veď o nič nejde, buď odpíšu, alebo nie, buď ťa vezmú, alebo potvrdia ortieľ, čo tým stratíš...
@anonym_autor "že človek to hneď vzal na plný úväzok a potom vyhorel"
Ty jo, to musí byť iná práca že keď ju človek zoberie na plný úväzok tak za chvíľu výhorí... Práca na ropnej plošine? Vojak v africkej krajine?
Neviem o akú prácu presne ide, ale keďže chceli viac ľudí a vy ste mali písať mail v prípade záujmu, nepríde mi to ako seriózne výberové konanie ale skôr mlm a podobné pyramídy, takže ktovie či by tá práca ozaj bola taká ako si si ju predstavovala.
Ak by ma na pohovore (nie toto čo opisuješ ale v normálnej spoločnosti) odmietli kvôli tomu že mám deti, a nie na základe praxe, vzdelania alebo osobnostných predpokladov, už by som sa tam ďalej silou mocou netlačila.
@anonym_autor "že človek to hneď vzal na plný úväzok a potom vyhorel"
Ty jo, to musí byť iná práca že keď ju človek zoberie na plný úväzok tak za chvíľu výhorí... Práca na ropnej plošine? Vojak v africkej krajine?
@hiro akoze vyhoriet lebo to vzal na plný úväzok? Tak to by som sa bála zobrať aj na polovičný
Ja som si poslala žiadosť aj životopis na pozíciu na ktorú ani nebola pracovná ponuka. Napísala som tam z vlastnej iniciatívy a keď bude volne miesto nech sa ozvu. Urobila som tak spontánne a veľa od toho nečakala. Fakt sa ozvali 😃 o týždeň po poslaní. To bol apríl. Pohovor prebehol vzali ma... Bol jún a oni nič stále som čakala. Tak som teda volala co sa deje ci s tym miestom môžem počítať alebo nie. Samozrejme deti som nezamlcala ani to ze som na nich sama aj tak by to zistili. Zavolala som tam a vedúca povedala ze na to pozabudli ze dobre ze som sa ozvala 😃nástup hneď do 2 týždňov 🙂 ak to cítiš a túžiš po tom choď si za tým
Neviem o akú prácu presne ide, ale keďže chceli viac ľudí a vy ste mali písať mail v prípade záujmu, nepríde mi to ako seriózne výberové konanie ale skôr mlm a podobné pyramídy, takže ktovie či by tá práca ozaj bola taká ako si si ju predstavovala.
Ak by ma na pohovore (nie toto čo opisuješ ale v normálnej spoločnosti) odmietli kvôli tomu že mám deti, a nie na základe praxe, vzdelania alebo osobnostných predpokladov, už by som sa tam ďalej silou mocou netlačila.
@bomba36 no. Tak ako pises. Podla popisu to vyzera na nejaku mlm poziciu. Autorka co ta vysnivana praca ma vlastne obnasat? Preco je vysnivana.

Aký he ten dôvod? Veľa záleží aj od toho dôvodu