icon

Mám 36 rokov a neviem kam pôjdem pracovať po materskej

18. apr 2022

Ahojte tiež máte ten pocit že ste v živote nic moc neurobili pre seba ?neučili sa a neviete čo by ste robili..akú prácu a čo by vás bavilo? Nikdy neni neskoro ale u mňa asi áno.
Mám 36 a vôbec neviem kam pôjdem pracovať po materskej
Som vyučena dámska krajčírka..ale šiť má nebavi a veľa veci už neviem ,nevenovala som sa tomu a neviem sa donutit
.

lucinka1988
18. apr 2022

tento pocit nemám, nakoľko mám 34 rokov a naozaj skvelú kariéru, ktorú si budujem aj popri materskej už aktuálne s druhým dieťaťom..Makám na sebe ale od 20-tky..roky štúdia, praxe, makačka aj popri 2 deťoch na materskej, takže ja toto naozaj nemám..To len odpoved na Tvoju otázku, nechcem, aby to vyznelo zle..No a 36 rokov- to máš ešte život pred sebou, odporúčam Ti kouča, pripadne kukni #pracujucemamy na IG, nie jednej zmenili pracovný život a pomohli nasmerovať na správu cestu..Uberaj sa smerom, čo Ťa baví, žijeme len raz, nestrácajú čas niečim, čo Ťa nenapĺňa

tatianaba
18. apr 2022

@bafka Ja s tebou suhlasim. Moj muz pracuje v zahranici,dva mesiace prec,tyzden doma. Svokra pracuje full time,svagrina tiez,ja mam rodinu 200km od nas. Dieta vstane o siedmej,spat chodi o osmej,cez den spi hodinu a pol. Do jasiel som ho davat nechcela,je to prve a posledne dieta,chcela som mu venovat co najviac casu. Ale teda ja nemam take negativne myslienky ako autorka a uz mam aj ponuky prace. Ale naozaj niekedy nie je mozne sa na materskej alebo rodicovskej vzdelavat. Nie vzdy su na to podmienky. To sa nestazujem,len konstatujem.

jana_eyre_2
18. apr 2022

Ja som dlho už doma, veru cítim sa veľmi sprosto.. bohužiaľ každy pokus vrátiť sa do práce mi prekazila choroba detí a pracovna vyťaženosť mojho muža.. nemám rodičov čo by mi pomohli,máme len vážne choru svokru, tej nebudem prikladat.. neviem čo budem robiť, ale plánujem napr.ist do DSS, ale musím si urobiť kurz.. zatiaľ chcem dobrovoľnícit.. nepotrebujeme peniaze, ale ja potrebujem naskočiť na nejaký pracovný režim.. len na to potrebujem zdravé deti.. a keď budú zdravé prídu letné prázdniny 😒

Pred deťmi som robila pomocnú účtovnícku.. toľko rokov som sa tomu nevenovala, že si fakt neverím v tom začať.. ale plánujem to urobiť všetko postupne..

nwnw
18. apr 2022

@jana_eyre_2 no podobne aj ja. Jedno dieta vecne sople so skolky a druhe dona na rodicaku a rehabilitujem. Ak vobec zoberu do skolky, tak neviem kde si mam hladat skrateny uvazok, aby som stihala vozit ich do skolky a pre ne a rehabilitacie 😢. Nemam sa kedy vzdelavat. Bud vzdelavam deti, alebo riesim ze sa biju, kym si nieco porobim doma. 😢. V noci furt hore s revom... Nevyspata som hrozne.

atomic3004
18. apr 2022

@bafka super napísané. Úplne súhlasím

buberova
18. apr 2022

@melanta ak to nie je tajomstvo, v čom si začala podnikať? ;)

simca06022011
18. apr 2022

@bafka látka stoji tolko s dalsim materiálom ze velmi v zisku ta pani nie je. Plus ak to mala za pol hodinu (to musel byt velmi jedniduchy strih) , uz musela mat nachystané strihy a vsetko pre dane veľkosti, inak to trvá o mnoho dlhsie. V podstate za 20eur si to mala zadarmo, to mi ver. Toto je nezaplatena práca.

melanta
18. apr 2022

@buberova personálna agentúra resp. robím headhunting (vybrané pozície), SR, ČR a AT, občas DE.

melanta
18. apr 2022

@bafka súhlasím, že byt na materskej a rodičovskej neznamená automaticky mať čas a priestor vzdelávať sa. Na druhej strane, nesúhlasím že šiť je jednoduché a dá sa tým dobre zarobiť. Zrejme si nikdy nešila.

spadnutaslivka
18. apr 2022

@bafka s tým učením sa na RD súhlasím, ale to šitie si predstavuješ ako hurvínek válku a očividne nemáš šajnu, o čom to je. Zisk, ktorý si vypočítala, je na míle vzdialený od reality, ale to by som musela rozpisovať všetky reálne náklady a to sa mi teraz ozaj nechce.

lilinka88
18. apr 2022

@bafka - ak to šije večer po robote, tak isto neurobí 5 denne. K zisku čo si napísala sa ani nevyjadrujem, to je možno tak tvoja predstava....
Šitie ani zďaleka nie je ohodnotená práca

elizabet173
18. apr 2022

@bafka no je to tým, že nevieš koľko stojí látka. Ja som si dala šiť blúzku na svadbu (krajkovú, podšitú), krajčírka si pýtala 36 eur, dala som jej 40, lebo mi sadla perfektne a no za látku som dala vyše 60, plus benzín na cestu do mesta, kde som ju kúpila...viem, že krajka má vyššiu cenu, ale zase na blúzku s krátkym rukávom jej veľa netreba. Mám kamarátku, ktorá si privyrába šitím. Zarobila si dobre na šití rúšok, ale len v začiatkoch, kým ich šila zo zbytkov, ktoré mala doma. Ak si to nikdy nerobila, tak prosím nepíš, aké je to jednoduché a koľko si tá pani zarobí. Nie som krajčírka, ale ušila som aj bundu synovi, keď bol malý, je to večné hrbenie sa nad šijacím strojom, ktorý mimochodom ide na elektriku a počas šitia treba často prežehľovať, takže aj tam je spotreba elektriky. Každá si musí vybrať, čo je pre ňu prijateľnejšie, či šiť, alebo sa učiť jazyk, či niečo celkom iné. A keď za niečím idem, tak si cestu nájdem, sú aj mamičky osamelé s deťmi, ktoré študujú, alebo majú prácu popri RD a tiež si musia vyriešiť stráženie

elizabet173
18. apr 2022

@tatianaba keď ti muž pracuje v zahraničí a máš len jedno dieťa, tak si môžeš dovoliť byť doma a nedávať dieťa do jasieľ, keby si bola slobodnou mamičkou, riešila by si to ináč. Každá žena to má iné, má iné podmienky v rodine, ale ak musí, tak jej iné neostáva, ako si cestu nájsť

mint_blossom
18. apr 2022

Autorka, hlavu hore…urcite nieco vymyslis, alebo sa situacia nejako vyriesi…co sa tyka sitia, co by som ja za to dala, keby som vedela sit 🙈skus porozmyslat, mozes vyskusat sit oblecenie pre babiky, kostymy pre deti, hracky, zeleninky atd. pre deti na hranie, ak si kreativna, nieco vymyslis…vytvor si na fb stranku, skus nieco vytvorit, pozdielat po skupinach a mozno najdes klientov…drzim palce a hlavu hore 🙂

elizabet173
18. apr 2022

@oli18 zase ruky na srdce, tú školu vyštuduje každý, kto vie čítať 😎

filipka250
18. apr 2022

@iwesska chcela by som. Byvam v takom zapadakove, je tu jeden masersky salon. Rozmyslala som, ze by som si dorobila nejaky kurz, napr masaz lavovymi kamenmi alebo bankovanie. Aj sa toho bojim, aj ma to velmi laka.

nevenka
18. apr 2022

No, tazka rada. Ja mam o tyzden 39 rokov, som na rodicaku a nemam sa do akej prace vratit. Musim hladat nieco nove. Mam 2 VS a pracu si neviem najst v odbore, lebo 1 odbor je totalne teoreticky a neziadany, aby bolo jasno, ide o biologou, mikrobiologiu, ale nie lekarsky odbor, takze ma nikde nechcu zamestnat a druhe, to mam len Bc. stupen a s tym som tiez nezamestnatelna v tom odbore.
Sijem tiez, ale len doma detom, naucila som sa sama. Mna to ale bavi, no s tym sa uzivit je dost problem tak celkovo,...Tak tiez to budem mat zaujimave. Vidis, ja som sa aj ucila, makala a mam prd z toho. Uz som tak dlho mimo odboru, ze uz by som si aj tak netrufla. Tak uvidim, co sa najde. Planujem aspon nejaky kurz anglictiny, ozivit a hlavne konverzacie. Lebo to treba. Kym som na rodicaku. Ako hladat, co Ta bavi, neviem. Mna si to sitie naslo, ked sa mi narpdil prvy syn, hackovane ciapky neboli prakticke a trvalo to dlho a pre chlapca su zlate tak chvilku, tak som oprasila mamin stroj a usila homelessku a nakrcnik...Pokracovala som potom trickami, teplakmi a softshellkami, ale zivit sa s tym nechcem ani nahodou. Neoplati sa sit na zakazku, to Ti pravdu poviem 🙃

nevenka
18. apr 2022

@elizabet173 ano, kvalitne latky su drahe, uplety, teplakovina, z coho sa sije pre deti, duplom. Latky, nite, vsetko, musi mat certifikat GOTS, sitie pre deti, hlavne 0-3 roky je o tomto a za to sa plati. Druha vec su strihy, ide o autorske diela, pokial nemas licenciu na pouzitie strihov na komercne pouzitie, bud si vyrobis vlastne alebo si tu licenciu musis tiez zaplatit.
A mat zivnost, odvadzat dane, zaratat opotrebenie strojov, co pises, spotreba elektriny a to nehovorime este o cene prace, aka Ti vyjde na hodinu 🙈
Lenze tu sa bavime o oficialnej cinnosti a nie sitie na cierno, ze...😅
Nie, sit sa neoplati.
Ja som si kupila bavlneny saten na saty na svadbu, ale neodvazila som sa sit si ich sama, lebo mam atypicku postavu a upravovat strihy sa bojim. No, latka samotna bola cca 25 eur, brala som tak, aby vyslo aj dcerke na suknu, tu som jej sila zo zbytku potom. Krajcirke som dala 60 eur, plus, nesedelo mi to, lebo ona tapa zobrala strih hotovy z Burdy a vystrihla mi velkost 46 podla obvodu prs, ale mne tak treba max. 42, len zvacsit na prsia, nie kazda krajcirka to totiz vie...Uz druha to spackala. Nereklamovala som to, lebo ako som videla, nebola schopna to lepsie usit, lebo uprav na tom bolo tolko, ze az a stale vysledok zly, tak som znamej v predajni metroveho textilu to dala opravit, lebo az potom ma napadlo, ze aj ona sije a vie robit aj strihy...🙃 Dalsich 20 eur. Takze obycajne puzdovky ma vysli na kolko? No zrataj si. A behania na skusku atd...
Ale dcerkina sukna teda robi paradu, uz par akcii zazila, tak sa mi to oplatilo 🤪

luccija
18. apr 2022

@filipka250 určite masíruj dnes už nestačí kurz treba mať 2r pomaturitne štúdium kamarátka si chcela spraviť kurz už sprísnili podmienky.Ludi bude chrbát bolieť stále a pre mňa to je naj relax ozeliem kozmetiku, handry, ale masáž mám rada.
Len si zisti ako to je so živnosťou asi 2,3 r platia iné podmienky.Ale tebe by to asi uznali, keď máš strednú školu vystudovanu

nevenka
18. apr 2022

@iwesska ale uz po novom to s kurzom nebude take lahke...🙃

luccija
18. apr 2022

@nevenka šitie na mieru bolo vždy drahšie.Ja som si jeden čas dávala sit letné šaty a tuniky, ale ako píšeš bolo to drahé, keďže som v Zare našla tuniky o polku lacnejšie.Nedavno som našla na FB inzerát, že mamina vo vedľajšej dedine šije jarné čiapky, nakrcniky, čelenky pre deti a mala výber asi z 30 druhov látky dospelé,detske...Dala som si ušiť komplet plus pre dcéru za smiešne peniaze a bola som si to prevziať nevedela kde jej hlava stojí mala 57 objednávok.Ja si myslím, že kto je šikovný vždy si svoju cestu najde

nevenka
18. apr 2022

@bafka vo vela veciach s Tebou suhlasim, mam 3 deti a kazde je narocne. Spavat mi celu noc zacali az okolo 2,5 roka kazde, ja som nemala silu a energiu nieco riesit. Po tretom mam este diagnozu, ktora ma dava s energiou riadne dole.
Ale s tym sitim Ta asi prekvapim. Ak niekto sije na cierno, tak este ano, to si mozno privyrobi.
Meter kvalitneho softshellu stoji cca 15 eur, z metra podla velkosti Ti vyjdu 1,5 nohavic, zalezi, aku vysku ma dieta. K tomu patenty, metraz tiez okolo 8-10 eur, gumicky, brzdicky, priechodky, musis mat klieste na to, ak to chces mat profi. Potrebujes rovnosteh a overlock, ked sijes z teplakoviny a trickoviny, je dobre mat aj coverlock. Pozri, kolko stoja tie stroje...😅
Hore som davala suknu, co som sila, len ten tylovy volanik ma meter vysiel na 5 eur, je to take trblietave, kruhova suknicka, minula som 2,5 metra na to 😆. Sa to nezda.
Akoze, ked sijes na zakazku a usila si xy gati, tak je to rychlejsie uz, ale teda na mieru to nebude, ja dost vela upravujem, lebo sa neuspokojim, ked to dietatu niekde odstava a robi take vypukliny v rozkroku, co dost strihov je teda takych ako na obra, aj na plienku je to velke, nie uz pre 8 rocne dieta. A za dalsie, profi krajcirka by nemala pouzivat cudzie strihy na komercne pouzitie, mala by si spravit vlastne alebo zaplatit licenciu.
To len k tomu sitiu, este aj hore som popisala k tym GOTS certifikatom. Nie je to take jednoduche, ako sa zda.
A potom ides do Lidla a kupis soft bundu za 15 eur. No ja kupim, ja to sit fakt nebudem, zvladla by som, aj oteplovaky som dcere sila, ked som nezohnala velkost pre nu. Ale bundu fakt nie. Raz sa strepe a rozdrapi mi rukav, tak by ma kleplo 🤣

nevenka
18. apr 2022

@luccija ale ciapka a nakrcnik je nieco ine ako softshellove gate, to aj ja raz dva fiknem, ale teraz poncovide nemam ani na to kus casu a energie, plus ta ina diagnoza, ktoru mi covid zhorsil ☹. Pokial to sije ako privyrobenie na cierno, tak sa to oplatit este moze, ciapky a nakrcniky, to ano.

nevenka
18. apr 2022

A kym si ja stroj a vsetko nachystam, prehodim nite, tak uz mi je drobec hore a spravim velke prd a zaspava mi o 22, vstava v noci zo 2-3x a horr sme od pol 6. No uff...
Ale hej, scasti by sa to dalo, ale full time job na uzivenie, no ja neviem...

bafka
18. apr 2022

ale ved dobre, sitie som uviedla ako priklad, na privyrobenie. Nenapisala som, ze ma sa tym zivit (ked sama pisala, ze nechce). Poznam kamosky, ktore si privyrabaju, a celkom slusne im to ide a co ja viem ake latky maju a odkial strihy? Netusim a ani ma to nezaujima. Moj prispevok bol uuuuplne o niecom inom. Aby sa nehadzali vsetky zeny do jedneho vreca, ze vsetky zeny su dokonale naspidovane matky s dokonalymi detmi. To, ze niektore sedia na kavickach a stihaju 5 kurzov s 3 detmi, neznamena, ze druha nepada dole hubou pri jednom dietati. Lebo je ina ona sama a jej dieta (hoci jedno) je narocnejsie nez tie tri dokopy.

luccija
18. apr 2022

@nevenka áno, bol to príklad, že sa nenarobí a vreckové sa dá zarobiť.Lebo viac ľudia kúpia smrncovnu čiapku ako nohavice

tomi97
Odpoveď bola odstránená
sella38
18. apr 2022

@bafka ešte si zabudla na také, ktoré síce padajú dole hubou, napriek tomu zaťali zuby a robia niečo pre to, aby mali lepšie zamestnanie. Ak nevládzeš, nedá sa, nechceš, potom sa proste musíš zmieriť aj s prácou v obchode (teraz nemyslím teba, píšem "všeobecne").

Ja som si robila školu popri zamestnaní a dvoch deťoch. A áno, občas mi bolo do plaču a ak by som za to neplatila, tak s tým možno aj seknem. Napriek tomu som zaťala zuby a školu dokončila, ak som chcela robiť to, čo robím. Tiež som mohla skončiť v kancelárii za pár šupov pri práci, ktorá ma nebaví. Ale nechcela som.

bafka
18. apr 2022

@sella38 a to je tá jedinečnosť každého človeka. Že každý je iný a netreba odsudzovať a porovnávať svoj život s inými, keď nechodíme v jeho topánkach.

sella38
18. apr 2022

@bafka lenze ak svoj zivot nechcem zmenit,tak netreba fnukat a zit aktualnu realitu...