icon

Mám doma malé dítě a pracuji. Jste na tom rovnako?

jitrenka4505
7. mar 2010

Ahojte holky,
dcera ma 11 mesicu a ja jsem zacala pracovat. Na plny uvazek. A nelibi se mi, ze se kazdy na me diva pres prsty, ze je moje holcicka moc mala atd. Proto, je tu nejaka maminka, ktera taky pracuje s tak "malym" ditetem? At se necitim sama.

wsmoulinkaa
7. mar 2010

já jsem tak ráda že můžu být doma, že si odpočinu od práce....a hlavně teda si říkám, že už pak nikdy doma takhle nebudu, tak si to musím užít!!!! si to fakt užívám!
doma je to také práce ale taková jiná příjemnější 😅 😉

radka.m.
Odpoveď bola odstránená
lucenek
Odpoveď bola odstránená
kocule
7. mar 2010

Holky, mě třeba to ťu ťu ťu a ňu ňu ňu leze někdy na mozek, prostě z toho blbnu. 😝 A to jsem doma chvilku, za pár měsíců polezu po zdi. Jsem strašně ráda u toho, jak mrňousové rostou a jsem šťastná, že můžu být doma, ale někdy na pár hodinek vypadnout by taky neškodilo. 😅 Původně jsem se chtěla vracet na poloviční nebo menší úvazek po MD, učím, takže bych si rozvrh udělala tak, aby mi to pasovalo a nic by mi neuteklo, ale teď to nejde a je mi to fakt někdy líto. Vyčistila bych si hlavu. 😀 😀 😀 Zase ale nepřiijdu o vše podstatné z mrňousovskýho života a práce prostě počká. 😉 Znám taky maminy, co se vrátily brzo a pochvalují si to. Realizují se babičky a manžel a maminka není "protivná". 😀 😀 😀 Jo a pást se teda fakt nemíním! 😠 😠

womenne
7. mar 2010

kocule 😀 počkaj za chvilu ti ani stena nepostači ja mam niekedy pocit že šediviem už teraz a to maju kluci 4 roky nezavidim tebe 😉

brisalek
7. mar 2010

Pokud jde o tema, urcite treba lucenek nema na vybranou a nezaslouzi si odsoudit kor od nejakych supermatek z konika🙂
Nejsem zastancem jesli a take si myslim, ze matka je pro dite potreba, ale jeste spis jeden clovek, ktery s nim travi vetsinu casu...takze i treba tatinek a pak je to OK

To, ze je nekdo s diteme 3 roky doma jeste neznamena, ze mu 100% dava vic a lip ho vychovava nez ten, kdo s nim travi treba polovinu casu!!
Pokud to neni tak , ze je mimi xx mesiCU zvkle jen na maminku a pak raz na raz do jesli, ale ze uz od mala ho hlida obcas nekdo jiny...tak si myslim, ze to neni tak hrozne.

Myslim, ze ten kdo zvlada praci , kdyz musi a jeste se dobre starat o deti, zaslouzi obdiv ne odsoudit.

martinka81
Odpoveď bola odstránená
wsmoulinkaa
7. mar 2010

já vás tady normálně hltám 😀 jsem to musela číst od začátku.....

jen nevím proč se to tu řeší, když se nic nevyřeší....chuděra zakladatelka, chtěla si tu poklábosit s podobnou situací

lucenek
7. mar 2010

birsalek,já to vidím na malé, je společenská (ale to je i povahou), když jdu práce nikdy před ní neutíkám a nezavírám dveře když třeba pláče...pohladím a povím, že mami musí do práce a že ráno přijde, nechci rozhodně utíkat, malá si celkem zvykla a i mě to bolí, když odcházím takto.....ale zase kdykoli je malá nemocná vyměním si službu jde to převeksovat, dětné maminy neslouží štědrý den...je to o domluvě.
Mám kolegyni co je jen s malou máme je stejně staré a ani nejezdí MHD neb se bojí že by ji tam malá řvala....nechodí s ní nikam.....to fakt za rok a půl až půjde malá do školky budou jatka.....

wjerushka
7. mar 2010

Tak tohle téma je vskutku zajímavé, i když mi přijde, že se diskuze odvíjí úplně jinak než chtěla zakladatelka. Já jsem pro to, aby když matka chce do práce se vrátila Jesle už vypadají úplně jinak, než za našeho dětství a určitě si zakladatelka tématu vše důkladně rozmyslela, kdo bude hlídat a komu může s klidným svědomím své dítě svěřit.
Vy co tady do pracujících matek ryjete mi neříkejte, že nepřišla chvíle, kdyjste měly plný zuby pokakaných plínek dětské výživy atd. Je to fajn přijít do styku s jinými lidmi než maminami a řešit jiná témata než mateřská. A rozhodně jsou obory, kde se nevyplácí na delší dobu úplně vypadnout. Pak by se dost těžko hledala práce po mateřské.

martinka81
7. mar 2010

Já bych jen chtěla podotknout, že zakladatelka nenapasala, že by do práce musela...

lucenek
7. mar 2010

u nás v okolí jsou jedny soukromé jesle, erudovaný personál, vše pro dítě včetně plen, bio strava.....(jakonetvrdím, že musí být bio), aledenní pobyt stojí 700Kč, maras co?
U nás se snad rozjede firemní školka s nepřetržitým provozem, tak uvidíme jak na tom budem

martinka81
7. mar 2010

700/den? tak to se pomalu nevyplatí do té práce chodit 😀

meleri
7. mar 2010

martinka

já si pamatuju že ta Jitřenka kdysi psala o té technice vyřvávání, když nechce mimi spát..jenže mimču bylo pár týdnů..někoho to prostě asi nebaví..

wsmoulinkaa
7. mar 2010

ale to je přece úplně jedno co napsala....nechtěla se cítit sama a chtěla si tady popovídat s maminkama co chodí "brzo" do práce a ne se tu poučovat. 😒

wsmoulinkaa
Odpoveď bola odstránená
womenne
7. mar 2010

wjerushka nie oni su dokonale mamičky vieš? 😉 a tie ktore sa nestotožnuju s ich nazorom považuju ani nejdem pisat čo 🤐 vid.kubake vadi ked nekto nieje s dietatom čo najdlhšie ale snaži sa zabezpečit rodinu,rimmel vadi ked matka nakupuje dietatu hodne hračiek,beruške ked nepracuje muž.....

meleri
7. mar 2010

hm mě to nevadí, jenom jsem si vzpomněla že už něco podobného tady psala, že ji to nebaví furt novorozence uspávat...at si to každý dělá jak chce! 🙂

martinka81
7. mar 2010

Nic mi to neříká 😕

kocule
Odpoveď bola odstránená
wsmoulinkaa
7. mar 2010

aha tak to jste si podobný 😀 ok v poho 😉 🙂

wsmoulinkaa
Odpoveď bola odstránená
kocule
Odpoveď bola odstránená
kocule
7. mar 2010

Šmouli... 😀 😀 😀

Já se obávám, že tohle zakladatelka asi slyšet nechtěla, jenže se to skoro vždycky zvrhne úplně jinam. A je docela smutné, jak se někteří čertí, pokud má člověk jiný názor. 😖 Jsem asi na hlavu. 😀 😀 😀 😀

wsmoulinkaa
Odpoveď bola odstránená
kocule
Odpoveď bola odstránená
wsmoulinkaa
Odpoveď bola odstránená
kocule
Odpoveď bola odstránená
wsmoulinkaa
Odpoveď bola odstránená
sherry28
7. mar 2010

zakladatelka hlavně hledala někoho, kdo také chodí do práce od malého dítěte a je jedno jestli musí nebo ne 😕 je přece každého věc jak to dělá a nemyslím si, že protože já jsem doma a do práce bych od malého nešla, by byly ženy co chodí, špatné mamky. Ono kolikrát taková mamka na MD může být horší než ta co chodí do práce 😀