Môže finančná nerovnováha ovplyvniť vzťah?
Ja sa snažím naozaj mať čo najlepšiu výplatu mávam aj 1750€ v cistom aj 1850 ako kedy a môj priateľ ma do 800€ proste nechcem byt povrchna dlhu dobu som to neriešila ale už mi to začína vadiť lebo ma auto chce na ňom napríklad meniť rozvody ktoré stoja toľko čo je jeho mesačná výplata tak je jasne že kto to bude musieť zatiahnuť… a už ma to nebaví to niesu len tie rozvody toho je viac..
čo si o tom myslite ?
@chodec15 asi ako komu, ja byt chlapom :D tak by mi vadilo mat taku partnerku, ktora sa spolieha nato, ze necakane vydavky a podobne potiahne partner.. nejde o to, ze ma jeden z partnerov nizsi plat, ale ako sa k tomu stavia. ak je partner pohodlny/lenivy a spolieha sa na svoju polovicku, ze ona zaplati vacsinu, prip. nejake necakane vydavky atd a nic s touto situaciou nechce robit, tak to nie je v poriadku - ci uz je to zena, alebo muz, co zaraba menej
@autorka , určitý platový nepomer by mi nevadil , ja som tiež vždy zarábala viac ako môj muž , čo by mi vadilo , že si neplní tú prirodzenú mužskú rolu , teda ochrannu a finančnú stabilitu v tej rodine. Drvivá väčšina mužo čo odchádza na materskú nefunguje ako žena na materskej , teda plne sú podporovaný full servisom od ženy, teda má zvyčajne všetko pripravené a stará sa len o dieťa. Partnerka po príchode z práce varí na druhý deň , perie a upratuje domácnosť. Obrátiť biologické role do budúcna a stierať rozdiely medzi mužom a ženou nie je dobré , v určitom momente sa to láme a je nespokojnosť na obidvoch stranách .
AK ti uz teraz vadi, ze mas vyssi plat a v podstate ty ho dotujes, tak by som sa zamyslela nad tym, ci to ma zmysel, taky vztah. Kym nemate deti, lebo potom on bude robit a ty doma s detmi a tvoj plat vam bude velmi chybat....
Keby tu napísala žena, že zarába 800 eur, tak samé príspevky, že aj to musí niekto robiť, že nemôže byť každá manažérka, právnická... Že aj za pásom robia ľudia. A zrazu je tu taký človek odpadom
@katka700
@betulinka1 tiez som to pochopila tak…
Resp. Ze autorke nevadi mozno tak to ze zaraba menej. Ako to ze s tym nechce nic ine spravit. Ale ked nieco taha za neho. Resp dotuje ho financiami.
Tie peniaze vie autorka setrit. Investovat. Precestovat.
Tiez sa pytam-kto plati byvanie? Stravu?
Aspon tam prispieva nieco?
@zmrzlinka2021 nikto predsa nepise, ze jej priatel je odpad.. :D ale sama autorka sa vyjadrila, ze priatel je pohodlny a nechce menit pracu, nema ani poriadne ukoncene vzdelanie, skratka je mu dobre, lebo vie, ze priatelka veci zatiahne.. to nie je spravny pristup. ani keby to bolo naopak
Stačí mu lebo ma sugar mommy asi toľko no
@chodec15 za mna toto plati ked ste manzelia. nie ked len s niekym chodis. to moze byt clovek aj dobrovolne nezamestnany a prizivovat sa na tom druhom, lebo ved su to spolcone peniaze? :D mne (a ocividne aj autorke) to pride ako vyuzivanie z jeho strany, kedze nema tuzbu (a ani dovod) nieco na svojej sucasnej situacii/praci menit
@zmrzlinka2021, nikto nenapísal, že je odpad. Ale človek, ktorý nie je OCHOTNY zarobiť ani toľko, ako sú jeho vlastné výdavky, je do vzťahu veľmi nevhodný partner. Napriek akejkoľvek rovnoprávnosti, stále je to výhradne žena, ktorá môže otehotnieť a porodiť a riskuje tým svoje zdravie i život, je dosť pochopiteľne, že je u nej obvyklá potreba istoty vyššia. Lenivý s neambiciozny chlap nebude s nadšením behať okolo domácnosti a dietata, to je ilúzia.
Ja by som s takym muzom bez akychkolvek ambicii proste nebola. Ako sa bude starat, ked tebe vypadne prijem pocas rodicaku, z coho budete zit? 🤷🏼♀️ Nevadilo by mi ak by na zciatku vztahu muz zarabal menej ak vidim, ze sa snazi, je pracovity a do buducna ma nejaky potencial.
@chodec15 ja by som sa nenechala niekym vydrziavat :D
@chodec15 urcite po nicom inom autorka netuzi, ako si vziat lenivca, ktoreho uz teraz musi zivit :D
@anjelicek26 tu nejde o to,ze on zaraba vyrazne menej, ale ze s tym nechce nic robit a caka,ze jeho zivotne naklady bude financovat frajerka....kazdy normalny chlap keby mal taku frajerku, ktorej musi vsetko platit,lebo ona by bola leniva pohnut ritou a lepsie zarobit, by skor ci neskor tiez zdvihol kotvy. Taketo vyzirky si chovaju len pani z "vyssich kruhov", ktori na to maju a od vztahu ocalavaju nieco ine ako plnohodnotny partnersky zivot... priemerne zarabajuci chlap by tiez dlho nevydrzal financovat lenivu zensku, takze nie, nie je to v poroadku a bezne ani naopak...
@zmrzlinka2021 je ine ked zaraba 800€ zena a ked muz. Inak poznam kopec mužov, ktory ako plat donesu 800€ ale maju este milion aktivít aby doniesli peniaze a dokazu si este privyrobiť. Lebo ked je zena na RD tak asi ako budu zit???? Byvanie postavili vlastnými rukami a su velmi šikovní. Základný plat beru ako prijem z ktoreho sa im platia odvody. A Ano chlap, ktory bez zdravotného dovodu donesie 800€, inak si nezarobí a od svojej partnerky ocakava, ze mu bude platit rozvody na aute, nie je schopný si tu zenu upratat ako manzelku, predpkladam, ze autorka plati aj v domacnosti viac, napriklad pre mna je 0 a ja by som s takym nikdy nebola.
velmi zly pristup k zivotu, nejde primarne o vysku platu, ale o to, ze jemu staci a on sa nepretrhne. On sa nepretrhne, ked budes mat diet chore, ked ty budes chora, ked by si chcela nahodou dom, on sa nepretrhne, jemu bude stacit dvojizbacik, hlavne, ze nemusi nic robit.
Za mňa je jedno, koľko zarába, dôležité je, aby vyskakoval len do výšky svojich príjmov a neočakával financovanie od teba/ rodičov/ iných. To, že ty mu máš platiť to auto, to ti on povedal?
ako sa hovori "ak sa jeho povaha da vyvazit zlatom" je tok...ale ak je priemerny, budes cely zivot v strese, aj ked su aj horsie pripady, rozny lenivi "dávkači" co lezia cely den
len sa priprav na smutny zivot, kebyze si prisla o svoj prijem, (napr. rodicovska, PN) ziadne vylety, pocitanie kazdeho eura
Myslim si, ze Tvoj partner ma nizky prijem, no na druhu stranu, ak by si mala priatela, co zaraba 4000€ v cistom a Ty tych 1800€, tak to by Ti uz nevadilo, keby on plati nejake veci Tebe, len opacne je problem?
Ja by som mu nedávala na opravu jeho auta, keď mu stačí jeho plat, nech si z neho zaplatí aspoň svoje výdavky.
Ja si myslím že je úplne prirodzené ak žena hľadá do budúcna muža ktorý má byť pre ńu finančnou stabilitou , obzvášť ak chce deti . Normálna žena ani tak nemyslí na seba ale práve na to svoje potomstvo , aby sa mu dostalo to čo je potrebné. Muž ktorý si chce založiť do budúcna rodinu , je jeho psou povinnosťou ju vedieť zabezpečiť , je to jeho prirodzená biologická úloha. Po ňom zas nikto nechce aby rodil a kojil .
A to po akom čase si toto zbadala že robíš/platíš?
@sashabb tak spravodlive by predsa bolo, keby sa o domacnost staraju obaja bez ohladu na vysku platu, takze nerozumiem Tvojmu komentaru. Ci Ty musis doma lietat ako sarkan, ked ma Tvoj muz vyssi prijem ako Ty a on sa vala cely den na gauci? Lebo ja nastastie nie 😉 A teda ked autorka chcela chlapa, ktory by bol na jej platovej urovni alebo vyssej, tak logicky sa nemala ulakomit na prveho robosa co okolo nej presiel. Nemyslim si totiz, ze doteraz robil nejakeho vysoko postaveneho manazera, ale ze je robosom s minimalkou cely zivot. Zle si vyberie a potom vyplakava, ze chlap malo zarobi. Ci cakala, ze teraz kvoli nej, niekto, co ma uplne ine zivotne nastavenie, priority a urcite nema ani ziadne poriadne vzdelanie si urobi doktorat z jadrovej fyziky, lebo ona ma lepsiu pracu ako on? To by bola asi dost naivna predstava... Jemu zrejme vyhovuje to kde robi a kolko zarobi, to, ze pyta peniaze od autorky je uz druha vec. Je iba jeho priatelka, nemusi mu ich vobec dat, ale nech si potom spomenie, ci by sa jej to pacilo, keby je ona na druhej strane.

kým zarabas ti to je zatiaľ jedno ale čo keď pride doba keď budete mat deti ?budes nervozna že nemáš taký príjem že si nemozes dovolit štandard ktorý si mala a on ti nedá ? keď sa niečo pokazi zaco to zaplatí? pošli ho naspat k mamicke či sa to jej bude pacit . Keď pojdes na dovolenku celej rodine to budes platiť ty? Časom u vás nastanú hádky kvôli tomu lebo sa nevie postarať skús niekedy povedat že nemáš .