Manko na kase - práca za pokladňou
Dobrý deň,
pracujem asi týždeň ako brigádnička za kasou a dnes pri uzávierke sme zistili, že tam chýba 30 €, hneď som ich musela dať zo svojho. (nemala som s tým problém, omyly sa stávajú). Zmluvu som ešte neodpisovala a pracujem na dohodu (brigáda). Dalo by sa to nejak inak riešiť?
Vopred ďakujem za rady.
@nafka0483 neviem ako dnes, ale kedysi aj zamestnanci kaufu na TPP mali rovnaké podmienky ako brigádnici 🙂 robila som vedúcu pokladní pred "sto" rokmi 🙂
Brigádnici hmotnú zodpovednosť nepodpisujú a v prípade manka sa im manko nedáva ani platiť, robila som s tym 35 rokov
@ckocka
@simca06022011
@iwesska
@kate_cs
Pracuje na dohodu!
@luckaaaaaa__ dá sa to riešiť len tak že si dáš lepší pozor na peniaze. Pozor pri vydávaní, preberaní peňazí, vždy si ich prerataj! Pozor na rozmienacov, na falošné bankovky rovnako 😁
@mandarinka555 my sme v Kauflande hradili len manko nad desať eur, pred deviatimi rokmi. Hmotnú zodpovednosť som ale nepodpísala, zamestnanci áno, ale tiež platili len nad tých desať eur.
Kauf nema hmotnu zodpovednost, kmenovi zamestnanici urcite nie. Brigadnici neviem, ale tiez asi nie.
@luckaaaaaa__ robíš načierno? Alebo máš podpísanú dohodu???
@majulino Pani, s ktorou som volala povedala, že mi zmluva príde poštou, už je to dlhšie a stále nič. Pracujem na dohodu.
@mandarinka555 Robila som v Kauflande niekedy v rokoch 2009-2011 a vtedy to bolo tak ako pisem. Odvtedy uz mozno davaju podpisovat HZ.
@rora Chýbalo nejakých 31 €. Na začiatku zmeny mám vklad 250,-€. Večer sme to prepočítavali s kolegyňou a chýbalo tam toľko.
@nafka0483 a ako sa to potom riešilo prosím?
@luckaaaaaa__ Moje manko? "Nijak" - podpisala som papier ze som bola upozornena, ze som mala take manko. To je vsetko. Nic som neplatila kedze som nemala hmotnu zodpovednost.
Ty si dohodu o brigade este nepodpisala, ano? To myslis zmluvou - papier o tom ze mas brigadu ma dohodu.
@luckaaaaaa__ takze mas podpisany papier dohodu o brigadnickej cinnosti? Alebo iny kde sa spomina dohoda však?
Gratulujem, že ti chýbalo len 30€. A vitaj v realite skoro všetkých čo pracujú s hotovosťou(nerátam tých bez hmotnej zodpovednosti) možno sa ti to zdalo, že sú to len také bezvýznamné papieriky... Poučenie do budúcnosti? Dva krát rátaj a každú jednu bankovku musíš suchnut aby sa ti nezlepila...
@luckaaaaaa__ takže nerobíš na dohodu, robíš načierno.....? Vieš že pokutu v prípade kontroly dostaneš aj ty, nielen zamestnávateľ?
330€ si odloz

@luckaaaaaa__ áno máš to zaplatiť, keď pracuješ na kase iba ty a vieš určite, že Tí tam nikto nevliezol.U kamarátky v práci robila na pumpe, keď išla na WC kolega jej vliezol do kasy a zobral peniaze.Prvy x si myslela, že sa pomýlila na ďalšej zmene znova... na kamere potom videli, že jej to zobral on.Takze mysli aj na takéto veci...