icon

Plat v Mš

dana22221
24. aug 2018

Dobrý deň. Chcela by som vás poprosiť o radu. Ukončila som tohto roku 1. stupeň VŠ v odbore predškolská a elementárna pedagogika. Do akej platovej triedy by som mala byť zaradená na základe dosiahnutého vzdelania, poprípade aký približný plat v čistom by som získala? Ďakujem za odpovede.

hellwant
24. aug 2018

@zuzanockamt myslel som na to ze na VS-napr. tech. smer ING -(viem tu riesime nieco ine) by mali nielen vyucovat ale aj v podstate byt in v novinkach v tech. smere, studovat mozno nejake vedecke publikacie, zda sa mi ze by mali byt viac specializovany, je rozdiel v ucive na VS a v ZS to sa asi zhodneme. Kazdopadne by si zasluzili viac vsetci 😋😋😋

hellwant
24. aug 2018

@smejlicka nuz cize na zs moze ist o 2 triedy vyssie? Na MS je max 8? Lebo prax je rovnaka v tych prikladoch- ci len sympatua riaditela\lky 😀 Spytam sa doma Zeny...

staleja
24. aug 2018

@ondrejkovamaminka a co ich ucia hrat sa? Hlavne tie od 3-4 rokov... ved im tusim stali stredna skola pg,ci?

zuzanockamt
24. aug 2018

@hellwant rozdiel v ucive je,no ja som studovala MAT-SJL a vedomosti musim mat vysoko nad zakladnym ucivom 😉 cize inegraly,derivacie,programovanie a pod. A tiez sa stale vzdelavat v praci s IKT a edukacnymi programami+ riesit vych-vzdel.problemi,UPSVaR,policiu a samozrejme zodpovednost za zivot a zdravie tych deti...toto na VS nehrozi

smejlicka
24. aug 2018

@hellwant su tabulky presne na zaradovanie pedagogickych zamestnancov moze ist aj v ms ak ukonci VS II. s II.atestaciou aj do 12PT zalezi ci ho zoberie riaditel 🙂

hellwant
24. aug 2018

@staleja nuz elementarne pocitanie, podpisat sa musia vediet, asi trosku aj abecedu, iste geometricke tvary, farby rozoznavat, a aby sa skupinovo zapajali do hier, komunikacia mozno...pomozte mi dámy co este🤣🤣🤣

staleja
24. aug 2018

@hellwant hej v predskolskej 5-7 rocne. to malo byt na margo toho, ze vychovavat rodicia a oni len ucit 🙂
och taky radsej nech do skolky ucit nejde, najlepsie ani do skolstva vobec...

ondrejkovamaminka
24. aug 2018

@staleja na tuto otazku nemozem reagovat 🤦🏻‍♀️🤷🏻‍♀️

hellwant
24. aug 2018

@smejlicka vidis to by mohla byt prekaxka casto som pocul ze niekedy sefom prekaza vyssie vzdelanie ale to nie v skolstve ale pri podnikani vo firme...kto vie ci v skolstve radsej tiez nezoberie u ktora nema druhy stupen a nemusi jej zvysit triedu...ostatnych by to skrelo ze tam ma niekto viac, a neberu v uvahu ze dotycna si to musela na skole viac oddriet a ma vyssie vzdelanie

staleja
24. aug 2018

@ondrejkovamaminka nieje treba, vsetci odpoved pozname...

smejlicka
24. aug 2018

@hellwant bohuzial zalezi aj na zriadovatelovi ci je dostatocny rozpocet na takeho ucitela ked su neni financovani z ministerstva

ondrejkovamaminka
24. aug 2018

@staleja vlastne mozem - odporucam pozriet SVP pre MS plus odstupnovanie VVC pre jednotlive vekove kategorie 😉

smejlicka
24. aug 2018
staleja
24. aug 2018

@ondrejkovamaminka papier znesie, mam dve male deti, jasne ze farby, tvary, podpisat, citat, niektore pismenka pisanym pisat som naucila sama, tak ako vacsina mamiciek, od uciteliek som cakala, ze mi ho postrazia, ked ja budem pracovat, bola som teda spokojna. 🙂 myslim, ze takto to dnes funguje...

ondrejkovamaminka
24. aug 2018

@staleja mne je vzdy luto, ak rodic nezazije pri svojich detoch UCITELKU

hellwant
24. aug 2018

@staleja cize babywatcher😂😂😂😂 babysiter je uz obsadeny vyraz😉

staleja
24. aug 2018

@ondrejkovamaminka teda az na nejake vychovne praktiky vyucenych tazko pracujucich uciteliek typu, ak nespapas, nepride pre teba mama a podobne... vidite vlastne mate aj vy pravdu, je lepsie ked nevychovavaju...
Mali sme jednu uzasnu, zial uz isla do dochodku, pohladkala, pomojkala... ale je ich naozaj malo :(

eliska13
24. aug 2018

@dana22221 ak máš možnosť chod do súkromnej skolky

staleja
24. aug 2018

@hellwant do slova a do pismena 🙂

novana
24. aug 2018

@zuzanockamt, mýliš sa, VŠ pedagóg má tabuľkový plat vyšší ako učiteľ ZŠ.

zuzanockamt
24. aug 2018

@novana si VS pedagog? Videla som vyplatne pasky 😉

asia83
24. aug 2018

@katulienkaja Ja vám odpoviem otázkou: "Myslíte si, že môže vyučený čašník robiť právnika? Viete, lebo zákony ho tak bavia." V súčasnosti majú riaditelia BOHUŽIAĽ voľnú ruku, žiadna pedagogická rada, sami si vyberajú koho vezmú, no a tak to potom aj s našim školstvom vyzerá. Ten, kto zaplatí (prípadne iná protislužba), ten učí, inžinier na prvom stupni (zažila som), inžinier bez pedagogického minima má triednictvo (zažila som), na základnej škole! Pedagogické minimum na základnej škole nemá čo robiť, patrí na stredné školy a vyššie.

sorciera24
24. aug 2018

@novana zalezi od atestacii.....vacsinou je to plat rovnaky na ZS, SS i VS.....a bohuzial azzila som bezne, ze na VS s PhD. ponukali menej , prip. rovnako ako na ZS a SS.....a teraz pozeram tabulky....a oni maju fakt menej....(neviem ale ake maju uvazky, tusim nizsie, ale aj tak)

sorciera24
24. aug 2018

tu su aktualne tabulky pre ucitelov ZS a SS: https://www.minedu.sk/data/att/12033.pdf
a tu pre ucitelov VS: https://www.ozpsav.sk/files/vysoke_skoly.pdf

novana
Autor odpoveď zmazal
novana
24. aug 2018

@zuzanockamt, nie som, ale videla som už nie jednu výplatnú pásku VŠ pedagóga. 🙂

sorciera24
24. aug 2018

@novana osobne samozrejme neratam, je fakt, ze ja neporovnavam zacinajucich pedagogov, aj ja som na ZS v 11tke triede, cize mam rovnaky plat cca. ako oni

novana
24. aug 2018

@sorciera24, s tým rozdielom, že sme po ukončení štúdia nezačínali v 11. 😉

sorciera24
24. aug 2018

@novana to je v poriadku, ale porovnavame teraz triedy..... pytame sa kde je vyssi plat?......(nie u zac. pedagoga)......to mna ako neabsolventku nezaujima....a ak mi na VS ponuknu 11tku trriedu (ak by som mala samozrejme PHD.)....dostanem menej ako teraz mam v 11tke na ZŠ a nepotrebujem PhD.

zuzanockamt
24. aug 2018

@novana nejdem polemizovat 😉 porovnavala som svoju pasku a pasku VS pedagoga 😉