Nemožné si nájsť robotu
Ahojte,mala som školenie na úrade práce,som evidovaná a poberám podporu.Pani keď ma uvidela povedala že to ste vy čo hľadáte na jednu smenu.Ano od 7 do 15tej.Ze to je nemožné si nájsť takú robotu mi povedala.Aj vy si to myslieť že je to nemožné?A čo mám byť x rokov evidovaná na úrade pokiaľ deti nebudú mať 10 rokov a môcť ostať aj samé doma a ja môcť chodiť na smeny?Poraďte mi akú prácu by som mohla robiť na jednu smenu?Dakujem
Prepáč ale pol roka je času dosť sa socializovať, to nie je 2 týždne, či mesiac. Čo si Ty pre to urobila? To ste s dieťaťom založený len doma na dvore, či stále samé?
Keby sa niečo stalo(blby uraz), Ty nemáš plán B, kde by to dieťa počkalo kým dôjde Tvoj muž?
ja som si po 30 rokoch robila rekvalifikáciu - externe praktická sestra, lebo rodičia vybrali školu, ktorá ma nebavila. Teraz mám ponúk a ponúk. Aj do ambulancií od 7-15 hod. Touto cestou by to nešlo? Neviem odkiaľ si a koľko máš rokov ale vždy sa dá zmeniť a vylepšiť životná cesta
Tak vyucila si sa za cukrarku a ides nam tu tvrdit ze nevies piect a pisat este ktomu vselijake vyhovorku ze mama ta capla na tu skolu 🤦 🤦🤦 sa divim do slaka ze mas vobec vyucny list ked sa mas az tak za neschopnu a pritom je milion receptov na insta, miliony videi na fb prezdielanych, po yt proste vsade takze da sa pekne odkukat co sa ako robi aj napriek slabym zakladom....teraz idu sviatky....vies kolko ludi nema cast na sviatky vypekat co i len linecke pecivo ci na halloween? Je ich hromada takze si sa uz davno mohla pekne rozbehnut nez spekulovat kde ist robit od-do a tym ze ta nikde nechcu zobrat...
@kvetinka75 aj ja som to tak mala, teda robila som dve stredné. Jednu čo chcela mama a jedno čo ja. Ja mám napríklad teraz rešpekt - mám ponuku tiež ísť ako praktická do ambulancie, ale odberov sa bojím. Aj keď som robila v zdravotníctve tak ako dokumentačná 🤷.
@janage Čo som robila venovala som sa deťom.Dokoncovala dom a všetko ostatné čo robia ostatné ženy variť upratovať atď.
@kvetinka75 Čo to v sebe zahŕňa tá praktická sestra?A akú školu si na to robila?
@judar Nemám toľko času sedieť celý deň na nete a pozerať videá o pečení.A áno predstav si nevedela som v 15tich na akú školu chcem ísť ďalej,tak mi školu vybrali rodičia.Ale zbytočne niečo písať,keď meles len svoje že to sú len výhovorky.
Veď skús tie obchodné reťazce, čo ti tu kočky písali. Tie tiež viem, že tam robia takto žienky na kratšie úväzky a zväčša tak chodia teda ráno
@judar Keď raz k tomu nemá vzťah a jednoducho to nevie, tak to robiť nebude. Ty by si si objednala tortu, alebo zákusky od niekoho, kto to urobí len tak hala bala, alebo nevydarené? Ja si stále na nete popozerám ponuky v okolí a vyberiem od tej, ktorá má najlepšie referencie a zákusky aj vyzerajú dobre.
Neviem, čomu sa všetky tak divíte. Ja poznám kopec ľudí, čo sa nevenuje tomu čo sú vyučené. Jednoducho buď na to máš, alebo nie.....
Predpokladám, že ani ku kaderníčke nechodíte k takej čo je "len vyučená " , ale vyberáte si podľa jej práce a schopností.
strednú zdravotnícku - máš tam odbor praktická sestra externe. Nájdi si najbližšie zdravotky ktoré máš v okolí a pozri si čo ponúkajú. Je ich veľa. A môžeš robiť kde chceš - ambulancia, nemocnica, zubár, domovy dôchodcov. Ponuky sa ti pohrnú
@judar keď raz človeka niečo nebaví, tak radšej nech to nerobí. To že sa tým živia iní, asi ich to baví. Ano videí je kvantum, ale na čo sú človeku, ktorého to nebaví a nechce to robiť.
autorka - nikdy nevieš kde sa aké miesto uvoľní. mne tiež hovorili tam nemáš šancu, hentam nemáš šancu a predstav si, išla som za svojim a miesto som dostala. S tým prístupom ktorý máš, ozaj veľa nedosiahneš.
Už keď si prvý x zakladala tému, bolo to o tom istom.. Ako sa nedá, každá rada je hneď odôvodnená prečo nie.... Tak tebe asi len radu - kašli nato... Nedá sa.... Keď budeš sedieť doma a čakať že ti niekto zaklopká na dvere a povie poď, mám pre teba prácu po-pia od 7-15, tak len čakaj ďalej... Mesto máš 10km, to nieje vzdialenosť aby si si v meste nemohla hľadať prácu. Doručovatelky, poštárky atď hľadajú hocikedy, takisto keď nič iné pobehať reštaurácie a hoteli.. Hocikde hľadajú nikoho len na meníčka.. Viac x som videla tiež aj ponuku práce na upratovanie kancelárií na pár hodín . Neverim že v meste nič nieje a keď nie v meste, pýtať sa treba aj v okolitých dedinách.. Ty nepotrebuješ nejaký poriadny plat keď muž zarobí, tak ti stačia aj takéto menej platene práce... No doma z gauča sa ťažko zamestnáš....
Ja ako človek, ktorý tiež mal často muža mimo sa pýtam prakticky, aký máš plán, keď sa šmykneš a zlomíš nohu, v priebehu 48hodin sa Ti tak zhorší stav, že bude potrebná hospitalizácia, či bude natoľko vážny, ze bude nutnéležať? A milión iných neočakávaných vecí, ktoré sa stanú z času načas, ale stanú a je veľmi dobre mať plán čo s dieťaťom, kým príde druhý rodič alebo iný príbuzný.
Za ďalšie to to tvoje ditko bolo doteraz len s Tebou samé.?Žiadne iné deti z okolia na hranie? (Cez tie deti by si sa zoznámila s rodičmi) Nepoznáte žiadneho kamoša, čo nastúpi s ňou do škôlky?
To taký problém kúpiť, keď už nie napiecť a susedom sa predstaviť, mamám s deťmi vo veku tvojho sa prihovoriť?
Fakt neverím, že niekto sa zavrie doma jak krtek a potom narieka, že nikoho nepozná, nik nepomôže a preto si on nemôže žiadnu prácu nájsť.
Ak to zhrniem ty si pre vašu socializáciu neurobila nič.
A posledné ak muž zarobí dobre, tak dom mohol dokončovať platený človek a ty budovať normálne zdravé vzťahy s okolím. Venovať sa deťom, prať, žehliť, upratovať to všetko robia sj matky, ktoré sa s deťmi socializujú a zapájajú do života komunity, kde bývajú.
Ak Ti práce na dokončovaní domu zhltli všetok čas, mali ste to riešiť inak.
A stále sa dá.
Dokončili ste? Urobte kolaudacnu opekacku, pozvite susedov. Prejdite sa na ihrisko, po okolí zoznámte s rodičmi a ich deťmi vo veku tvojho.
Hlavne sa pohnúť a budovať vzťahy. Samé od seba sa to neudeje. A pre dieťa bude 100xlepsie ak v škôlke bude poznať aspoň zo 4,5 deti z ihriska.
Moja tak išla do školy. Do škôlky nastúpila úplne inam. Ale na ihrisku sa zoznámila, na krúžku sa zoznámila a už tie deti potrestala v škole, neboli si cudzie. Bola to výhoda.
*postretávala
@janage Keď sme sa sem prisťahovali,zobrala som susedom niečo na privítanie.Podakovali zjedli a tým to zhaslo.Ked sa stretneme sa pozdravuje,ony sú už starší ľudia.Na ihrisku myslíš že každý rodič sa chce rozprávať s cudzími?Väčšina kuka do mobilu.Aj keď pozdravim ani neodzravia.Nepoznam deti čo chodia s mojimi do škôlky a školy.
Tak idem ešte raz, pozvem k nám, nech vidia, že mám záujem sa zoznámiť bližšie. Ste tam noví, zrejme držia trocha odstup. Ak by to nešlo ideš o dúm dál.
Bežné už dediny majú všelijaké komunitné akcia, brigády, slávnosti tak sa zapojte.
Neverím, že na ihrisku sú všetci rodicia zadubení ingnoranti.
U nás v 1.rocniku po rodičku prišla ku mne maminka, pozdravila predstavila sa ja som mamka tej a tej rada by sa moja s vašou pohrala mimo školy. Vymenili sme si kontakty a dohodli sa.
ZŠ už má edupage tak ešte jednoduchšie vyberieš tam rodiča dieťaťa, s ktorým sa tvoje kamaráti a píšeš.
Tvoje deti kamarátov v škôlke škole majú tak smelo začni.
Ja s kľudom sa striedam s inými rodičmi raz deti postrazim ja raz oni. Nebolo to zo dňa na deň, ale pol roka je dostatočná doba sa spriateliť aspoň s 2, 3.
Nemusíš sa kamarátiť s pol dedinou, ale keď treba skúšať.
Stále si neodpísala, aký máš plán ak sa Tebe alebo dieťaťu jednému niečo stane a bude nutný urgent dozor jednému či obom deťom.
To sú reálne situácie, ktoré budeš riešiť. Od úniku plynu doma, cez úrazy, po hlúpe vymknutie. Sama lebo muž a rodina sú ďaleko. Potom čo?
@janage Nemam žiadny plán
@miamaria ak prosím ťa nájdeš taký domov alebo nemocnicu tak mi daj vedieť ktorá berie len na 8cky..ja mám asistenta , aj prax ..a zobrať ma chcú o Tom pokoj ale len na 12 a nočné, a nemám kde nechať deti , 🤷 a opatrovateľka by stála viac ako moja výplata ,no veď je to verejné tajomstvo že veľa nezarobis tam ..
@kvetinka75 a praktická sestra nie je asistent?
@janage tak ale zase nie každý má chuť budovať vzťahy s okolím a nie každý je spoločenský... Ani ja by som nešla za susedmi ci rodičmi deti z triedy zoznamovať sa. Pozdravíme sa, ak sa občas s niektorými náhodou stretneme slušne prehodíme pár slov, ale nemám záujem sa kamaratit bližšie. Nie všade to je takto. Ale keby autorka naozaj chcela tak nejakú prácu hoci na 4hodiny denne už má...to je fakt. Len ona sa tvári že sa nedá
@cicikmicik predstav si, že aj v nemocnici sú oddelenia alebo ambulancie a tam sa pracuje 8 hod. Napríklad urologia, neurologia, očné, sterilka a pod.
Táto téma tu už bola, nie? Tie, čo tu opäť tak silno radíte pečenie - na základe strednej školy alebo nejakého vyučneho listu hodnotíte, že to musí vedieť? Nechali by ste si odo mňa robiť účtovníctvo, lebo mám OA? Aj keď neviem zaúčtovať ani príjem peňazi do pokladnice? :D
@leskovael Aká práca je na 4 hodín?Som rozmýšľala aj nad polovičným úväzkom.
@cicikmicik študijný odbor je PS , v praxi si asistent
@cicikmicik Neviem z akeho si okresu teda, ale u nas v Cadci viem, ze robia zeny asistentky aj 8cky na oddeleniach, aj moja spoluziacka zo strednej teda, dalsia robi u obvodneho atd, v domovoch rovia tiez prakticke alebo asistentky na 8cky, umoznuje im tak zamestnavatel
@miamaria aj moje spolužiačky tak robia. Takže dá sa nájsť aj taká práca.
@cicikmicik Este doplnim, pytas sa ktora nemocnica konkretne prijma zamestnancov LEN na 8cky, nasa teda nie len na 8cky samozrejme, ale da sa aj na 8cky, ako kde, napriklad ja robim 12stky a este aj denny 8ckovy neurologicky stacionar niekedy
@kvetinka75 ja mám asistenta , ešte vtedy to bol asistent ..
@miamaria tak musím asi lepšie hľadať , lebo všade kde , jasné máte prax, máte školu ale všade na 12 a nočné ,čo si zatiaľ dovoliť nemôžem

@janage Nemám v dedine kamarátky,sme sa sem len sťahovali pred pol rokom.
@vlcik1 Ja pozerám aj v meste prácu,do mesta mám 10km.Ale áno hovorím že dobre miesta sú obsadené a ľudia sa toho držia robia tam až do dôchodku.Darmo sa tu niekto urazí na to že pôjdem tam a hneď mi povedia že áno má vás sme čakali.No to tak nefunguje.