icon

Manko na kase - práca za pokladňou

luckaaaaaa__
29. júl 2021

Dobrý deň,
pracujem asi týždeň ako brigádnička za kasou a dnes pri uzávierke sme zistili, že tam chýba 30 €, hneď som ich musela dať zo svojho. (nemala som s tým problém, omyly sa stávajú). Zmluvu som ešte neodpisovala a pracujem na dohodu (brigáda). Dalo by sa to nejak inak riešiť?
Vopred ďakujem za rady.

luccija
29. júl 2021

@luckaaaaaa__ áno máš to zaplatiť, keď pracuješ na kase iba ty a vieš určite, že Tí tam nikto nevliezol.U kamarátky v práci robila na pumpe, keď išla na WC kolega jej vliezol do kasy a zobral peniaze.Prvy x si myslela, že sa pomýlila na ďalšej zmene znova... na kamere potom videli, že jej to zobral on.Takze mysli aj na takéto veci...

panelacikova
29. júl 2021

@nafka0483 neviem ako dnes, ale kedysi aj zamestnanci kaufu na TPP mali rovnaké podmienky ako brigádnici 🙂 robila som vedúcu pokladní pred "sto" rokmi 🙂

marco2
29. júl 2021

Brigádnici hmotnú zodpovednosť nepodpisujú a v prípade manka sa im manko nedáva ani platiť, robila som s tym 35 rokov

jankapepe
29. júl 2021

@janai1 pracuje bez zmluvy lebo robí na dohodu. Aj to je pracovný pomer 🙃

jankapepe
29. júl 2021

@ckocka
@simca06022011
@iwesska
@kate_cs

Pracuje na dohodu!

jankapepe
29. júl 2021

@luckaaaaaa__ dá sa to riešiť len tak že si dáš lepší pozor na peniaze. Pozor pri vydávaní, preberaní peňazí, vždy si ich prerataj! Pozor na rozmienacov, na falošné bankovky rovnako 😁

ajka0207
29. júl 2021

@mandarinka555 my sme v Kauflande hradili len manko nad desať eur, pred deviatimi rokmi. Hmotnú zodpovednosť som ale nepodpísala, zamestnanci áno, ale tiež platili len nad tých desať eur.

kate_cs
29. júl 2021

@jankapepe ak pracuje na dohodu, tiež musí mat uzavretú pracovnú zmluvu “Dohoda o pracovnej činnosti” alebo “Dohodu o brigádnickej práci študentov” Ak nemá podpísanú žiadnu zmluvu, pracuje na čierno!

ckocka
29. júl 2021

@jankapepe To máš trocha popletené, práca na dohodu naozaj neznamená že sa dohodnú v krčme pri pive.

elanor
29. júl 2021

Kauf nema hmotnu zodpovednost, kmenovi zamestnanici urcite nie. Brigadnici neviem, ale tiez asi nie.

jankapepe
29. júl 2021

@kate_cs veď uviedla že pracuje na dohodu hneď v úvode! T.j. má podpísanú ,, dohodu,,
Pracovnú zmluvu by podpisovala v prípade tpp.

jankapepe
29. júl 2021

@ckocka pracovný pomer na dohodu.....o vykonaní práce....či pracovnej činnosti je normálna forma pracovno právneho vzťahu!
Autorka nikde nepíše že robí načierno!

jankapepe
29. júl 2021

@luckaaaaaa__ robíš načierno? Alebo máš podpísanú dohodu???

kate_cs
29. júl 2021

@jankapepe autorka píše “zmluvu som ešte nepodpisovala”
Kym nemáš podpísanú zmluvu a BOZP, nemáš čo vykonávať pracovnú činnosť.

jankapepe
29. júl 2021

@kate_cs keď máš podpísanú dohodu o pracovnej činnosti nepodpisujes pracovnú zmluvu.
No nič, počkáme si na vyjadrenie autorky 🙂

janai1
29. júl 2021

@jankapepe pri dohode tiež podpisuješ zmluvu

sticker
jankapepe
29. júl 2021

@janai1 zákonník práce rozlišuje pracovnú zmluvu a formy dohody. Časť 2, časť 9

jankapepe
29. júl 2021

@janai1 pri dohode nepodpisujes pracovnú zmluvu. Podpisujes dohodu o...... pracovnej činnosti, ..... vykonaní práce.......

luckaaaaaa__
autor
30. júl 2021

@majulino Pani, s ktorou som volala povedala, že mi zmluva príde poštou, už je to dlhšie a stále nič. Pracujem na dohodu.

nafka0483
30. júl 2021

@mandarinka555 Robila som v Kauflande niekedy v rokoch 2009-2011 a vtedy to bolo tak ako pisem. Odvtedy uz mozno davaju podpisovat HZ.

luckaaaaaa__
autor
30. júl 2021

@rora Chýbalo nejakých 31 €. Na začiatku zmeny mám vklad 250,-€. Večer sme to prepočítavali s kolegyňou a chýbalo tam toľko.

nafka0483
30. júl 2021

@majulino Bez zmluvy robi plno ludi :D aj ja som prvu smenu odrobila nez zmluvy "neoficialne" akoze na skusku - bol pri mne cely cas iny zamestnanec a oni sa potom rozhodli ci ma beru a ja ci to ozaj chcem. Ale pravidla sa odvtedy mohli zmenit.

luckaaaaaa__
autor
30. júl 2021

@nafka0483 a ako sa to potom riešilo prosím?

nafka0483
30. júl 2021

@luckaaaaaa__ Moje manko? "Nijak" - podpisala som papier ze som bola upozornena, ze som mala take manko. To je vsetko. Nic som neplatila kedze som nemala hmotnu zodpovednost.

Ty si dohodu o brigade este nepodpisala, ano? To myslis zmluvou - papier o tom ze mas brigadu ma dohodu.

majulino
30. júl 2021

@luckaaaaaa__ takze mas podpisany papier dohodu o brigadnickej cinnosti? Alebo iny kde sa spomina dohoda však?

luckaaaaaa__
autor
30. júl 2021

@jankapepe
@nafka0483 dohodu o brigáde som ešte nepodpísala. Jediné čo podpisujem sú odpracované hodiny a na konci dňa uzávierku.

poopsie
30. júl 2021

Gratulujem, že ti chýbalo len 30€. A vitaj v realite skoro všetkých čo pracujú s hotovosťou(nerátam tých bez hmotnej zodpovednosti) možno sa ti to zdalo, že sú to len také bezvýznamné papieriky... Poučenie do budúcnosti? Dva krát rátaj a každú jednu bankovku musíš suchnut aby sa ti nezlepila...

majulino
30. júl 2021

@nafka0483 jedine kde som si odrobila prvú smenu bez zmluvy a dohody bol Vietnamec. Inak vsede mi rovno dali dohodu alebo ihned zmluvu, bez toho ma ani nezaucali. A ak som po tom jednom dni nemala záujem, rovno sa ta dohoda roztrhala, nakolko este nebola odovzdana na úrad

nafka0483
30. júl 2021

@majulino Ok, tvoja skusenost.
Moja je ina. Bola som mladucka a hlupa, teraz by som bez zmluvy neidrobila ani hodinu, vytedy som dala 4 a nasledne podpisala zmluvu.

jankapepe
30. júl 2021

@luckaaaaaa__ takže nerobíš na dohodu, robíš načierno.....? Vieš že pokutu v prípade kontroly dostaneš aj ty, nielen zamestnávateľ?
330€ si odloz