Mám doma malé dítě a pracuji. Jste na tom rovnako?
Ahojte holky,
dcera ma 11 mesicu a ja jsem zacala pracovat. Na plny uvazek. A nelibi se mi, ze se kazdy na me diva pres prsty, ze je moje holcicka moc mala atd. Proto, je tu nejaka maminka, ktera taky pracuje s tak "malym" ditetem? At se necitim sama.
zuzanockamt, viem o com hovoris, aj my mame ten problem, priliz vysoka kvalifikacia... Clovek ma dojem ze sa mu sniva. Treba si to zariadit, ako vam to najviac a najlepsie vyhovuje
rimmel, ved to si chcela, nie??? Cim vacsi bordel, tym vacsia zabava
tema vobec nebola o tom, ze ci ju podporite, alebo nie. Jitrenka hladala mamicku s podobnym osudom, ktora tiez zacala skoro pracovat. Diskutovat o tom, ze najlepsie pre dieta je zostat doma je sice pekne, ale neviete ake su dovody, preco nastupila skor do prace. Budem trosku prehanat, ale ked niekto povie, ze nezahrnie dieta vecami, lebo mu to nenahradi matku, s tym suhlasim. Druhy extrem je ze ked budu pod mostom, lebo nebudu mat na zaplatenie byvania, tak sa im tam bude s mamickinou laskou dobre mrznut. Ja viem ze je to mozno prehnane, ale aj taka byva realita, takze uskromnit sa ok, ale nedat sa delozovat kvoli nevyplatenym uctom.
Kazdy s tym nemusi suhlasit
kubako víš....tady si čtu určitá témata a vždycky dopředu vím, že se objedví ty samé bytosti, které hned začnlu rejt, a to mě zkrátka štve...prostě furt dokola, vznikne nějaká diskutabilní odnož a jdou sem ty samé se svýmy kydy
já si na plat nestěžuju, i když líbil by se mi větší to jako jo...ale vzhledem k tomu, že mám RD na dva roky a v létě nám skončí máme domluvu že manža zůstane do třílet s malou doma a budě dělat práci z domu aspon částečně a v téhleté situaci už fakt nepůjdu na RD
rimmel ty sfakt neumíš číst 😀
😀 😀 😀
naše realita v sociální sféře je taková, že nikdo kdo pracuje či žádá o sociální podpory pod mostem není. 😉 Žijeme si tu jako prasátka v žitě , jen nám to pořád nedochází. Stát nám dokonce dopřává i 3 roky placené MD ...
kubaka samozrejme mas pravdu, ale darmo , darmo... 😉
tak tak 😉
jako těm co prd o tom ví a ještě to odsuzujou a maj k tomu kdydy, bych upřímně a ze srdce přála , aby se jim v této sféřo vysralo....a pak mjusely samy do rachoty, pěkně dostat zavyučenou
lucen - no tak s tou MD na dva roky to je dost slušné. Já byla na 3 a bylo to taky dost dobré.
kubaka, aha, tak to je dobre vediet, ja ked prestanem splacat, tak sa veru na ulici alebo pod mostom mozem objavit velmi rychlo. V belgicku su exekutori veeeeeeelmi pohotovi.
henikav ... super si to napisala, uplne suhlasim 😉
henikav ... a myslim si, ze nielen v belgicku
no já se pojistila dopředu. KDyž bylo malému přes rok, začala jsem si přivydělávat takovým nápadem a rozjelo se to do byznysu, kterému se mohu věnovat dál po MD a naplno, rozšířit atd. Takže šťastná náhoda 😵
kub takže super
já dokonce zvažuju nabídku g5comu, práce v zahraničí samozřejmě i s rodinou.....ale uvidíme
heni - u nás jsou exekutoři taky a pěkně vyvádějí 😀
navíc mi taky splácíme bydlení - teda jen 3+1 v paneláku. Na barák nemáme 😀 Vždyť máš klučinu devítiletého, tak co řeším MD?? 😅
Jitřenko, ty jsi z toho určitě sama nešťastná, že musíš do práce. Naprosto chápu, že to někdy prostě nejde a musí nastat jiné řešení. Bohužel jak pro maminku, tak pro prcka, nedá se svítit. ☹ Já taky vyrůstala v jesličkách, jinak to nešlo a vidíš, žiju. Kupodivu si z toho nic nepamatuju, tak to asi nebylo tak hrozné, když to ve mě nenechalo následky. 😅 Neříkám, že je to ideální, abyste mě nechytily za věty, ale co má člověk dělat? 😕 Jiná věc je, že se stará tatínek, když pracuje maminka, proč ne? Taťka si to užije, prcek taky a maminka se přidá po práci. 😎
My jsme taky dost šetřili, abych mohla zůstat s prckama doma a nepoložilo nás to finančně. Prcek patří k mamince, zvlášť, pokud je tak malý a je na ni citově fixovaný, ale když musí maminka do práce, tak udělala určitě maximum proto, aby mohla být doma a jesle jsou určo to poslední řešení. Kdo z nás dá s radostí prcka do jeslí???? Jitřenko netrap se, jestli se chceš realizovat, tak se realizuj, ale bohužel přijdeš o nejkrásnější roky s dítětem, které ti už nikdy nikdo nevrátí. Tohle bych si rozmyslela radši dvakrát, aby mi to pak nebylo líto. Otázka taky je, jak to ponese malá. ☹ Drž se.
kubaka, aj ja som mala to stastie, najst si pracu, ktoru som potom mohla vykonavat aj doma, takze som bola aj s malym, aj som pracovala. Ale keby sme teraz mali druhe, tak to by uz muselo do jasliciek, jednoducho by sme nemali na vyber a nie je to o tom ze by sme sa nevedeli uskromnit. Jednoducho, tu mi daju 3 mesiace materskej, mozem si k tomu dobrat nejake rodicovske plus moju rocnu dovolenku dokopy teda maximalne 6 mesiacov a potom sup naspat do prace, pretoze by mi viac nikto nedal ani halier
Kubaka, ano mam 9 rocneho chlapceka ale keby sme neboli stratili babatko, tak by bolo teraz veru take jaslickove. A veru radsej jaslickove ako ziadne 😖
Já teda upřímně lituji mamky,co tady dostávají od vás takovou sodu?myslíte si,že jíé to snad není líto,že není s prckem?Kubaka-není pravda,že pokud pracuješ,nebo bereš sociální dávky,tak nejsi pod mostem,jak můžeš vědět,že matka prostě do práce musela z finančních důvodů?já netvrdím,že dítě do těch třech lert mámu a rodinu potřebuje,ale je plno lidí,kteří se dostávají do svízelné finanční situace a před takovými,kteří se dokáží odrazit od dna a sehnat si práci v době obrovské krize,by jste měli smeknout a ne bičovat kvůli tomu,že dají dítě do jeslí,jinak je pěkné,že se ti kubako vede,poslední dobou mám z tvých příspěvků pocit,že ty jsi prostě typický ukázkový případ ve všem,ale ruku na srdce-v dnešní době je trh podnikatelema a živnostmi přeplněn a lidi jsou rádi,když si seženou práci ve fabrice,já sama jsem doma s dětmi už 16let,ale to jenom proto,že mám nemocnou dceru,kdyby bylo třeba,tak bych holt taky musela 😝
nedá mi to a musím reagovat... plánuju být s dítětem doma 2 roky, kvůli penězům, ale i kvůli oboru, ve kterým pracuju... jsem si jistá, že mě 90% z vás odsoudí, to mi nevadí...jen je potřeba si uvědomit jednu věc, s kolika z vás byla maminka doma do vašich tří let..?? a pokud šla do práce dřív, protože prostě z nějakého důvodu musela, připadáte si "jiné"...já teda rozhodně ne... 😎
ja chapu, kdyz nedo chodi treba na 2 hodky do prace, nebo 1 - 2x tydne ne tech 8 hodin, u nas v praci kdyz neco nestihaji nebo tak tak mi taky zavolaji, vezmu si to domu a udelam kdyz malej spi, zas jim to odnesu, dam si tam kafe a pokecam 😉
ale na plny uvazek si to fakt predstavit neumim a ani nechci... uplne predat dite nekomu jinemu 😅
jitrenka: nic si z nich nerob,kazdy sa rozhodne podla seba a svojich moznosti
rimmel: nemam pocit,ze ked matka ide do roboty,tak to asi nie preto,ze by sa jej dvakrat chcelo,ale ze musi...ked vezmem do uvahy seba,tak onedlho to bude aj u nas celkom vtipne...pretoze materska pomali konci,nastupuje rodicovska,teda smiesnych 250eur,najomne mam 340...tak co myslis...ako to poriesim?? vzdy je to len o peniazoch,ak mas ty rodinu milionarov,tak ok,ale nie vsetci sme na tom ako ty
a to jsem ještě zapomněla dodat, že hodlám cca na úvazek 0,2 pracovat i při rodičovské.... tak a teď mě rozcupujte 😀

kubaka ale lucenek hovori ze maju "prasule" takze si nemyslim ze si bude hladat robotu