Plat v Mš
Dobrý deň. Chcela by som vás poprosiť o radu. Ukončila som tohto roku 1. stupeň VŠ v odbore predškolská a elementárna pedagogika. Do akej platovej triedy by som mala byť zaradená na základe dosiahnutého vzdelania, poprípade aký približný plat v čistom by som získala? Ďakujem za odpovede.
@ondrejkovamaminka a co ich ucia hrat sa? Hlavne tie od 3-4 rokov... ved im tusim stali stredna skola pg,ci?
@hellwant rozdiel v ucive je,no ja som studovala MAT-SJL a vedomosti musim mat vysoko nad zakladnym ucivom 😉 cize inegraly,derivacie,programovanie a pod. A tiez sa stale vzdelavat v praci s IKT a edukacnymi programami+ riesit vych-vzdel.problemi,UPSVaR,policiu a samozrejme zodpovednost za zivot a zdravie tych deti...toto na VS nehrozi
@staleja na tuto otazku nemozem reagovat 🤦🏻♀️🤷🏻♀️
@smejlicka vidis to by mohla byt prekaxka casto som pocul ze niekedy sefom prekaza vyssie vzdelanie ale to nie v skolstve ale pri podnikani vo firme...kto vie ci v skolstve radsej tiez nezoberie u ktora nema druhy stupen a nemusi jej zvysit triedu...ostatnych by to skrelo ze tam ma niekto viac, a neberu v uvahu ze dotycna si to musela na skole viac oddriet a ma vyssie vzdelanie
@ondrejkovamaminka nieje treba, vsetci odpoved pozname...
@staleja vlastne mozem - odporucam pozriet SVP pre MS plus odstupnovanie VVC pre jednotlive vekove kategorie 😉
@ondrejkovamaminka papier znesie, mam dve male deti, jasne ze farby, tvary, podpisat, citat, niektore pismenka pisanym pisat som naucila sama, tak ako vacsina mamiciek, od uciteliek som cakala, ze mi ho postrazia, ked ja budem pracovat, bola som teda spokojna. 🙂 myslim, ze takto to dnes funguje...
@staleja mne je vzdy luto, ak rodic nezazije pri svojich detoch UCITELKU
@ondrejkovamaminka teda az na nejake vychovne praktiky vyucenych tazko pracujucich uciteliek typu, ak nespapas, nepride pre teba mama a podobne... vidite vlastne mate aj vy pravdu, je lepsie ked nevychovavaju...
Mali sme jednu uzasnu, zial uz isla do dochodku, pohladkala, pomojkala... ale je ich naozaj malo :(
@zuzanockamt, mýliš sa, VŠ pedagóg má tabuľkový plat vyšší ako učiteľ ZŠ.
@novana si VS pedagog? Videla som vyplatne pasky 😉
@katulienkaja Ja vám odpoviem otázkou: "Myslíte si, že môže vyučený čašník robiť právnika? Viete, lebo zákony ho tak bavia." V súčasnosti majú riaditelia BOHUŽIAĽ voľnú ruku, žiadna pedagogická rada, sami si vyberajú koho vezmú, no a tak to potom aj s našim školstvom vyzerá. Ten, kto zaplatí (prípadne iná protislužba), ten učí, inžinier na prvom stupni (zažila som), inžinier bez pedagogického minima má triednictvo (zažila som), na základnej škole! Pedagogické minimum na základnej škole nemá čo robiť, patrí na stredné školy a vyššie.
@novana zalezi od atestacii.....vacsinou je to plat rovnaky na ZS, SS i VS.....a bohuzial azzila som bezne, ze na VS s PhD. ponukali menej , prip. rovnako ako na ZS a SS.....a teraz pozeram tabulky....a oni maju fakt menej....(neviem ale ake maju uvazky, tusim nizsie, ale aj tak)
tu su aktualne tabulky pre ucitelov ZS a SS: https://www.minedu.sk/data/att/12033.pdf
a tu pre ucitelov VS: https://www.ozpsav.sk/files/vysoke_skoly.pdf
@zuzanockamt, nie som, ale videla som už nie jednu výplatnú pásku VŠ pedagóga. 🙂
@novana osobne samozrejme neratam, je fakt, ze ja neporovnavam zacinajucich pedagogov, aj ja som na ZS v 11tke triede, cize mam rovnaky plat cca. ako oni
@sorciera24, s tým rozdielom, že sme po ukončení štúdia nezačínali v 11. 😉
@novana to je v poriadku, ale porovnavame teraz triedy..... pytame sa kde je vyssi plat?......(nie u zac. pedagoga)......to mna ako neabsolventku nezaujima....a ak mi na VS ponuknu 11tku trriedu (ak by som mala samozrejme PHD.)....dostanem menej ako teraz mam v 11tke na ZŠ a nepotrebujem PhD.
@novana nejdem polemizovat 😉 porovnavala som svoju pasku a pasku VS pedagoga 😉

@zuzanockamt myslel som na to ze na VS-napr. tech. smer ING -(viem tu riesime nieco ine) by mali nielen vyucovat ale aj v podstate byt in v novinkach v tech. smere, studovat mozno nejake vedecke publikacie, zda sa mi ze by mali byt viac specializovany, je rozdiel v ucive na VS a v ZS to sa asi zhodneme. Kazdopadne by si zasluzili viac vsetci 😋😋😋