Máte vianočný večierok v rámci osobného voľna?
Vianocny vecierok mate v ramci osobneho volna alebo ako firemnu akciu?
A napriklad manazeri, co maju pracovne vecere, to maju v ramci pracovneho casu.
Samozreme!
@reuska1 takto to ma aj kamoska, ktora pracuje v zdravotnickom zariadeni. Ze kto si zaplati sam, tak ide. Oznamia im termin a nasledne sa rozhodnu, ze ci pojdu alebo nepojdu. Ona je sama s dietatom, tak ona vacsinou nechodila (aj z financnych dovodov).
@muchotrafka298 tak ale ja to zas beriem.....ludia by asi neboli nadseni, keby uradnici plateni statom hodovali za statne. A uz nam zrusili aj branny den v lete, takze ak chceme gulasovku, tak tiez len v ramci dovolenky.. .tento rok sme ani nemali....
Vianočný večierok u nás platený nieje, účasť je predpokladám dobrovoľná. Ale napr keď máme 2-dnovy teambuilding, tak okrem toho že sa dobre najeme, máme krátke školenie, wellness a kultúrny program, tak to máme aj normálne zaplatené (obe dni po 8 hodín) ako by sme boli v práci 🙂
@reuska1 ona pracuje v sukromnom zariadeni, ale jasne ze chapem, ze vy nemozete, ked mate prachy od statu. Ze spravime si zurku za pol miliona a danovy poplatnici nam to cvaknu.
Myslíš, či necháme deti samé v škôlke a ideme na párty? Samozrejme, že až po pracovnej dobe. Manžel tak isto, väčšinou to má ako vianočnú večeru so začiatkom okolo šiestej 😉 (a platíme si to my, prípadne s príspevkom zo sociálneho fondu - len aby nedošlo k špekuláciám).
My mavame piatok vecer po praci. Mozme odist skorej z roboty a nadrobit si iny den, nie je to povinne, takze kazdeho volba
A manazeri si mozu dovolit mat pracovne vecere, lebo su manazeri, teda ak myslime tych fundovanych.
Povazujete vianocny vecierok za pracu? Je to benefit od zamestnavatela s jedlom, pitim a zabavou zadarmo. Po praci, ale nemusite sa ho zucastnit. Ked sa firme nedarilo, mali sme len obed - kapustnicu v jedalni. Inokedy sme mali cely den teambuilding v ramci pracovneho casu.
@lucka_ke ze jedlo,pitie zdarma. Ha ha. My si veceru, miestnost platime.
Večer v čase voľna, ide to zo sociálneho fondu a nepijeme, takže zas za tu večeru a divadlo toho veľa neminieme z neho. Ani mi nenapadlo to brať ako pracovný čas 😀 Moj muž je manažér a pracovné večere majú platené - teambuildingy a večierky ešte aj diéty dostane, keďže sú v zahraničí obvykle a spojené so školeniami. Ale teda zamestnávateľ je z Nemecka.
hmm, tak v starej praci sme mali teambilding spojeny s vianocnym vecierkom. v utorok na obed sa koncilo s pracou, cestovalo sa na centralu, ubytko a cesta na miesto konania sa teambildingu a spat na ubytko, na druhy den sme boli na centrale a co trebalo este dochystat (dost veci, lebo hlavna organizatorka si nechala kvantum veci na poslednu chvilu), sme pomahali dochystat, potom vecer zraz pred firmou, odtial autobusom do hotela a zabava, jedlo, pitie a taxik rano na ubytko plateny firmou. este ranajky boli platene a potom uz dovolenka az do januara... v podstate mimorakuski pracovnici mali plateny aj let zo svojej krajiny do viedne a spat... ako odhadujem cenu tejto vianocnej akcie na peknych par 10 tisic...
Ta predstava ze niekto si mysli ze pracovna vecera s cudzimi ludmi je to iste ako firemny vecierok kde sa clovek zabava s kolegami.... 🙈🤦♀️
Nie nieje u nas pracovny vecierok v ramci pracovneho casu a aj tak pride u nas kazdy rok minimalne 600 ludi dobrovolne vonvolnom case sa zabavit najest a vypit si a uzit zabavu. 🙂
A prosím ťa skôr by sa riešil úraz na akcií? Ako pracovný? 😉 Detto si myslíš že počas pracovnej doby máš požehnanie piť?
Jasné že to máš v rámci pracovného voľna a je na tebe či pôjdeš alebo nie. Ale je to dobré na nadviazanie lepších vzťahov
Po robote . Skončíme a začíname 😅
my máme v rámci voľna, ide kto sa nahlási vopred, kôli službám, manžel v rámci voľna nenahlasujú sa, on robi len ráno
@autorka ono je rozdiel co myslíš pod pojmom vianočný večierok, čisto nejakú vyslovene party alebo obycajnu vianočnú kapustnicu.
Party mame vždy po pracovnom čase, kapustnicu zaciname v ramci pracovného času s tým, ze ked chces ostávaš dlhšie (pre teba teda už keď ti padla), keď nie tak sa dojdes len cisto najesť a napiť a o 16.ked ti padla ideš domov. Všetky "posedenia" takto mávame, ze začínajú cca. 2 hod.este v rámci práce (to si teda v praci) a pokračujú potom ďalej. Účasť už samozrejme dobrovoľná.
Mame aj aj.
My nie len,ze to samozrejme nemáme pocitane ako pracu, ale si to aj sami platíme a nie málo vzhľadom k miestu a úrovni občerstvenia. Takže uz len večierok gratis na peknom mieste s dobrým jedlom ,by som považovala za vyhru. 🙂
my máme vianocne posedenie napr. tento rok 22.12. , čo už vačšina protestuje, že je veľmi neskoro....deň pred tým všetci na školskej akcii do 19.00...je to zo Soc. fondu a dobrovolne, ale vacsinou vsetci pridu...
Ešte stále si niektoré myslí, že byť tri roky doma na rodičaku je OK ? 🙈🙈🙈
Táto otázka, asi topka na koníku 😁😁😁
Ja pracujem v MŠ.Je to rôzne.Pracovala som v škôlke,kde keď bola plánovaná akcia - posedenie pre zamestnancov na vianoce alebo koniec roka, bolo to od cca 13tej,čiže škôlka bola v ten deň len doobeda.Teraz pracujem v inej a tu už sa také veci riešia až po 16tej,čiže po pracovnej dobe
samozrejme - robotnik, manazer - vzdy v ramci osobneho volna, cize ak to bol velky vecierok zacinal v piatok poobede a koncil kratko po polnoci. Niekedy som mala aj ubytko a ranajky a potom domov. Ved je to dobrovolne. Naviac zamestnanec za to neplati, tak co chces este preplacat ?
U nás bolo 2x do roka,v lete a vianočný.Kto nemal službu a chcel,prišiel.Vacsinou to bola bieda,lebo nikto nechcel.😂Aale asi s rozdielom,že sme si všetko museli zaplatiť..nie ako v iných firmách.
@reuska1 popzeraj za co stat plati, su tam aj podobne veci, aj kyticky a podobne smakocinky.
Tiez vzdy v case osobneho volna, vzdy som robila tam, kde sme mali skoro vsetko preplatene, nikdy sme sa neskladali, to ked si chceli ist mimo sadnut kolegovci.
My budeme mať v práci alebo lepšie povedané na centrále firmy večer ale na druhý deň sme už doma lebo večierok je vo štvrtok.
Pracovne vecere nemame zapocitane u nas do pracovneho casu, ani vecierok ...
Vianocny vecierok mame vzdy v sobotu, cize pocas osobneho volna.
Posledne roky mame najprv divadelne predstavenie a potom je zabava, jedlo, pitie, hudba a pod. Firma nam zabezpeci dovoz aj odvoz z vecierka. Je to benefit od zamestnavatela.
Ale najpr. moj otec robil na fakulte a oni si robievali take posedenie pri kapustnici a to mali vramci pracovnej doby. Ale to by som asi nenazvala vianocnym vecierkom 😉

Vecierok mame po praci pocas osobného volna ale zvycajne nas sef pusti domov o 2-3hodky skor aby sme sa nachystali a tie mame zaratane ako odrobene