Nepríjemná situácia v práci

30. nov 2023

Dievcata, som zufala zo situacie ktoru mam v praci kde som relativne kratko, cca 5 mesiacov. Prisla som mlada do pomerne starsieho kolektivu. Kolegyna co ma zaucala uz od sameho zaciatku zacala na to poukazovat a zacala ma "dohadzovat" nezadanym kolegom napriek tomu ze som jej naznacilq ze nikoho nehladam. Mam urcitu znamost, nie je to vazne, ale aj tak ma v praci nikto neoslovil a je to moja osobna vec. Situacia mi je velmi neprijemna lebo aj pred inymi kolegami ma tato kolegyna nemiestne pripomienky ze napr. nieco vybavim ja, lebo kolega xy ma na mna slabost alebo zacne ze ako by som sa hodila s kolegom xy. Rozmyslam ze ked este raz bude mat takuto debilnu poznamku tak jej radikalne poviem nech s tym prestane lebo mi je to neprijemne. Ako by ste reagovali vy?

michellemary
30. nov 2023

Už si jej to mala povedať dávno.

petamich
30. nov 2023

neviem mne osobne by to nejako extra nevadilo, jednym uchom dnu a druhym von ale ak ti to vadi, tak jej to normalne povedz, ze ti to je neprijemne

dskjhfdlkdjhl
30. nov 2023

Ak Ti to vadi, uz davno si jej mala povedat, aby s tym prestala, ze si to nezelas a navyse mas vztah.

autor
30. nov 2023

@petamich len vies problem je ze ona asi aj tym chlapom nieco vravi a potom si domyslaju ze ich chcem

pribinak
30. nov 2023

Už dávno si jej mala povedať, že nech ti nikoho nedohadzuje

refly
30. nov 2023

Kolegyňu si už mala dávno, dávno usmerniť. A ak by aj tak neprestala, tak ideálne trochu hlasnejšie, aby to počulo aj okolie "Ale Janka.. veď som ti predsa hovorila že nemám záujem/niekoho už dávno mám!"

autor
30. nov 2023

@refly no ja som jej to povedala na zaciatku...ze mam znamost a stale sa to stupnuje

salome123
30. nov 2023

Povedz, že tebe sa páčia dievčatá 😀

simca06022011
30. nov 2023

Hneď by som jej povedala :D ale to sú také tým, my mame znamu a keď som s nou ona v kuse takéto komentáre ma...nepomôže povedať ze máš známosť, treba povedať ze si takéto reči neželal od nej, lebo ti je to nepríjemné. A obhájiť si to aknbude mat dotazy. A opakovať vzdy keď začne.

januska12323
30. nov 2023

Nech si s nimi začne sama.

autor
30. nov 2023

@januska12323 vies co, ja mam skor pocit ze by aj chcela aby muzi okolo nej lietali lebo co som pocula doma to nema ruzove

tykat
30. nov 2023

Nech po teba do prace pride parkrat priatel a hadam ju osvieti, ze mam znamost znamena MAM ZNAMOST.

autor
30. nov 2023

@tykat lenze to az takato znamost nie je 😅 skor je to priatel s vyhodami ale momentalne mi toto vyhovuje

iwesska
30. nov 2023

Potrebujes zvolenie od inych,aby ti odobrili,ze ak ti je nieco neprijemne,mas to dotycnej narovinu povedat? 🤔

refly
30. nov 2023

Povedala si jej že máš známosť, alebo si ju poprosila aby prestala? Lebo pre nejakých menej domýšľavých si tu dve iné veci.
Ak si s ňou fakt nevieš rady a nepočúva, tak sa iba snažiť jej to hovoriť tak, aby to počuli ostatný, alebo pri konverzácii s ostatnými mať iba jemné poznámky typu "Och, vôbec si neviem s tou Jankou rady! Stále ma dohadzuje, aj keď som jej sto krát hovorila že som zadaná :D" A hotovo. Nikto si nič domýšľať nebude.
Ale jo no.... kolegyňa by si mohla kukať do vlastného taniera..

simca06022011
30. nov 2023

Podpa mna nepomôže ani keď tam s nou priateľ bude sedieť. Jej pomôže jedine riadne jej povedať, aby prestala, nezaujíma ma to, keď chceš začni si s ním sama, alebo že sú mi jej reči na pracovisku nepríjemné a nezaujímajú ta. To sú proste takéto ženy.. ale aj muži... mala som aj takého šéfa, nedalo sa tam robiť lebo komentoval ľudí a vyskieral sa stále, keď ostal s jedným komentoval druhého ako by sa knsebe hodili, ako je ten z toho namakko... :D

madeincssr
30. nov 2023

"Nenápadne" sa jej pochváliť nejakým šperkom (prstienok, ktorý by si mohla nosiť) od Tvojho (hoci aj fiktívneho) priateľa by ju neumravnilo?

pribinak
30. nov 2023

Ty jej nevesaj na nos svoje súkromie, nie si povinná jej oznamovať či máš alebo nemáš nejakú známosť, či sa ti niekto páči alebo.
Toto je tvoje súkromie !!!

Nirmalne jej povedz: Jana, maximálne mi vadí čo robíš. Neželám si, aby si mo dohadzovala chlapov a riedila moje súkromie
Stačilo !!!

adrianap83
30. nov 2023

A nemôžte sa s tými kolegami na nej posmiat a pustiť to z hlavy?
No veľmi hlúpa situácia. Možno naozaj pomôže len veľmi asertivne jej to povedať, aj v prítomnosti tých kolegov. Vážne a jasne. Inteligent pochopí, respektíve už určite aj pochopili situáciu, no asi tiež nevedia s ňou zatočiť. Alé aby mi toto niekto robil v práci, to kde je profesionalita? Keď bude najhoršie, tak rozhovor so šéfom.

autor
30. nov 2023

@pribinak presne aj ja mam takyto nazor...ze nechcem hovorit a svojom sukromi bez ohladu ci niekoho mam alebo nie...skratka ja som ju neprosila aby mi niekoho hladala ani nic podobne a preto ma to tak stve

alex49
30. nov 2023

ja neviem, stačí normálne komunikovať,
- dakujem, nemám záujem o vzťah,
- oddelujem súkromie a prácu,
- nedohadzuj mi frajerov, postarám sa o seba sama.

muchotrafka298
30. nov 2023

Ja po istych skusenostiach v praci uz nezdielam nic zo sukromia a ani taketo reci nepocuvam. Odchadzam z miestnosti a podobne. Predtym som problem nemala, ludia vedeli vela veci, ale potom sa to cele otocilo a nebavim sa proste o sukromnych veciach, ktore by mohol niekto zneuzit alebo sa z nich smiat. Pri akejkolvek otazke alebo komentari ohladom partnera odchadzam a ukoncujem tym debatu.

lenvam
30. nov 2023

Kúp si prsteň a tvar sa ze je snubny

muchotrafka298
30. nov 2023

@lenvam toto je jaky bohovsky napad, ze mna samotnu toto nenapadlo. Dievca moje, toto je genialne proste!

lenvam
30. nov 2023

@muchotrafka298 😁 keď môžem pomozem

muchotrafka298
30. nov 2023

@lenvam ako fakt, podla mna je to super napad, lebo vacsina ludi netusi ani, ako ma vlastne zasnubny prsten vyzerat. Moze to byt hocico, nikde nie je stanovena na to norma. ja som mala kedysi davno kolegynu, ktora nosila obrucku. Nebola vydata ani rozvedena alebo vdova. Proste ju nosila, aby budila dojem vydatej zeny, kedze bola slobodna matka s dietatom, ktoreho otcom bol jej ovela ovela starsi sef.

sun_shine_2020
30. nov 2023

Toto som zazila aj ja v praci. A bola som v situacii ako ty - mala som znamost, no nebol to oficialne priatel - chapeme sa 😁 a zacalo dohadzovanie od kolegyne, pot9m aj od dalsieho kolegu atd...a nakoniec je z toho kolegu, ktoreho mi vsetci dohadzovali moj manzel 🤣 ale jasne, ze ti zeraz nepisem, ze chod s nim na rande. Moj pripad je skor na pobavenie 😁

nikdenikto
30. nov 2023

S vážnou tvárou jej povedz, že je ti to veľmi nepríjemné, lebo ty máš slabosť na ženy, hlavne o trochu staršie a vyspelejšie od teba. Pri Tom rozprávaní sa jej letmo dotknú ruky a uvidíš, ako bude zdrhat.....snáď 😊

lindus_esterka
30. nov 2023

Zacni jej aj ty dohadzovat kolegov 😁 no a co ze je zadana - ved aj ty si a nevadi jej to😏

tykat
30. nov 2023

No ved to ona vobec nemusi vediet, kludne aj kamos nech par krat dojde po teba. Mozno to dohadzovacke nechapavej docvakne.