Mám doma malé dítě a pracuji. Jste na tom rovnako?
Ahojte holky,
dcera ma 11 mesicu a ja jsem zacala pracovat. Na plny uvazek. A nelibi se mi, ze se kazdy na me diva pres prsty, ze je moje holcicka moc mala atd. Proto, je tu nejaka maminka, ktera taky pracuje s tak "malym" ditetem? At se necitim sama.
okrem toho, je tu 25 resp. 30 dní dovolenky, 14 dní paragrafov, niekedy nejaká tá očr-ka, a už sú z toho minimálne tri mesiaca voľna, ktoré si mamičky užijú so svojimi ratolesťami 😀 a občas príde jedna alebo druhá babka a občas nejaký súrodenec a ten rôčik zbehne jedna radosť 😉
nikoletka, ja idem studovat, dieta ide do skolky 3krat do tyzdna na 3-5 hodin max v roku a pol..... 😝
plus v skolke bude otec k dispozicii kedy len treba a na obed si ho bude na hodinku bravat.
este mas nejaky dotaz?
Ahoj, celou diskuzi jsem nečetla (a jelikož vidím hádky i na poslední straně, tak se mi nechce), ale pracuji od Davídkouvých osmi měsíců. Sice "jen na poloviční úvazek 🙂 ale i tak je to záhul. Nejvíc je to o hlavě taky mám v sobě pořád nějaké výčitky, ale už jsem jich většinu překonala. Docela nedávno jsme to tu řešili v nějaké diskuzi a dozvěděla jsem se o sobě "hezké věci. Já jsem fyzicky v práci jen v 3x v týdnu na půl dne, zbytek dělám z domova. Prcka mi hlídá moje sestra a tatínek. Zatím je to tak že pokud jsem pryč tak si na mě prcek nevzpomene, až příjdu tak moji pozornost požaduje první hodinu pořád (pořídila jsem nosítko a je spokojenost na obou stranách. Neříkám že je ideální, ale zase si zkouší jiné hry, chodí na velmi dlouhé procházky - vidím na něm, že nestrádá 🙂 Jinak pokdu se povede tak bych chtěla v tomto režimu pracovat tak 4,5 let až do dalšího prcka. Mě se zase vadí zvyknout dítě na celodenní péči maminky a pak ho ve třech letech předat na celý den do školky. Takže zakladatelko určitě v tom nejsi sama. Ráda si budu vyměnovat zkušenosti s někým kdo je na tom podobně, klidně i přes IP.
Sonya - na Slovensku máte 14 dní paragrafů? 😲 Myslíš tím omluvené placené volno z práce?
A tu dovolenou - to mají všichni? Nebo v jakém oboru pracuješ? V ČR je dovolená 4 týdny (učitelé mají samozřejmě více), v mé práci je díky odborům 5 týdnů + 1 den paragrafu na čtvrtletí na jedno dítě. A už to si můžu skákat, že je to více než je ze zákona povinné.
a kde odsuduzujem napis mi....???kde hovorim daco skarede niekomu???? prosim pripomen mi nejak si nespominam.
baby, myslim, ze sa tu zbytocne odsudzujete a urazata ... aj tak spolocne riesenie nenajdete, kazda ma svoj nazor ... ja som napriklad ten typ, ze doma len tak tri roky urcite nevydrzim ... este tak rok a pol ... ale uz mam vymyslenu alternativu, ze budem aj pracovat a zaroven budem doma s malym - profirodicovstvo, pripravujem sa na to uz teraz ... ale este to ma jednu chybicku krasy ... budeme potrebovat väcsi byt, aby sme sa tomu mohli venovat
rimmel a ty s tym nemas problem, ze svoje dieta odlozis na 3-5 hodin az 3krat v tyzdni len preto ze si si nechala dieta skor ako si dostudovala??? Tiez by sme ti mohli zacat vycitat, ze ti je studium prednejsie ako vlastne dieta.
Mozno pri tomto prirovnani pochopis, ze kazda mamina robi okolo svojho dietata vsetko ako najlepsie vie a nikto nie je dokonaly, ani ty
Rimmel:
"a henikav ked pises ze si si nerobla dieta aby si zostala doma tri roky snim, tak naco teda si si robila dieta? aby si porodila a co najskor ho supla do jasli aby si si zase mohla zit svoj zivot ci nechapem? ale to uz ja podpichujem sorry! "
"henikav kazda mamicka co da dieta do skolky priskoro sa tu bude ako ty obhajovat, ale faktom ostava, ze dieta tak male 11m ma byt pri matke a nie medzi cudzimi ludmi, to je priroda..no v dnesnej uponahlanej dobe to vyzera inak ze ano.....
a to uz ani nehovorim o tom ze JA chcem byt s babatkom..nechcem ho hned niekde supnut, babatkami su iba raz..a ako meleri hovori, nevidim ziadny prinos v jaslach..az okolo 2-2.5 roku zivota babatka zacina pre ne byt vhodne aby sa motali medzi inymi detmi lebo vtedy dosiahnu vyvojovy milnik a kolektiv v tomto veku uz potrebuju. mladsie babatka nie, tie potrebuju mamicku a otecka, no ti dnes ozaj nemaju vobec ziadny cas "
.. a všade súhlasiš s matkami, ktoré chcu byt celu matersku s dieťatkom. Ale ved ty ides robiť opak...
ale akosi, si to zabudla spomenúť 😝 🙄
shaula - 7 dní na seba, 7 na člena rodiny 😀 , ak si darca krvi, robí to navyše ďalšie 3 dni (ja som 😀 )
my máme v práci nárok vďaka odborom na 25 dní dovolenky a po dovŕšení veku 33, bude to 30, takže super ne? 😀 😀 😀
henikav, presne!!!
ahoj, tak já jsem doma 8 měsíců a vyloženě si to užívám. Moje kolegyně nastoupila v půl roce do práce, přestože jí k tomu nevedly finanční důvody (pro které bych to ještě pochopila) prý se doma s dítetem NUDÍ a představovala si jen jak bude upravená chodit za kočárkem 😠 😒 no tele. Nevím jestli je to věkem (je jí 24 let), ale některé její názory jsou na pokraji odebrání sociálkou 😝 My se doma teda rozhodně nenudíme, a argument že doma "zblbnu"? Nemyslím se "jaký si to uděláš, takový to máš" 😉
henikav, ja som nemala dieta pocas skoly...dieta bolo planovane a vysku zacinam teraz v septembri. a nemyslim si ze 3-5 hod.3krat v tyzdni, resp jeden den 3 druhy 4 a treti 5 hodin mi zabrani vo vychove mojho syna, naopak rozmyslala som nad tym vela, a skolka mu spravi dobre, nakolko sme tu nemame ziadnu rodinu a maly sa nestretava s vela ludmi, kapacita skolky je 6-10 deti a su tam 3 zeny, s kt. je muz z prace "kamarat" starsie pane ktore sa o neho dobre postaraju a daju mu individualny pristup a zaujem. cize v mojom pripade toto bude pre syna len prinosom., tiez si ho bude na obedy bravat muz, kedze v skolka sa nachadza v jeho praci.
cize nemozes povedat ze mi je studium prednejsie, nakolko toto je prinosom pre mojho syna, kebyze nebolo, vyserem sa nato a skolu o rok prelozim, co neni problem. 😉
ja by som studium urcite odlozila ... na pracu su ine dovody, treba peniaze ... ale chvalabohu VS uz mam za sebou
nikolette ano nemala som z toho dobry pocit dokym sme sa nerozhodli pre toto riesenie..vid hore napisane 😝
Zuzi, presne tak. Studium sa dá odložiť. Ale ked niekto nemá z čoho žiť, tak do práce jednoducho musí, z pochopiteľných dôvodov!!! 😉
😀 😀 😀
rimmel ty si fakt protiřečíš
nikolete!! ale tu sa bavime o full time nastupe do prace!!! tiez si zabudla skopirovat to, kde pisem, resp pytam sa autorky ci by neslo ist na part time do prace
na mna nemas nikol, vzdy ti najdem protiargument, pretoze len hladas chybu na mne ale nenaajdes 😝 😀
Evulka, samozrejme, to je dobre ze si to uzivas. Rec bola o tom ze si to kazda mamina zariadi podla svojho citenia a podla svojich financnych, alebo rodinnych moznosti. Ved o tom to je, ze kazdemu vyhovuje nieco ine, preto je hlupe a primitivne podla mna niekoho odsudit bez toho aby clovek poznal situaciu. Zakladatelka temy hladala maminu v podobnej situacii a nie to, aby ju poniektore zjazdili ako nejaku chuderu neschopnu a zlu matku, pretoze to nie je vzdy o tom, ze dobra matka je len ta co si posedi doma tri roky. Dobra matka je o niecom inom. Ci uz sa tie 3 roky stara o dieta doma, alebo ho nosi do jasliciek. Rimmel len vyslovene vyhladava a rype, lebo sa potom na tom zabava ako sa moze hadat. Som rada ze nie ja som jej chlap, lebo by som si asi hodila maslu ak je takato aj doma 😀 😀 😀 😀
nikollete a stale si mi nenapisala kde akoze odsudzujem ci urazam ine matky 😎
jsou tací co chtějí děti a pak si dodělávají VŠ- proč ne.......ale ještě horší jsou ty, co jdou nejdřív po kariéře a pak děti a nakonec přijdou na to, že se ani nedočkají vnoučat 😀 si jako nevyberete 😎

Proč?, mně to prostě přijde naprosto nepochopitelné, antimateřské, dítě pro mě bude vždy tisíckrát přednější než nějaká práce. Vždyť je to ještě takový drobeček. Proč jsi ho teda měla? Nedokážu to pochopit, omlouvám se.