icon

Môžem učiť na prvom stupni, keď mám bakalára?

lalalala8
14. jún 2025

Ahojte
mam dokonceny Bc. predskolska elementarna pedagogika a dokoncujem si Mgr ucitelstvo pre primarne vzdelavanie. Mozem ist uz teraz ucit na 1.stupen aj ked este nemam dokonceny Mgr.? Popripade ak ano, existuje na to nejaky zakon alebo paragraf ktory to potvrdzuje?
Dakujem vopred

Strana
z2
dunajranger
15. jún 2025

Poznám osobne dvoch ľudí ktorí učili na ZŠ s tým že jeden bol iba Bc a druhý nemal ani len Bc.

kajka23
15. jún 2025
@zuzanockamt

@kajka23 Nemôžeš porovnávať MŠ a ZŠ, v MŠ stačí aj stredná škola. Samozrejme pedagogická.

@zuzanockamt žiaľ je to tak učiť môže, keď sa dohodne s vedením,že si dorobí Mgr.tak ako som spomínala mám veľa takých kolegýň.Ja to neporovnávam len som chcela poukázať na podobné praktiky,keď nie sú učitelia tak sa to aj takto robí.

zuzanockamt
15. jún 2025
@kajka23

@zuzanockamt žiaľ je to tak učiť môže, keď sa dohodne s vedením,že si dorobí Mgr.tak ako som spomínala mám veľa takých kolegýň.Ja to neporovnávam len som chcela poukázať na podobné praktiky,keď nie sú učitelia tak sa to aj takto robí.

@kajka23 Áno, bohužiaľ. A bude horšie.

asocial
15. jún 2025
@zuzanockamt

@matkahelka Očividne môže, nuž aj to svedčí o úrovni školstva ... Čo už 🤦 No nič, krásnu sobotu všetkým. Bežím do práce 🙂

@zuzanockamt moze. okrem toho, uroven skolstva - ver mi, ze niekedy je nekvalifikovany clovek alebo clovek z inej profesie lepsi pedagog ako niekto, kto to ma vystudovane. a najsmiesnejsie je, ked sa VS titulom ohanaju niektori, ktori robili skolu dialkovo a pritom viem na ake kadejake SOS-ky chodili (hovorime najma o prvom stupni). + Moja teoria, titul z teba nerobi ani mudrejsieho ani lepsieho cloveka (nie, nezavidim, vzdelanie mam😀, titul zo zasady nepouzivam, aj ked robim v prostredi, kde si ho pisu vsetci).

zuzanockamt
15. jún 2025
@asocial

@zuzanockamt moze. okrem toho, uroven skolstva - ver mi, ze niekedy je nekvalifikovany clovek alebo clovek z inej profesie lepsi pedagog ako niekto, kto to ma vystudovane. a najsmiesnejsie je, ked sa VS titulom ohanaju niektori, ktori robili skolu dialkovo a pritom viem na ake kadejake SOS-ky chodili (hovorime najma o prvom stupni). + Moja teoria, titul z teba nerobi ani mudrejsieho ani lepsieho cloveka (nie, nezavidim, vzdelanie mam😀, titul zo zasady nepouzivam, aj ked robim v prostredi, kde si ho pisu vsetci).

@asocial Ďalšia, ktorá nechápe o čo tu ide.

btus
15. jún 2025
@lukbe

@btus ale nezaradia ťa, myslím, ako kvalifikovanú.

@lukbe nie, nezaradia.

kiki68
15. jún 2025
@kajka23

@kajka23 Ale v com je to realne zle? Lebo tie dva roky uz zazraky nespravia, tam je iba zaver metodiky, metodologie, psychologia a prax. Ale ked ma ten clovek uz nieco oducene a zaroven na tej skole moze robit prax a neskor vyskum, tak je to idealne. To hlavne z aprobacie uz ma za 3 roky absolvovane a ked to ma doklepnut, tak za mna lepsie ked uci.

kiki68
15. jún 2025
@sella38
Odpoveď bola zmazaná

@sella38 tak to je vsade, myslis, ze inde je trava zelensia? V AT uz mozes ist ucit aj bez ped aprobacie, dostanes 6 mes online kurz a ficis. Nejsou lidi a nebudou. Pretoze ucit idu ludia iba na gymple, tam je to krasa, ale kto pojde k turcinom na nejaku ucnovku? To je za trest a podobne je to na Slovensku. Zaujem ucit je iba na urcitych skolach a nie na tych s horsimi ziakmi. Je to realita skolstva a to sa neda zmenit. Hlavne ten, kto ide ucit si musi uvedomit, ze to ma karierne mizivy postup. Ak teda nejdes robit na VS a nechces skoncit niekde napr na inspektorate. Lebo poznam aj takych, co su iba metodici a nikdy okrem tej praxe neucili v terene

Strana
z2