Mám doma malé dítě a pracuji. Jste na tom rovnako?
Ahojte holky,
dcera ma 11 mesicu a ja jsem zacala pracovat. Na plny uvazek. A nelibi se mi, ze se kazdy na me diva pres prsty, ze je moje holcicka moc mala atd. Proto, je tu nejaka maminka, ktera taky pracuje s tak "malym" ditetem? At se necitim sama.
wom ... viem o com hovoris, MM zacinal este kedysi pred VS pri stroji ako obrabac kovov, ale odvtedy sa doba riadne zmenila a skusenosti z praxe nema, takze nikto nevezme inziniera so sedemrocnou praxou konstruktera a technologa ku stroju sustruzit alebo frezovat aj ked volakedy pred 13-timi rokmi robil
womenne představ si, že mně to opravdu vyhovuje být 3 roky se svým dítětem doma. Proboha, co je na tom divného?? 6 let jsem čekala, než nastala situace, abych si dítě pořídila, než jsem byli s manžele zaopatřeni natolik, abychom si dítě pořídit mohli. Samo, že kdyby manžel přišel o práci, museli bychom to nějak řešit a třeba by i zůstal on na RD a do práce šla já. To je situace, kterou chápu a neodsuzuji. Ale že si dítě někdo pořídí do podnájmu a pak je strašně udivený, že mu mateřská nezaplatí ani ten nájem (jak tu někdo psal) a musí do práce, tak to je podle mě nezodpovědnost.
zuz ved prave bez praxe nemaš šancu najst v inom obore ako svojom nejaku pracu a ešte v dnešnej dobre 😖
marti ja ti to neberiem aj mne to vyhovovalo,dokonca pokial by ma situacia nedonutila by mi ani nenapadlo ist do prace ale nechapem prečo sa obuvate do inych matiek ktore pracuju chapeš?
marti taky bych byla ráda doma, kdybych nemusela, víš
marti najskor čitaj jj?
marti, pokud ti to vyhovuje a jsi šťastná, tak to je hlavní a je to super 😵
pro ostatní, je potřeba si uvědomit, že každej to máme prostě nastavený jinak o tom, co je dobře a co ne, si můžeme myslet každej, co chceme a nemá cenu někoho ukamenovat za to, že to prostě dělá jinak, než ostatní 😉
to je nad slnko jasnejsie, ze kazda matka bude radsej doma s malym, ako niekde v praci ... o tom nikto nepochybuje
martinka-kdo tady psal,že by mu nevyhovovalo být doma a kvůli tomu že šel do práce?já myslím,že každá normální máma by byla ráda se svým dítětem klidně i déle,ale do finanční situace a do jiných závažných důvodů nevidí nikdo z nás,tak bych si na tomhle základě teda nedovolila někoho tímhle nehorázným způsobem sejmout 😝
to není nezodpovědnost...někdy to být musí, nemá jinou možnost a chybama se člověk učí....
ako martinka ak si narazala na mna,my mame vlastny byt na ktory mame hypoteku 1,5 miliona korun na tridsat rokov a zaplatime 3,2 miliona...splacame ,,uz,,tri roky...moj chlap teraz momentalne zaraba 1000 eur v cistom,430 eur patime hypoteku,potom za byt,telefonne ucty ktore teda nie su velmi vysoke,poistky moje,draheho a malej,a dokopy s mojou materskou alebo teda s rodicovskym prispevkom si predstav ze nam zostavalo dost malo a dost sme sa museli uskromnit az privela,tak som sla do prace...nepride mi nic nezodpovedne na tom ked otehotniem cez antikoncepciu a napriek tomu ze nemam na dieta nasetrene peniaze nejdem na interupciu a tesim sa na to male a chcem mu dat co najviac lasky ale aj materialne veci 😠 takze najprv nez odsudis tak porozmyslaj...
ježíš, já se přece do nikoho nenavážím, svůj názor jsem napsala hned na první straně, a že někoho donutí okolnosti taky chápu. Nechápu maminky, co jsou v práci místo s dítětem a nemusí, ale je to samozřejmě jejich věc.
Ale nikoho tu nekamenuju, od toho jsou tu jiní
ne ne bejbypd, ty jsi to nebyla, musela bych se kouknout, ta kočka přispěla myslím jen jednou. Já ji použila jen jako příklad, to nebylo nic osobního.
martinka-a koho jsi tím teda myslela?tady pokud vím nikdo o nájmu nepsal a ty jsi napsala přece,že to tady někdo psal,tak nejdřív pořádně čti 😝 😝
Taky patřím mezi ty "strašné" matky, co šly brzo do práce 😅 Dělám to jen pro svoje potěšení a abych nezakrněla..moje práce mě baví a těším se tam...nedělám to pro peníze, manžel jich vydělá až dost 😀 Chodím do práce 1-2x v týdnu na 12 hodin, malá je zatím u mojí mamky a užívaj si to spolu 🙂 Nevidím na tom nic špatného..naopak...odpočinu si od mateřských starostí a jsem pak plná energie na hraní s malou..ale je to každýho věc 😉
každa matka chce pre svoje dieta to najlepšie a ktomu peniaze proste patria,čo ztoho že snim budeš 3 roky v kuse doma aono ti potom vyčitne že nema mobil,alebo horske kolo a ine to maju,že sa jemu smeju ake ma oblečenie.pretože to k dnešnemu svetu patri a nikto sa tomu nevyhne 🤐
Já opravdu nikoho neodsuzuji, ale myslím že je spousta lidí, kteří do toho dítěte VĚDOMĚ jdou s tím, že to nějak utáhnou a potom se diví. Přijde mi to škoda, asi je lepší si pár let počkat a pak si mateřství užít. Ale to je na jiné téma.
Olmouvám se, jestli jsem se někoho dotkla.
martinka tak potom prepac 😉
Tak jsem si to našla, byla to bibione, str.3. Ale já nevím, jak to má, byl to jen příklad, protože vím, že takových lidí je hodně.
martinka jen mala poznamka mimo tema priznavam, ale kdyby vsichni meli deti jen planovane a "zodpovedne" (teda prvne kariera, dost penez, vlastni bydleni bez dluhu- coz je dnes v podstate pro normalni lidi nemozne....)tak uz by asi lidstvo vymrelo🙂
martinka ... aj ja som mohla mozno s dietatom este pockat, lebo podmienky idealne nie su ... ale cakam uz tri roky, ze sa nieco zlepsi ... mam 28 rokov a MM 35 rokov ... no a cakat do dochodku sa mi nechce ... uz teraz to trvalo dost dlho, kym som bola konecne tehu ... tiez som mala taky nazor ako ty, ale sa mi otvorili oci - chvalabohu - a zmenila som sa
luuci přesně taky to mám tak, nabiju se a mám nenergy na malou...i když po nočních 12 vstávám v11 dám malé oběd jde hajat a pak drandíme po venku, měla bych být asi unavená, ale nejsem , malá mi dává energii
Ono je pravda, že občas není na výběr. Kamarádka s SK musela do práce po půl roce, protože by ji nedrželi místo. Ale v péči o malou se střídala s tatínkem dítěte a pokud měli směnu oba, tak vypomohla babička.
třeba moje tchýně taky neměla na výběr, svobodná matka, musela do práce jít..ale na manželovi se to podepsalo že šel od jedné chůvy k druhé...takže když jsme se domluvili že budu s malým doma tak to myslím pochopil už i kvůli sebe...že by takové dětsví asi svému dítěti nepřál..
ale právě že já bych dítě nechtěla kdybysme na to neměli, třeba před 6 lety bysme na něho ani neměli. ale zas chápu že někdo otěhotní neplánovaně a pak musí řešit finance..takže fakt odsuzovat někoho kdo musí do práce není pěkné
já vědět, že manža v roce malé přijde o práci tak asi taky odsunu plánování, ale to bych tak odsouvala furt, prostě zařídili jsme se a jde to
Holky je to fakt děs. Někdo tady chce podpořit a je vidět, že ji to osobně trápí a okamžitě dostane sodu.
Nemyslím si, že je řešení být na socialních dávkách jak píše Kubaka. Já za sebe bych se styděla, že se nedokážu uživit. Možná jsem divná. Já planuji doma být doma 2 roky a pak jít na úvazek 6hodin/den.
Jen by mě zajímalo vy co jste tak 100% zastánkyně být doma s dítětem co nejdéle co máte za profese?
mystique přesně...taky bych nešla na socku žádat..a co 3m dokazovat výpisy a žídspoti jak na tom jsme....tohle to je pro všechny zůčastněné menší zlo, to nejmenší
Taky máme dluhy, ne že né 🙂
Teď vypadám jako ta nejhorší odpůrkyně tady, ale kdepak, taky čtěte, co jsem napsala výše 🙂
Chápu že dá někdo dítě 2x týdně třeba babičce a jde se odreagovat do práce, na tom nic špatného nevidím.
marti nie nevypadaš 😉 to skor hore uvedene 😝 čo si mysella tym Bibione? 😕
No, ta psala že má skoro dvakrát takový nájem jako mateřskou (dala jsem mi jako příklad a holky se ptaly koho myslím)

zuzi znamy ma 2 vysoke školy je to hlavička pali mu to a je nezamestnany chcel robit obyčajneho robotnika pri lopate nikdy nebol a nikto opakujem nikto ho nezamestnal takže prosim kočky vyberte si 🙄