Muž chce odísť zo štátnej správy kvôli kolegom s deťmi
Viem, na akej som stránke a aký náklad dostanem, ale aj tak to napíšem, lebo už to potrebujem zo seba dostať. Môj muž pracuje v štátnej správe, je to jeho vysnívaná práca, ale rozmýšľa že odíde kvôli kolegom s deťmi. Sme spolu 7 rokov, z toho 2 manželia. Keď sme spolu iba chodili, tak schytával samé víkendy a nočné a všetky sviatky, lebo veď “slobodný”, ostatní musia byť s detičkami. Povedalo sa, že kto robí na Vianoce, tak nebude na Silvestra, jasné že robil aj aj a pre istotu aj Veľkú noc aj Všech svätých a samozrejme dovolenka len v máji alebo septembri, lebo v júni treba deti povyťahovať zo školy za lepšie ceny a v júli a auguste vykryť prázdniny. Dúfali sme, že sa to zlepší po svadbe, ale ani ako ženatého ho nikto nerešpektuje, lebo veď nemáme deti. Chcela som sa len vypísať, ale možno by ste sa niektoré mohli aj zamyslieť, že aj tí vaši slobodní kolegovia chcú mať niekedy voľno cez sviatok a nechcú robiť za vás prácu cez vaše OČRky a majú aj svoj život a že je každého rozhodnutie si narobiť deti a nikto nemusí na vás brať ohľad. Takýmto tempom to o chvíľu prestane tých slobodných a bezdetných baviť a som potom zvedavá, kto bude na Štedrý večer riešiť pokusy o samovraždu, autonehody alebo na Silvestra zašívať odtrhnuté prsty a hasiť domy.
Vsetko je o komunikacii s nadriadeným. A vies ako sa hovori, zabudol vol, ze telatom bol.ak raz budes mat deti, spomen si na tento prispevok. Ps ja robim na sluzby a mam deti, takze viem o com to je. Vsetko dobre💞
No tak buď je chlap málo asertívny a využívajú ho, alebo žena doma otrasná a takto sa snaží utiecť, vyber si.🤷♂️
@sheila121
Ja viem, že som tu dobre, stačí si pozrieť tie diskusie, či doktorka vypíše OČR len tak, lebo X vyhovoriek - škôlka nie je, súkromnú si nezaplatia, opatrovateľku nezaplatia, tábor nezaplatia, nič sa nedá a najlepšie tie konšpirácie, ako zatlačiť na kolegov aby zaskočili.
Netrepoc tu blbosti. Nikto s deťmi nemá výhody. Môj muž slúži aj sviatky (robil Silvester aj Veľkú noc), aj víkendy, prázdniny. Nikto žiadne ohľady neberie. Vyjde služba, maká. Takmer ho doma ani nevidíme.
No vlastne máš recht😀 som zvedavá ako ťa tu roznesú na kopytách.Ja tiež nemám deti ani ich neplánujem.Ale robím sama na seba.Nemám ani zamestnancov takže s týmto nemám problém našťastie.Ale to je fakt že bezdetných v práci využívajú viac.Na toto sa sťažuje vela bezdetných ludí čo poznám
Roky rokúce som robila ako slobodná a bezdetná.lebo kolegyne mali deti.Potom som už ja bola mama s malými deťmi a prišli " nové" slobodne bez detí .tak sa to presunulo na nich....nie všetky tie smeny.ale väčšina.Tetaz som zas " bezdetná" deti dospelé a samozrejme prednosť majú tie s deťmi napr.si berú voľno cez prázdniny..
A tak to má byť..raz si v tej skupine raz v druhej..
Teraz sa do mňa obuju všetky úplne bezdetné.ci majú robiť nonstop....nie...ale zariaďte si to v práci....a poraďte tým kolegyniam s malými deťmi kam ich odložiť keď sú choré alebo cez Vianoce.Na rozdiel od detnych autorka s mužom môžu ísť na dovolenku aj v máji.juni.sept.oktobri...
A nikto sa nemusí uvedomovať.my jeho kolegovia nie sme..nech sa ozve a nech to riešia...spravodlivo..
Ale veľa veci aj tu spravodlivost v tomto pochopíš.az keď vy budete mať deti...vtedy vám ústretovosť kolegov príde vhod.
A že sa neozval, jasné že sa ozval, najprv nováčikovia musia robiť sviatky, potom zase bol slobodný, teraz bezdetný. Plánovač mu nahodí službu a proste musí ísť, nič sa nedá robiť. A keď povie dopredu, že robiť nebude, tak ho nakoniec aj tak uprosia alebo ho tam napíšu bez pýtania sa, lebo nesmie zostať nevykrytá služba a ešte tie komentáre k tomu, že veď pre neho to je ľahšie, keď nemáme deti a že veď dovolenku si vieme urobiť inokedy alebo sviatok oslávime inokedy. A milujem tie vety, pochopíš keď budeš mať deti, nie každého životným cieľom je mať deti, holt smola, nepochopím to teda asi nikdy.
Tak treba sa ozvat..vydiskutovat si to so sefom aj kolegami...u nas to tak vo firme neplati..ci deti mas alebo nie ked su sviatky sa striedame...ti co deti maju si to bohuzial musia vykryt starkymi, partnerom, kamoskami, opatrovatelkami atd.. bezdetni u nas vela vela cestuju a vyuzivaju hlavne tie sviatky ktore sa viazu ma vikendy.. my sme si ale ako tim sadli a jasne sme si to vydiskutovali 🙂 cize nech sa manzel zacne ozyvat trosku viac ;)
hm cize ti nezadani mozu za to, ze tvoj muz si nevie vybavit dovolenku? 🙂 roky som robila v prevadzke, kde sa robi 365 24/7 a zadani/nezadani/s detmi/bez nich vzdy sme sa vedeli dohodnut, len sa trebalo ozvat, kto ma ake preferencie, holt nememu telatu ani vlastna mat nerozumie a ak sa ozval a napriek tomu robi, tak nech si nenecha skakat po hlave 🤷♀️
@petamich
Ale čo by nevedel, dovolenka pekne nahlásená pol roka dopredu na Vianoce a prišla čarovná formulka “dostali kovid” a musel robiť aj tak.
nemusi .. tvoj uz muz sa proste nevie ozvat a nevie si spravit poriado a dozvi ako to je v praci a nako povie doma- spravte si dieta a hotovo alebo nech muz poda pisomnu staznost a bude s at o riesit .. urcite aj ten o planuje ma nad sebou sefa a ten sef sefa .. ako sa vravi -líná huba, holé neštěstí
no nemusel 🤷♀️ nechal sa zatlacit do kuta a suhlasil - mam schvalenu dovolenku, som odcestovany, mrzi ma neda sa, budete musiet z tej dovolenky stiahnut niekoho ineho, bodka
a to ti hovorim ako clovek, ktory aktualne pracuje vo firme, kde xkrat mi chceli zrusit dovolenku, lebo termin, lebo sa cosi posralo...nie, skratka nie a vzdy sa to vyriesilo a k ziadnej ujme nikto neprisiel
ked mate napr. zaplatenu dovolenku v zahranici tak co? asi ju nezrusite 🙂
Mam kolegu ,ktory si dobre udrel po stole a povedal, ze za druhych robit nebude, odrobi svoje a koniec. Uz ked naozaj nema kto sluzbu spravit tak mu s malou dusickou vedenie zavola ale to je mozno 2x za rok.
Ja mam dve deti, nikdy som nebola na očr od r.2008 chvalabohu, davaju mi aj navyse služby, ked sa mi da spravim v pohode. Tu sviatky vsetci miluju a chcu robit ,kvoli euráčom. Minule ma akurat nastvalo vedenie, ked kolega taky ako tvoj muž, potreboval volno na jednu sluzbu kvoli chorym detom tak sef sa stazoval, ze sa kolega vyhovara na deti, popritom boli naozaj chore a bolo treba s jednym ist na odborne vysetrenie. Ale ten kolega sice nieco trocha povie ale robi dalej, ako ten tvoj, ohne chrbat a vsetko ok.
Takze skor odporucam nech si muz stoji za svojim v praci , stylom, ze vsetci su zli a vsetci mi robia zle sa veci nezmenia. Ked na neho neberu ohlad, nemusi ani on, potrenuj ho trocha, vyzeras byt raznejsia
@petamich
V tomto máš pravdu, “bohužiaľ” je v tomto až príliš charakterný, nechce klamať, na PNke asi ani v živote nebol čo si ja pamätám, a ak by odmietol službu, tak tam majú nejaké sankcie z platu na 3 mesiace a on sa snaží poctivo mať každý mesiac dobrý výsledok v tabuľke a za toto že si dovolil sa ozvať, že nie je fér robiť každý sviatok, sa mu už aj povyhrážali že ho preložia, preto som aj písala v úvodnom príspevku, že zvažuje odchod. V podstate má doma prichystanú výpoveď už od Vianoc a už len čakám kedy príde tá pomyselná posledná kvapka a podá ju.
v tomto prípade je buď ten muž bábovka, alebo ty si príliš dramatická 😀 fňuk
Tvoj muž si vybral robotu, v ktorej sa robia aj sviatky, aj víkendy... tak s tým musí rátať. Je nedeľa popoludní a môj muž cca pred hodinou išiel do práce. Lebo si tiež vybral takú robotu. Robí takmer každý Silvester, cez sviatky bežne. A nešiel do práce preto, že naňho vyšla služba a ostatní kolegovia sú doma. Keď sa u nich pracuje, sú tam všetci, slobodní, ženatí, s deťmi aj bez. (Pracuje v divadle.)
Robila som tak v jednej praci, vsak nemam deti, ked budem mat potom budem mat volno, uz tam davno nerobim, nikdy sa mi to nevratilo este som aj tak bola za najhorsiu, nie ziadne taketo vyhody by nemali byt, kde sa robi sviatky, tak raz budu s detmi a raz nie pekne sa postriedat aj bezdetny maju svoju rodinu.
no nech sa ozve,naozaj aj ti s dermi by si mali vziat opatrovatelku,alebo tabor zaplatit.Mna by to tiez hnevalo.
vies, co mas pravdu, ja sama mam 8. rocne dieta a nikoho to v praci nazaujima, ani by som nemala odvahu takymto niecim apelovat ....na druhej strane mam podriadenu, ktora ma deti, ktore maju 12. rokov a stale len vyhovorka, ako nemoze vtedy a vtedy ist do prace ...ale bohuzial, uz aj moja ustretovost skoncila, mam deti, rodinu, chcem chodit do prace, tak prosim, nech si to kazdy zariadi a pekne prisposobi praci ...nech sa manzel neda
Nuz, tvojmu muzovi chyba asertivita a nechava si srat na hlavu. A tebe odporucam nehadzat vsetkych do jedneho vreca, sebecki ludia existuju aj bezdetni, len maju ine vyhovorky.
Tvoj muž je málo asertívny. A jasne že to tým kolegom s deťmi a aj šéfstvu vyhovuje.
@zuzanockamt nemusí to byť vymyslene, ja som tiež mala kolegyňu, štýl ja mam dve deti a potrebujem dovolwnku vtedy a vtedy, zostanem na OCR (v poriadku) ale keď potrebovala ďalšia kolegyňa OCR tak to bolo - ja musím ísť skorej do škôlky, a nepotiahla za nikoho ani prd, až kým si neskončili do vlasov a musela to riešiť sefka
Tvoj muž sa musí ozvať, nikto mu nebude ponúkať lepšie termíny na dovolenku, ani keď budete mat deti
Môj muž robí hasiča, máme dve deti a žiaden ohľad, robil na nový rok, aj na veľkú noc a teraz mu vyjdú Vianoce. Budeš to inak brat keď budete mať deti, život bez detí je jednoduchší.
Dockaj casu, jak hus klasu.
Raz aj vy budete rodicia predskolakov, mladsiech skolakov, raz aj vy budete riesit aky vykryt choroby, prazdniny. Vtedy budes nadavat na slobodnych, ze nie su ochotni co to obetovat pre vas s detmi, pretoze vy si to zasluzite, lebo mate deti.
A dovtedy suchajte nozickami, lebo toto vas dobehne. Skor ci neskor.
ja len z vlastnej skusenosti, zvykaj si, ked pridu deti, budes to mat o to lahsie, uz budes zvyknuta.....kym sa budu dat takto brat ocr, pn, kovid a neviem co, tak sa brat budu a nikto uz na rodiny s detmi nepozera....pisem len v dobrom 🙂
@viestta
Dúfam, že to bude také náročné, že budem mať čas komentovať každú jednu diskusiu na koni.
A už som písala, že deti nechceme a nebudeme mať, takže nie, nikdy nám to nikto nevráti.