Nedarí sa mi nájsť prácu

sallybork90
30. aug 2023

Ahojte, som na Modrom koníku pomerne nová, ale tak dúfam že sa to tu nesie v priateľskom duchu, a že táto sekcia "Diskusia" je niečo na ten štýl ako sociálne siete, že si skrátka pokecáme. Moja téma momentálne je že som už duševne vyčerpaná hľadať na tomto po*ratom Slovensku malom prácu. Je iné, keď je niekto zdravý a lenivý, ale je iné keď má niekto zdravotné problémy a snaží sa, a aj tak sa mu na životopis neozývajú. Všade majú uchádzačov. (Životopis je napísaný kvalitne, skúšala som aj šablónu cez profesia sk aj kariera sk)

zmrzlinka2021
30. aug 2023

@sallybork90
Co je podla teba dovodom, ze ta nepozyvaju na pohovory?

Ake mas vzdelanie? Prax? V com si odbornicka?

janai1
30. aug 2023

No tak sa odsťahuj a hľadaj v zahraničí keď ti posraté Slovensko nie je dosť dobré

nikyball
30. aug 2023

o aku pracu sa uchadzas a ake mas zdravotne problemy

sallybork90
autor
30. aug 2023

@janai1 Viem anglicky. Síce nie úroveň expert, ale pokročilý. Keby mám peniaze na cestu a stravu a bývanie na prvý mesiac tak už tu dávno niesom.

sallybork90
autor
30. aug 2023

@nikyball Je mi jedno odvetvie, pretože momentálne nemám čas si vyberať. A tých je viacero, ale najviac ma obmedzuje čo sa týka roboty srdce.

luccija
30. aug 2023

@sallybork90 aké máš zdr problémy?určite máte na FB mestskú skupinu napíš si tam inzerát možno bude niekto hľadať administratívu, pomoc.Kde si pracovala doteraz?

sallybork90
autor
30. aug 2023

@zmrzlinka2021 Vzdelanie mám obyčajné - žiadna Vysoká škola, ale aspoň Maturita plus aj výučný list. Odbor ktorý ma nebavil ale to je jedno. Keby vrátim čas, šla by som študovať niečo v čom som dobrá a čo
ma baví - umenie / herectvo / spev

zmrzlinka2021
30. aug 2023

@sallybork90 Nikdy nie je neskoro plnit si svoje sny

melanta
30. aug 2023

@sallybork90 v prvom rade začni odpovedať na otázky priamo. Dostala si niekoľko otázok, na ktoré si neodpovedala. Mňa ako headhuntera nebavia takýto ľudia. Keď odpovedajú nepriamo a len prskajú. Nikto nechce zamestnanca/kolegu s takýmto nastavením. Chápem frustráciu, ale tá ešte nikomu nepomohla. Takže skús ešte raz... Aké máš vzdelanie? Konkrétna škola. Akú máš prax, konkrétne, čo si robila? Čo ovládaš, aké máš zručnosti, konkrétne? Úroveň angličtiny je aká? B2? Iný jazyk? Aké konkrétne zdravotné komplikácie pre prácu máš, konkrétne?

melanta
30. aug 2023

@sallybork90 ešte k tomu životopisu. Že si použila šablónu profesia neznamená, že je životopis napísaný kvalitne. Predáva v prvom rade správne napísaný obsah, až potom forma.

nina37
30. aug 2023

@melanta ahoj melanta, prosim ta,mohla by som ti napisat ss? dakujem ti za odpoved

sallybork90
autor
30. aug 2023

@zmrzlinka2021 Presne! ❤️ Len Bohužiaľ školy sú pokiaľ viem zadarmo / hradené štátom iba do 26 rokov. Tak si teda plním svoj sen aspoň vo voľnom čase v ochotníckych divadlách a súboroch. Avšak tu na Slovakia ma môj sen neuživí, takže som už bola všeličo, predavačka, call centre, kontrolórka, zaúčala som sa ako moderátorka v jednom nemenovanom rádiu ale nevyšlo to, potom ma zaúčali aj v kaviarni ako baristku tak som sa tešila že mám konečne znova prácu ale nakoniec ma oklamali bezohľadne, slubila mi šefka školenie do Nedele si pamatam a vyhodila ma už v utorok. A to nieje prvy krat čo ma nejaky zamestnavatel odrbal o dlžku školenia alebo mi niekto narobil nádeje že ma zoberú, a nakoniec vzali iného. Dnes sa hovorí že "Kto chce pracovať, robotu nájde" BULLSHIT. Je to žiaľ len o šťastí, či vyberú z uchádzačov zrovna nás. A nikoho nezaujíma či sa máš o koho v živote oprieť alebo nie. Ja som sa nemala, mám to ťažké, tak som sa musela pozadlžovať. Touto správou som odpovedala snáď nielen Vám, ale i ostatným čo sa ma tu začali pýtať

wishes
30. aug 2023

@sallybork90 a odkial si? 🙂

sallybork90
autor
30. aug 2023

@melanta Odpisovala som jednej Pani alebo slečne proste, mam dve ruky a ine starosti než Modry konik, netušila som, že akonáhle tu človek hneď každému neodpíše tak je nepriateľ.

sallybork90
autor
30. aug 2023

@wishes Na sociálnych sietiach a celkovo na internete by sme mali byť všetci opatrní takže ti nepoviem priamo odkial že sídlisko/ štvrť, ale skrátka Prievidza. A ty? Vidím že sme si potykali...

melanta
30. aug 2023

@sallybork90 neodpovedala si skoro na nič z toho, čo som sa pýtala. Ja sa živím ako headhunter, oslovujem ľudí s konkrétnymi pracovnými ponukami. Ale rovno ti poviem, že zásadne neoslovujem ľudí ako ty. V každej jednej reakcii len prskáš a prskáš, s takýmto človekom nechce pracovať nikto a s takýmto postojom by som ti žiadnu prácu neponúkla. A s týmto postojom nečakajú na nikoho ani v zahraničí. Držím ti palce, aby si prekonala svoju frustráciu a začala riešiť veci pozitívnym pohľadom a nie takto.

nelca84
30. aug 2023

@sallybork90 preco neodpovies na co sa pytala melanta? Ako chces potom dostat nejake rady, ked nedas zakladne informacie. A ze si tu vsetci tykame je jedno zo zakladnych pravidiel konika

melanta
30. aug 2023

@nina37 jasné, napíš.

lujza123
30. aug 2023

@sallybork90 no ono keď ta už viackrát vyhodili počas školenia zrejme bude problém niekde v tebe, v tvojej osobnosti, v tvojich dovednostiach... Nič si z toho nerob, niesi zla, iba skratka nevhodná pre danú prácu. Ja som tiež letela z pozície čašník 😬😂😂 za barom to ešte zvládam no nosiť jedlo/nápoje k stolom katastrofa povylievane všetko 🤦‍♀️

Teraz som v pozícii ze naopak sama zamestnávam brigádnikov a napríklad pre mňa skúsenosti niesu až tak podstatné, skôr nejaké osobnostne predpoklady. Skratka niekto sa na danú prácu hodí viac a niekto absolútne nie a nikdy sa to nenaučí. To ale neznamená ze je neschopný človek, skratka ma vlohy na niečo iné.

nikyball
30. aug 2023

@sallybork90 tu je hlavny problem, ak hladas pracu a clovek ti ma poradit, nestaci, ze mas dve ruky. melanta ma pravu, neodpovedas priamo na otazky. Nasa firma tiež hlada ludi, preto som ti chcela poradit, ale vies co, s takymto pristupom si ma odradila hned na zaciatku, nikto sa ti tu nebude prosikat o odpovede.

trema
30. aug 2023

Ty si zaujimava, autorka. Asi sen kazdeho zamestnavatela 😀

sallybork90
autor
30. aug 2023

@melanta Gramatiku mám super, a do ostatného sa tu nevyznám. Ani neviem aká pracovná pozícia znamená "Headhunter" ale ja som sem prišla priateľsky, Vy ste začali namňa hneď prskať a ja takým ľuďom neodpisujem, pretože negativity a stresu som si prežila už dosť napríklad aj v mojom súkromnom živote. Sem som si prišla PRIATEĽSKY pokecať a poradiť sa o pracovnom.

zmrzlinka2021
30. aug 2023

@sallybork90
Zbal si veci, vezmi si do prenajmu izbu v sharovanom byte vo vacsom meste a pracu si urcite najdes.
Dnes je praveze extremny nedosatok ludi na trhu prace. Myslim sikovnych, pracovitych. napr. tu v BA chybaju takmer vsade ludia.

melanta
30. aug 2023

@nelca84 neodpovedá, lebo všetko je bullshit. Mne je jej ľúto, s takýmto postojom nie je divné, že ju nikde nezoberú a nikde si prácu neudrží. Lenže ani jej nikto nepomôže, pokiaľ sama nezmení nastavenie v hlave. Dovtedy zbytočná energia.

vikisukik
30. aug 2023

mile vystupovanie je zaklad a pokial sa ihned zacnes len stazovat, kazdeho to proste odplasi. ak mas moznost vcestovat, tak ako ti tu uz radili, vo vacsom mieste je lahsie si nieco najst. len sa musis vo vnutri asi tak nejak inak nadstavit

janai1
30. aug 2023

@sallybork90 no vidíš, úspešnej žene ktorá ti ponúka rady zadarmo neodpovieš ale na koňa vyplakávať to neboj sa

wishes
30. aug 2023

akoze nic v zlom, ale myslim si, ze autorka to bude mat tazke… usudzujem uz len na zaklade jej vztahovacnych reakcii a pravdupovediac ani ja by som nechcela mat taku kolegynu alebo zamestnanca 🙂 ale nic v zlom, ja som sa opytala na to odkial si, lebo som ti chcela pomoct a netusila som, ze sa ta este dotkne, ze ti aj tykam 😉

melanta
30. aug 2023

@sallybork90 vravíš že vieš anglicky, takže to slovo si vieš preložiť. A vieš si ho aj vygoogliť. Ale teda poviem ti. Headhunter znamená, že mám pracovné ponuky od svojich klientov a hľadám pre nich zamestnancov. Čiže hľadám zamestnancov na konkrétne pracovné pozície pre konkrétnu firmu. Ja som nezačala prskať. Ja som ti napísala, že máš odpovedať na otázky. A to si doteraz neurobila. Len nadávaš a na všetko máš výhovorky. Myslím, že si sa sem prišla iba posťažovať. A nie nájsť skutočnú pomoc a rady.

lujza123
30. aug 2023

@sallybork90 headhunter je človek ktorý vyhľadáva pracovníkov pre rôzne pracovné pozície, organizuje naborove konania pre veľké firmy, skratka človek ktorý by ti naozaj vedel poradiť kde robíš chybu.
Ak sa hanbis písať verejne informácie o sebe dajú sa písať aj súkromné správy.

@melanta ti ponúkla pomoc, neprska na teba, nebuď vztahovacna.

To je presne o tom co som ti písala v predošlom príspevku, niekde robíš chybu keď sa ti stáva že ťa odmietnu počas skúšobnej doby, nezavolaju na pohovor atď...

limoncino
30. aug 2023

Ja súhlasím s @melanta Teba by som ako kolegyňu teda nechcela. Živo vidim ako by si hneď začala útočiť, keby som Ti povedala, že si niečo spravila zle, zaucala som už veľa kolegov, a najhorší boli presne taký ako ty.
Prišla si si pokecať, ale informácie nemáme žiadne, vieš anglicky, super, ale na akej úrovni sme sa nedozvedeli. A ak nevies, čo je headhunter, tak to na žiadnu lepšiu pozíciu nevidím. Tiež máme jedno voľné pracovné miesto, ale asi to nechám na naše HR, lebo asi by mi zvyšok teamu veľmi poďakoval za kolegyňu ako si ty.