Mám doma malé dítě a pracuji. Jste na tom rovnako?
Ahojte holky,
dcera ma 11 mesicu a ja jsem zacala pracovat. Na plny uvazek. A nelibi se mi, ze se kazdy na me diva pres prsty, ze je moje holcicka moc mala atd. Proto, je tu nejaka maminka, ktera taky pracuje s tak "malym" ditetem? At se necitim sama.
radka 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀
radka.m: 😉 🙂
já bych se takovýma řečma nenechala vytáčet. holt některé ženy mají pocit, že jsou super matky a mají asi patent na vše, co dělají, jinak to prostě být nemůže.
je fajn, zůstat dlouho s dítětem doma, ale naprosto se mi příčí názor, že je to absolutně to nejlepší,co lze pro své děti udělat. podle mě jde taky o kvalitu společně stráveného času, ne jen o kvantitu.nevím, proč by mamina, která se z nejrůznějších důvodů rozhodla pracovat, musela být automaticky špatná. at jí k tomu vede finanční situace nebo tlak z práce. nemohu se zbavit dojmu, že ty štěkající maminy, kterým se to příčí, mají pravděpodobně práci, kde je nikdo nepostrádá. fajn pro ně, ale ne každá to takhle má. na druhou stranu ani neodsuzuju to, když si tak nějaké ženy chtějí odpočinout od dětátka. holt nějaké matky odpočívaj u počítače, krafaj o blbostech a jejich nulová připadá hodnota k čemukoliv je žádná, jiné alespon dělají něco smysluplného.
*přidaná hodnota
gs208 v něčem bych souhlasila v něčem ne. Mě za ty 2 a půl roku, co jsem doma, volali z práce nesčetněkrát, vždy jsem odmítla, pravda je to hodně dáno tím, že jedna babička je daleko a druhá, vlastně obě, chodí do práce. Na jesle bych nepřistoupila. Mně to prostě dává smysl, to že jsem s malým doma a věnuju se mu, naplňuje mě to. Je to sice klišé, ale já to tak cítím. Rozhodně tím nechci říct, že maminka, která jde na pár hodin do práce a dítě je s někým z rodiny, je špatná máma. Píšeš že jde o kvalitu, ne o kvantitu, souhlas, ale nějak mám dojem, že ta kvalita, je tou kvantitou podmíněna.To by pak mohla být supermatka ta, co má dítě v děcáku a jednou za měsíc s ním stráví kvalitně naplněný a rozvržený víkend.
Rimmel ty tu odsuduješ maminy, kt. dajú bäbatká skôr do školky, či jasiel.
A ty kedy sa chystáš dať???? Až v 3 rokoch? či skôr????!!!!!!!!
Najviac milujem tie ktoré vody kážu, a víno pijú 😠
a ešte majú tú drzosť odsudzovať, a ohovárať!!! 😔 a samé tak činia.... neuveritelné...
martinka81> Co se té kvality týče, nemluvila jsem o žádných opačných extrémech. Jen jsem chtěla poukázat na to, o co je horší mamina, která chodí na nějaký částečný úvazek do práce než ta, která je tedy s dítětem celou dobu doma, ale velkou část času tráví například na počítači.
gs208 v tom případě souhlas 🙂
Nemyslím si že matka, ktorá odíde skôr do práce, musí byť horšia než tá, ktorá zostane doma. Už to tu niekto spomínal, že práve taká, môže byť mnohokrát lepšia.
Plne podporujem zakladateľku 😉 nič sa neboj, ži a nechaj žiť 😀 je to predsa Tvoj život.
Ja som odišla od staršej do práce, keď mala 8,5 mesiaca. Starala sa o ňu babka, teda svokra a zvládli sme to výborne. Keď išla prvýkrát do škôlky a potom ešte zhruba týždeň, museli sme ju plašiť po dvore, tak sa jej nechcelo ísť domov 🙂 Išla som do práce, pretože sme zobrali hypotéku na stavbu domu a okrem toho máme aj iné pôžičky. Kebyže mám inú možnosť, nejdem tak skoro do práce, ale tri roky by mi asi tiež bolo veľa 😒
A keďže do nového domu nové bábätko, teraz máme chlapčeka a od neho som odišla do práce hneď po MD a tiež sa o neho stará svokra spolu so svokrom, ráno prídu k nám a keď sa vrátime z práce, idú domov.
My sme traja súrodenci a od oboch starších mama šla do práce po skončení MD, ako to niekedy bolo. Až pri najmladšej sestre ostala do jej dvoch rokov, aj to preto, lebo jej svokra sa začala starať o bratrancov a sesternice a na segru už čas nemala 😉 A sme tu, vychovaní jak sa patrí
Tak ještě něco, podle mě spokojené dítě = spokojená matka. Pokud j matka v práci spokojená, ráda se vrátí i dřív a bude fakt vracet k dětátku vyrovnaná, bude se na něho těšit a zlepší se právě ta kvalita stráveného času. To je jeden typ. Samozřejmě přiměřeně.
Druhý typ matek je třeba ten, které jsou štastné, že můžou strávit s malým tolik času a tak dlouho doma a naplňuje je to. Podle mě jsou oba případy naprosto v pořádku. A nemá smysl si mezi sebou něco vyčítat nebo se kvůli tomu napadat.
Mojich par poznamok:
1. ahoj zakladatelka temy, tak ako Ty sa chystam do prace a moj syn pojde ako 14mesacny do jasiel. Mam svoju pracu rada, naplna ma a sebarealizacia v nej mi pomaha rast a vzdelava ma. V mojom rozhodnuti podporilo aj moje okolie.
2. vsetky pseudoalfamatky, ktore tu zakladatelku temy odsudzujete sa zamyslite nad tym, ze za par hodin od vzniku temy tu par nickov popisalo 7stran... ako ten cas stravili Vase deti?
ginger_fox tak ty jsi přesně ten případ, který nikdy nepochopím, ani kdych se pos..., sorry
martinka ... a preco ju nepochopis? ... ja keby som mala pracu, do ktorej rada chodim, tak v tom problem nevidim, ale u mna bude navrat len nutnost ... ak samozrejme pocas MD nenajdem nieco ine, lepsie
Mě to přijde spíš smutný ☹ ☹ šoupnout malé dítě do jesliček a jít se "seberealizovat" do práce 😒 Otázka zní: Tak proč sis pořizovala dítě, když nebudeš s ním? 😕 😕
ja myslim,ze Martinka mysli bod c. 2
suhlas s martimarti 😉
Rimmel, ale ved aj ty ideš dávať svoje dieťa skor do školky, tak potom o čom tu píšeš???!!!!