Môj šéf ma urazil
Robím v kvetinárstve iba pár týždňov a aj to len pár dní, bo môj trojročný syn je ešte doma, nezobrali ho do škôlky. Chodím tri dni robiť, po tých 3 dňoch som unavena na smrť, hlavne nervy mam znicene. rada robim s kvetmi a mam uz aj dlhorocnu prax, ale toto som este nezazila. no hlavne ide o to, ze som si bola pre vyplatu, ktoru som samozrejme nedostala, ale urazit ma dokazali. strhla sa burka musela som so synom ostat v kvetinarstve a ked prisiel sef, po 3 minutach povedal, aby som prisla v piatok do prace, co na tom vobec nie sme dohodnuty a nakoniec dodal aby som si viacej davala pozor na syna, ktory tam bol somnou a hral sa vonku.
@sissy27 ja som to pochopila tak, že ona si tam s dieťaťom prišla len pre výplatu, lebo ju nevie poslať cez účet, tak boli dohodnutí, že ju vyplatí v hotovosti. Výplatu jej nedal, ale jej len rozkazoval, čo má urobiť, i keď v ten deň mala voľno a ešte sa ohradil, že má nevychované dieťa ...
@lilila65 Mna by teda tiez velmi nasralo, kebyze som mu tam spravila pol obchodu, tahala 12tky a nakoniec by mi povedal, ze ma nevyplati. Ved na co sa chodi do prace? kvoli peniazom... Mne to tak pripada, ze sef hlada vsetky mozne vyhovorky, aby nemusel vyplatit. Sam sa citi ako blbec, ze nema peniaze na vyplatu, tak sa chova ako arogant, aby to zakryl... Ja ta chapem, si sklamana, lebo si pocitala s tym, ze dostanes teraz peniaze, ale namiesto penazi sa ti dostalo iba drzeho spravania a kopu prikazov. Koho by to nenasralo? - Iba blbca.
predpokladam, ze nemas zmluvu s nim uzavretu pisomne ani nic taketo
neviem, ci si v situacii tuto pracu zanechat, ale ak to mozes urobit, tak k tomu este vybav kontrolu na inspektorate pre neho a udaj ho (ak ste boli dohodnuti na vyplateni mzdy a nevyplatil ti ju) ...aj ustna dohoda je zakonna
@celasapremenim mam s nim podpisanu dohodu o vykonani prace, ale on mal velke reci, ze chce niekoho so skusenostami ako som ja a ze dobre ma ohodnoti, este som mu ako sprosta bola zaucat v druhej predajni zenicku, ktoru som lutovala, ze tak rychlo ju chodi do vody a necha ju sama prvy den pracovat. potom, ze mu miznu peniaze, bo uz aj to sa tam stalo.
chapem, ze niektore mate svoj nazor, ale pisala som uz, ze nie prvy den v zivote som nastupila do prace a viem ako to chodi v zivote.
@lilila65 no dobre, len ak vidis, ze sa nedostanes ani k prvej dohodnutej vyplate, tak to chces pre neho dalej pracovat zadarmo ci ako?
k tomu, co si otiera hubu o to, ako si vychovavas dieta, sa ani nevyjadrujem
ja som bola v situacii, kedy podnikatel po mnou danej vypovedi, mi odsuval vyplatenie poslednych dvoch vyplat cca 4 mesiace, vybavila som mu kontrolu, ale bolo to uz davno a o tri dni som mala peniaze na ucte a vytoceny bol do nepricetna, lebo platil pokuty za to, nebola som jediny pripad vtedy, tiez si myslel, ze si zamestnanci nepomozu
@celasapremenim pre vyplatu pojdem, ked nie tak sa da udat aspon za tu sumu co mi musi dat podla uradu prace, ale od nabuduceho tyzdna uz nenastupim, teraz mam volno a dneska mu oznamim, ze uz naozaj koncim, este aj tetanicky zachvat som vcera dostala, bo ma tak nastval, teraz cela trpnem
@veronika33 no a kde tam vidíš urážku alebo poníženie? chcel od nej nejakú prácu navyše - ale na to sa dá normálne povedať nie, to nie je predsa urážka alebo ponižovanie... a znova opakujem - deti na pracovisko nepatria, či prídeš po mzdu alebo na klebety za kolegyňou...
beriem, že šéf chcel možno niečo navyše, ale rozhodne sa to nedá považovať za urážku či ponižovanie...
a ešte madam sa tu bude ocapovať, že šéf si vydržiava kolegyňu, že šéf je neschopný a nevie nič o biznise, ktorý robí, že len ona je tam tá schopná - áno, pravá dáma sa nezapre 😀 😀 😀 len aby si ju niekto nepodal za ohováranie... zamestnankyňa a kolegyňa snov, namojdušu 😀 😀 😀
@lilila65 prajem ti, aby si si nasla fajn pracu
@celasapremenim diki uz sa mi podarilo, nieco od leta, ale praca sa da zohnat, len treba chciet
@sissy27 no urážku vidím asi vtom, že jej vykrikoval, že má nevychované dieťa.
Keď to pozerám z hľadiska matky, asi každá normálna matka je na svoje deti citlivá, tak ani mne by sa nepáčilo, keby mi niekto hovoril, že mám nevychované dieťa a pritom ho vôbec nepozná a dokonca ani sám žiadne dieťa nevychoval.
Nerozumiem, prečo by dieťa nemohlo prísť v čase matkinho voľna s ňou na návštevu na pracovisko? Viem že sú samozrejme pracoviská, kde je nebezpečné, aby sa tam ktokoľvek nepovolaný zdržoval, ale obchod s kvetmi tam určite nepatrí. Ešte som nevidela žiadne kvetinárstvo, žeby tam bol vstup deťom zakázaný. A oni boli v ten deň vlastne návštevníkmi.
no, to je teda diskusia... akože ..teraz by sme tu mali všetky písať, že ... aj mňa ten môj šéf nas..l ... (btw robí to stále a ja mu to premanentne vraciam ... 😀 niet nad dobré vzťahy so šéfmi😉 ...) a aké ja mám "chuderky" kolegyne, lebo si s nimi šéf "nezačal" a už vôbec nemajú pracovné príležitosti ... aj keby neviem ako chceli ...( jednak majú malé deti, alebo už majú moc veľké deti t.j. vačšinou majú väčšie šance aj pri tej vysokej nezamestnanosti baby bez detí... ) ... a ani neviete ako som sa veľmi urazila, keď mi šéf povedal, aby som si dala pozor na dieťa - syna, keď bol u mňa v práci ... lebo by takého malého živého drobca chcel mať doma... a ešte viac som sa urazila, keď mi povedal, že si mám dávať pozor aj na dcérku-ktorá tiež bola u mňa v práci ... lebo také "neposlušné malé žieňa, ktoré komunikuje štýlom ...čo na srdci, to na jazyku"(no, gény sa nezaprú...😉) ...by doma nechcel (verím mu, lebo má doma také už dve😀 )...našťastie nepracujem v kvetinárstve, takže škody by neboli také veľké, keby niečo tie moje deti tu u mňa "poškodili" ... tipujem, že len takých pártisíc eur... 😅 ....takže ženy-matky... som vytočená... ešte aj tá výplata mi chodí dva mesiace pozadu ...ale..."chodí" na účet....😀 (tak, len teraz neviem, či je to dobre, alebo zle, možno keby mi ju vyplatili na ruku, mohlo by to byť viac...bez papierov...😉 ...)
PS: sorry, nič v zlom, len som to skrátka musela "akože" napísať ... ale...možno by som mala radšej založiť diskusiu...
@lilila65 myslim, ze to vbec nemyslel tak ze si zla matka... kto vie, co videl... podla mna riesis hluposti, nehnevaj sa. Mozno sa bal ze sa synovi nieco stane ked si sam beha pred obchodom, pises ze ma iba 3 roky. Mozno nerad vidi, ked sa mu vykecavaju predavacky v obchode, kolegyna mala pracovat a bol z toho nervozny (poznam tiez z reality, ze nas ide z toho porazit). Nech si hovori co chce.. k pracovnej naplni.. ver mi su aj horsie.... skor by ma trapilo 1. ci vobec pracujete legalne (vyplata sa da platit aj v hotovosti samozrejme). 2. zmluvne podmienky ake mate dohodnute, ci sa dodrzuju... prehadzovanie tovaru a prekladanie je bohuzial praca v obchode, uznajme si, kvetinarstva uz davno nie su od toho ze sa naaranzuje kytica a hotovo. Predava sa tam aj vsetko mozne aj nemozne... Ak ti praca nevyhovuje, samozrejme mozes odist a to cim skor tym lepsie, ak mas vypovednu lehotu, nech ta nenatahuje ;)
Ja neviem, ale zda sa mi divne ako tu niektore moralizuju ze dieta nemoze prist s rodicom na pracovisko ☹
Ved lilila tam nebola vo svojej pracovnej dobe a je to kvetinarstvo- priestor kam moze prist hocikto, nie nemocnica, hasicska stanica alebo nieco podobne. To akoze vsetky predavacky co prave nie su v praci, chcu si nakupit a maju so sebou dieta, tak nemozu ist do toho obchodu kde su zamestnane, lebo dieta na pracovisko nesmu vodit 😖
@simca06022011 hral sa s detmi pod stromcekom a to ze on chcel aby som tam prisla, aj ked vedel, ze nemam kde dat dieta a bol odomna len na dva metre. nema rad deti, je este chlapec, je taky stary ako ja a no jednoducho, este podla mna nedospel a vela je to nanho. no dneska mi zavolal akoze sa ospravedlnil, ale som povedala, ze somnou nech uz nepocita
dobre si urobila 😀 😀 🙂 😉
@jalucija no ja som sa chcela pred rokmi do podnikania s kvetmi, este ma aj z uradu poslala na kurz podnikania zamerane na predaj kvetov, presnejsie darcekova predajna, kedze na slovensku nemozes podnikat s kvetmi. da sa na tom pekne zarobit, len musis vediet ako na to a hlavne pripravit si nervy na to, bo podnikat na slovensku je tazke, ale da sa z toho vyzit.
na takeho sefa sa vybodni.poznam,co je to doprosovat sa svojich penazi a citit sa trapne,ked ti da TVOJE peniaze.
@lilila65 tak toto som ani ja nepochopila, pises ze ta urazilo ,ze tvoj sef si MYSLI,ze tvoje dieta je nevychovane... Azda citas jeho myslienky? 🙂
@crystal333 nie necitam, on mi to oznamil a surovo.
nakoniec sef sa mi ospravedlnil a zaplatil mi, dostala som naviac, kedze som zaucala jednu zenicku o 15 rokov odomna starsiu a chcel aby som unho ostala, nakoniec som povedala, ze raz tyzdenne pridem na 3 hodinky pomoct.
@eeffka no kazdy ma svoj nazor a v dnesnom svete sa mamicky pod 30tkou beru za mlade mamicky a hlavne tu v ziline.
u mna je dieta na prvom mieste a to, ze moj sef mi dal za pravdu vyzera, ze som sa moc nezachovala ako dieta, ale ako zena, ktora si chrani svoje dieta a hlavne cest, kedze nie som pes ani ziadne ine zviera, nikto by sa tak nemal spravat ku zenam, mamickam,

Ja som si to čítala trikrát a nechápem. 😀