Nezvyčajné podmienky pracovného benefitu
Ahojte, idem sa poinformovať v podstate ako to vidíte vy. Nastúpila som do nového zamestnania, korporatu. Prekvapili ma tam urcite , ,benefity,,. alebo ako to nazvať. Ak nepôjdem na PN alebo nevyužijem P v mesiaci tak mam nárok na pritomnostu prémiu vo výške 140,- €. Avšak ak využijem P v mesiaci, prídem o prítomnosti prémiu, ale za to P si musím 3 hod odpracovať. Je to prosím s kostolnym poriadkom. O niečom takom som ešte nikdy nepočula, že P si musím- 3 hod. dorobiť. Alebo to je v právomoci firmy. Dakujem.
@xckaretxxx zrejme maju v pracovnom poriadku 5 hodin fixny cas na pracovisku a 3 hodiny pohyblivu pracovnu dobu.
@xckaretxxx mas pruzny pracovny cas?
@nelca84 ano
@veklipo P ecko, návšteva lekára 7+7
@xckaretxxx pri pruznom pracovnom case mas narok na nahradu mzdy len v rozdahu zakladneho pracovneho casu, takze ano, ten cas, ktory je "volitelny" ti bude chybat.
Este dodam, ze zamestnavatel je povinny ti ospravedlnit nepritomnost pocas navstevy lekara len na nevyhnutne potrebny cas, teda cestu k lekarovi, vysetrenie a cestu spat...
Par. 143 Zakonnika prace, ak si to chces nalistovat
@nelca84 takže je to ôk, vdaka
Luxusný dochádzkový bonus ☺️☺️ to by sa mi páčilo
môj muž má pružnú prac. dobu a Paragraf = keď berie= má nárok až do 5hodín sa mi marí, vôbec nič nemusí odrábať
a tiež majú vo firme, benefit za dochádzku, ak Paragraf v mesiaci zoberie, kráti sa mu odmena dochádzková,
ak má mať dochádzkový bonus 100e/mesiac, tak bude mať dochádzkový bonus 80e (obrazne. kráti to účtovníčka pomerom a to ja neviem),ale vždy dáky doch. bonus dostane, a nikdy nič nedorába
My tak mame ak nemas P 6 mesiacov dostanes 140€ ak vycerpac co i len 1 dostanes 0. Od toho momentu asi kolegovia piju "zivu vodu" aj ich deti- lebo su vsetci " zdravi" co tam potom, ze chodia nachcipani a drhnu ako kone. To len z prachu ci alergie🙈🙈
Celodenny lekar nikdy nie je na cely den preplateny, je to nejakych 5 hodin co sa pocita za celodenneho lekara. Takze po tom ako vybavis lekara mas ist nazad do prace resp si ten zvyskovy cas z denneho fondu mas odpracovat. Aspon takto to u nas bolo vzdy
@zuzinka888 hahaha akoby som počula o našej firme (teraz som ešte na rd neviem či to tak je stále), ale u nás si prosím pekne nechali koleno vŕtať za 100 eur plus k januárovej výplate , ak CELÝ ROK nepoužili ani jedno pecko a neboli PN
@vanilkovazmrzka ja mám úväzok 40h/týždeň
bežne mám P na syna alebo dcéru =8h (teraz je napr. skôlka kvôli chorobnosti zavretá)a prídem iba o stravný lístok
dokonca tých 8h[paragraf] mi je preplatených priemerom na dovolenku a dakedy mám vďaka tomu o 4e na mesiac vyššiu výplatu😂
@nika11103
@zuzinka888 ja toto poznam tiez v jednom korporate s tym, ze ti ludia dostavaju minimalnu mzdu v hrubom- tam to je dost pochopitelne, ze kazde euro zavazi🤷♀️🤷♀️🤷♀️ti na vyssich poziciach tych par eur k vyplate az tak nepocitia, takze normlane pnkuju....
@vanilkovazmrzka momentálne to riešim tak, že mám súkromný odchod z prace - lekar 2 hod. A musím si tie 2 hod ešte odpracovat
@nika11103 napr. mam Mamografiu o 10,30, takže ako? Pol dna dovolenky, alebo prerušiť prácu a madrobit si to.
@xckaretxxx ked mas lekara 2 hod nemusis si ich odpracovat. To, ze to robis, aby si dosiahla benefit za necerpanie lekarov, je tvoja volba. Ty nie si povinna naplnat podmienky toho benefitu, to je len nieco ako motivacia pre ludi, aby nechodili po lekaroch ked nemusia (lebo kopec ludi berie 1h lekara ako den volna - ja tiez 😀)
@carrot_apple robis v korporate? Ja som to porovnavala s nasim korpo nastavenim 🙂 a az mas za lekara cely den ospravedlneny, potom to mozno ties mas ako istu formu benefitu 🙂
@vanilkovazmrzka záleží aký čas je potrebný na vyšetrenie a cestu, čas potvrdí lekár, a kľudne môže aj celý deň ( napr zubarsky zákrok ktorý na následok bolesť, oblbovacue lieky , napr.kolonoskopia a iné gastro, rozkvapkane oči) vtedy snáď nemusí utekať do práce a odpracovať 2-3 hodiny. Rozhoduje lekár, inak platí " nevyhnutný čas"
@vanilkovazmrzka robím pre pobočku pobočky cez pobočku=asi korporát teda a účtovníctvo nám robí na Slovensku normálna SR účtovníčka=živnosť
Takže neviem či je to benefit
Ona im povie, že takto to je a hotovo, z ich strany to pri pohovore nebolo spomenuté
Moja teta robi v tvojej firme autorka. Ano robi to tak ako pises na lekara si berie pol dna volna aby neprisla o pritomnostnu prémiu

Co je P? nejaky plateny sick day? Bez potvrdenia lekara?