icon

Netypický mail na personálne

chloeela
20. feb 2013

Ahoj dievcata,

Suurne potrebujem pracu,poslala som si ziadost o zamestnanie aj zivotopis do jednej firmy,je blizko mojho bydliska,aj zmeny mi vyhovuju,robotu by som urcite zvladla robit,to sa nebojim,je to pasova robota,nic extra...ale pochybujem,ze ma prijmu,kedze mam velky sklz v zivotopise..malo odrobene,veelmi dllllho na materskej...navyse ziadost som si napisala tak uplne klasicky, podla vzoru 😒

Ale od vcera upenlivo rozmyslam,ci si mozem dovolit,ci sa neznemoznim poslat mail (pretoze nemam kam zavolat,vybavuje tieto veci mailom jedna pani na personalnom asi) ale tak svojimi slovami,akoby som sa s nou rozpravala na ulici..nic tabulkovo,oficialne (alebo ako to nazvat) v zneni :...samozrejme pouzijem lepsie slova,slovosled...atd...len to zhrniem sem takto..

Dobry den,pani XYZ...

Posielala som vam taku a taku ziadost...mozno vas odradi ma prijat,pretoze nemam ziadnu prax,dlho som bola nezamestnana,ano mam deti,ale nastastie sme uz s castych soplikov vyrastli 😀 Ale kedze surne potrebujem pracu,navyse sa mi pozdava vykonavana praca,Rada by som vas poprosila,ci by ste mohli prehliadnut moj zivotopis a prijat ma...Na pracovisku som nekonfliktna,prisposobiva,viem byt napomocna a na prvom mieste si hladim aby bola praca vykonana riadne a vcas.Vazim si,ze ste venovali cas mojmu mailu a tesim sa na osobne stretnutie.Dakujem

Uuuf dievcata,no ked to po sebe citam,je mi divno..ale tak nejak to chcem napisat,proste sa votriet...lebo urcite sa tam hlasia ludia s lepsou "minulostou" 🙄

Prosim,povedzte mi svoj nazor,skusenost,ci niekto nieco taketo skusal..a ak to odsuhlasite,nasiel by sa niekto,kto by mi to vedel slohovo vylepsit? Pisem narychlo,taka som nervozna....

Dakujem

chloeela
autor
20. feb 2013

@egyptanka nie veru

@piacere praveze neposlala,chcela som,a chcem poslat nieco motivujuce,preto som isla sem...a mas pravdu,co si napisala.....

sisaha
20. feb 2013

@chloeela nie, ziadne zveladovanie muza.... daj si, ze si pocas 1,5 roka robila muzovi uctovnictvo, chodila na jazykovy kurz, pocitacovy...alebo cokolvek ine...

sense
20. feb 2013

@chloeela to o tom ze si pomahala manzelovi by som nedala do zivotopisu, nakolko to nemas cim podlozit, napisat to mozes ale do motivacneho listu, kt. by mal byt sucastou ziadosti do zamestnania a zivotopisu....
a co sa tyka toho co som pri pohovore povedala, myslim ze som neklamala....navypravat pri pohovore aka som super a neviem co, to dokaze kazdy ale ukazat to moze az po prijati ....a ked sa ta opytaju kde sa vidis o pat rokov (teda pokial sa jedna o pracu za pasom) kludne by som povedala ze sa vidim byt prinosnym zamestnancom prosperujucej firmy....ono vzdy si treba pri takychto pohovoroch aj uvedomit aka je to pozicia, ci je tam moznost rastu profesionalneho, alebo je to ozaj len praca za pasom kde sa odo mna vyzaduje odmakat 12hod a nic viac....

chloeela
autor
20. feb 2013

@sense no ano,ide o robotu za pasom....ja mam takychto ziadosti neurekom poposielanych..ale uz mam plne zuby toho,ze nikto nic....nadavaju inzeratov,robia nabory..a co potrebujes vediet za pasom?? len makat...zial na jazyky a ostatne veci som nemala pri detoch cas....nemal mi ich kto strazit...atd.....

ale pocula som,ze vraj tieto firmy schvalne podavaju inzraty,akoze potrebuju novych ludi,lebo stat im za to niecim prispieva....je to mozne??

irriss
20. feb 2013

@chloeela
tusim, ze je to tim, ze je nutne delat konkurzy na kazde misto..a proto se vyhlasuji nabory a konkurzy"povinne"..ale predem se uz vi,kdo praci dostane..jde jen o "oblafnuti zakona"..splnit vyhlasku o vyhlaseni konkurzu..a dotycny uz predem vybrany se ji musi zucastnit..ale i kdyz je ho vysledky jsou bidne..misto uz ma zarucene.. ☹ a podminkou byla jen jeho ucast na konkursu..aby to bylo zakonem platne..
p.s. jakym zpusobem jsi psala predesle curriculum vitae 😉 ?

sense
20. feb 2013

@chloeela neviem nezijem na slovensku, ak mas tie firmy kt. ponukaju pracu v meste bydliska, tak by som volila skor ist tam osobne popytat sa o pracu ako posielat len ziadosti....ked som robila na personalnom kedysi, tak velmi vela ziadosti koncilo len zalozenych, zvlast ked sa chodili ludia pytat osobne nakolko sa nasa firma nachadzala nedaleko uradu prace.....

a aj moj brat si tak hladat robotu po fabrikach ...ze ich poobehal a ked mu povedali ze sa o tyzden ozvu a sa neozvali siel sa opytat znova.....

chloeela
autor
20. feb 2013

@irriss klasika chronologicky od ukoncenia skoly...od kedy do kedy som bola zamestnana tam a tam..a odkedy do kedy na MD....

chloeela
autor
20. feb 2013

@sense hej? skusim aj tak..bolo mi povedane,ze to uz dnes neplati,ze fabrika ma vratnika,ze musim poslat ziadost...ale vyskusam to...urcite....diky

simca06022011
20. feb 2013

@chloeela po uzavierke nemusia mat volne miesto ale posielat mozes. Ku kazdemu zaslanemu zivotopisu, posielaj riadny motivacny list. Vies personalistky maju roboty dost a skutocne u nas sa hlasi na poziciu vzdy kopec ludi...ale vinimka sa stane... ja som takehoto otravneho chlapca raz zamestnala (prislo mi to divne, stale vypisoval a vyvolavat...) a dnes je to jeden z nasich najlepsich a najlepsie platenych ludi... ti co frajerili a sebavedomo hrali ochotu pracovat boli na prd. Tento bol sebavedomy, ale aj otravny... a dakujem bohu za moju stastnu ruku 🙂)) CIze ja by som to povedala tak, rob ako citis, o sopikoch nepis, vyzdvihuj ze chces pracovat, vies to a hento a co nie sa rychlo naucis.. a raz najdes 🙂 ved ked urobis na jednom pohovore chybu, svet sa nezruti.. bude dalsi a ty sa poucis (ale casto ide o ten "prvy dojem" a pocit z toho uchadzaca, cize zivotopis aj tak nepomoze ) 🙂

simca06022011
20. feb 2013

@sense my uz osobne neprijimame nikoho... sme sa popalili na peknych recickach, prehrabem zivotopisy, vytypovanych zavolam... a poslem domov. Pripadne najlepsie funguju odporuceni zamestnanci.

sense
20. feb 2013

@chloeela ako pise simca...nenechat sa odradit, aj vratnikovi povedz ze si ides podat ziadost....a nenechat sa odbit, tym ze sa viackrat popytas na jednom mieste mozno posobi otravne ale aj ukazes ze mas skutocny zaujem....a DNES plati ODVAZNYM STASTIE PRAJE....nakolko praca sa hlada tazko a ucty platit treba....a nenechat sa negativnou odpovedou odradit, nevyjde teraz, vyjde nabuduce....

sense
20. feb 2013

@simca06022011 nevravim ze vsade je to tak ze prijmaju aj osobne ale pokial clovek hlada robotu, je to tiez jedna z moznosti, niekt. firmy prijmaju ine nie, za pokus nic neda a myslim si ze nie je dobre sa orientovat len jednym smerom, ze len mail a nic ine, alebo len list a nic ine, pokial nie je v inzerate vyslovene napisane POSIELAT ZIVOTOPIS ELEKTRONICKY, al. len pisomne, al. len telefonicky......treba vyskusat kazdu jednu moznost, a prejavit aj vlastnu iniciativu ze neodpovedat len na inzeraty ale skusat aj bez inzeratov....su firmy kt. hladaju ludi ale inzerat este nemaju vypisany, hoci interne sa uz vie ze budu niekoho potrebovat....

chloeela
autor
20. feb 2013

@simca06022011
@sense

dakujem kocky za pomoc...hned mi je lepsie....uz len napisat ten motivacny ☹ ....

pojdem sa veru popytat a potom napisem....za vyzor sa nehanbim,snazim sa dobre vyzerat,lebo aj to hra ulohu urcite 😅 ....nejake "basnicky" sa naucim....aby som ich ohurila...

simca06022011
20. feb 2013

@sense su firmy co uz inzeraty nedavaju :P Ja uz niekolko rokov.. dala som par krat a to bol otras... ludia vobec necitali poziadavky, za dva tyzdne som si zmenila telefonne cislo, pretoze volali 24/7 aj taki co vobec nesplnali ani zakladne veci. Je to aj velka zataz pre zamestancov firmy, ja uz vidim ako kolegovia krutia ocami, ked sa nam pride niekto vypytovat na pracu... proste to vyrusuje.

sense
20. feb 2013

@simca06022011 ved to ze v kazdej firme je to ine.....neviem ci treba na Slovensku na urade preukazovat ze hladali resp hladaju pracu, ale ak hej aj to je jeden z dovodov preco necitaju poziadavky, im ide len o to aby mali nieco pre urad prace ze sa snazili.... ale ako som povedala uz par rokov nezijem na Slovensku poznam to len z toho obdobia ked som ja robila na personalnom a z toho ako si moj brat hladal pracu a nasiel....

simca06022011
20. feb 2013

@chloeela s vyzorom to neprehanaj 🙂 mala by si vyzerat slusne, pekne... nie vycancana barbie :P ja som raz isla na pohovor vykucierkovana a nahodena (z tade som isla na oslavu mimo mesta) a figa z toho bola 🙂)) prave pre to.. mohla som mat skusenosti ake som chcela, personalista bol chlap a este to bolo horsie :P

renab
20. feb 2013

@simca06022011 mne sa na jeden pohovor stačilo len slušne obliecť (úplne normálny kostým) a pán sa ma ani nič neopýtal a rovno mi povedal, že nevyzerám, že by som bola nútená pracovať. a tým bol pohovor na konci. si nenavyberáš, na koho natrafíš. 😒

chloeela
autor
20. feb 2013

@simca06022011 bude velky problem,ked budem mat oblecene rifle? pretoze som schudla a este som si nestihla uuplne zmenit satnik,takze nemam nic vhodnejsie...,len par rifli...a v klasika tesilakoch sa necitim dobre,preto ich ani nemam....umyte ostrihane vlasy,decentny makeup....nic umele...

a ako mam vojst dnu do kanclu? vyzliect bundu,ci mozem aj v bunde? panecku....to su otazky...

simca06022011
20. feb 2013

@renab no mne jeden na rovinu povedal, ze som mlada aj ked vsetko ovladam a mam na to predpoklady, uprednostnil starsieho chalana (ja som mala 21 vtedy :P)... skoro som vyskocila z koze... :P

@chloeela zalezi od pozicie ako sa budete obliekat, do officu nepojdes v rifliach a tricku, mozno ked tak rifle+kosela a daco alebo nech to vyzera nejak... ale ak ides na nejaku nenarocnu poziciu tak aj rifle, ved co 🙂)) A tiez nie su rifle ako rifle 🙂
Co sa tyka bundy, tak to je uz na okolnostiach tiez :P ja sa vyzliekam az ked pridem kam chcem, mali by hadam byt slusni a ponuknut mi vesiak :P ved ked uz nejaka etiket, tak aj z ich strany 🙂)) Tym by som sa netrapila vobec 🙂

miskap2111
20. feb 2013

@chloeela určite aspoň tmavé rifle- čierne. A ako vraví @simca06022011 aspoň košeľa- v žiadnom prípade nie tričko! No a jednu vec, ktorá je možno samozrejmá, ale nie všetci kandidáti si to uvedomujú a to sú čisté topánky. Čo sa týka kabáta, tak záleží ako to bude prebiehať. Ak pojdeš za niekým a budeš mať niekde počkať - na recepcií, alebo u asistentky, tak tam sa oplatí ten kabát si vyzliecť. Ak budeš priamo klopať na nejaké dvere bez čakania, tak tam vstupuješ s kabátom, povieš kvoli čomu si prišla a podľa toho ti povedia, počkajte tu na toho a toho a zložte si, alebo ťa rovno pošlú do iných dverí.. V každom prípade sa snaž byť uvoľnená, ale nie žoviálna. Úsmev, dostatočne pevný stisk ruky a jasná artikulácia.

simca06022011
20. feb 2013

@miskap2111 no a mame tu riadny vyklad 🙂))

rifle by teoreticky mohli byt aj riadne tmavomodre, nevysuchane, take elegantne, to aj my bezne do kancelarie nosime...

miskap2111
20. feb 2013

@simca06022011 🙂 Ja už som profesionálne deformovaná. 😀 Prvý dojem je vždy kľúčový. Ja by som si napríklad doplnila aj šatník kvoli tomu. Také slušné nohavice nemusia byť vobec "tesilky" a môžu byť veľmi pekné a využiteľné aj na iné príležitosti. Samozrejme, sú určité pozície, ktoré "tolerujú" rifle, ale to vačšinou v IT sektore.

janetta20
20. feb 2013

mne sa pači ten neformálny styl, konečne niečo, čo si zamestnávatel aj vsimne...kamarát napisal medzi svoje zaujmy "hadzanie vajec po politikoch" a na základe toho ho pozvali na pohovor,...potom uz zaujal serioznosťou, vystupovaním a pod. ...pokial sa nehlasis za nejaku riaditelku, prečo nie...

kristiii
20. feb 2013

ja som vždy chodila na pohovory v tmavých rifloch /tiež sa absolútne necítim v slušáckom oblečení/, samozrejme k tomu nejaké slušné topánky a košela alebo nejaký pulovrik a mala som tak 90% úspešnosť prijatia /to som však pravda ešte nemala malé dieťa, teraz sa už na pohovor ani nedostanem, lebo ma naň nikto nezavolá 😠 / Podla mňa je lepšie ak ide človek v niečom v čom sa cíti dobre aj keď je to povedzme len športovo-elegantné akoby mal ísť v nejakom kostýmčeku a cítiť sa nesvoj-podla mňa je to potom na pohovore cítiť.

chloeela
autor
20. feb 2013

@renab raz som sla na inzerat robit domacu upratovacku,gazdinu..jednemu panovi....usadil ma v obyvacke,trochu sa pokrutil,povedal napln prace a potom mi vravi...a pani,radsej ku mne uz nechodte,pretoze vy ste velmi krasna zena a ja by som potom nemohol tu byt vo vasej pritomnosti,ja som sice zenaty,chodim casto na sluzobky a vzdy by som vas chcel radsej vziat zo sebou a to by sa nehodilo...vy ste fakt krasna zena,radsej sa s vami rozlucim...chodte uz 😀 ...no a ja som bola "urazena",ze mi toto povedal stary paprdo a nie mlady fesak ...s terajsimi skusenostami,by som pana pritlacila k sedacke a prehovorila ho na ine sluzby..urcite by som viacej zarobila ...hihi 😀 😀 😀

maruska24
21. feb 2013

k životopisu si mala priložiť aj slušný motivačný list. je jasné že ti ide o prácu a o peniaze, ale teraz sú tisícky nezamestnaných a tak rátaj aj s tým že ťa na pohovor ani nezavolajú, lebo ak sa im na to miesto hlási cez 300 ľudí, tak pochybujem o tom, že to niekto celé aj číta a tak vyberú prvých 20 najrýchlejších.

anjelicek26
21. feb 2013

Citala som len ten uvod, ale toto fakt nemozes nikam poslat. Ono motivacny list je skvela vec, ale tam vyzdvihujes preco chces robit prave v danej firme - nepises, ze by si v pdostate robila hocikde, nepises, ze by deti mohli mat sople - deti komplet vynechas, na co to rozpitvavat? Ked si vies zabezpecit dozor netrba to zamestnavatelovi este aj na nos vesat kolko a ake stare deti mas, to prve rezonuje detske choroby... Vyzdvihni svoju zrucnost, spolahlivost, proste TO, co zamestnavatel hlada. Peniaze nie su motivacia pre zamestnavatela ta zamestnat... chapes, co chcem povedat...pis to z jeho pohladu, nie zo svojho! A odnes to tam OSOBNE. A prosim bez gramatickych chyb a este s jednou kopiou zivotopisu.

chloeela
autor
21. feb 2013

baby,tak ja uz pisem ten motivacny,prosim,ak mate napady,na konkretne vety,kludne piste..ja to sem potom hodim....

mozem tam este napisat...vyhovuje mi rozlozenie pracovnej zmeny,pretoze mi dava dostatok priestoru na moje konicky,ako su....a prijemne zregenerovana mozem v praci podavat vykon,aky sa odo mna ocakava.

Sakris..ked ja som nikdy nevedela sloh...

eeffka
21. feb 2013

@chloeela precitaj si radu od
@anjelicek26 ,tvoje konicky Su naozaj zamestnavayelovi ukradnute... Vazne porozmyslaj bad nejakym poradenstvom,lebo cely tvoj pisomny styl je strasne neprofesionalny a detsky.