Odposluch na pracovisku
Zazili ste niekto ze v praci ste mali odposluchy ? Vyslovene cely den maju cloveka co sleduje kamery a odposluch . Vecer volala nadriadena ze ukoncuju so mnou pracovny pomer (bola som v skus dobe ) nakolko som povedala kolegyni, ze ak sa mi tu nebude pozdavat nemusim viac prist. Vsetko pocuvala . Pocuvala cely den od 9:00-21/00. Povedala som ze som rada ze to netrvalo dlhsie tieto chore podmienky.
@anonym_autor a keď sú tam choré podmienky a o nich si vedela, prečo si neskončila ty?
@stellarstar neverila som ze tie odposluchy fakt funguju kedze tam nadavalu kolegyne ako
Pohania
ja som sa s tým stretla na pracovisku už okolo roku 2000. namontovali kameru na môjho kolegu ktorá celý deň ho sledovala. Jasné že vedel že letí z práce.
Aj by som napísala meno poslanca ktorý mal od Mečiara fabriku zadarmo - tak ale nebudem zlá.
Odposluch nie je povolený môžeš sa obrátiť na https://www.ip.gov.sk/chcem-sa-poradit/
@anonym_autor my ako zamestnanci ideme len na firemnú akciu a podpisujeme či súhlasíme s fotením a videami
Pošli tam inšpektorát práce. A vôbec musíš ľutovať, že si skončila. V takej firme by nikto príčetný nerobil.
@anonym_autor bola si o tom upozornenia, že tam je odposluch a kamery musíte to kvôli bezpečnosti práce mať?ak nie a nevedela si daj sťažnosť na inšpektorát práce.My sme mali aj jedno aj druhé, ale vedeli sme o tom
Podala som baby velmi pekne dakujem budem cakat odpoved
Pošli tam inšpektorát práce. A vôbec musíš ľutovať, že si skončila. V takej firme by nikto príčetný nerobil.
@bomba36 ďakujem 🙂 som sklamana …. Iba 3 dni som tam bola …vyzeralo to tak nadejne. Snad pride nieco lepsie . Hned po MD som si to nasla
cize ty si povedala kolegyni
ze ak sa ti tunebude pozdavas mozes skoncit? a hned po troch dnoch za toto s tebou ukoncili pracovny pomer?
len v tom to urcite nebolo
ale tak ako ty aj zamestnavatel ma tuto moznost
@anonym_autor áno kamery aj odposluch. Keď sme si chceli niečo povedať s kolegyňou osobné museli sme v kuchynke alebo v šatni.
Ešte sa zamestnávateľ nestitil povedať nám že si púšťal záznam kvôli takej a takej situácii ( nešlo o zamestnancov ale zákazníkov) . Máme malý kolektív , tykame si , sme aj takí trošku kamoši. Toto ale veľmi narušuje môj pracovný deň. Nezasivam sa, nehovorím nič zlé ani keby tam kamera nebola ale ten divný pocit ako keby ma stále niekto sleduje je nanič. Veľmi to narúša celý môj deň aj vzťah k práci. Najmä keď viem že po večeroch určite pretaca kamery a na betón aj to čo si hovorím s kolegyňou.
Áno , nesmie to , ale bolo by to tvrdenie proti tvrdeniu a zle si robiť nechcem, je to súkromník a mne tá práca vyhovuje. Takže buď rada že si odišla.
vypytaj si stanovisko od inspektoratu prace, trva im to 30 dni (nieco podobne som riesila pred par rokmi a velmi mi to ich stanovisko pomohlo), ale aspon to mas na papieri, ak by si to chcela dalej riesit. Kamery mozu byt, ak je to opodstatnene, zvukove zaznamy urcite nie a hlavne ty s tym dopredu musis suhlasit.
Haha, ja ked zacnem nadavat pocuje ma cele poschodie. To je mozno dovod preco nemame odposluchy. Neni treba 😆
Ale vskutku vazne. U nas sa tolko nadava a pritom ani nemame vysoku fluktuaciu. Proste si zapixujes na plne hrdlo ale robotu si spravis. A nejako to nikto neriesi. Proste ved to je chore ocakavat ze ludia sa budu len usmievat.
Áno, zažila som to v práci - kamery nie, odposluch. Priamy dôkaz nemám, len to, že šéf vedel o každej situácii, ktorú sme preberali v kancelárii a o žiadnej, ktoré sme riešili na balkóne, až nám bolo zakázané chodiť na balkón (cigaretu) spoločne s kolegyňami - mohli sme každá zvlášť. Našťastie tam už nepracujem, lebo som povedala, že rozmýšľam, že dám v októbri výpoveď (bola polka septembra). A ďalší deň ráno som dostala výpoveď do ruky. Ale knihu by som spätne mohla napísať k tomu, čo som povedala a čo vedel šéf 🤣.
Aby ste boli v obraze obchod prevadzka viac menej butik - 935€ brutto - 12h zmeny - kontrola ci stojis a ci sedis len 30 minut na obed a koniec . Aj wc stopovali.
Vypoved ma cakala rano
Áno, zažila som to v práci - kamery nie, odposluch. Priamy dôkaz nemám, len to, že šéf vedel o každej situácii, ktorú sme preberali v kancelárii a o žiadnej, ktoré sme riešili na balkóne, až nám bolo zakázané chodiť na balkón (cigaretu) spoločne s kolegyňami - mohli sme každá zvlášť. Našťastie tam už nepracujem, lebo som povedala, že rozmýšľam, že dám v októbri výpoveď (bola polka septembra). A ďalší deň ráno som dostala výpoveď do ruky. Ale knihu by som spätne mohla napísať k tomu, čo som povedala a čo vedel šéf 🤣.
@anonym_4b0acf aký si mala zapísaný dôvod výpovede na výpovedi?
lebo len tak pre nič za nič ti nemôže dať výpoveď
@anonym_a601a9 neuvedeny
@anonym_a601a9 po troch dnoch ukoncenie po v skusobnej dobe ziadna vypoved dovod nemusi byt uvedeny
@anonym_a601a9 nadbytočnosť 😂, najjednoduchší dôvod. Údajne si to bude robiť sám - tak to aj vyzerá.
Aby ste boli v obraze obchod prevadzka viac menej butik - 935€ brutto - 12h zmeny - kontrola ci stojis a ci sedis len 30 minut na obed a koniec . Aj wc stopovali.
Vypoved ma cakala rano
@anonym_autor no hotova praca snov. Takymto expertom uprimne prajem krach. Tiez som zazila v ramci brigad, ze za cely den nebolo mozne pomaly ani na zachod ist, ale to som bola este mlada a blba a kazda koruna bola dobra.
@anonym_a601a9 nadbytočnosť 😂, najjednoduchší dôvod. Údajne si to bude robiť sám - tak to aj vyzerá.
@anonym_4b0acf ak si tam robila aspoň 2 roky tak ti musel dať aj odstupné + 2 mesiace výpovednú dobu
ak si robila menej tak bez odstupného a 1 mesiac výpovednú dobu
@anonym_4b0acf ak si tam robila aspoň 2 roky tak ti musel dať aj odstupné + 2 mesiace výpovednú dobu
ak si robila menej tak bez odstupného a 1 mesiac výpovednú dobu
@anonym_a601a9 2 dni🫡
Vypoved ma cakala rano
@anonym_autor A co je na tomto nadejne?
Hrozny plat, hrozne podmienky.
Nezažila som také ale mne to príde až úchylné, to ten šéf akože nemá čo robiť celé dni len sedieť za monitorom a odpočúvať cudzie rozhovory? Veď to mu zabralo more času
Vypoved ma cakala rano
@anonym_autor to by som ani zmluvu nepodpísala za takých podmienok, ale vtedy si zrejme o kamere nevedela. Ináč, ak si o tom nevedela, je to protiprávne. Na inšpektorát by som sa obrátila určite a ešte by som im robila neplatenú reklamu
V pracovnej zmluve nemam spomenutu ani kameru nie to odposluch . A naozaj tam bol.
Poviem vam uprimne vzala som to hned den po skonceni rd ze casom si ine nieco najdem . 7.10. Mi koncila rd a 20.10. Nastup som mala
V pracovnej zmluve nemam spomenutu ani kameru nie to odposluch . A naozaj tam bol.
Poviem vam uprimne vzala som to hned den po skonceni rd ze casom si ine nieco najdem . 7.10. Mi koncila rd a 20.10. Nastup som mala
@anonym_autor buď rada že si odtiaľ preč a prosím ťa nahlás to na IP, aby si už konečne lokálni zamestnávatelia začali uvedomovať, že si k zamestnancom nemôžu dovoliť všetko.
@anonym_4b0acf bola v skúšobnej dobe,tam sa nedáva výpoveď,ale ukončenie PP

@anonym_autor a keď sú tam choré podmienky a o nich si vedela, prečo si neskončila ty?