Na konci zmeny mi vždy chýbajú peniaze
Dobrý večer. Viete mi prosím poradiť? Robím s peniazmi každý deň. Poriadne aj niekoľko krát si pre rátam výdavok a na konci smeny mi vždy chýba. Co robím zle? Som z toho na nervy 😢😢😢
@martinkachrustikova mam svoje peniaze zamknuté v trezoriku a od tej mam kľúč len j
@trubka1 a na zaciatku pracovnej zmeny si preratavas kasu?
@martinkachrustikova nie ráno odomknem zo svojho trezoriku a schovam do suflika
@trubka1 ak fakt stojis o dobru radu, nikdy nezacinaj den bez preratania kasy, duplom nie ak mas hmotnu zodpovednost 🙏 mozno budes prekvapena, ze ti v nej chyba uz rano
@martinkachrustikova aj keď si robím večer sama uzávierku, sama zamykam a odkladám
@trubka1 pozri presne o tom som ti napisala v mojom prvom komentari - tiez som si myslela. ze si robim uzavierku aj vklad sama za seba, a nakoniec v tom mala prsty upratovacka 🙈 fakt co sa tyka penazi never nikomu, radsej chod o 10minut do prace skor a kasu si prerataj rano, kasli na kolegyne ked na teba budu zazerat alebo co, oni za teba manko platit nebudu...
inak este mi napadlo, ked robis na konci hlavnu uzavierku, porovnavas si stav uzavierky terminalu a uzavierky systemu? sedi ti suma z terminalovej uzavierky so sumou platobnych kariet na hlavnej uzavierke? obcas sa mi stalo, ze pri platbe kartou som nechtiac vytlacila blocek "hotovost" a uz mi automaticky chybalo v kase, ale terminal bol v pluse, cize som to len opravila a bolo to ok
@trubka1 ano, robis na poste. Aj ja som robila pri okienku. Ako hovorim, dobre si prerataj kasu, aj ked neries peniaze z velkej pokladne.
Moze sa stat, ze namiesto aby si zobrala, tak vydas.... A este, priradujete si stroj na frankovanie? Nemoze sa stat, ze niekto ti frankuje na stroji?
@martinkachrustikova kokos, ako ste to potom zistili? Svina jedna. Mne starsia byvala kolegyna vravela, ze nerada pustala jednu mladu na svoju kasu, lebo vzdy jej potom na vecer chybalo v kase rovnych 10 eur. Len jej to nemala ako dokazat
@trubka1 ešte sa môže stať, že zle zadáš sumu, akú ti dali. Napríklad zadáš 50 € a dali ti iba 20 €. Ja to v tej rýchlosti už tak automaticky zadávam,ale stalo sa mi (keď som si skontrolovala, co som naťukala, ze sa mi asi šmykol prst a ťuklo sa vedľajšie číslo. Vždy si aj to skontroluj 😉
budem si musieť dávať riadny pozor na to posrane eph niekedy je tam online úhrada a niekedy uhradiť pri podaji
@trubka1 ano, este s tymto moze byt problem. Treba si dat pozor aj to, aby si baliky nefrankovala.
Tam je vela moznosti kde sa ti to mohlo "stratit".
Ked mas minus, volaj veducu, nech si to skobtrolujes, ze kde to moze byt.
Preco ti nesedi kasa poradit neviem. Pre mna je skor zahada ze ludom kasa sedi, ako sa mozu nepomylit pri stovkach transakcii??? No ja by som si pri pokladni nezarobila na slanu vodu 🤷♀️
A rano si po predoslej smene kasu preratavas?
@trubka1 pozor na chyby v softwaru, najskôr robíš niečo nesprávne a dupluje ti alebo navyšuje niekde platbu. Skús požiadať staršiu kolegyňu nech sa pozrie či zadávať do PC všetko správne. V matematike to nemusí byť, že ty pocitas zle ... Len nesedí realita s tým čo je v softwary. Držím prsty, musí to byť na nervy ;/
Robila som s jednym kolegom, nikdy nič nechybalo robila som s jeho bratom, vždy som musela 2 eura doplacať každý deň. Takže asi takto
Kluč si davaš do zasuvky, kto ma pristup k tvojmu kľúču, zasuvke, šuflíku, ked ideš na zachod, kto ma pristup k tvojmu okienku, rano kto ti rata peniaze, ked ideš na obed, kolegyne, upratovačky, šefka a neviem kto...nemusi to byť len tvoja chyba, možeš sa občas pomyliť, ale nie každý deň. Píšeš, že si nováčik. mNe napriklad kradli z vačku cigarety, bola som tam prvy deň a niekto išiel mne do bundy a zobral si 10 cigarieť Stačí ti? tak ja som mala robiť so zlodejmi? Nemôžeš veriť nikomu a možno ťa chce niekto odtiaľ vyštvať, nemôžeš veriť nikomu...
Ahojte.
Mam dosť ťažku otazku 🙄.
Ako je mozne to, ze predavacka kradne mince / viditelne na kamere/ z pokladne a na konci jej sedi kasa 🤔.
Obchod potraviny mix, flaskomat listky, terminal na karty.
Ďakujem za rady 🙏
@martincek123 Tak si berie asi tringelty, resp. To, čo je navyše , keď jej kasa sedí 🤷🏻♀️
@malinoismum Pri kase za den sedi tak cca 3 hod.
Berie 1 a 2€, raz to urobila 15 krat. Nejde mi do hlavy tringelty cca 30€ za 3 hod.? Chapala by som 3€ za 1 hod.

@martinkatinka aj prijímam platby aj vydávam peniaze