Nemám právo byť na sviatky doma?
Uz budem zase sviatky robit. Kolegyne budu doma lebo ja nemam dieta. Nevadi, ze kilegyna nema male dieta staci aj vnuca. Pride mi to hrozne nefer, pretoze vedia, ze ja deti nemozem mat. Preco ja nemam pravo byt na sviatky doma? A aj ked som zmenila zamestnanie, vzdy to vide na mna. Len na mna.
Som z toho nestastna 😪
Môžeš si zobrať na maminu OCR a nech sa zariadia..
Pracuješ v zdravotníctve?
Ja keď som nemala deti tak to isté,Vianoce robiť atď..a teraz mám deti a neviem si nájsť prácu lebo mám deti .a budem s nimi doma keď budú choré atď ..čiže zbytočne sa rozčuľovať.
Prepáč ale znie to veľmi nedoveryhodne. Okrem toho co už spomínali dievčatá ze si začala mačkou a až potom spomenula mamu je tu aj fakt ze si údajne spomenula zamestnávateľovi svoju umierajúcu matku a on ti povedal ze to nie je jeho problém? Prepáč, ale tomu neverím ani náhodou.
Ak je to pravda, o čom pochybujem, tak by som rovnako dala výpoveď. Nikdy by som nepracovala pod šéfom, ktorému je u riti, že ho prosím o pár dní voľna lebo mi umiera mama.
A kde vlastne robíš? Ja mám dieťa minulý rok som robila Vianoce, tento rok budem Silvestra, aj v minulej robote sa to striedalo
Ženy, ktoré tu radíte autorke, aby si urobila sviatky skôr alebo neskôr, prečo si ich neurobíte vy so svojou rodinou? Sýty hladnému neverí.
Trvaj na svojom, ak nie, chod na PN. To, že chcú byť ženy doma s deťmi, to je ich problém, to je ich rodina. Každý má nárok na dovolenku, dupľom ak si veľa sviatkov vždy odpracovala len kvôli tomu, že nemáš deti. Je to diskriminácia. Keď ma niekto rodinu, je to jeho osobná vec a teba to nemusi zaujimat. Kolegyne by sa mali prestriedať počas sviatkov. Nikoho nezaujíma, že má niekto doma päť malých detí.
vies co, toto na mna skusali v praci aj pred 20rokmi, nie je to fer a normalne by som si poziadala oficialne o dovolenku.. nedaju.. no.. ja som sa hodila na PNku.. stacilo ze cely rok som za mamicky musela pracovat, ze nevadilo ze katka betka lucka isli len tak domov hocikedy skor, alebo prisli neskoro, alebo prestavky dlhsie, ocrky, pnky... a ti co sme nemali deti a niektori dokonca dochazdali este domov cez pol slovenska (a fakt kopa zien byvala od prace par zastavok elektrickou :D a nemohla prist na 4hodiny), nemohli mat volno ani len 24.12. doobeda, inokedy tiez iba po mamulkach... Takzeeee, ako som pisala, ja som sa pekne supla na PNKU, este tak to bolo ze piatok pred sviatkovym tyzdnom a odcestovala domov, koelga co tiez mal zase tahat vianoce, detto.. a bolo vybavene. velke zmeny prisli od noveho rocka, ked proste tento postup pochopili a zacali sa robit spravodlivejsie aj rozdelenia sluzieb, aj dovoleniek. A uz sa rieisli aj neustale absenice a flakacky.
Ano je to hnusne, vypoved by som za toto nedavala... proste nech si uvedomia ze ty si tiez clovek a je jedno aky mas dovod, ci mas 5 deti doma alebo co.. proste nemoze jeden tahat sviatky, vikendy a neviem co (u nas mamicky nerobili ani sobotu doobeda, ani nic... cize realne kym sa o nezmenilo po tych vianociach, tak my bezzvazkov sme boli cele dni v praci aj ked nadcasy...)
Za prvé mačka sa sama doma na betón netrápi 😂 a za druhé,žiaľ áno je to tak nemás deti a aj keď je to smutné ,že ich mať nemôžeš je to fakt a žiaľ tak to funguje,že tie ktoré ich majú sú s nimi na sviatky doma. Jednak preto,že s nimi ten dozor musí byť a jednak preto,že to tie deti potrebujú. Mačke je úprimne jedno či sú alebo nie sú sviatky.
Daj sa cez sviatky na PN, ked nemas gule si to vykecat oficialne.
Možno Vás trošku poteší moja situácia, dieťa mám (malé), ale keďže som personalistka a všetko na konci roka ukončujem a nanovo začínam, musím do práce chodiť, mne dovolia byť doma, ale práca termínova mi to nedovoľuje a ja márne doma vysvetľujem ☹ ... ale zvykla som si, potom si zasa beriem voľno inokedy 🙂 Pekný víkend prajem
Je na to zákon, určite to tak nemôže byť. Treba si zistiť a ozvať sa. A nedať sa odbiť.
@barbie2023 no nie nie všade to tak funguje u nás v práci majú kolegyne malé deti a ja nemám a rozdeľuje sa to spravodlivo robíme dva dni a dva dni voľno a komu vyjde kedy robiť tak vtedy robí či sú sviatky či má deti či nemá deti, prečo ja by som mala robiť sviatky alebo hocijako byť znevyhodbena kôli tomu že oni majú deti čo ja mám s ich deťmi? Raz dva by som to vysvetlila aj šéfovi a trvala na tom že takto robiť nebudem
Robím tak isto ako oni, plat mám tiež taký istý tak očakávam aj rovnaké pracovné podmienky
@nika523 no mne to príde sebecké ,ale ok.. veď taká je spoločnosť. Každý ocakava rovnaké podmienky,ale vzájomne dobro sa šíri inak ako takto.
Ako mama dvoch deti hovorim, ze to je totalne nefer..ma sa to pekne kazdy rok striedat..bojuj za seba, nedaj sa!! Niesi otrok, zasluzis si sviatky..mozno nemas deti ale si sama niekoho dieta, niekoho manzelka/partnerka,sestra,teta,sesternica,kamoska..je jedno ktore z toho sadne a nesadne ale proste sviatky si zasluzia aj bezdetni
To si ty, Dana? 🙃 Akoby som počula moju tetu, ktorá tiež nemá detičky. Takto žiaľ býva. Skús si viac zastať svoje práva, aj keď to je pre niektorých ľudí náročné, netreba sa vzdat a radšej zabojovať za spravodlivé rozdelenie služieb.
@barbie2023 čo je na tom sebecké ? Zamestnanci sú na pracovisku, tam platí rovnosť a iba služobná hierarchia.
zamestnávateľa do toho nič kto má koľko detí a ako staré. Bežné cez rok frflú že je niekto často a dlho na očr s deťmi, že furt behajú po lekároch, že furt dovolenky prednostne lebo prázdniny, a odrazu Vianoce - odrazu aká len mega ústretovosť !
Veď tie matky môžu občas aj sviatky pracovať, tie deti majú aj otcov, babky, dedkov, vydržia pár hodín bez mami, a keď už si ma bezdetná žena urobiť sviatok vopred , alebo pár hodín po, tak si to môže urobiť aj detna rodina. Keď slúžia sviatky chlapi, to už je ok ? Ale ženy nieje.
Dobro medzi ľuďmi sa môže šíriť aj inak, prejavuje sa nielen prácou , ale aj ústretovosťou. Vzájomnou. Raz ty,raz ja. A žena s dieťaťom môže požiadať) poprosiť vymeniť službu, alebo nahradiť inokedy.
Deti mám a každý sviatok cez rok som v práci. Nie som mobilna(nemám vodičák) čiže má vtedy vyváža muž. Robím od 6 ráno. Vianoce som doma 3dni a nový rok som v práci.
Takto robím už 16 rokov.
Čiže to nie je o o tom,že nemáš deti ale ,že šéf je chrapuň.
Ahoj, neviem sice odkial si, ale nech si odkialkolvek, porozpravaj sa s manzelom, ci by ste neprijali do rodiny dietatko, ktore sice neviete ake bude, bude mat ine geny, ale date mu stastnu rodinu. Vzdy to mozete vzdat, ked uvidite, ze to nedate, no zo skusenosti mamiciek, ktore si zobrali cudzie dietatko to v niektorych pripadoch dopadlo tak,, ze do roka ci dvoch mali aj to vlastne. Ak si veriaca prid medzi nas do skupinky Veriace mamicky, modlime sa za pary, ktore nemaju dietatko. Nuz, niektore modlitby uz boli vypocute ....Ked uz odchadzas z prace ku decembru tak pozri napriklad tu https://www.profesia.sk/praca/centrum-pre-deti-...
1. Tvoj pribeh mi pride tak trochu pritiahnuty za vlasy, najpr macka, potom chora mama (ak je to pravda, je mi luto com prechadzas s mamou).
2. Mozno keby si nemenila kazdy rok pracu, tak by prislo volno na sviatky aj na teba. Ak by ti v jednej praci kazdy rok uz 10rokov vychadzala praca cez Vianoce Len preto, ze nemas deti, to uz je diskriminacia..
3. Rady typu 'sprav si sviatky vopred' mi pridu od veci, da sa to obcas, ale nie kazdy rok. Aj bezdetni ludia maju osobny zivot, rodiny, priatelov, zaujmy,.starosti a radosti ako aj ludia s detmi, ale spolocnost ich vo vseobecnosti povazuje za menejcennych a ich potreby za menej dolezite ako potreby rodicov.
Moja je mi to ľúto, nedaj zo sebou vydrbavat. Môžeš tvrdiť že sa staráš o synovca/neter.
Dakujem dievcence. Dnes som ukoncila robotu. Dohodnut sa nedalo. Mam narok na podporu tak to vyuzijem.
A na margo macky. Uz ju nemame. S muzom sme sa dohodli, ze teraz to neni vhodne takze sme ju posunuli susede takze je blizko nas.
Co sa tyka dietatka mame uz aj svoj vek a pochybujem, ze by nam dali dietatko
Čo je to svoj vek?
Je to nefér. A spravne by bolo sa striedat. Normalne treba povedat vedeniu. Keby si tam nebola ty aj tak by sa striedali. Tak ako ty si vies spravit vianoce iny den, tak si vedia aj ine. Ja by som sa dala na PN, pokial by mi zamestnavatel nedal inu moznost.
@sapa20 mam po 40tke
Môžem sa opýtať prečo nie je vhodný čas mať mačku? Predvečerom si ju ešte mala a dnes už nie?

Dnes som o tom hovorila zo sefom a povedal, ze je mu jedno ake mam osobne problemy. Kolegyne maju male deti ja som bezdetna takze holt smola.
Tak som volala mojej lekarke, vysvetlila som jej o co sa jedna a ona povedala, ze tiez jej je to luto ale PNku mi nemoze vystavit.
Tak som si napisala vypoved s tym ze na obed to zanesiem sefovi a v decembri nepridem